събота, 23 май 2009 г.

СЪБИТИЯТА В ДАТИ ДО ИЗБОРИТЕ НА 10 ЮНИ 1990 Г.

АХ, Изборите или Големия заговор

"НЕ Е ВАЖНО КОЛКО И КАК СА ГЛАСУВАЛИ, ВАЖНОТО Е КОЙ, БРОИ ГЛАСОВЕТЕ." - Йосиф Висарионович Сталин". “Ура! Ура! Ура!”
Комунистите никога и никъде не са печелили свободни и демократични избори. Още при Сталин КГБ разработва методика за фалшификацията им и я прилага с различен успех в окупираните страни от Източна Европа след, Втората световна война. Единственият й провал е в Унгария през 1947 г., когато комунистите губят изборите въпреки фалшификациите. Тогава, КГБ я доусъвършенства и тя задейства ефикасно в бъдеще.
В България тази методика помага на комунистите да "спечелят" изборите в края на 1946г. и да направят "свое" Велико Народно Събрание.
Тя им помага и в изборите на 10 юни 1990г., както и на 13 октомври 1991г.

Препоръчавм на авторите и извършителите на изборни фалшификациите да не се успокояват. Защото въпреки "Активното им мероприятие" - "избори за ВНС 90-та" и подобните през следващите 20 години, НИЕ народът ще направим ВЪЗМОЖНОТО тази 2009 година да ги СТОПИРАМЕ.

С гръм и трясък за широката публика.

14 декември 1989г - провежда се (по рано писах кои са участниците) двестахиляден митинг пред Народното събрание. На него се обещава на българите, че ще се отмени от конституцията прословутия член за ръководната роля на БКП. Комунистическият парламент тогава излъгал хората, което за малко и не предизвика гражданска война. Желю Желев и Петко Симеонов връщат хората по домовете им с ... главно увещания (типичната поза за българските политици).
Един месец чакане - защото промените трябвало да се правят при СПАЗВАНЕ НА ЗАКОННОСТТА! А буквата на закона е изисквала едномесечен срок за промяна на конституцията.(държавата ни е без легитимно управление точно два месеца, еднолично управлявана под прикритие на практика пак от БКП 10.11.1989-14.01.1990).
14 януари 1990г. конституционната поправка е направена. Петър Младенов произнася прословутата фраза: "Най- добре е танковете да дойдат". Забележете, че управляващи и опозиция поставят на карта съдбата на страната, за да спазят буквата на една комунистическа конституция със съмнителна легитимност!
Следват 2,5 месеца на пълно открито беззаконие. Ето откъде ни е позната АНАРХИЯТА!
6 април 1990г – издаден е първият документ по установяване на някаква държавност в страната ни Указ № 1(ако не броим Закона за провеждане на митинги и събрания, който е абсолютно незаконосъобразен, предвид събитията – пълно отсъствие на легитимен законотворец, и липса на президент – ТОВА Е ЗАКОН ПИСАН НА КОЛЯНО, СЪГЛАСНО НОРМАТИВ ИЗМИСЛЕН ОТ “НЯКОЙ СИ”), с който изборите са определени за 10 юни 1990г., и Указ № 2, с който е обнародван Законът за избиране на Велико Народно Събрание, и двата са публикувани в "Държавен вестник", в бр. 28 от 6 април 1990г., и са подписани от Петър Младенов, забележете като ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКАТА.(по-надолу ще видите защо не е бил президент този човек).
Указ № 1 ,с който изборите са определени за 10 юни 1990г. Голямо значение има и въпросът как са насрочени изборите и от кого.
Указ № 2, с който е обнародван Законът за избиране на Велико Народно Събрание И двата закона са публикувани в "Държавен вестник", в бр. 28 от 6 април 1990г., и са подписани от Петър Младенов като ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКАТА! Той издава указите на основание на чл.92, т.2 и т.8 от поправената вече конституция, считайки, че поправките вече са в сила.(по-надолу ще видите кога са направени поправките и че не са в сила) Ето куриоз :
Указ № 3, с който са обнародвани Законът за изменение и допълнение на конституцията на НРБ и Решението за избиране на Петър Младенов за президент (пост създаден с поправките в конституцията) са обнародвани в "Държавен вестник", бр.29 от 10 април 1990г.(това са поправките в конституцията). Тоест Младенов се мисли за президент четири дена по-рано отколкото трябва, но той не само се мисли, а и подписва важни документи – указите1 и 2, за които още не е оторизиран, предвид датата на която е издаден Указ № 3, по-горе видяхме какви “изменения” третира този указ. ЕТО ОТ КЪДЕ ТРЪГВА ГЬОНСУРАТЛЪКА СРЕД ПОЛИТИЦИТЕ НИ , та до днес – те просто си работят на принципа пълно погазване на държавността като смисъл и понятие . Освен това Указ № 3 е издаден на основание чл. 82 т.8 от конституцията. Коя конституция, г-н Младенов, старата или поправената? Защото и в старата и в поправената конституции чл. 82 не дава таква права, да не говорим, че няма и т.8. Освен това Младенов пак подписва указа като президент! А всъщност той не е такъв.! Защо, ще попита някой. Защото в чл. 143 ал. 4 на Живковата конституция е казано изрично: "...законът за изменяване на действащата конституция влиза в сила ОТ ДЕНЯ НА ОБНАРОДВАНЕТО ИМ В "ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК".
10 април 1990г - отлично, би казал западният наблюдател, това е правова държава! Но спазван ли беше духа на закона, да не говорим за буквата след това? Фактите говорят сами. С Указ №4 от 10 април 1990г. на президента Младенов е назначена Централната избирателна комисия (ЦИК). Това е последната дата, за да се спази срокът от 60 дни преди изборите изискван от чл. 27 на Закона за избиране на Велико Народно Събрание.
Още от 10 април - приетите от Народното събрание (да не се заблуждавате – това е все още старото комунистическо такова, функциониращо под прикритие за имитиране на държавност. Боже, боже каква комунистическа законодателна каша – и сега е така в познатия ни парламент) на 3 април поправки в конституцията са обнародвани в "ДВ" бр. 29 от 10 април. Следователно до 9 април 1990г. е в сила старата конституция, по силата на която има Държавен съвет, Петър Младенов е негов председател и като такъв обнародва закони и насрочва избори ПО СТАРАТА КОНСТИТУЦИЯ! Вместо това, той се самообявява за президент на 6 април, приписва си несъществуващи права и публикува неправомерно Законът за избиране на ВНС, Законът за изменение на Конституцията, Решението на парламента за избор на президент, насрочва избори за 10 юни, публикува Законът за политическите партии и е върши куп други поразии. Излишно е да казвам, че всичко това е НЕЗАКОННО! Но идва и най-големият гаф. Самият Петър Младенов е избран от парламента за президент също незаконно! Защото поправките в конституцията, създаващи постовете президент и вицепрезидент, влизат в сила на 10 април! След тази дата Народното събрание е трябвало да ги избира! А то избира Младенов за президент на 3 април - 8 дена, преди да има избощо такъв пост. Следва, че Петър Младенов никога не е бил ЛЕГИТИМЕН ПРЕЗИДЕНТ! Нещо повече - след 10 април, той вече не е и председател на Държавния съвет, защото този орган е ликвидиран.
Или казано по-просто след 10 април 1990г. Петър Младенов е господин никой! Или той е бил толкова президент, колкото и аз, пишещия тези редове!

Е, колеги граждани? Пийнете си една студена вода, за да се поосвежите. Схващате ли, че става въпрос за някакъв изроден партиен преход (преврат) в самата БКП, който както се и убедихте за 20 години няма НИЩО общо с понятието демокрация. Нас народа ни ползват единствено и само за масовките во веки веков. На днешните управляващи ни и това е досадило, та поспряха и промените за референдумите- а те се отнасяха до начина на иницииране и валидността на проведените допитвания. Това е важен текст в този закон, но остана без гласуване по настояване (познайте на кого!) на ДПС разбира се, а кои са и какви са ще пиша по-натък.
Лъжепрезидентът и действията му от 10 април нататък нямат правна сила. Следователно незаконни са указите му, с които той обнародва Закона за избиране на ВНС, насрочването на изборите, закона за политическите партии и назначаването на Централната избирателна комисия.
Е, ясно е, че при това положение работата на ЦИК също е нелегитимна отнесено за този период, а актовете й незаконни. В частност споменатата вече методика за изчисляване на резултатите от гласуването по пропорционалната система, която беше публикувана в "ДВ", бр. 46/ 8 юни, неподписана от проф. Сталев! За да е още по-заплетено положението, ще спомена, че грешките, които прави Младенов в Указ № 3 (позоваването на неточен член от неясно коя конституция и подписването му като президент) споменато в началото, пък поставят въпроса дали поправките в конституцията изобщо влизат в сила. Ако се приеме тази теза (че не влизат в сила), тогава пак Младенов е самозванец, защото се представя за нещо, което в действителност не е (президент). От друга страна тогава просто няма Велико Народно Събрание, тъй като не е регламентирано в Живковата конституция. Интересно е да се види "компетентните" червени и сини юристи как ще обяснят този юридически идиотизъм? (започва да става супер интересно не само какво ще обяснят по конкретиката въобще, но и да обосноват основанието за всякаквите промени извършвани в законодателството ни през всичките тези 20 години! На какви лоши експериментатори попаднахме, Боже?)
Не са малко горецитираните нарушения, но Народното Събрание(не забравяй комунистическото) прави още едно. Идва време да зададем и въпроса, ЗАЩО ПАРЛАМЕНТА НЕ ИЗБРА тогава ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ съгласно с чл 94, ал 1 от поправената конституция? Отговорът е ясен, защото той е щял да наследи Младенов при оставката му. Например, какво е пречило на комунистите заедно с Младенов да изберат генерал Атанас Семерджиев за вицепрезидент? Нищо, но не са имали интерес той да стане президент, при отдавна подготвяната от тях оставка на Младенов. Семерджиев е бил подготвян за вицепрезидент, а за президентския пост е бил определен точно най-подходящия за комунистите човек. Марксиста, "дисидент", "водач на опозицията"... И ето сценария: На 14 декември 1989 г. видеокасетата на Евгени Михайлов запечатва думите на Младенов: "Най-добре е танковете да дойдат".(гледайте датата – телевизията може всичко! Тя е велика. Тя си е направо власт. О, манипулацио, бъди благословена! Впрочем винаги и сега включително, така са ни действали: и Канал 1, и БТВ, и Нова телевизия, и канал ТВ7 – всичките продажни, масонски формирования, и доста кабеларки също. А точно защото им бъркаха работата в този контекст, лишиха от гледаема честота информационната телевизия ББТ, което не само е рестрикция, но и умишленост по отношение на гледащите ги българи, чрез което са лишени от достоверност на събитията у нас и по света. Така е в България – рестрикция и терор. Ако ви харесва!).
И този компромат подготвен за свалянето на Младенов, е пазен твърде грижливо. Следва втори ход - на 3 април не е избран вицепрезидент. Между двата тура на изборите за ВНС - 10-17 юни записът е излъчен по телевизията. Междувременно напрежението поради фалшификацията на изборите нараства в посока на "НЕЖНА РЕВОЛЮЦИЯ". Президентът "танкист" става прицел на възмущението на студентите и интелигенцията и всъщност народното недоволство е насочено към фалшива мишена. Вниманието се отклонява в посока към исканата президентска оставка и изборните фалшификации са забравени (а те старателно са подготвени от железните и вечни комунисти, дето си знаят работата).
Оставката му се посреща със задовоство и изиграва ролята на отворен предпазен клапан. Няма вицепрезидент, който да го замести, а и постът президент е вакантен. Той вече може да бъде предложен на верния проверен другар, "водач на опозицията" Желю Желев. Следва изборен фарс в парламента, в който комунистическото мнозинство избира за президент- водача на опозицията??! Съгласно договорките президентът пък предлага за вицепрезидент и практически ръководител на спецслужбите генерал Атанас Семерджиев- бивш началник на Генералния щаб и министър на вътрешните работи.! Всичко е наред за пред света, комунизмът си отива!

Но срещу какво е направена сделката? Както казваше един филмов герой: "За да получиш, трябва първо да дадеш." За да станеш президент трябва първо ... да признаеш резултатите от фалшифицираните избори...(ех, г-н Желев, вие сте един явно народен изменник. Наясно ли сте, че това е подсъдно?)
13 април 1990г
- да, ама не! Указът е публикуван на 13 април 1990г. в "Държавен вестник" в бр.30. Съгласно с чл 41, ал 1 от Закона за нормативните актове, датата на публикуване е дата на влизане в сила на даден нормативен акт. Следователно ЦИК получава легитимност 57 дена преди изборите, което вече е грубо нарушение на чл 27 от Закона за избиране на ВНС. Това не е всичко.
18 май1990г - С указ № 24/15 май 1990г. ("ДВ", бр.40/18 май1990г.) президентът Младенов ПРАВИ ПРОМЕНИ В СЪСТАВА НА ЦИК 23 дена преди изборите! (ново и драстично нарушение на чл.27 от ЗИВНС.) В крайна сметка ЦИК придобива следния състав:
1.проф Живко Сталев - председател.
2.Живко Живков - заместник-председател
3. Иван Ефремов - заместник-председател
4. Димитър Попов - секретар
Членове:
1. Алексей Рафаилов-общественик
2. Георги Мутафчиев-общественик
3. Любен Стефанов - общественик
4. Вера Мутафчиева-писател
5. Димитър Боев-икономист
6. проф. Стефан Стойчев - юрист
7. Емилия Друмева - юрист
8. Иван Войводов-юрист
9. Лидия Манчева - юрист
10.Мартин Гунев - юрист
11.Илия Крумов Ризов-юрист
12.доц. Теодор Чипев- юрист
13. Александър Иванов Караминков-юрист
14.Алексей Иванов Подлесни-юрист
15.проф.Живко Миланов – юрист
16.Иван Викторов-юрист
17.Йордан Георгиев Соколов-юрист
18.Соломон Розанис-съдия във Върховния съд
19.Живан Димитров-съдия във Върховния съд.
20.Божидар Колев-съдия във Върховния съд.
От ръководството на ЦИК всички са юристи, Иван Ефремов е и член на Върховния съд, а Димитър Попов-председател на Софийския градски съд. Или 19 юристи от 24 членове. Тоест комисията в никакъв случай не е некомпетентна в правно отношение. (какво да кажа за прескочения срок в закона! Това е стар партиен комунистически навик. Свидетели сме на лоши по същината си закони, на неработещи закони по тази причина, свидетели сме на нарушенията в тях и днес. По темата има публикуван материал на този сайт – за подмяната на народния изборен вот – Избори 2009. ПРОСТО ТРЪГНАЛО СИ Е НАКРИВО ОЩЕ ОТ САМОТО НАЧАЛО. А Време е за Промяна, хора)
6 юни 1990г. - Същата тази толкова компетентна комисия най-после на 6 юни 1990г. публикува в "Държавен вестник" методиката за изчисляване на резултатите от гласуването по пропорционалната система, с персоналното мажоритарно участие на БКП, което вече работи под прикритие (колко и как са фалшифицирани изборните резултати тогава – косата да ти настъхне читателю. ПЪК ВЪРВИ ГЛАСУВАЙ ДНЕС, ако ти е останала воля! Само това ще ти кажа. Май нищо друго не остава, освен да ... )
8 юни 1990г. – Та тази същата Методика за изчисляване на изборните гласове, издадена от “компетентната комисия” си остава като сираче – тя просто НЕ Е ПОДПИСАНА ОТ НИКОЙ тогава! ("ДВ" бр.46/8 юни 1990г.) Нито един юрист не се е сетил, че съгласно чл. 34, ал.1 т.4 от Закона за нормативните актове е трябвало да бъде подписана от председателя проф.Сталев! Следва най-интересното - в нарушение на чл.31 ал.1 т.5 от Закона за избиране на ВНС и чл. 37, ал.1 от Закона за нормативните актове, ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТ ИЗОБЩО НЕ СА ПУБЛИКУВАНИ В "ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК"!!! (Е, това вече не е истина ще каже някой. Ами да провери му отговарям.)
10 юни 1990г – избори – основание Указ № 1, при изброените по-горе всякакви ШАШМИ. УРА на избори!!!

ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ИЗОБЩО НЕ СА ПУБЛИКУВАНИ В ДВ – Всичките тези изброени НАРУШЕНИЯ са достатъчни, за да се каже, че изобщо не е имало, нито избори, нито Велико Народно Събрание, нито пък легитимни законодателни актове. Великият парламент в правен смисъл просто не е съществувал! А това е било само началото НА ДЕМОКРАТИЗИРАНЕ НА БЪЛГАРИТЕ.

Ние останалите на тази ширина 20 години достойно минавахме през комунистическата анархия, наричаща се самодоволно "демокрация". PERO TODO ESO ESTA DEMASIADO. QUE ESTA NECESARIO? COMO SIEMRE – LA DEFENSA REVOLUCION DEMOCRATICA!

1 коментар:

ngi000 каза...

Поздрави за прекрасният постинг!
Споделям мисленето ти, така че няма да успеем да направим спор :)
А как попаднах на твоя постинг? Реших да си направя статистика за резултатите от всички парламентарни избори в България след промените и намерих резултатите на всички освен тези на 10 юни 1990. Видях също така и че споменаваш, че тези резултати не са били публикувани в Държавен вестник. И все пак, никъде ли ги няма? Ако не цялостните резултати с подадени гласове и т.н., то поне разпределението на мандатите може ли да се намери някъде?
Благодаря ти пак!