неделя, 24 май 2009 г.

НА СЪДА Е ЯСНО, ДА ВЛЕЗЕ УБИТИЯ (народа)

Нещо ... от КОНституционната ни практика, напрактика:

“Следват 2,5 месеца на пълно открито беззаконие. Ето откъде ни е позната АНАРХИЯТА!” - връщам се малко към казаното в този материал, защото публикуваното по-долу ДОКАЗВА съществени неща свързани колкото с 20-годишната ни история, толкова и с ДНЕШНИТЕ ужасяващи последствия в деня(ежедневно) ни, и които са повече от ФАКТ – обуславящ политическата дестабилизация в страната ни, благодарение на ПАРТИИТЕ (всичките до една нароили се от БКП, която пък никога не е спирала да управлява живота на българите, дори и по време на така наречената “демокрация”. Живот – основно унищожителен и опорочен до безумие от шепа НЕЛИГИТИМНИ политикани. Освен всички описани ИДИОТЩИНИ, свършени от БКП, тази по-долу се откроява със супер арогантността си по отношение на българския народ. Тази арогантност преминала през времето, показва защо така целеустремено нацията ни ПОГИВА. Ако този факт не ви интересува, не четете нататък.
Това е и времето на създаването на Закона за партиите (бича над обществото ни днес или лошата метла на баба Яга, както искате го наричайте) – комунистическото време, НЕПРИЕМЛИВО и съответно нелигитимно, просто вредно за хората ни. Закон създаден и нецелесъобразно УПОТРЕБЕН предвид, че още не се е състояло ВНС. ВРЕМЕ ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА всякакви ПРЕДАТЕЛСТВА насочени към българската общност като цяло.
Е, кой НОРМАЛЕН гражданин от света ще приеме доброволно да бъде УНИЩОЖАВАН, унижаван, малтретиран от шепа властни политици? Та ние ли сме най-големите задръстеняци? Май така се оказва.
Думата ми тук е за създаването на политическите партии ДПС и СДС, представящи ни се като Великите ни водачи през измислицата “20 годишен преход – или другата измислица същото, наречена нежна революция” – АДА през който минаха и оставиха костите си стотици хиляди българи. За БСП е знайно. За останалите 299 политически червейчета не си заслужава да се коментира.

В памет на ПОГУБЕНИТЕ българи в България за периода 1990-2009 година, с почест и чест!
За случилите се събития в началото на 1990 година макар и накратко (от предишната публикация) вече имаме представа. Тук пък накратко ще кажа КАК са реагирали тогава българите и дали някой е чул исканията им, и отправените им реплики към управляващите ги по онова време. И така:
НАРОДЪТ ни много силно е желаел да премахне хомота на БКП. Хората са искали да бъдат нормални човеци, а не само машини за произвеждане на блага за шепа политически мекерета. Страхувал се е от репресивния апарат, обслужващ комунягите и въпреки това е шавал (протести, питания, побои и затвори – изброените са малка част от преживяното из ония дни). Наближили избори. Появили се непознати му политически играчи, а те били и нечестни такива, просто защото са си ги познавали.
Та група от 146 български депутата завели Конституционно дело Но.1 през 1991 г., с което отправили питане за: колко конституционна е партия ДПС, и за каква избираемост на депутати с листата на ДПС става въпрос. Според тях, и целия български народ (дори и днес) такава партия и действията й са неконституционни в рамките на България. Завели си хората делото и чакали близо половин година ВКС да им отговори (тук ще кажем и защо са чакали толкова време), както и какво им отговрил този върховен съдия. Ще оставя на вас, читатели да преценявате изложените факти, пък дано са ви от полза.
И така ... всичко в оргинал можете да четете на сайта на Констиуционния съд - http://www.constcourt.bg/ . Тук накратко:

... по конституционно дело № 1 от 1991 г., съдия докладчик Александър Арабаджиев (Обн., ДВ, бр. 35 от 28.04.1992 г.)
“... предметът на делото обхваща два въпроса:
а) спор за конституционността на ДПС - правомощие на Конституционния съд по
чл. 149, ал. 1, т. 5 от Конституцията, респ. чл. 12, т. 5 ЗКС;
б) за установяване неизбираемост на народните представители, избрани в 36-то Народно събрание с листата на ДПС - правомощие на Конституционния съд съгласно
чл. 72, ал. 2 от Конституцията и чл. 12, т. 9 ЗКС.

Очертаният с искането предмет на спора относно конституционността на ДПС се определя от следните твърдения, които се съдържат в подадените от народните представители молби:
Мотиви на претендиращите по искането: ...” ДПС е регистрирано при условията на § 3 (сега § 6) ЗПП и поради това, както и по силата на Закона за избиране на народни представители, общински съветници и кметове (ЗИНПОСК) не е било допустимо участието му в изборите на 13 октомври 1991 г., тъй като юридически то съставлява сдружение с нестопанска цел, а не политическа партия. Изтъкната е и въведената от Конституцията забрана за съществуване на партии и организации, сформирани на верска и етническа основа; ... отбелязва съществуването на доказателства, от които може да се заключи, че ДПС независимо от това дали е политическа партия или сдружение с нестопанска цел, е изградено на етническа и верска основа, извършва дейността си на турски език, провежда политика на етническа асимилация на българомохамеданското население на религиозна основа, както и дейност, насочена към етническо и религиозно противопоставяне на населението.; ... Твърди се, че дейността му е насочена към обособяване на съответното население в затворена, отделена от българската нация общност, че се развиват и насърчават отделни видове автономии, които в крайна сметка водят до административна (и политическа) автономия; ... От друга страна, искането, което има за предмет статута на народните представители от 36-то Народно събрание, избрани с листата на ДПС, се основава на твърдението, че ДПС е организация, която е: а) незаконно регистрирана за участие в изборите, произведени на 13 октомври 1991 г., и б) противоконституционна.; ...
Това са били мотивите на ПИТАЩИТЕ БЪЛГАРИ. Аз считам, че са основателни.
Какво е ДПС :” организацията поначало съставлява политическа партия и че като такава е регистрирана още с влязлото в сила решение от 26 април 1990 г. по ф.д. № 2574/90 на Софийския градски съд, без преди това да е съществувала като юридическо лице с нестопанска цел и независимо от наименованието й "движение” .
Сега си идваме на следната дума: ХОРА, ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ДАТАТА на регистрация - 26.04.1990 – т.е. времето за безвремие в държавността ни и страната ни въобще. “НЯКОЙ СИ” , безкрайно незнайно кой и как на 15.01.1990 г. пуска в обръщение Закон за партиите – който е действал чрез “декларация” писана в старото народно (комунистическо) народно събрание, пак незнайно от кого – това е документа за “легитмността” на този закон: “Декларация на Народното събрание от 15 януари 1990 г. - ДВ. бр. 6 от 19 януари 1990 г.” – така е публикувано. Горкичкият закон – колко и какви промени е претърпял само той си знае (дойде някой на власт и хоп промени го в собствен интерес разбира се) после го позахвърлят немърливите ни политици и така до следващото поредно правителство. Майка му е БКП, а баща му не се знае – е поне така се твърди ПРЕД ОБЩЕСТВОТО НИ. Сега скоро пак си го променяха родните ни настоящи политици– а бе просто отвреме навреме си го наглеждат за по-сигурно, дали (той закона) е в час на “обслужването им” Съдба. Какво да го/я правиш!
Та този също писан “на коляно” закон мотивира навремето Доганчо да си спретне набързо партйка. Она му требе както знаете вече.
Да видим какво се казва по въпроса от днешните вдъхновители на СДС. Ами първо риторично го питат:” Забрави ли, Догане, как регистираха ДПС?”. След това му напомнят какво им (на СДС) е сторил :...” Йордан Радичков, Петлето: "... слънчев удар ме удари в главата, господин старшина, затуй изумях! Та вместо за моето име, сетих се за балдъзата!" – по повод коментираната днес регистрация на партията на Юруков. И след това, като са му дали малко време да се замисли над прочетеното доста язвително му напомнят: ...“Както е казал народът - "Което не става с пари - става с много пари". Явно времето на фалшивите партийни книжки е отминало и на сцената вече излизат далеч по-внушителни начини за блокиране на участие в избори"... И продължават ...
“Ново ли е това, което се случва точно преди провеждането на парламентарните избори. Историята показва, че подобно нещо вече се е случвало и то в първите години след като избухна демокрацията, но тогава ДПс отново се промъква за регистрация между капките и с голям международен натиск.
Та навремето, през 1990, 1991 години, в ролята на нерегистрирана политическа сила беше Движението за права и свободи, което нямаше регистрация в съда. В Предаването на Нова телевизия "Здравей, България!" бившият премиер Димитър Попов и Минчо Минчев от ОКЗНИ разкриха неизвестни факти за начина, по който бе създадено и регистрирано ДПС. Заслужава си да ги припомня:
"ДПС е продукт на БКП и на турските служби, заяви в предаването "Здравей, България!" на Нова телевизия от 10 януари 2007 г. лидерът на ОКЗНИ Минчо Минчев. От малкия екран Минчев потвърди, че решението за създаването на Движението е било взето от Андрей Луканов и Александър Лилов. Минчев показа в студиото Справка от 19 март 1991 г., внесена на закрито заседание на Министерския съвет, според която ДПС е получавало подкрепа от Турция. Според Справката, първите контакти на Ахмед Доган с турски представители датирали от пролетта на 1990 г. В справката се съобщавало за 145 случая, при които 34 членове на Централния съвет на ДПС и регионални активисти са се срещали със служители на турското посолство у нас и турските генерални консулства в Пловдив и Бургас. Така дипломатите получавали информация за определени лица, които представлявали интерес за турските специални служби, следели са развитието на процесите и тенденциите сред мюсюлманската религиозна общност. Те получавали данни от поверителен характер за работата на Великото народно събрание, Президентството и Министерския съвет.
Според същия документ, на 12 юни 1990 г., пред политическия съветник Калеф Калъч Ахмед Доган е заявил, че втората му мисия след борбата за права на турското население е да изгради турско самосъзнание сред помаците, да ги научи на турски език и да ги приобщи към турската нация.
Това още в 1992 година бе започнало като организация и действия. По този повод в Народното събрание бе внесен Доклад за провеждане на втори възродителен процес и турцизиране на българските мюсюлмани чрез усилено изучаване на турски език. /Повече може да прочетете в 2 части на анализа "За така наречения възродителен процес и мястото му в учебниците по история". Спирам се на тези подробности, защото точно пред месец май бе възобновено недоволството на мюсюлманите заради сменените им имена от 1984 и 1985 години. - бел. Л. М.
Та на 10 януари 2007 година, бившият министър- председател Димитър Попов потвърди в предаването на Нова телевизия, че Справката, показана и коментирана от Минчев е автентична и поясни, че през 1991 година е имало напрежение, тъй като хора, които не са си върнали имената /тюркоезичните/ не са били погребвани! "В някои райони имаше повод за някакво напрежение - поясни Попов в студиото на Коритаров. - Спомням си много добре, че имаше случаи, в които починали граждани не бяха погребвани, затова защото преди смъртта си не са възстановили старото си име... починал е да кажем в понеделник и стои ден, два, три, поради някаква намеса не се извършват обичайните треби и той стои непогребан... После разбрахме каква намеса. Под влияние на ръководители на ДПС е ставало такова задържане, вероятно, за да се внесе в съзнанието на останалите, че трябва да има някакъв ред и това е редът, който това Движение е определяло в тези райони..."
Попов показал и заснети кадри за спрени погребения, на които ясно се виждал и самият Ахмед Доган. Попов обяснява как президентът Желев отказва да види заснетите кадри в желанието си час по-скоро да приключи с този проблем, а и не желаел да се разбира за присъствието на Доган в спрени погребения...
Но да се върна към начина, по който бе извършена регистрация на ДПС.
В момента, когато е трябвало да се извърши регистрацията на ДПС, Димитър Попов е секретар на Централната избирателна комисия и председател на Софийския градски съд.
"Аз знаех няколко дни преди срока за заявяване на участие в изборите за Велико народно събрание, че това Движение не е регистрирано..." уточни в студиото на Коритаров, бившият премиер Димитър Попов. Попов нарежда да се извърши проверка къде са дислоцирани организациите на това Движение, има ли някаква етническа особеност, тъй като Конституцията забранява регистрация на политически партии на етническа и религиозна основа.
Един ден Попов се връща от заседание на ЦИК и научава, че Иван Велинов председател на Фирменото отделение в съда е регистрирал Движението, по нареждане отгоре! Нареждането дошло от кабинета на Андрей Луканов.
"ДПС се регистрира като движение, а не като политическа партия. Регистрирано бе по нареждане на покойния министър-председател Андрей Луканов. Няколко дни преди изборите за Велико народно събрание /ВНС/, това движение все още не бе регистрирано. Обади ми се Андрей Луканов и той ме попита дали мога да отида в кабинета му в Министерския съвет - там бяха Иван Велинов, председател на Върховния съд и Васил Мръчков, тогавашният главен прокурор.
"Как се е получило регистрирането на това Движение", ме попита Луканов, а аз му отговорих: "По Ваше нареждане", каза в предаването на Нова телевизия Димитър Попов, министър-председател на България в периода 1990 - 1991 година. "Аз казах, че това е поправимо и обясних по какъв начин", каза още Попов. Димитър Попов пояснява, че в случай, че Софийска градска прокуратура обжалва това решение, въз основа на пропуски при регистрацията, нещата били поправими и регистрацията можела да отпадне. " - Ние не сме Ви поканили, за да ни учите как се постъпва, а за да разберем какво е станало - нахвърля се върху Попов в кабинета на Луканов, Иван Велинов.
- Г-н Велинов, аз не се блазня от мисълта Вие да сте ме поканили. Аз дойдох тук по покана на министър-председателя на Република България и ще бъда тук, докато той има нужда от мене" - му отговаря Попов. Създава се конфузно положение и малко по-късно Попов се оттегля от срещата...
"Пътят на България към Европа ще бъде опорочен, ако не се позволи на ДПС да участва в изборите - казва пред дипломата Виктор Вълков Катрин ла Люмиер, генерален секретар на Съвета на Европа. Дали госпожа ла Люмиер е била наясно, че се държи арогантно и непочтително с една суверенна държава, намесвайки се във вътрешните й отношения? Известно е единствено, че тогава вицепремиерът Вълков не е реагирал.
Къде е сега ла Люмиер да говори и предупреждава пак за опорочения път на България към Европа? Даже днес е по-скандално положението: България е член на Европейския съюз, а безобразията с елиминиране на политически опоненти чрез съда продължават.
"Имаше международен натиск за регистрацията на ДПС, той бе много любопитен и се осъществи през лятото на 1991 година. - припомни Димитър Попов в разговора си с Георги Коритаров. - От Великото народно събрание ме информираха, че едно писмо до министър-председателя, в превод, се раздава на всички народни представители. Твърдеше се, че писмото е от тогавашния министър-председател на Турция Месут Йълмаз. То имаше странно съдържание: "Г-н премиер, ако искате да бъдат решени в кратко време и изгодно за Вас всички висящи въпроси, обявете, че ще приемете моята покана, ще дойдете в Турция, ще се разберем. Трябва да бъде регистрирано ДПС като политическа партия", цитира по памет Попов част от писмото.
"Изготвих отговор до Месут Йълмаз, който гласеше: "Г-н премиер, такова писмо аз не бих си позволил да напиша и до моя слуга. По-добре е да забравите, че сте писал подобно писмо, а аз да забравя, че съм го прочитал". После разбрахме, че това писмо е било съставено с помощта на тогавашния посланик на Турция в България, Ялчън Орал", добави бившият министър-председател в телевизионното студио. Той посочи, че писмото е било изготвено в София и след това изпратено в Турция, като Йълмаз не може да не е знаел за него. "Във връзка с тази история, няколко дни по-късно, посланикът на Великобритания ми предаде устно, че правителството на Нейно Величество кралицата на Англия ще бъде доволно, ако г-н Димитър Попов използва своето влияние, за да се получи регистриране на ДПС като политическа партия", съобщи Попов.
Малцина днес са наясно, че регистрация на Движението за прави и свободи като политическа партия дълго време не бе извършвана.
"Страхуват се от нас, тъй като знаят, че зад гърба ни е Турция" казва в онези години Ахмед Доган и това е било записано дословно в Справката на Минчо Минчев.
На 26 април 1990 г. Софийски градски съд регистрира ДПС по Закона за лицата и семейството, а няколко дни преди крайния срок на регистриране, ДПС тихомълком е регистрирана за участие в следващите избори през октомври 1991 година. За тази регистрация, Софийски градски съд отказва на ДПС участие, като отказът е потвърден и от Върховния съд на Република България. Тогава Месут Йълмаз отново пише писмо с настояване ДПС да бъде допуснато до изборите...
Разликата между отказа за регистрация на ДПС преди 18 години и сегашните циркове с регистрацията на СДС-Мартин Димитров е съществена: тогава ДПС не бе регистрирано, за да не бъде погазена Конституцията, понеже е политическо движение на етническа основа. Бързо забрави Доган как влезе в политическия живот на България. Или може би именно защото той си припомни какво се бе случило с ДПС, днес бе повторен вариант - отказ от съда за регистрация на СДС?”
Няма да се лъжем, от този текст явно личи защо например ВКС се е бавил с отговора си цели 6 месеца. Ами защото простичко си казали: няма да гневим тези, които 1989 година поставиха България в изолация от целия свят, та се наложи на другаря Младенов да се среща с Джеймс Бейкър и т.н. За “Догановите пари” всички знаем откъде са, ами човека си върти “обръчи, обръчи”..., нищо че регистрацията му (на партията) – “ДПС се регистрира като движение, а не като политическа партия” и “Нейно Величество кралицата на Англия ще бъде доволно, ако г-н Димитър Попов използва своето влияние, за да се получи регистриране на ДПС като политическа партия", и
“ДПС е продукт на БКП и на турските служби”, и “На 26 април 1990 г. Софийски градски съд регистрира ДПС по Закона за лицата и семейството” ... вече говорихме за това време.

Е, фенове на безвремието каКво бихте казали по прочетното. Изясни ли ви се нещо? Изглежда ония 146 депутата МАЙ СА ИМАЛИ ПЪЛНОТО ОСНОВАНИЕ ДА ЗАДАТ ВЪПРОСИТЕ СИ до ВКС. Време е да видим той какво им е отговорил по конституционно дело № 1 от 1991:

РЕШЕНИЕ № 4 от 21 април 1992 г. по конституционно дело № 1 от 1991 г., съдия докладчик Александър Арабаджиев (Обн., ДВ, бр. 35 от 28.04.1992 г.) - законодателния позор за страната ни
.......
“Въз основа на изложеното Конституционният съд
РЕШИ:
1. Отхвърля искането на 93-ма народни представители от състава на Великото народно събрание, към което са се присъединили и 53-ма народни представители от състава на 36-то Народно събрание за обявяване противоконституционността на Движението за права и свободи на основание
чл. 11, ал. 4 от Конституцията на Република България.
2. Отхвърля искането на 53-ма народни представители от 36-то Народно събрание за установяване на неизбираемост на народните представители от същото Народно събрание, избрани с листата на Движението за права и свободи в изборите, проведени на 13 октомври 1991 г.
3. Прекратява производството по делото в частта относно искането на 93-ма народни представители от състава на Великото народно събрание, към което са се присъединили и 53-ма народни представители от състава на 36-то Народно събрание за обявяване противоконституционността на Движението за права и свободи на основание
чл. 44, ал. 2 от Конституцията на Република България.

Съдиите
Младен Данаилов, Нено Неновски, Милена Жабинска, Любен Корнезов, Пенчо Пенев и Александър Арабаджиев са подписали решението с особено мнение по т. 1 и т. 3 от диспозитива, което е приложено към делото.
Председател:
Асен Манов”
Това, граждани, е чаканият с трепет отговор. Погледнете все пак и Особеното мнение на подписалите го с такова (в сайта на КС). То не е перфектното и очакваното поне като гражданска позиция, но се правят разсъждения от подписалите с особено мнение съдии, в посока, че ДПС не е конституционна партия, не смеят да го изкажат (като подпишат решението), поради гузна съвест, което обаче все пак поне е архивирано за поколенията.
Интересното е, че ВКС презумира решението си, както и изказаното “особено мнение” на предпоставката на “демократично проведени избори” , каквито ДЕ ЮРЕ не е имало по време на регистрацията на ДПС на 26 април 1990 г.. (от предишния материал знаем кога са се провели такива). Следователно МАНИПУЛАЦИЯТА над болшинството българи е повече от ОЧЕВИДНА и УМИШЛЕНА. В този смисъл кой СУВЕРЕН би се примирил с такава нагла ДЪРЖАВНИЧЕСКА ИЗМАМА. НИКОЙ. Комай само ние сме будалите. Това незнание ли е?

На 15.01.1990 г. какъвто и закон да е разписан (тогава е времето на кръгли маси в правоъгълните кулоари на НС), той Е бил НЕЛИГИТИМЕН. По това време сме били още във власта на БКП,” демократично” избран парламент не сме имали, а законотворство – каквато е фуккцията му още по-малко. Разни чужди сили са ЛАШКАЛИ държавата ни наляво-надясно за собствени явни облаги (САЩ, Турция, Великобритания, Русия) – видно от по-горе казаното. Това е.
ЗА КАКВА ЗАКОННОСТ НА СЛУЧВАЩОТО СЕ ТОГАВА И ДНЕС ГОВОРИМ. Ами за никаква. Ето това преценете, ХОРА!

20 години сме консумирали (живели сме) със съмнително законодателство. Дори не сме правили демокрация. Живели сме в една илюзия за жалост!
Излиза, че партията на ДОГАН/ДПС е НЕ САМО ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА, НО И НЕЛЕГИТИМНА (създадена е по време на стария режим, при липса на законно разписани законодателни процедури).
Пита се: кой и като как (основание) е извършил каквато и да било регистрация НА ФОНА НА МЪГЛЯВИТЕ НИ СЪБИТИЯ ТОГАВА? Отговорът е еднопосочен и сочи виновниците безапелационно, както за партийния преват в БКП, както за последвалите безвластие в страната и заплаха за суверенитета и националната ни цялост, така и за продажността на съдебната ни система изобщо още от онова време, така и за клакьорите на “нежната революция, така и за по-нататъшните 20 годишни безчинства в страната ни, така и за геноцида над тук битуващите, така и за всичко случило ни се до тук.
ДА НИ Е ЧЕСТИТО БЪЛГАРИ!!!!!!!!!!!! дпс МАРОДЕРСТВОТО).

За смешниците от СДС, друг път – те пък са се пръкнали на 7 декември 1989 година, още по Тошово време, по преценка на БКП ръководителите и с “любезното” им съдействие. Колко са демократични, ЕС скоро ще им го каже. Замислете се защо толкова се често се отлюспват и залюспват!

Няма коментари: