петък, 15 януари 2010 г.

МЪНИЧКА ЗИМНА януарска ИМПРЕСИЙКА!

Студеничко е времето и вчера и днес? Друго си е до топлия казан ... направо неземна екзотика е да си в него, например! Хайде, задружно, хоп вътре! Е, някой трябва да се порасъблекат. Ще ги изчакаме. И те са от нашето общество все пак.
Хей граждани!
Ако от 1989-2009 година живяхме под обгрижването на КООПДЕМОКРАЦИЯТА ни, от днес се започва живот под звуците на явните РЕПРЕСИИ. И в единия и другия случай става въпрос за очеизвадно манипулиране на обикновените хора, зовящи се граждани и формиращи така нареченото общество. Почакайте има и необикновени такива (вероятно също хора). Обикновените, сме ние хората на наемния труд и селячеството ни, а необикновените са олигарсите ни, разните партийни гурута и управляващите ни разбира се. Това е човешкият ресурс в държавата ни.


О! ... още едно дяволче се появи на хоризонта. Те май си щъкат из цялото небе и Земя - СБОБОДНО!

От едната страна е армията на многобройните бедняци и сред тях, тук-таме са добре облечените господинчовци с белите якички, дето размахват пищовчтата си и стискат в ръчичките си някакви свитъци, за които твърдят, че били методологиите и идеологиите на мисълта им. Първите хапват тояжките им ежесекундно, вторите се меткат на някой и друг клон, клатят си крачетата, бъркат си в носа, безскрупулно се хилят, понякога си затварят очичките или сбърчват веждички и ... си се кефят на резултата от налагания ни бой. Това се случва в страната ни.

За какво ли се е помолил и Президента ни? Колко надълбоко само е скрил "молбата си"! Ами Господ може и да не я намери после ...!


Дори и министър председателя ни вече се моли пред “Стената на плача” в Израел с думите : “Господи, пази България”. А щом и той се моли на Господ, значи има защо. И защо ли? Това е днешното ни време – в дяволския казан.

А ние си вриме, и вриме, и вриме по всяко време на денонощието. Кожата ни вече е ощавена. Боли ни, но все още мърдаме. И докога ли? Между поеманията на глътка въздух, за която неистово и безразборно се боричкаме из врящата емулсия, извиквам: хора от казана, внимавайте как охкате, защото от година и половина вече ни подслушват законово “неправомерно”. Това е съдбата ни.


Да пазим неощавените напълно и дано се измъкнат от този земен АД!

Няма коментари: