петък, 19 юни 2009 г.

ПРЕДИЗБОРНИ НЕБИВАЛИЦИ – текущо ще се публикува

· ФАКТОЛОГИЧЕСКА СПРАВКА ЗА “БЪЛГАРСКАТА ИЗБОРНОСТ И ИЗБИРАЕМОСТ” – направо за цункане!
· Доган - "непреходният", превръщащ на "немислимото във възможно"
· СЪВСЕМ ПО БЪЛГАРСКИ – “НЮ-НЮ” СЪБИТИЯ
РОМСКАТА ПАРТИЯ “ЩИТ” И ТЯ В ИЗБОРНАТА НАДПРЕВАРА
· ПИСМА ОТ КИЛИЯТА – НОВАТА НИ МОДЕРНА ИЗБОРНА СТИГМА
· И друг подсъдим - Александър Томов е издигнат за депутат
· “ТАКЪВ ЗАКОН” от “онакивата” управляващи
· Нахалниците от ЛИДЕР не пропуснаха да обвинят управляващите, че не могат да извадят Иванов от листите си, защотото приели “такъв закон”
· Граждански организации ще протестират срещу агенти на ДС, кандидати за депутати
· ДРУГА НЕПОРОЧНА ФОРМА, ПОД КОЯТО ДА СЕ УЧАСТВА В ИЗБОРИ 2009!!!



ФАКТОЛОГИЧЕСКА СПРАВКА ЗА “БЪЛГАРСКАТА ИЗБОРНОСТ И ИЗБИРАЕМОСТ” – направо за цункане!

Знам, че няма смисъл да се обръщам към хората, които гласуват за Атака или ДПС. Както и за „привържениците” на Лидер. Колкото и да обясняват, че купуването на гласове е престъпление, ако от това зависи работата ти, ще гласуваш за когото ти кажат.

Спомняте ли си Жан Виденов?
Не, не как си замина. А как дойде на власт?
След изборите през 1991-ва начело на правителството застана Филип Димитров. След Лукановите купони (които много бързо се забравиха), България започна да се развива. Появи се частен бизнес, започнаха да се създават правила. На някого това не му хареса. Започнаха люти оплювки най-напред от президента Ж. Желев, а после и от всички вестници и телевизии. Ф. Димитров се „самосвали”. За мен е тайна дали от наивност или по друга причина. Все едно. Какво стана нататък. СДС започна „да се рои”. Появиха се разни СДС-та с тирета. На власт дойде Жан Виденов. Как си тръгна, помните.

Да ви изглежда познато? И сега има един куп „десни” партии. Един куп хора ще гласуват за тях. За да няма силно правителство. За да няма правила. Направих си труда да разгледам резултатите от изборите от 1991-ва досега.
Разгледайте ги и вие.
Обърнете внимание на резултатите на ДПС.
През 91-ва за тях гласуват 418 168 души. Или 7.55%.
През 2005-та – 467 400. Процентите са вече 12.81, а след преизчисляването – 14. 17%. При приблизително еднакъв брой хора, гласували за тях, процентите им стават двойни. (освен, че % -те стават двойни се забелязва силно и “приблизително еднаквия” брой хора, които гласуват във времето 1991-2005. А защо ли е така, след като в тази година демографския срив вече ни бе сполетял? Следователно излиза наяве и друг факт, освен посочения - наличен под формата на нечия директива, за спазване на точен баланс по отношение на процент гласопадаватели за ДПС през годините! Чия ли е тази директива? та толкова стриктно да се спазва? Даже и видимо гласоподавателите им малко са се поувеличили, голяма раждаемост, ниска смъртност ни се демонстрира, което не е верно, проверете справките по години в НСИ – шмекерлъка на агента Доган е повече от явен и нагъл, а като е знайно, че е и двоен агент лъсва и провеждания му през годините шпионаж в полза на Турция над страната ни. Това е то политиката – мръсен занаят.б.м.)
И причината не е в автобусите и ромските махали. Причината е в негласувалите и в тези, които гласуват за партии под 4%-ната бариера.
Преди да се откажете да гласувате защото никой не ви харесва си помислете, дали Доган ви харесва най-много от всички. Ако не отидете до урните, директно гласувате за него.(некоректно е така да се поставя въпроса – нещо като предлагане избор на “от две злини, избери по-малката”. Болшинството са вменяеми хора и имат конституционно право да направят волеизлиянието си чрез вот – СВОБОДНО, което им е гарантирано действие на изява. Колко е спазено това, е просто друга тема! За случая “избори – вот по съвест” важи правилото: правото е право и за двете страни. Намесата във “вот по съвест” опорочава “избори” и се нарича манипулиране на електората. Моля нека не заблуждаваме хората и себе си. б.м.)
Харесвам Зелените. Напомнят ми ентусиазма от 89-та. Когато всичко изглеждаше просто и лесно. За жалост не вярвам в ръководството им. Няма как да не си дават сметка, че гласовете на хората, които ще гласуват за тях ще отидат на друго място. И много ми е болно, че точно тези млади хора с най-чисти помисли ще помогнат за още по-дълбокото затъване на страната. Затова ви моля, преди да пуснете бюлетината се замислете още веднъж – за кого точно ще отиде вашия глас.(хайде по-спокойно и без меркантилизъм. Младите хора не са нито тъпи, нито виновни, че са поставени в днешната екстремна политическа ситуация, която само донякъде е техния живот, още повече, че точно те не са си го пожелали. Ако има пропуск, вина, грешка в тази посока то те са наши, на нас възрастните, че сме допуснали тази абсурдна политическа ситуация в страната, а това че от тук-нататък “поправката в живота на всички ни” ще бъде много трудна – предвид световните процеси, ни прави още по-отговорни. б.м.)
Аз вече съм правила тази грешка. Не я правете и вие.

Ето ви малко числа. Взети оттук
http://www.gisdi.com/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0012&n=000015&g=


Може би ще се замислите. ( да ще се замислим, като сравним данните, и заключим как във времето доверието на гласоподавателите непрекъснато е спадало като започнем от “червените” минем през “сините”, за Доган и НДСВ е ясно положението. Оказва се, че народът ни закономерно е отказвал да даде доверието си на политиците ни във времето, първо защото вече е сведен от тях до постоянно мизеруване и второ новите играчи – ГЕРБ, АТАКА, ДСБ, РЗС, Лидер, Новото време ... видимо са олигархични и корпоративни играчи, което е неприемлив факт във всяко едно общество по земята, знаен и тук в България – честни световни интелектуалци отдавна открито признават сгромолясването както на американския тип демокрация, така и на социалистическата такава. Коопдемокрацията, за която радее Обама също няма да просъществува дълго, защото тя е хибрид между капиталистически порядки със социалистически привкус – пак става въпрос за управление над голяма група хора от едно обществено, социално и политическо недоносче, т. е. детенце на църния дявол. Гледайте, сравнявайте и разсъждавайте хора – аз това ви казвам! б.м.)

2005
брой на действителните гласове 3572932
ДПС 467400 12.81
ОДС 280323 7.68
ДСБ 234788 6.44
Гласове за малки партии: 249795

2001
брой на действителните гласове 4568193
ОДС 830338 18.18%
Национално движение Симеон Втори1952513 42.74%
ДПС 340395 7.45%
Гласове за малки партии: 661575

1997
брой на действителните гласове 4255301
ОДС 2223714 52.26%
Демократична левица - БСП, ПК "Екогласност" 939308 22.07%
Обединение за национално спасение (ДПС) 323429 7.60%
Гласове за малки партии: 324996

1994
брой на действителните гласове 5202065 75.23%
Съюз на демократичните сили 1260374 24.23%
Народен съюз - БЗНС, ДП 338478 6.51%
Движение за права и свободи 283094 5.44
Български Бизнес Блок 245849 4.73%
Коалиция -БСП, БЗНС "Ал.Стамболийски" и ПК "Екогласност" 2262943 43.50%
Гласове за малки партии: 870302

1991
брой на действителните гласове 5540843 83.87%
Предизборен съюз на БСП, БЛП, ОПТ, ПХЖД, ХРП, НЛП"Ст.Стамболов", СМС, ФБСМ, СДПД "ЕРА-3" 1836050 33.145
Съюз на демократичните сили 1903567 34.36%
Движение за права и свободи 418168 7.55%
Гласове за малки партии: 1383058
(годината започнала с измами и завършила с фалшификации” Защо никъде не се посочва броя на гласувалите и броя на недействителните гласове. Да бе, забравих в ЦИК така работят - полвинчато. б.м.)


Доган - "непреходният", превръщащ на "немислимото във възможно"

Лидерът на ДПС присъства само духом на откриването на кампанията си в Кърджали чрез видеостена, където портретът на лидера грее на пампозния митинг-концерт. ДПС откри предизборната си кампания с в отсъствието на главното действащо лице – лидерът на движението и негов мажоритарен кандидат за депутат в района Ахмед Доган. Пред претъпканата зала на драматичния театър биографичните му данни (сякаш кърджалии не ги знаят) представи водачът на пропорционалната листа Лютви Местан (верен съратник и на ДС). Местан, цитиран от БТА, определи Доган като "единствения политик, който превърна немислимото във възможно, възможното – в реалност и има огромен принос мечтите ни да се сбъднат" – (разбирай в набиването на много, много обръчи в бездънната каца България и съответни огромни, огромни печалби за Доган. Освен това той е "непреходният политик на българския преход", "архитектът на българския етнически модел" б.м.).
Както на всички предизборни събрания на движението от месец насам, и кърджалийските му избиратели получиха уверение, че то никога няма да позволи "един нов възродителен процес, макар и в по-нежен вариант".... Защото никой не позволява да бъде прободен в сърцето", заяви Местан... А готовата програмна декларация на партията, която след дни щяла да бъде отпечатана в многохиляден тираж, за да достигне до всяко семейство в Кърджалийско, гарантирала това. Освен това, че в нея било обяснено как движението ще управлява страната и през следващите четири години.
"ДПС е единствената партия, която има силата да поиска прошка от избирателите си заради пропуските и несвършените дела".
По време на кампанията за евроизборите заместник-председателят на ДПС направи и друго откритие за уникалността на движението, като го нарече "единствената партия, която се разбира с избирателите си без думи, защото само тя владее езика на любовта". (сами са си го казали и по този начин доказали случилото се на страната ми : превръщане на “немислимото във възможно”или извършван шпионаж. Да, немислимо е да се допуска чуждо външно вмешателство, но то е повече от надлежен факт предвид изказването с намеци.... А като се има предвид какъв е смисъла на общото събирателно за чувствата - понятие “любов” става пределно ясно за българите защо Доганчо е и “непреходен” – относително и спорно усещане ме завладява. ...А за това, че се разбират с избирателите без думи е ясно – турците не говорят български, а познават само числата по стечение на обстоятелствата житейски. б.м.)

СЪВСЕМ ПО БЪЛГАРСКИ – “НЮ-НЮ” СЪБИТИЯ
РОМСКАТА ПАРТИЯ “ЩИТ” И ТЯ В ИЗБОРНАТА НАДПРЕВАРА

Новата ромска партия се е пръкнала към 24.10.2008, по вест откъм Гълъбово. "Това е политическа партия, създадена от всички онези черноработници от ромските партии, които видяха грешния път (брей как се делят от останалите си цигански братя ? б.м.), по който досега са били водени", заявил на учредяването избраният за първи нейн председател Асен Демирев. И допълнил, че "Щит" не се спуща отгоре, а тръгвал от самия народ. Партии в България - под път и над път. И всяка претендира да води електората в правилната посока. (ама тази си е баш пипалце на БСП/БКП) Няма лошо в това още една политическа формация да работи за повишаване благосъстоянието на ромите.
Досега регистрираните (Дрома и Рома и двете в Коалиция за Българя) не постигнаха особени успехи, може би защото не искаха да работят за промяна в манталитета на хората си. Последното е дълъг и мъчителен процес, с не винаги известен резултат. А колко по-лесно е да тръгнеш по пътя на обещаващите приказки, то и в буквален превод думата "парламент" означава "говорилня".(та те били и риторични).”Да се разберем, нямаме нищо против братята роми. Имаме обаче много против множеството им защитници.” Особено, когато наближават избори...(20 години народа ни ги хрантути и пак недоволни!... Ех, и при тях ли има плювания? До кога – това да не би да е цигански патент, привнесен и в парламента ни?б.м.)

Предизборни събития на Синята коалиция: Пловдив; подписване на споразумение с ЩИТ

На 19 юни /петък/ от 11:00 часа лидерите на Синята коалиция Иван Костов и Мартин Димитров ще подпишат с председателя на партия „ЩИТ” Асен Демирев споразумение за съвместно участие в изборите за НС. Събитието ще се състои в щаба на Синята коалиция на ул. „Парчевич” 25. ( е уважени са циганите, щом и с тях се прави коалиция!)В 16:00 часа /19 юни/, на площад „Стефан Стамболов” в Пловдив, лидерите на Синята коалиция Иван Костов, Мартин Димитров и Анастасия Мозер ще се срещнат с избиратели и ще отговарят на въпроси на журналисти. Пред пловдивчани ще бъдат представени водачът на листата и мажоритарен кандидат Димо Гяуров и всички пропорционални кандидати за народни представители на Синята коалиция от 16-ти избирателен район.От 18:30 часа на площад „Стефан Стамболов” започва концерт „Гласувай с номер 19 за Синята коалиция”. ( всичко сякаш започва да прилича все повече на жалка политическа пародия ! ...Това май са добрите, както се съобщава по телевизията: „Гласувай с номер 19 за Синята коалиция”! Ами останалите партии “лошите” ли са? Бебешки PR? Що за реклама е това въобще, дето ще ме мотивира да гласувам евентуално? Никаква. Къде са достойнството и гордоста, че сме българи? Къде? б.м.)


ПИСМА ОТ КИЛИЯТА – НОВАТА НИ МОДЕРНА ИЗБОРНА СТИГМА

С писмо от килията големият "брат" Пламен Галев обещава да работи "неуморно" за електората. Напускайки ареста и отправяйки се към парламента Пламен Галев се обърна към "избирателите си" чрез писмо, защото не бе сигурен "дали ще има възможността лично да започне предизборната си кампания". ... "Вашата подкрепа и писма ми дават сили и вяра, че сме избрали правилния път. Ангажирам се да бъда вашият глас в Народното събрание, да задавам вашите въпроси. Ангажирам се да работя неуморно и да отстоявам гарантираните права на всеки от вас като гражданин на България и Европейския съюз", пише Галев.Така след половин година арест двамата "благодетели" на Дупница се завръщат сред електората, за да започнат кампанията си въпреки, че разследването е водено от Софийската градска прокуратура. Прочутите бизнесмени, обвинени като организатори на престъпна група за рекет и изнудване, имат имунитет като кандидат -депутати, което задължи съда да отмени задържането им. Предизборната кампания бе открита на 14 юни,... свободата им вече е факт. На излизане от затвора Пламен Галев изрази увереността си, че ще бъде избрат за народен представител. Той заяви, че с кандидатирането си не бяга от правосъдието. На Ангел Христов, който е регистриран като водач на листа на "Партия на либералната алтернатива и мира", обаче няма да му се наложи да пише писма, тъй като вече ще може свободно да се среща с избиратели. (Боже – ще работел неуморно! Остава да каже и чевръсто? Хич не му вярвам след като е знайно, че се занимава с рекет и изнудване. И как така ще бъде “аз ще бъда вашият глас” – къде му е “черно на бяло” политическото пълномощно от 6 000 000 българи? Няма такова и по-лошото е, че няма и да има! Какви ги дрънка пък този? ...Ами на всичкото отгоре взе, че се изцепи и на всеуслушание : че в политиката нямало морал. Като няма морал, що чиниш там, бре? б.м.)
Степан Хиндлиян

И друг подсъдим - Александър Томов е издигнат за депутат

Партия "Обединение на българските патриоти" е издигнала Александър Томов за депутат. Бившият шеф на "Кремиковци" и футболния клуб ЦСКА е мажоритарен кандидат във Велико Търново и водач на листата на партията в града, са съобщили от ЦИК .Томов е подсъдим за длъжностно присвояване на над 36 млн. лева и за документно престъпление, но делото бе спряно, след като се кандидатира за евродепутат и така придоби имунитет.... Часове по-рано градският прокурор на София Николай Кокинов е обявил, че държавното обвинение е изпратило искане до съда за възобновяване на делото срещу него.
Говорителят на комисията Бисер Троянов е уточнил, че ЦИК не е регистрирала партията на Томов "Българска социалдемокрация – Евролевица" за участие в изборите. От партията на Томов пък съобщиха, че той има интерес "делото да продължи и да приключи максимално бързо с оглед излизане на цялата истина наяве". Заедно с Томов подсъдими по делото са и бившият изпълнителен директор на ЦСКА Александър Гарибов, членът на УС на "Кремиковци" АД Иван Иванов и директорът на фирма "Финметал" Божко Бонев. (още един доказан подсъдим “усвоител” на народна пара” и той горкия гледа да се класира за тръгналия вече влак, пък дано се “качи” – на този партийния-държавен ако може, в краен случай ще го прибере Станишко на трамвая. Аман – много станаха! Тия хора знаят ли, що е то срам? б.м.)

“ТАКЪВ ЗАКОН” от “онакивата” управляващи

От "Лидер" "не следят всички дела" и затова не знаели, че Иван Иванов е подсъдим. (Ами да знаят) Лидерът на "Новото време" Емил Кошлуков, чиято партия се явява на изборите заедно с формацията на Христо Ковачки “Лидер”, оправда включването на обвиняемия за източване на милиони по САПАРД Иван Иванов в пловдивската листа на коалицията с аргумента, че "не следят всички дела" и че е "въпрос на хигиена и на политически морал" дали да се кандидатираш или не за депутат. "Непочтено е да използваш имунитета, който ти дава законът", казва Кошлуков.
Заради кандидат-депутатския имунитет на Иван Иванов Софийският градски съд (СГС) спря знаковото за борбата срещу злоупотребите с европейски пари дело за източване на 7.5 млн. евро по програма САПАРД, като освен Иванов обвиняеми са близкия до БСП бизнесмен Марио Николов и още седем души. (които ларш ползват правосъдните ни услуги – освободени без всякакви гаранции) . Делото е сред най-шумните и се точи близо две години, което не попречи на Кошлуков и Филипов да заявят, че не са знаели за обвинението срещу Иванов и че в декларираното от него свидетелство за съдимост липсва разследването за злоупотреби.
Председателят на “Лидер” Кънчо Филипов пък от своя страна обаче заяви, че партията няма да изтегли от пернишката си листа Никифор Вангелов, който е зет и дясна ръка на Ковачки и заедно с него е обвиняем за укриване на данъци. Срещу двамата има досъдебно производство и в момента текат проверки на експерти за евентуални нарушения. В същото време, като се позова на разпечатка на резултати от евровота в по-големите градове, Кошлуков отхвърли обвиненията, че към “Лидер” са прехвърляни гласове от страна на ДПС. "Това са твърдения на платени клакьори", заяви той. (Ами да посочи клакьорите за достоверност на твърдението си! б.м.)
Емил Кошлуков, който е мажоритарен кандидат в Пловдив, се похвали, че е получил безусловна подкрепа и от някои от съквартирантите си от ВИП Брадър. (Браво на Емо! Щом “някои от съквартирантите от ВИП Брадър” са го подкрепили работата е повече от ясна – човекът театрално се изживява просто към момента, простено му е на таралежчето. ...Ама това дето го не знае, пък цяла България е чула за Иван Иванов си е направо недопустимо незнание. Я да вземе да участва в предаването “Това го знае всяко хлапе”, та да понаучи нещо все пак. б.м.)
Таня Николова

Нахалниците от ЛИДЕР не пропуснаха да обвинят управляващите,
че не могат да извадят Иванов от листите си, защотото приели “такъв закон”

Председателят на партия ЛИДЕР Кънчо Филипов обвини тройната коалиция, че е приела такъв закон, според който не може да бъде изваден от листата им обвиняемият по делата САПАРД Иван Иванов. Заради неговия имунитет Софийският градски съд спря знаковото дело за източване на 7.5 млн. евро по програмата САПАРД и премахна всички ограничителни мерки срещу всичките девет обвиняеми, включително Марио Николов.Още тогава от ЛИДЕР и "Новото време" поискаха Иванов да бъде изваден от листата им в Пловдив-област, където той е на осма позиция. Районната избирателна комисия остави без уважение молбата им, защото законът предвижда две обстоятелства, при които се провят промени - смърт или трайна невъзможност за изпълнение на правомощията на кандидатите. Все пак въпрос на хигиена и на политически морал е!
В същото време от ЛИДЕР обявиха, че няма да извадят от листите си Никифор Вангелов, защото няма повдигнато обвинение срещу него. Вангелов, който е мажоритарен претендент за Кюстендил на партията около Ковачки - ЛИДЕР, е разследван за данъчни престъпления в особено големи размери. Обвиненията към него са в рамките на делото срещу Ковачки, започнало през ноември 2008 г. От самият Вангелов не е постъпило в прокуратурата искане за прекратяване на досъдебното производство срещу него и Христо Ковачки. От щаба на ЛИДЕР заявиха, че Вангелов няма да иска прекратяване на производството, тъй като смята, че е невинен.(Що се оплакват тия хора? Закон като закон – “народна мечта” както се казва. О, ЛИДЕР нали вашите олигарси си го измениха и гласуваха. Сега “мольчат и не разсуждат”. Или умирайте или катастрофирайте ако може по-тежко, и тогава, само тогава ЦИК ще отпише от листата ви вашия човек – законът е със секретни и дискретни послания. Приемете мъжки предизвикателствата днешни. б.м.)

Граждански организации ще протестират срещу агенти на ДС, кандидати за депутати

Движение "Граждани срещу ДС", в което участват осем неправителствени организации, ще протестират днес, 19.06.2009 срещу включването на агенти на бившата Държавна сигурност в изборната надпревара.Те ще се съберат в градинката между Народното събрание и СУ"Св. Климент Охридски" в 10.30 ч. в петък. Ще образуват жива верига около парламента и ще раздават тениски с мотото "Граждани срещу ДС", съобщиха от движението.Въпреки че комисията по досиетата още не е огласила агентите сред кандидатите за депутати, някои от тях вече са огласени при предишни проверки, заяви пред "Дневник" Васил Къдринов от сдружението.Божидар Димитров, издигнат от ГЕРБ като мажоритарен кандидат и водач на листа в Бургас, вече беше огласен като разузнавач към Първо главно управление, направление "Културно-историческо наследство".Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов е водач на листа и мажоритарен кандидат в Русе на партията на Яне Янев РЗС. Каракачанов е бил агент на Шесто управление на ДС с псевдоним Иван. Съпартиецът му Бойко Ватев, който също ще се яви на изборите от името на РЗС в Пловдив, беше огласен като агент Георгиев, сътрудничил на ОУ на МВР-Плевен-ДС.Започва се подписка срещу агентите в законодателната, изпълнителната, съдебната и местната власт, както и срещу назначаването на такива хора в специалните служби, университетите и училищата, смятаме, че е необходим лустрационен закон, каза още Къдринов.(Успех граждани! Времето е хубаво за биричка. б.м.)

ДРУГА НЕПОРОЧНА ФОРМА, ПОД КОЯТО ДА СЕ УЧАСТВА В ИЗБОРИ 2009 !!!

БНС/ГВАРДИЯ все пак ще участват на парламентарни избори. Бюлетина № 18.
След като Върховният касационен съд (ВКС) отне регистрацията на БНС/ГВАРДИЯ, за да им попречи на явяване с това име на предстоящите парламентарни избори, са били принудени да намерят друга форма, под която да се участва. “Противно на ширещото се мнение, ние не приемаме, че в политиката 1+1 = 2. Този начин на мислене е неправилен и порочен. Ние останахме верни на себе си и отказахме да участваме в каквито и да е коалиции, защото в основата си всички те са безпринципни, псевдопатриотични и конюнктурни.”
Ето защо на парламентарни избори БНС/ГВАРДИЯ ще се яви самостоятелно под името „БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН СЪЮЗ – НД”. Защитавайки в програмата си: налагане на рестрикциите по отношение на корпоративния международен капитал; ще настояват за неучастието ни в НАТО и ревизиране на условията ни за членство в ЕС; ще изискат извършване на пълна смяна на елита, и всичко това чрез амбициозна 20 годишна икономическа програма??? (е това ако не е фантастика, здраве му кажи. Сякаш изброеното е взето от някой фантастичен роман, буквално супер прогноза. ...Та колко ли прави 1+1=? Ех, порочна двойка, само ако можеше да си тройка поне! б.м.).

Няма коментари: