понеделник, 25 май 2009 г.

Що е то СДС и кога е регистрирано?

Май Законът за политическите партии е най-често изменяният от Живково време!!!! и НЕПРАВОМЕРНО ЕКСПЛОАТИРАН от българските политици –плуралилисти??? Колко поправки има, само той си знае – поне десетина, което отнесено към двадесет годишния период на анархия в държавата ни, означава, че на всеки две години са си го изменяли (уж народните ни представители). Внасяли са си просто “поправки” в него!
Тук е добре да се споме процедурата “по правене на въпросните поправки”. А те обикновено се предхождат от т.нар. предложения за такива. Това пък означава: отлежаване по съответните комисии в НС, предложения за гласуване във времето, “народни размишления” и съответни несъгласия, първо и второ четене. И хоп след две години размотаване, нашите партиици (уж народните представители – всичките до един народни предатели) си гласуват ПОПравката, и така до следващата, при спазване на същата процедура.
При наличието на толкова много поправки (сякаш няма в законодателството ни и други закони) излиза, че от него(съдържанието му) не са доволни вечно партийните гурута (пребоядисаните БКП такива) и все още нещо могат да поправят в него.
За сведение – във Великобритания, днешния им парламент работи със закони създадени отпреди 200 и повече години. Ах, тези архаични хорица! Как ли го правят това? Може би добре са ги формулирали още отначало, пък си ги и се спазват ОСНОВНО всичките им политически играчи, при това във всичките им камари, по всяко време. МОЖЕ би. Трябва да се пита!

Та за РЕГИСТРИРАНЕТО на СДС.???
История на СДС Съюзът на демократичните сили e "неестествения" наследник и продължител на ... партии след Освобождението. Ето ги и учредителите: независимия профсъюз „Подкрепа", гражданските сдружения „Екогласност", Независимото дружество за защита на човешките права, Клубовете в подкрепа на гласността и преустройството, Комитета за защита на религиозните права, свободата на съвестта и духовните ценности, Независимото студентско дружество, Движение „Гражданска инициатива", както и възстановените партии БРСДП/о/ и БЗНС „Никола Петков". Коментарът тук е повече от излишен. Познавате ги, знаете как са растяли в политическото ни пространство, какви “народни” постижения имат за подобряване живота на българите и въобще ...
"За рожденна дата на СДС се приема датата 7 декември 1989 ... Събира ги идеята за създаване на мощно антикомунистическо движение, .".. се заковава в архивите на партията. Та значи борави се с относителното понятие “приема се”. Дали това е случайно? Според мен е направо ЗАБЛУЖДАВАЩО.

Питам/ме защо на обществото се внушава словосъчетанието “се приема за създаване” (нещо безкрайно спорно), а не е ясно и точно уточненото - “е 7 декември 1989 г”, “другарю” Костов? Дори един човек да Ви пита, сте длъжен да му отговорите, предвид лидерството, което не изпускате от ръцете си, както се вижда. Предвид манипулациите, които произвеждате непрекъснато двадесет години. Позицията ви дори и днес е в стил на 45 годишно безхаберие на/в БКП, което и тогава се е занимавало предимно с лидерство в самата си партия – т.е. “Кой е по-по-най” сред другаруващите си в нея.

Датата им на създаване е повече от знакова в случая! Тук ще добавя само, че още даже не са били създадени множеството “кръгли маси”(близо след месец се започват обсъжданията в тях, кой какъв ще бъде занапред в българската политика), но другарят Иван Костов (човекът на Емил Христов, който пък е дясна ръка на Живков – “почти вечния тоталитарен диктатор”) вече има “ясна концепция” КАК да вземе парче от баницата БКП, освен това има и “карт бланш” от другарите си Петър Младенов и Андрей Луканов. ...
И ПРОСТО НЕ СЕ Е БАВИЛ ЧОВЕКА, като Доган например.
Естествено, че в тогавашната беззаконна обстановка, партия не е могъл да регистрира човека като СДС (тя е нелегитимна и противоконсттуционна съгласно старото ни законодателство в чиято власт сме били), но пък е “РЕГИСТРИРАЛ ИДЕЯТА СИ ЗА ИЗМАМА НА ОБЩЕСТВЕНОСТТА”, та и до днес си я поддържа, въпреки отлюспванията (ДСБ). А след като знаем, че законодателността ни сериозно КУЦА и след 1989 година, тя е днес е със СЪМНИТЕЛНА НАДЛЕЖНОСТ, както в политическото пространство, така и в живота ни. Но времето ще покаже и тази измама! Както казва царя: Като му дойде времето.

Всъщност партията СДС е другата голяма заблуда за обществото ни (тя е съставена напрактика от БКП отцепници навремето), и маскирана за пред света като демократична. ПОРЕДНАТА ( впрочем първата) КОМУНИСТИЧЕСКА РОЖБА, NADA MAS (нищо повече). Нататък следват други изтърсачета.

За това не се чудете, хора, на целокупния ентусиазъм на “народните ни представители” въобще от всички цветове, когато проявяват нечувано единство при изразяването на ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ в парламента по повод “поправките в” Закона за партиите. Статуквото му ТРЯБВА винаги да се запазва ( в стил БКП). Ще си го доразглеждат при това положение колкото си искат разбира се!!!
А фактът, че благодарение на него в момента в парламента ни битуват полуидиоти и един файтон хора (дори без съответни лица – те същите не помнят и едно изречение от него закона) в политическия живот на страната ни, си остава доста НАСТРАНА от случващото ни се. И ДОКОГА БЕ ДРУГАРИ ЩЕ ИЗБУТВАТЕ, ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ВИНАГИ НАЗАД ( по към събитията преди 2о години – явна носталгия към БКП) ТОЗИ ВЪПРОС? Да, вие самите ни показвате колко нищо съществено (демократично) не се случило при властването ви. И, още по-жалкото, че няма да се случи.
За какви партии фантоми, за какви пет лева непрекъснато повдигате въпроси и ни занимавате с простотийте си? Та нали това са вашите партийки, целящи насъскване на българите един срещу друг, озлобявяйки и отвращавайки хората от живота въобще. ПРИНЦИПЪТ – РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ е верен, но зависи как се използва той, а във вашия случай определено много лошо го експлоатирате, СЛЕД КАТО В МОМЕНТА СЕ НАДИГА СРЕЩУ ВАС ВЪЛНАТА НА НАРОДНОТО НЕДОВОЛСТВО, и твърде вероятно да ви залее и запрати където ви е и мястото.
Грабете “за бога братя” (парламентаристи) каквото можете, защото после ..., не се знае какво ще ви се случи – та нали това и правите 20 години вече, при това непрекъснато, спретвате си (кафененца, наемчета, клубчета, горички и земички). Това ви е в ГЛАВИЧКИТЕ.
Нещастни, жалки, партийни креатури отнехте хляба ни, вода ни, сега и въздуха искате да докопате! НЯМА ДА СТАНЕ.
20 години умишлено лъжехте нагло НАРОДА си. Той търпеливо ви изчакваше. Но дали ще чака още? Времето ще покаже. Точно, съгласно вашия закон ще ви бъде потърсена сметка:
1 ) ЗАКОН за политическите партии - Обн., ДВ, бр. 28 от 1.04.2005 г., в сила от 1.04.2005 г., изм. и доп., бр. 102 от 20.12.2005 г., изм., бр. 17 от 24.02.2006 г., в сила от 1.05.2000 г., изм. и доп., бр. 73 от 5.09.2006 г., изм., бр. 59 от 20.07.2007 г., в сила от 1.03.2008 г., доп., бр. 78 от 28.09.2007 г., изм. и доп., бр. 6 от 23.01.2009 г., - 2 )чрез основанията по: Гражданския процесуален кодекс; Закона за държавния бюджет на Република България; Закона за държавната собственост и Закона за общинската собственост.; Търговския закон; Законът за юридическите лица с нестопанска цел.

ТА, КАЖЕТЕ ДРУГАРЮ КОСТОВ, КОГА И КЪДЕ РЕГИСТРИРАХТЕ СДС на “симпатизантите” си! Моля не заблуждавайте младите хора, ползвайки келепир от неинфомираността им, произтичаща от системното промиване на мозъците им още от детската градина (впрочем те и там се класират днес на принципа “Кой е по-по-най”).

А въпросното телевизионно предаване трябва да влезе в методиката с отговорите в него В ГИНЕС:
1)Водещият например винаги пита: Какъв искаш да станеш като голям?
Отговор на детето: Полицай.
Водещ: А защо?
Отговор: За да убивам “лошите”.
Ха-ха-ха следва зад кадър.
А кои са лошите и добрите никога не се уточнява в детското предаване. Фактът, обаче е, че с отговора си детето е получило одобрението на публиката, затвържадава у него впечатлението, че така трябва да се действа и занапред в ЖИВОТА. То/той ще убива “лошите”, които обаче ще му бъдат посочвани (тук няма да обяснявам как и защо), а не че то е осъзнало например “що е добро или що е лошо”. Ето го промиването откъде започва! Пък после пък се чудим на разрастващата се престъпност в страната ни, на почти ежедневните убийства и т.н.
2)Или друг житейски аспект от същото предаване.
На въпросът на водещия “Какъв искаш да станеш като голям?”
Детето отговаря: Сутеньор.
Водещият сериозно пита: А ти знаеш ли какво прави този човек?
Отговор: Да.
Водещ: И какво?
Отговарящо 4-5 годишно дете: Продава жени.
Водещ: От къде знаеш това?
Отговор: От тате. И той ги продава. И печели.
Каквото и ха-ха-ха да следва зад кадър, потресаващо е случващото се. Откъдето и да се погледне телевизионната стратегия за предаването, а на всичкото отгоре то е и гледаемо, както от деца, така и от възрастни, заключението е ужасяващо: Пълна деморализация от най-ранна детска възраст над децата ни, извършена дори грубо. Та какво се очаква впоследствие от такъв гражданин, закърмен с ЛОШОТИЯТА и ИЗКРИВЕНИТЕ ПРЕДСТАВИ ЗА ЖИВОТА въобще още от крехката си възраст? Виждаме всички. Консумираме това ужасно жалко ежедневие непрекъснато.
20 годишният ни живот, ХОРА, в тази страна буквално е отишъл нахалост! Проституцията и извращенията всякакви също са факт. Колко деца изчезнаха, колко момичета пропаднаха, колко момчета “обърнаха резбата”, колко “сладострастници” ни изтипосаха по вестници и екран, за колко убити хора ежедневно ви информират – СТОТИЦИ хиляди са жертвите, дори повече отколкото по време на войните за България.

КОСТОВ, ПОСПРЕТЕ СЕ ДА ЗАЛЪГВАТЕ ХОРАТА С ПРАЗНИ И КУХИ ОБЕЩАНИЯ! Историята вече отчита, че ги мамите.

Няма коментари: