вторник, 12 януари 2010 г.

ДАВАЙТЕ БЪЛГАРИ, РАСЪБЛИЧАЙТЕ СЕ ЗА КЕФ НА УПРАВЛЕНСКИТЕ НЕГОДНИЦИ!

ПАК ПО БОГОМИЛ ШОПОВ - http://www.bogomil.info/3392/

Пиратството – заплаха номер 1 за сигурността на държавата
Според агенция “Фокус”, МВР е предложило на НС нови промени във законопроекта за изменение и допълнение на ЗЕС, като се е съгласило да се използват за тежки пресъпления, но са посочили и други такива, за които може да се използват трафични данни, като напрмер подготовка за убийство, причиняване на смърт по непредпазливост, закана с убийство, склоняване към проституция или блудство с непълнолетни, проповядване на расова или етническа омраза и т.н (Е, ТЕЗИ ЗА ЛЕКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ЛИ СЕ ВОДЯТ? АМА ЧЕ НАКАЗАТЕЛЕН ЗАКОН СИ ИМАМЕ! /б.м.)

Сред тези престъпления попада и най-голямата заплаха на националната сигурност или т.нар пиратство (престъпления срещу интелектуалната собственост).
Явно отново лобистите са си свършили работата или МВР просто действа по copy/paste технологията и не чете какво предлага. Какво общо има подготовката за убийство със престъпленията срещу “интелектуалната” собственост. Това си е уредено в Закона за авторските и сродни права и НИКОЯ трафична единица, не може да се използва именно за тези цели, освен ако не се следи кои сайтове посещаваме или какво сваляме (което не е обект на ЗЕС)

Тук ясно прозира намерението за новите намерения към извънредно разширяване на и на глава 9а от НПК и на Закона за авторските права с цел “борба с пиратството”, което играе единствен услуга на единици компании и е в ущърб и на авторите и на клиентите – всички ние.

ПО АГЕНЦИЯ КРОС

Данни от мобилните и интернет доставчици само с разрешение от съда (12,55 ЧАСА)

София /КРОСС/ Идеята за интерфейс между МВР и мобилните и интернет доставчици отпада, а изискването на данните ще става само с разрешение от председателя на районния съд. Това стана ясно на дискусията в парламента за промените в Закона за електронните съобщения. „Всеки достъп до трафичните данни ще се осъществява с решение на председател на районен съд или упълномощен от него съдия", посочи заместник-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков. Освен това ще се създаде и парламентарна комисия, която да контролира процедурите на достъп по трафични данни.
За отпадането на промяната преди второ четене на закона са се разбрали депутати от ГЕРБ и ръководството на МВР, стана ясно по време на дискусията.
Операторите ще трябва да пазят данните една година, а при поискване да ги предоставят за два часа, предвиждат промените.

БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, ЩЕ ПАДНЕТЕ ОТ СМЯХ КАТО ПРОЧЕТЕТЕ СРЕЩУ КАКВО СА ВЪЗРАЗИЛИ ДЕПУТАТИТЕ НИ, МВР И МОБИЛНИТЕ ОПЕРАТОРИ. "Приятно" четене!

Срещу последното възразиха представители на мобилните оператори. (ТЕЗИ ДОРИ НЕ ЗНАЯТ ЗА КАКВО ВЪЗРАЗЯВАТ! – ами нарушаването на ЗЗД с гражданите къде го оставят, ами неспазването на Търговския закон, съгласно който са регистрирани, ами нарушаването на правото ни по ГПК? Какво да кажем за доказуемото от всякъде нанасяне на неправомерни вреди над ползвателя ви до тук – справка: вижте молбите на гражданите към Федерацията на потребителите само какви неправомерности касаят?! Направо “ум да ти зайде”!
Тези наглеци даже и не споменават за купищата неправомерности, в които са затънали до гуша само към днешна дата! Обществена тайна например е текучество сред обслужващия ви персонал! А като как овластявате продавачите си из разните си магазините ДА работят с личните данни на клиентите си? ПЪЛНА МЪГЛА!!! Доколкото е известно “продавач-консултанта”, съгласно Националната ни номенклатура няма прерогативите да е и поемно лице, тъкмо обратното, то е единствено и само – материално отговорно такова. И това от тук нататък определя отговора - АБСОЛЮТНО НИКАК. След като не са поемни лица, откъде-накъде тогава ще държат в ръцете си ЛК например, ще я попрехвърлят и преснимат без ЛИЧНОТО и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЪГЛАСИЕ НА КЛИЕНТА? Защо първо не осведомявате клиентите си за такъв акт, защо в договорите ви липсва масово подобно описание и изискване, и второ защо на своя глава извършвате последващи незаконни действия с документите ни, оправдавайки се със спецификата на извършваната дейност. ЗАЩО? Само на това основание е възможно, милоните ви ползватели да заведат още “утре” иск за НЕПРАВОМЕРНИТЕ ви ДЕЙСТВИЯ към днешна дата, заради некоректната ви “регламентираност” при боравене с личните ни документи, манипулирането ни със сметките – поради също нерагламентираното извършване на разговори от личните ни абонатни номера, които плащаме естествено ние като притежатели на съответния номер - а всички знаем как това се прави. Неправомерното ни вменяване на виновност, поради умишленото ни вкарване в заблуда е част от “ноу-хауто” чрез което манипулирате, ограбвате и “изработвате” обществото ни, и т.н. Моля, позамислете, макар и за момент какво говорите и какви ги вършете! / б.м.) .

Те са категорични, че не могат да предоставят на МВР трафични данни в рамките на 2 часа. ( ЗАЩО ДА НЕ МОГАТ? МОГАТ, но не искат, защото се изискват допълнителни инвестиции за техника и такива за хора – обслужващи я, които пък и да докладват където трябва “слухтенето си”, а последното изисква съответна квалификация, поддържащо обучение ... и още колко много им трябва, а те не обичат да се “модернизират” !!!? Бизнесът си е бизнес и той си има строги правила, а най-значимото е ... да се печели! Ха-ха! И в известна степен не на гърба на данъкоплатеца – ако се предлага скъпа услуга например, печалбата дори може да няма, защото е знайно, че се печели обикновено от количество, т.е. от продажби, това мобилни оператори РАЗБИРАТЕ ЛИ ГО? А с такъв закон, МВР ви вкарва направо във филм на ужасите, където главните действащи лица ще сте основно - вие! Хак ви е щом сте толкова тъпи. / б.м.).

Операторите са на мнение, че върху тях се прехвърля голяма отговорност. (Думата “отговорност” няма подобна квалификация. Нея или я има, или тя отсъства. НЕПРАВИЛНО СЕ ИЗРАЗЯВАТЕ, ПОРАДИ КОЕТО И НЕКАЧЕСТВЕНО РАБОТИТЕ. АМА ЩЕ ВИ ПОГЛЕДАМЕ ОТСТРАНИ ОЩЕ МАЛКО! Б.М.)

Те подкрепиха идеята за създаването на специализирания интерфейс, но подчертаха, че то трябва да бъде облечено в строго регламентирана норма и да се контролира от трета страна, извън изпълнителната власт. (А-ха! Били подкрепили идеята за “въпросния интерфейс”! Значи и тези другари играят “ва банк” с родното ни МВР и ... българския гражданин? Какво и как ще обличате “в строго регламентирана норма” ВНИМАВАЙТЕ мобилни оператори, да не се наложи при екстрени обстоятелства да “събличате”, моля! б.м.)

От неправителствените организации предупредиха, че предвиденият за четвъртък протест остава. Те искат законът да бъде изготвен наново, а не преправян. ( ДОРИ И В ТОЗИ СИ ВИД ЗЕС НАРУШАВА ЧОВЕШКИТЕ И ГРАЖДАНСКИ ПРАВА НА БЪЛГАРИНА, КОЕТО Е КРАЙНО НЕПРИЕМЛИВО ОТ ГРАЖДАНСТВОТО НИ ДНЕС И ВИНАГИ / б.м.)

В дискусията участваха представители на Министерството на вътрешните работи, на Върховна касационна прокуратура, на неправителствени организации и на мобилни оператори.


СДС: Следенето в интернет само за тежки престъпления (13,32 ЧАСА)
София /КРОСС/ СДС предлага следенето в интернет и подслушването да остане само за тежки и компютърни престъпления. Това предложение е част от промените в Закона за електронните съобщения, които СДС ще внесе стана ясно на пресконференция след НИС на партията.

СДС предлага да отпадне и интерфейса, което според лидера Мартин Димитров ще попречи на държавата да се превърне в „Биг брадър”. (ХА! Ето ти косвено доказателство, че вече играем играта – колко е “платно” и колко безплатно, тепърва ще се установява! Та ние 20 години си живеем като в Биг брадър – я що непотребни досиета се отваряха, що доносници се разсекретиха, що секретни доклади хвърчаха из интернет ... и в същото време до каква мизерия и бедност е докарано обществото ни, ама Големият брат иска още, и още, и още ... от нас останалите все още живи българи! ТА, той (М.Д.) сериозно ли иска това??? Или неправилно е изразеното, или действително е изречено изречението от него в този му вид, което си е чист АБСУРД! Разчита се като: държавата ни трябва да се превърне в “Биг брадър” на всяка цена в близко бъдеще, ама внедряването на тръбопровод към МВР от мобилните оператори, относно огромната база данни на 6 мил. българи ще попречи малко на горното действие!? Да паднеш направо от смях – “език мой, враг мой”, а нашият си е доста идиоматичен!/ б.м.)

Сините настояват да се уважава правото за неприкосновеност на всеки човек и на неговата свободна лична комуникация. ( Боже, боже! СДС “настояват да се уважава правото за неприкосновеност на всеки човек и на неговата свободна лична комуникация “! А-бе, хаясързи, нещото ни е исконно, конституционно право! ... Тези май отдавна не са чели ... Българската конституция и “терра инкогнита” им е Хартата по правата на човека? Дали спя свита на ляво или надясно в леглото си е моя работа, дали пърдя по улицата също си е моя работа – и чрез двете действия изразявам личната си комуникация със заобикалящия ме свят! И това ли ще ми следят? Явно има някакво друго обяснение, което не ми е неизвестно, относно понятието “свободна лична комуникация “! КАКВО ЛИ Е ТО? И “сините” вече съвсем се оляха! Ама и те се водят българи! Какво да се прави – “свят широк, диванета чок” / б.м.)

СДС предлага да се засили парламентарния контрол върху МВР. ( Ле-ле! Доносниците и ченгетата от НС ще “атакуват” събратята си от МВР! Това точно за изминалите 20 години въобще не се случи. Няма и днес “да стане”. Сценката ни е позната. ДАЛИ ЩЕ Я ГЛЕДАМЕ? – на съм сигурна!/ б.м.)

Според тях трябва да се даде достъп на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред до регистъра в МВР, където се събират трафичните данни и разпечатките от мобилните телефони. (Тук са забравили да споменат следното: за да наблюдаваме навременно да не се орезили “наш си” човек от БСП, ДПС, Атака и Герб, някой и друг олигарх или виден партиен функционер! Другите, майната им, може, позволяваме! Е така си се живее на гърба на 8 милиона тъпо българско население. / б.м.)

СДС предлага още комисията да може да контролира и служителите в МВР, които извършват тази дейност. Според сините трябва да остане предложението на МВР мобилните оператори да предоставят информация на органите на реда в рамките на осем часа. Промените предвиждат глоба от 1000 до 5000 лева при неизпълнение. ( Е това вече си е чисто изнудване на работното място - при това. Някои хора ще богатеят очеизвадно! Ех “инквизицио” вземи си се върни в лоното на деспотичните хора, да не ти берем грижата през съвременните епохи!/ б.м.)

Мартин Димитров коментира, че трябва да се направи обща оценка за да стане ясно как да бъдат компенсирани операторите за инвестициите, които трябва да направят заради законовите промени. Според СДС, всеки отделен гражданин трябва да има право на информация дали за него са събирани данни.( Е не! Това на нищо не прилича вече! Значи все пак се презумират “компенсации за операторите”! А нали “уж” не трябваше да превръщаме страната си в Биг Брадърщина? Какви законови промени трябва да се правят на ЗЕС? За какви компенсации споменава този М.Д? Май направо си е “мръднал” и той? Знае ли какво говори въобще този Мартинчо? Значи все пак и той тихомълком лобира за създаване на паралелно ДАНС! За къде си българино с такива управляващи те? Май за бунището, както нашепват мизерниците / б.м.)


Бойко Борисов: Бог да пази България!
Тел Авив, Израел /КРОСС/ Господ да пази България! Това написа като желание премиерът Бойко Борисов, който посети Стената на плача в Стария град на Ерусалим, съобщиха от пресцентъра на МС. Според поверието, съдържанието на окачените в стената листчета се сбъдва. "Ако Господ пази страната ни, то ще пази и мен, отговори министър-председателят", запитан от журналисти дали е пожелал нещо лично и за себе си.
По-рано днес премиерът Борисов се срещна с Главата на Ерусалимската православна патриаршия патриарх Теофилос Трети. На него българският правителствен ръководител поднесе в знак на почит ръчно изработена патриаршеска корона и копие на Евангелие от XVII век.
След срещата с Патриарха премиерът Борисов и водената от него делегация се поклониха в Църквата на Божи гроб.

Акценти от първия ден на визитата:

Шимон Перес: Защо криете чара на страната си, тя е толкова прекрасна
Ерусалим, Израел /КРОСС/ България е една напълно различа страна, за което Ви поздравявам. С възхита следим възстановяването на държавата и превръщането й в част от Обединена Европа. Това заяви по време на срещата си с българския министър-председател Бойко Борисов президентът на Израел Шимон Перес, съобщиха от Министерски съвет.
По думите му, няма по-добър пример за приятелство като това между България и Израел, както между двата народа, така и между държавите. Ние никога няма да забравим колко много човешки животи е спасил българският народ по време на Холокоста. Гордеем се, че толкова много евреи от България дойдоха в Израел, те обичат България и тяхната любов се пренася върху нас, каза Перес, който също призна, че обича нашата страна.
Двете държави са малки, но да си малък като размер съвсем не означава да си малък по дух, смята държавният глава. Той допълни, че посещението на премиера Борисов е добър повод да се развият и обогатят отношенията между двете държави и да се изгради по-добро бъдеще. По време на срещата стана ясно, че двете страни имат близки позиции и желание за сътрудничество в сферата на високите технологии, селското стопанство, индустрията, сигурността, борбата с климатичните промени. Министър-председателят Бойко Борисов информира президента Шимон Перес, че сътрудничеството между България и Израел в тези сфери, ще помогне на двете държави да излязат от икономическата криза.
Президентът на Израел попита шеговито премиера Борисов „Защо криете чара на страната си, тя е толкова прекрасна, трябва да бъде посещавана от повече туристи?". В отговор министър-председателят съобщи, че представители на българския бизнес ще участват през февруари в международен туристически форум, който ще се проведе в Тел Авив. Никога няма да забравя визитата си в София, когато бяхте кмет, каза още Перес.Той изрази възхищението си от промените в столицата, които са превърнали София в човешки, приветлив и приятен град.
Приветствам ви като приятел от приятелска страна, която работи за изграждането на едно приятелско бъдеще, каза още Перес. Премиерът Бойко Борисов написа посвещение в почетната книга в президентството, което гласи „На патриарха на световната политика Шимон Перес с огромно уважение". Президентът Шимон Перес пък подари на министър-председателя Борисов своята автобиографична книга с посвещение „На лидера на страната България, която показа и показва приятелство към нашия народ и държава". Биографичната книга е издадена наскоро и в България.
Премиерът Бойко Борисов изказа задоволството си от своите и тези на придружаващите го министри срещи с министър-председателя Бенямин Нетаняху и министрите на външните работи, отбраната и с говорителя на израелския парламент Рувен Ривлин.

Натаняху пое ангажимента да доведе израелския бизнес в София
Брифинг на българският премиер Бойко Борисов след срещата му с израелския министър-председател Бенямин Натаняху
Специално за Информационна агенция КРОСС - Тел Авив
Кои бяха основните въпроси, които обсъдихте с израелския премиер Натаняху?
В Израел имат много силна памет за това, което България е направила по времето на Холокоста, спасявайки българските евреи. Знаете, че премиерът Натаняху беше един от най-добрите финансови министри на страната и неговата фамилия е известна с работата си и в сферата на сигурността. Освен че той даде някои чисто финансови съвети, свързани например с кризата, как те решават някои от финансовите си проблеми, обсъдихме и неговото посещение в България, което ще се осъществи в много близко време, както и теми от взаимен интерес в сферата на икономиката, енергетиката и военната промишленост. Израел винаги е била западно ориентирана страна и винаги е била близък приятел на България. Бих искал да изпреваря следващия въпрос, това че поддържаме бизнес отношения с Израел не значи, че е за сметка на някой друг. От 18 години български премиер не е посещавал Израел, не помня откога официална делегация е посещавала Балканите. Мисля, че Израел е един стратегически партньор за България.
Идеи за преодоляване на кризата, които Ви даде израелския премиер?
Имаше интересно предложение от страна на Натаняху. Той каза, че 10% ДДС е добър данък, но вместо през 2011 да започнете да намалявате с 2 процента данъка, защо не намалявате на всеки 6 месеца с по половин процент. Това от една страна е много добре за чуждестранния бизнес, който иска да инвестира в България, от друга страна ще се настройва по плавно икономиката.
Кога конкретно е запланувано посещението на Натаняху в България?
Той самият ми каза „Прати ми покана - ще дойда". Неговият финансов и икономически съветник ще дойде още през следващите седмици в България, за да се запознае с икономическото положение в страната ни и възможностите, които се предлагат. Натаняху каза, че е готов да инициира един сериозен икономически форум в България по икономическите и финансови въпроси на днешния свят. Натаняху пое ангажимент, изяви желание да доведе израелския бизнес в София.
Какво коментира израелският премиер, свързано с българската политика?
Той ни завидя, че имаме еднопартийно управление и нямаме проблеми с коалицията, за което се изисква голям кураж.

Нетаняху посъветва Борисов да намалява ДДС-то поетапно Ерусалим, Израел /КРОСС/

Израелският премиер Бенямин Нетаняху е посъветвал българския министър-председател Бойко Борисов да намалява ДДС с 0,5% на шест месеца, вместо с 2% от 2011 г. По този начин, според него, ще се избегне евентуално сътресение. Това съобщи кореспондентът на Информационна агенция КРОСС в Израел. След срещата с израелския си колега Борисов подчерта, че тя е преминала успешно и в приятелска атмосфера. По време на срещата между двамата премиери са разменени идеи за икономическо сътрудничество. Нетаняху е изявил желание в скоро време да върне визитата и да посети България. Посещението в Израел, според премиера Борисов, не нарушава отношенията ни с други държави.
В Израел се очаква с голям интерес срещата на Бойко Борисов с българската общност, която ще се проведе довечера. Очакваните въпроси, които ще бъдат поставени, са за облекчаване на процедурата по получаване на българско гражданство.
Припомняме, че премиерът Бойко Борисов е на двудневно официално посещение в Израел по покана на министър-председателя на държавата Бенямин Нетаняху. В състава на делегацията, която ще посети близкоизточната държава влизат заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министърът на отбраната Николай Младенов, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, началникът на политическия кабинет на министър-председателя Румяна Бъчварова, главният секретар на Министерски съвет Росен Желязков, съветници, депутати, духовни лица.
Бойко Борисов: Израел е стратегически партньор от първостепенно значение за България
Ерусалим, Израел /КРОСС/ „Израел е стратегически партньор от първостепенно значение за България в много области". Това заяви премиерът Бойко Борисов след среща с министър-председателя на близкоизточната държава Бенямин Нетаняху, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. „Израел винаги е била на Запад като развитие във всички сфери. Това, че правим връзки с нея, не означава, че го правим за сметка на други държави", допълни г-н Борисов. По думите му, това съвременните външнополитически отношения предполагат възможност за близки отношения с много страни, което ще доведе до повече инвестиции и по-добри условия за пазара в България.
Освен възможността за инвестиране на израелския бизнес в страната ни, тема на срещата между премиерите беше и сътрудничеството в сферата на сигурността, икономиката, военната промишленост и туризма. Двамата правителствени ръководители обсъдиха опита на Израел за преодоляване на икономическата и финансова криза. Министър-председателят Борисов заяви, че ще се възползва от съветите на израелския си колега по отношение на финансовата политика. Бенямин Нетаняху е посъветвал българския премиер да започне постепенно, на всеки шест месеца да намалява ДДС с половин процент още от т. г., вместо планираното редуциране на ставката с 2% от 2011 г.
Израелският министър-председател изказа своите поздравления за това, че политическа партия ГЕРБ е успяла да състави самостоятелно правителство без коалиционни партньори и е удържала на натиска на другите партии. Бойко Борисов покани Бенямин Нетаняху да посети България в близките няколко месеца.
Преди срещата с израелския си колега министър-председателят на България присъства на възпоменателна церемония в памет на жертвите от Холокоста, която се проведе в мемориала „Яд Вашем" в Ерусалим. Българският правителствен ръководител запали вечния огън и поднесе венец в памет на загиналите 6 млн. евреи. Премиерът се разписа и в книгата за гости на мавзолея. „Винаги да помним онези, които загинаха невинни, за да не се повтаря трагедията им никога повече", гласи текстът.

Бойко Борисов: Правителството ще ускори процедурата по възстановяване на българското гражданство
Ерусалим, Израел /КРОСС/ „Откакто сме на власт два пъти сме съкращавали административните срокове, необходими за възстановяване на българското гражданство. Ще направим всичко възможно този въпрос да бъде уреден в най-скоро време". Това каза министър-председателят Бойко Борисов в отговор на поставен от българите в Израел въпрос, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. Премиерът, заедно с водената от него делегация, проведе среща с българската еврейска общност в Тел Авив. „Единственото ни желание е българите да се чувстват добре, дори когато живеят извън родината", заяви Борисов. В момента процедурата по възстановяване на гражданството на родените в България израелски граждани отнема повече от четири години.

Няма коментари: