петък, 4 декември 2009 г.

СКАНДАЛИТЕ на 4 декември 2009! РАНИЧКО ГИ ЗАПОЧНАХА "УМНИЦИТЕ НИ"

ПО НОВА TV: Лют скандал в парламента заради Емилия Масларова . Линк за видеото : http://www.novatv.bg/bg/news/view/3941/

Парламентарната група на РЗС се разпада?

И Оставиха в ареста лидера на "Евророма" и ортаците му.


Лют скандал с елементи на шоу предаване се разигра в парламента по време на дебат за отстраняване на Емилия Масларова от поста й на председател на социалната комисия.

Депутатите прехвърлиха границата, стигайки до обиди на лична основа.
Опозицията защити Масларова, защото твърди, че няма правно основание за отстраняването й. Мнозинството твърди, че го прави по морални съображения.
Десницата иска да отстрани Масларова от председателски пост, защото заради достатъчно събран материал за извършено престъпление, прокуратурата поиска снемане на имунитета й.
Според сините и ГЕРБ като председател на комисия тя е лице на парламента. От морална гледна точка било неправилно, защото тя е разследвана.
Въпросът с морала беше разтълкуван и библейски. Депутатът Четин Казак сравни казуса с Масларова с този на блудницата Мария Магдалена, който Христос защитил.
Дебатът продължи час и половина, но до гласуване не се стигна. Сагата продължава следващата седмица.


ПО ФОКУС

Парламентарната група на РЗС се разпада?

София. С напускането на Марио Тагарински, Парламентарната група на "Ред, законност, справедливост" се разпада, показа справка на Агенция "Фокус". ПГ на РЗС се състои от десет души. В правилника на НС е посочено - народните представители могат да образуват парламентарни групи, отговарящи на регистрацията им в Централната избирателна комисия за изборите за 41-во Народно събрание.
Минималният брой е 10 души, като всеки народен представител може да членува само в една парламентарна група.
Не могат да се образуват парламентарни групи от независими народни представители, както и да се сливат или разделят съществуващи парламентарни групи.
Условията за възникване, членуване и прекратяване на членството се определят от самата парламентарна група, в съответствие с разпоредбите на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, глава четвърта "Парламентарни групи".
Председателят на РЗС Яне Янев каза пред "Фокус", че ще изпрати декларация.
Марио Тагарински засега не отговаря на мобилния си телефон.
РЗС: Марио Тагарински е само инструмент за готвената политическа репресия към групата на РЗС
София. Парламентарната група на "Ред, законност, справедливост" излезе с декларация по повод напускането на народния представител Марио Тагарински.

Пълният текст на декларацията гласи:
Марио Тагарински, избран от листата на РЗС за народен представител от многомандатен район Враца е подал в петък в 15 часа и 41 минути заявление за напускане на парламентарната група на „Ред, законност и справедливост”.
Г-н Тагарински не е предупредил или обяснил по никакъв начин на колегите си за мотивите за това решение и не отговаря на мобилните си телефони. Това поведение, както и времето на напускане, странно съвпада с момента, в който парламентарната група на РЗС назова новата коалиция „ГЕРБ – Гоце” и влезе в спор по този повод с управляващата партия.
Смятаме, че Марио Тагарински е само инструмент за готвената политическа репресия към групата на РЗС. Очевидно е, че тя пречи на тези, които искат да се запази двадесетгодишното посткомунистическо статукво. Първоначално се купуваха и продаваха избиратели и гласове, след това се премина към купуване на секционни комисии, за да стигне днес до купуване и продаване на народни представители.
Причините за криминалното напускане на М. Тагарински РЗС няма да остави скрити за широката публика. Тази сутрин вътрешният министър и председател на „ГЕРБ” Цветан Цветанов в стил Антон Югов след 09.ІХ.1944 г. пророкува, намаляването на парламентарната група на РЗС и няколко часа по-късно го осъществи.
Такива действия още веднъж потвърждават нашата теза, че политическия живот в България се развива в условията на ченгеджийски терор, натиск върху отделни хора и цели партии – методите на бившата ДС са живи и в действие.
Излизането на Тагарински от парламентарната група нямаше да е значим проблем ако не доказва и нещо друго. В България се заражда управленски модел, който копира маниерите на путинова Русия. Двуглавият „ГЕРБ” с двама лидери, при които едната глава не знае какво прави другата и президента Първанов, който успешно манипулираше изпълнителната, а вече и законодателната власт.
„Ред, законност и справедливост” ще даде ексклузивна пресконференция по този повод в 11 часа на 7 декември, понеделник, в пресцентъра на „Раковска”108.

ПО standartnews.com/news/

Дон Цеци спипан с бръмбари на кардарашки / Оставиха в ареста лидера на "Евророма" и ортаците му
Бившият шеф на "Гражданска защита" Никола Николов е бил изнудван не за 200 000, а за 700 хил. евро. Част от доказателствата са на кардарашки език. Както АСН вече писа, рекетьорите са лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев, Христо Върбанов-Папата и Димо Димитров.
Парите са поискани, за да не тръгнат компромати срещу ген. Николов. Това съобщиха днес прокурори по делото, които настояха и тримата да останат в ареста, а съдът прие.
Според обвинението Кънчев лично поискал 500 хил. евро от Николов, за да не даде на премиера папка с уличаващи го факти. Преди това бившият шеф на "Гражданска защита" бил изнудван за още 200 хил.
На среща между двамата Кънчев казал, че ще наруши принципите си и няма да разпространи компроматите само срещу солидна сума, казаха още от прокуратурата. Кънчев, Върбанов и Димитров бяха арестувани във вторник след оплакване от Николов.
При разпитите се разкри класическа схема на изнудване, изтъкнаха обвинители. "Познавам Никола Николов-Генерала. Той ми дължи 100 златни пендари", обясни пред съда Димо Димов.
Той разказа още, че Николов му се обадил, за да се видят и да му върне монетите. "Аз обаче бях болен и пратих Христо Върбанов", обясни още Димитров. Кънчев пък каза, че срещата му с Николов била 25 секунди и минала като монолог от негова страна. Той се срещнал с Николов, защото Папата го уведомил, че върховното мешере взело решение Николов да бъде предаден на полицията.
Дотук се стигна благодарение на лакоми държавни чиновници, които трябваше да бъдат тук на мое място. Визирам Николов, заяви още Кънчев. Тук съм сигурно заради СРС-та, които са на кардарашки език, дано са намерили точен преводач, каза още той.

Няма коментари: