събота, 13 юни 2009 г.

Гласувайте за български национален парламент в чужбина на 5-ти юли


Уважаеми граждани, тук в страната ни!
Силно Ви препоръчвам регулярно да следите тази страница: http://www.bgvelikden.org/
Гласът на българите в чужбина е изключително важен за нас, тук в България, дето е в ситуация на "паднала гъста лондонска мъгла" както се казва. Макар и далеч от страната, те се вълнуват от нея. Да им дадем "рамо" в подписката им, като уведомяваме за нея българите тук по-интензивно, и разбира се, я слагаме в Интернет пространството. Те се организират. Същото трябва да сторим и ние. Да им демонстрираме чрез действие, че не ни е безразлична съдбата им./Нели Кирилова


Krassimir Gadjokov, 12 юни 2009

Драги сънародници от чужбина,

Отминалият евровот показа една срамна за българската политическа система истина. Българското правителство не желае нашите сънародници в чужбина да гласуват.

Европейските граждани бяха призовани да гласуват дори и от Космоса. Астронавтът Франк де Вине се обърна към европейците, за да ги агитира да гласуват и обясни, че той самият ще гласува чрез пълномощник.

Българската държава направи всичко възможно, за да възпрепятства вота на своите граждани в чужбина. Депутатите отхвърлиха законопроекта за дистанционно електронно гласуване. По закон се изисква да се събирането на поне 100 заявления, за да се отвори избирателна секция в чужбина. Централната изборна комисия (ЦИК) отмени законова разпоредба, която позволява на консулите да отварят секции по свое усмотрение, дори ако не е събран минимума заявления.

В резултат на тези действия, на преминалите на 7 юни избори за български представители в Европарламента, пред консулствата се извиха опашки. В изборните секции цареше хаос и избирателите се оплакваха от некомпетентнотстта и арогантността на служителите и членовете на секционните избирателни комисии (СИК).

На 5-ти юли ще гласуваме за национален парламент. Ще гласуваме, за да се смени управлението и отношението към нас, българите в чужбина. Време е да се ядосаме и да го покажем.

За да се отвори секция във Вашия град трябва да бъдат подадени минимум 100 заявления до българско посолство/консулство в стрната, къдто живеете.

*********
ВАЖНО! Крайният срок за изпращане на заявленията е 23:59 часа в неделя 14-ти юни, (включително), *българско* време!
********

Изпратете Вашето заявление. Това не отнема много време и може да се направи по електронна поща, ето как:

1. Попълнете данните си в заявлението направо на компютъра (при положение че го отворите с Acrobat Reader, версия 8 или по-нова), или ако това не е възможно – разпечатайте го и ги попълнете ръчно.

Заявлението може да свалите от тук:
http://www.bgvelikden.org/support/zaiavlenie-za-glasuvane.pdf

ВАЖНО: Подпишете разпечатаното заявление.

2. Сканирайте/снимайте (с цифров фотоапарат, мобилния си телефон или скенер) попълненото и подписано заявление във файл.

3. Изпратете така сканираното/снимано копие от заявлението или по електронна поща (като прикачен файл – attachment), или по факс.

На интернет-страницата по-долу можете да намерите емейл-адрес/факс на най-близкото до Вас посолство/консулство:

http://www.mfa.bg/en/index.php?option=com_searchinlist&Itemid=408

Благодарим Ви, че не Ви е безразлична съдбата на България и на българите по света.

Няма коментари: