понеделник, 1 юни 2009 г.

НЕ на Коопдемокрацията ни

Въпросът на въпросите? -какъв да бъде социализмът ни (от комунистически или капиталистически тип) – 1990 г. Тук наум ми идва един стар виц: на международен симпозиум се обсъжда какъв тип да бъдат тоалетните по корабите. От европейски или ориенталски тип. .... Идва време да се изкаже нашият представител и той съобщава следното – ние българските корабостроители от дълго време спорим, какви да бъдат тоалетните ...верно е европейските са по-хубави, но друго е да си клекнеш. Май достичка си клечахме?
Като сме наясно, че и двете понятия са родени от Маркс, Енгелс, Ленин и Сталин, предлагам да не се чудим повече, предвид и Кримската среща на големите политически световни играчи Сталин, Рузвелт и Чърчил – които освен, че са си изпушили по една лула заедно, буквално на един лист от тетрадка са си разпределили сферите на влияние по света. Няма социализъм, няма комунизъм, всеки граби колкото може, каквото може и както може. Грабиме си, пък после ще видим какво ще се прави – са си казали хората тогава! Колко милиони хора са пострадали от това пренебрежително и безотговорно държавническо отношение като си помисли човек, чак лошо да ти стане! И добре си грабиха трябва да им се признае. Например: икономическата криза в Америка в началото на 20 век, перестройката в Европа в края на 20 век и новата ни “кукличка” нов световен ред след 20 век. Много е писано, много е казано по въпроса, качествено е анализирано случилото се и случващото се и днес, но дали някой го е проумял? А някой беше казал, че алността е порок!
Въпросът за това какъв да бъде социализма у нас след 1989 година, и поставен като такъв на 03.01.1990 на кръглата маса у нас е решен, както винаги по български и килифарски от “умните ни политици” по следния начин (ех балкански синдром): ще направим КООПДЕМОКРАЦИЯ (са си поклатили “умно” главите нашенците тогава – демек нещо средно като да си клечиме пред някой и нещо, пък дано ни харесат.
Да, ама тази коопдемакрация в продължение на 20 години не можа да реши нито един държавен, съдебен, институционален проблем на българите. Вай!

Днес 2009 година – юни и юли месец (избори) този нерешен проблем от болната глава е прехвърлен съвсем некоректно на здравите глави на българите. И те трябва да решават: ПРОДЪЛЖАВА ЛИ коопдемокрацията у нас ИЛИ НЕ – подкрепяйки с вота си някоя от всички представени ни, като на витрина партии, като имат предвид (редовите българи) в същото време, че държавата ни 1990 г. е конституирана неправомерно, 20 години се е работило чрез противоконституционни закони, а резултатът е БАНКРУТИРАЛАТА държава с ДЕХУМАНИЗИРАНО общество в нея. Направо като някакво судоко е за пред българския избирател случващото се сега!
Хора, къде сме и за къде сме?

Не се притеснявайте много, много като тръгнете да РАЗСЪЖДАВАТЕ и си отговаряте, защото и Новият световен ред е също една коопдемокрация, ама световна този път, компилация от комунистически и капиталистически тип демокрации (ех, Енгелс, ех, Маркс, къде сте сега да сте живи, па да врътнете една нова световна концепция, за чудо и приказ, та човечеството “евала да ви каже”, а не сега да се мори да измисля глупости!) Добрата новина тук български граждани е, че ние сме носители на челен опит в тази иновация !– 20 години си я пробвахме, отглеждахме, оглеждахме. И е време да я споделим все пак с човечеството!(как, все ще измислим нещо)
Колко е приемлива за различните общества няма да коментирам, само ще кажа, че и те трудно я преглъщат пустата “коопдемокрация”. Вече се подменят исконните самоличности на народите по цял свят. Кой, как и защо го прави – това е друга сериозна тема.

Все си мисля, че ако постигнем едно едиктиране на СТАТУКВОТО ни, е възможно да влезем в час на световните събития и промени.

Няма коментари: