сряда, 8 юли 2009 г.

РОЙТЕРС ДЕСКРЕДИТИРА БЪЛГАРИЯ

Типична медийна политика за манипулиране на голяма група от хора, формираща в крайна сметка страх и ужас сред населението независимо къде е то по света – тези вече се разпростират и извън пределите на собствената си страна.

На посочения линк: http://islambgr.blogspot.com/2009/06/blog-post_783.html агенция Фокус цитира агенция Ройтерс, публикувайки мнение на въпросната, за ситуацията в страната ни след изборите на 5 юли 2009, което на всичкото отгоре е и абсолютно неверно, и по тази причина неправомерно се дескредитира страната ни. Откъде Ройтерс си изсмуква тази информация за мен остава загадка, ако случайно не се досетя, че става въпрос за умишлено нагнетяване на напрежение в обществото ни отново от средите на ДПС и БСП (те са майсторите на инсинуациите, естествено ползвайки чужда помощ).
Внушение над чужди граждани на друга страна ( в случая български) е абсолютно неправомерен и неприемлив акт като действие от последната медия. Редно е да си гледат (решават) техните проблеми на първо време, а на второ да спрат да разпространяват неверни слухове – което впрочем е било винаги тяхна “новинарска” тактика, а и е наказуемо поне по нашите закони. Кои са те, та да ни злепоставят пред света веднъж, и втори път да твърдят абсолютно неверни неща по надигането на ултранационализъм в България? Да се твърди, че има посегателства над джамии в страната ни от Ройтерс е нелепо на фона на вредите, които се понасят от чистокръвни българи и останалите етности в държавата ни от "обръчите от фирми" на Доган, буквално ограбващи населението ни по всякакъв незаконен начин. Но този факт не е угодно на Ройтерс да се коментира по понятни причини – шпионинът Доган е и техен разузнавач от твърде дълго време (е дължат му малката услуга да сплашват и излагат пред света чужди мирни граждани – при това ... вечните древни и мъдри българи). А това пък, че десните ни формации искали да “има само една етническа група в България” е повече от смехотворно и много лошо като съждение въобще от световно водещите журналисти. Тук вече окончателно си проличава тяхното незнание по темата и непознаването на обстановката и българите като нация ама изобщо. Ройтерс сериозно ви питам - вярвате ли си на твърдението, че “може да се отвори вратата" сред българските мюсюлмани за нарастване на симпатията им към религиозни течения от чужд произход? По скоро ми звучи, че ще им ги доставите и внедрите самите вие с този заплашително неясен изказ! Тези българи сега и тук, които сме с акъла си, не сме забравили как в първите години на “нежната революция” подобни на вас умишлено и усилено внедряваха сред населението ни разнообразни сектантски идеологии, благодарение на което и дъщерята на президента Желев бе погубена.

Ако обичате Ройтерс спрете с манипулативните си тактики на раздухване на несъществуващи проблеми и неправомерно нагнетяване на напрежение сред един чужд за вас народ. С нищо не сме ви обидили, и ни най-малко не се намесваме в делата на страната ви! Непочтенно е.

Няма коментари: