сряда, 20 май 2009 г.

МАТЕРИАЛ 5

ЗА БЕЗОТГОВОРНОСТТА И БЕЗХАБЕРИЕТО НА НАШИТЕ ЛАКЕООБРАЗНИ ПРАВИТЕЛСТВА

Ръка се целува от благодарност, но хан Крум е рязал същата на крадливия, и окото не му е мигвало.
(друг Инакомислещ)

Настоящето политическо статукво, което ни е познато с безотговорноста си и безхаберието си, трябва да се промени категорично, в полза на нас гражданите, ВЕДНАГА. Положението ни като за човеци е под жизнения екзистент минимум. Значи трябва да се направи нещо! Бъди един от милионите българи, радеещи за себе си и бъднините на българската нация и държава. Ти си здрав, силен, разсъждаващ човек, с привкуса на мъдростта от вековете. Инициатори за всичко винаги е имало и ще има, просто стани един от тях в своя живот. Алтернативи всякакви също има за по-добър стандарт на живот – създай ги и се бори да ги изпълняваш, всеки един от нас има толкова много в себе си (сили,воля) и разбира се конституционно право. Просто трябва да си кажеш: да правя го и съзнателно ще го консумирам, отговорно и адекватно (правото си) - в това се изразява прякото ти участие във власта, а не в овластяването на случайно попаднали в политиката хора, чрез вота ти.
Времената вече са други и правилата за съществуването ни също. А знаем ли ги?
Още в края на 20 век се заговори за глобализацията на света, за превръщането му в едно “голямо село” – оповестено от Клинтън, САЩ. А народите даваха индикация за такова разсъждение, поради което донякъде е прав: свидели сме на профилиране по производства и индустрии, и регионите им въобще в света; налична е миграция на хора из различни кътчета на земята с цел повишаване на личния им жизнен стандарт; осъществяват се контролирани “вносни” и “износни” държавни политики, предвид изгодата на народите от тях; съществуват общи търговски пазари; непрекъснато се извършва подобряване на комуникациите чрез влагане на авангардни технологии; регулярно се обръща поглед извън пределите на земята и т.н., но категорично не е прав (Клинтън и останалата върхушка - НАРЕЧЕНА “Елита на света”) относно мерките за налагането на тази глобализация: чрез единен модел за живот във всяка една отделна страна – обикновено със сила; чрез политически манипулации и всякакви маневри в тази връзка; чрез разпалване на вражди в отделни региони на света; чрез налагане на политически статуква сред народи, чужди за бита им и където няма съответна емоционална и времева зрялост; чрез ламтеж за световен икономически монопол над света и още, и още може да се каже в тази посока... Та погледнете до каква мащабна и жестока световна икономическа рецесия доведоха алчните действията на американския елит! Днес всеки народ сърба попарата им. И това е днешната действителност, за която не ни информират, чрез която ни заблуждават и манипулират овластените от нас хора – УПРАВЛЯВАЩИТЕ. Срамно!Позор!
Българи, ние сме изправени пред консумиране от една страна на неправомерната им световна власт и алчност (на американския световен елит), и от друга пред БЕЗОТГОВОРНОСТТА И БЕЗХАБЕРИЕТО НА НАШИТЕ ЛАКЕООБРАЗНИ ПРАВИТЕЛСТВА, които определено вървят към олгархни такива, към днешна дата – и които по никакъв начин не изпълняват поетите, дадени ни предизборни обещания вече 20 години. Това ни е проблема сега и тук в страната – правителствена заблуда, нагла правителствена кражба и корупция, организирана престъпност, предизвикана от предишно казаното. Просто ни лъжат, винаги са ни лъгали, още през 1989 година ни излъгаха, та до днес– тогава казаха полуистини, подмениха исконни български ценности, не обясниха че демокрацията, която ще изграждаме е класов строй (тя винаги си е била такава впрочем – т.е. създаваща експлоатирани и експлоататори, чрез уж парламентарно представяне от народа), всичко бе “на уж” в държавата ни, та досега – цялото ни битие и житие през тези черни и тягостни години, и всички сме свидетели на упадъка, до който сме доведени! Доверие не се дава, то се гради – политиците ни не изградиха такова сред народа ни, поради което си го вземаме обратно, подкрепа се получава по жизнено важни причини (избори) – те и тук нито веднъж не се съобразиха с избиращите ги, и днес е резонно да ги лишим от нея (подкрепата). Всяка политическа безизходица винаги е имала изход, къде по-бързо, къде по-бавно. Така е и сега. Потребна е навременна, последователна, силна воля, за да се преодолее случващото се, а не отчаяние и оставяне на работите ни в нечистоплътни ръце. Ръка се целува от благодарност, но хан Крум е рязал същата на крадливия, и окото не му е мигвало.
Сега и тук, в навечерието на парламентарни избори (европейски и наши) нека имаме благоразумието да се замислим по случилото ни се, и по места (райони) да си сформираме ако трябва граждански комитети, с цел постоянен граждански контрол във всички сфери, за пряко решаване проблемите на българското общество, които конституционно са ни вменени за:
- изграждане на истински демократична и правова държава
- изграждане на функциониращо, критично и устойчиво гражданско общество
- де юре и де факто право и задължението да търсим и защитаваме правата си като граждани и хора
- изграждане на стабилна икономика
- подобряване на образователната система
В малкото време, което имаме ... градивното, положителното и резултатното трябва да надделе във всеки един от нас, като застанем съзнателно зад личната си отговорност на родители и граждани на Република България, като се обединим и забравим за малко политическите си пристрастия в името на нормализиране на живота в страната ни, който е плачевен. Българите имаме една хубава поговорка в този контекст: “Помогни си сам, да ти помага и Господ”, та дори това гражданско движение днес с контролни функции да се превърне впоследствие в политическа организация, изповядваща НАРОДНАТА ВОЛЯ - промяна е възможна първо ако я желаеш и второ ако я направиш. Изграждането по места на граждански групи за контрол върху работата над настоящите държавни организации, в съответен регион, по всяко време, е едно от нещата, които трябва да се сторят съзнателно и отговорно. Веднага.
Не, на порочните системи за отчитане на изборни резултати, които вземат процент от слабия, против волята на избирателя, и го дават на големия манипулатор. ТОТАЛЕН БОЙКОТ ЗА ТЕЗИ, КОИТО ДОКАРАХА ДЪРЖАВАТА ДО ФИНАНСОВ БАНКРУТ!
Инициатива предай натък / 30.03.2009 Г.

Няма коментари: