понеделник, 27 юли 2009 г.

ПОЗДРАВ КЪМ НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО

УВАЖАЕМИ ЧИТАТЕЛИ НА БЛОГА МИ,
ПОЗВОЛИХ СИ ОТ ИМЕТО НА ВСИЧКИ ГЛАСУВАЛИ БЪЛГАРИ ЗА ПРОМЯНАТА НА СТАТУКВОТО В СТРАНАТА НИ, ДА ПОЗДРАВЯ НОВОТО НИ ПРАВИТЕЛСТВО.

Уважаемо Правителство,
На 5 юли 2009 НАРОДЪТ български каза решително: ДА на ПРОМЯНА на СТАТУКВОТО в страната ни. Вие ОБЕЩАХТЕ да я реализирате. Днес след официалното Ви встъпване в длъжност, мнозинството хора от нашата държава очакват от Вас да започнете да изпълнявате:
1. Осигуряване на гражданско участие в работата на НС, предвид създаване на нов Правилник за същото – достъпност на граждани в пленарна зала и изслушването им при подадена заявка от тях; постоянна визуализация на заседанията чрез Интернет и публикуване на стенограмите в 7-дневен срок от тях.
2. Разумна и адекватна промяна на Изборния ни закон.
3. Политическа воля за влизане в надлежност на Закона за лустрацията и съответното му прилагане за всички нива на властта.
4. Оперативно оглеждане на настоящия Бюджет на страната ни и огласяване на мерките, които трябва да се вземат по неговите корекции – по възможност доброволно и свободно гражданско участие при гласуването на коригирания в НС.
5. Изграждане на стабилна Национална Антикризисна Програма, предвид световната икономическа криза и отсъствието на такава, поради непроявената добронамерена воля на досега управлявалите ни.
6. Създаване на предпоставки за пълна прозрачност по всички корупционни сделки и стабилно възвръщане на европейското доверие за страната ни. Ние (България) също сме данъкоплатци на ЕС и желаем да бъдем третирани като такива достойно.

Ние НАРОДЪТ Ви гласувахме най-висше политическо доверие за управляването ни, и силно се надяваме да не ни разочаровате. Пределно ясно ни е, че няма да бъде леко нито при работата по управлението ви, нито в ежедневието ни като граждани. Всички обаче осъзнаваме, че времето за установяване на истински демократични порядки в обществото ни е дошло, защото бъдещето на децата ни и етноса ни в света са закономерни факти при битуването във времето и съответната географска ширина.

Пожелаваме успех при работата Ви!

Няма коментари: