сряда, 20 май 2009 г.

МАТЕРИАЛ 11

Добре осведоме­ният човек важи за двама

Благородство­то е много по-силно и обезоръжаващо от ненавистта

( със съкращения от Инакомислещ)

Историята показва, че някои чуват предупрежденията, но не им обръщат внимание. Други си запушват ушите и направо отказват да ги чуят. Моята цел е всеки да бъде информиран за това, което става в света. Защото само добре информираният човек е в състояние да вземе правилно решение и предпазни мерки. Добре осведоме­ният човек важи за двама.

Няма съмнение, че новият милениум ще бъде последното действие на отдавна започналата драма. Днес виждам началото на нов вар­варизъм, който утре ще бъде наречен НОВА КУЛТУРА. Нацизмът и комунизмът бяха примитивни и жестоки. Но те са първата чернова, скица на онова, което ни гласят и ни очаква за напред.

Събарянето на берлинската стена през ноември 1989 г. бе едно от най-големите събития на XX в. Със стената падна и комунистическата тирания, която господства над Източна Европа и Русия в продължение на повече от 70 години. Падането на комунизма е следствие от неправилно насочваната икономика, оголването на съветските и източноевропейските пазари, и най-вече от външния натиск на самия създател на комунизма - капитализма. В 1989 г надеждите за човешко достойнство и свобода бяха големи.

Социализмът е творение на английската аристокрация, комунизмът - на германоеврейската интелигенция.

За всекиго е ясно, че в "новия" ред няма нищо ново и че главен негов инструмент на управление е гладът. Ако не проумеем това навреме, всички ще бъдем без работа, без дом, ще се редим на опашка за едно канче супа.

Холерата е разпространена не само в Африка, но и в Южна Америка, тя е т. нар. болест на бедния.

Както се вижда, старият ред от миналия век започва малко по малко да пропада. Системата на управление от кралства и царства остаря и започна да се подменя с нови. Вълна от реформи, наричани демократични, започна да залива света. Още в годините около Първата световна война се направиха два опита за въвеждане на Нов световен ред. Единият бе създаването на Обществото на народите, вторият - комунистическият интернационал, пуснат в действие от Ленин. Идеите и за двата произлизат от един и същ източник.

В България, а и в целия Източен блок само коалиции могат да изведат страните до спасителен бряг. За толкова изстрадалите хора е важно да забравят предишните си врагове. Благородство­то е много по-силно и обезоръжаващо от ненавистта. Пагубно е противопоставянето, полюсното делене по ка­къвтo и да е признак - партиен (сини и червени), етнически (българи и др.)'и т. н. Въпреки мъките и страданията на които са били подложени мнозина от гражданите в кому­нистическия режим, извисяването над злините и опрощаване е гаранция за доброто в следващите дни. Отмъщението е първобитност. Настояще и близко бъдеще!

Няма коментари: