вторник, 15 декември 2009 г.

ТЕОРЕМАТА ДЕТО ЕЖЕДНЕВНО “ТИХО И ТЪПО” СИ РЕШАВАМЕ : “КОЙТО СЕЕ ВЕТРОВЕ, ЖЪНЕ БУРИ!”

НИЩО НОВО ПОД НЕБЕТО ЗА БДИТЕЛНАТА НИ НАРОДНА ВЛАСТ, ДЕТО ВСЕ ЛИКВИДИРА “ТЪМНОТО МИНАЛО” ОЩЕ ОТ ЕДНО ВРЕМЕ!

"Liquidation of the Opposition", 1947


Чухте ли, българи: “Който не работи, не трябва да яде”? Ами като болшинството народ днес е в принудителна БЕЗРАБОТИЦА пак ли не трябва да яде? В същото време управляващите ни години наред добросъвестно не ни осигуряват такава (дори по Конституция), неправомерно ни лишават от нея и съответни средства за препитание, а държавата ни затъва и потъва в безмерна мизерия, чрез което се постига ефекта “извършван тихомълком геноцид” – е какво да кажем за подобно БЕЗОБРАЗИЕ, БЕЗХАБЕРИЕ, ЛИЦЕМЕРИЕ И ОТКРИТА НАГЛОСТ? Може би “браво-язък”? Или нещо друго ...

2009 ГОДИНА ЗАПОЧНА ТАКА :

... България влезе в газова криза, след като доставките на руски газ спряха окончателно рано сутринта във вторник, когато "Газпром" рязко намали подаването на ...

...Топлофикациите се оказаха без задължителното резервно гориво, след като Украйна спря транзита ...
...СЪВСЕМ СЕРИОЗНО БЕ ЗАДАДЕН ВЪПРОСА “Кой е виновен за газовата криза в България? “- И БЕ ОТГОВОРЕНО ТАКА:"Очевидно е, че въпросът е изцяло политически и на експертно ниво той не може да бъде разрешен"

НА 06.01.2009 ПРИ НАЛИЧИЕТО ВЕЧЕ НА ЗАДАДЕНИЯ ВЪПРОС “Кой е виновен за газовата криза в България?”, НАРОДЪТ НИ БЕ НАЯСНО, ЧЕ – КАБИНЕТЪТ СТАНИШЕВ Е ВИНОВЕН, ЗАЩОТО ... Години наред живеем на дъното, живеем в страната на мафията, беззаконието и амнезията , ПОРАДИ КОЕТО НА:

07.01.2009 - Блогъри и чатъри призоваха за бунт срещу корупцията и политическата некадърност, ЗА ДА ЗАПОЧНЕМ ГОДИНАТА НА ЧИСТО. ОБЯВЕН Е ПРОТЕСТ ЗА 14.01.2009 ПРЕД НС.

14.01.2009 Тогава и студентите, еколози, фермери и други граждански организации планираха и осъществиха серия от мащабни национални протести срещу правителството. Първите шествия бяха предвидени за 14 януари – датата, на която депутатите се връщат от коледната си ваканция.

ПО ТОВА ВРЕМЕ (м.януари) СЪМ ДЛЪЖНА най-добронамерено да ПРИПОМНЯ СЛЕДНАТА СЪЩЕСТВЕНА ЗАБЕЛЕЖКА, ОТПРАВЕНА КЪМ ВЪЗГЛАСИТЕ НА МЛАДИТЕ ХОРА ОТ ЗНАЕЩ И РАЗБИРАЩ ГРАЖДАНИН, КОЯТО Е И ПАНАЦЕЯ ПО РАЗБИРАНЕТО ЗА ПОНЯТИЕТО ДЕМОКРАЦИЯ ВЪОБЩЕ: “Писна ни! Да покажем на политиците ни, че ни пука, че не спим и че няма да ги търпим!” ...”изречените предполагам, се дължат на гражданска незрялост или на липса на демократична култура у написалите ги ( това е неверно отправен възглас към тези от тогавашното НС. Изреченото показва неразбиране и неосъзнатост по понятието за демокрацията въобще, но ни създава и уязвимост от страна на управляващите, защото си казват: не ги ли виждате тези хора, те не знаят какво говорят и вършат, да не им обръщаме чак толкова внимание. Просто трябва да се внимава с прецизността на изразите и посланията. б.м)

... Драги инициатори, приятели, проблемът не са ни "политиците изобщо", а управляващите! Много моля, разберете го и се поправете! Без политици, без партии, без опозиция, без Парламент няма демокрация. Да се говори изобщо против политиците е неглижиране, размазване на отговорността, което е изгодно само за толкова безскрупулните управляващи. Управляващите носят цялата и пълна отговорност за ситуацията в страната, а не "политиците" или "всички политици"! Защото сред политиците има опозиция, която години наред води тежка парламентарна битка с управляващата мафиотска коалиция на Дмитрич-Гоце-Доган-Симеон! Аз като гражданин съм гласувал за тези опозиционни (десни) демократични сили и не позволявам да бъдат приравнявани към арогантната ченгесарско-комунистическа напаст, която ни управлява. Понеже такова приравняване не е коректно, не е честно, не е справедливо!

Нима не усещате манипулацията?! Толкова е просто това, нима не го разбирате?! Естествен съюзник на разгневения от управниците си народ са опозиционните демократични сили. Непременно трябва да потърсим тяхната подкрепа. Тези политици са реалната алтернатива на досегашните упраляващи. Тях и трябва да опълномощим да оправят батака, наследен от досегашните управляващи: както стана в 1997 година.”

ТОГАВА НА 14.01.2009 СЕ ВИДЯ И НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПОЗОР ЗА ВЛАСТА НИ : БЯХА ПРЕБИВАНИ И АРЕСТУВАНИ МИРНИ НЕВЪОРЪЖЕНИ ГРАЖДАНИ, МЛАДИ ХОРА, КОИТО ПРОТЕСТИРАХА ЗА ДОСТОЕН И НОРМАЛЕН ЖИВОТ В ДЪРЖАВАТА НИ!

ТОВА СЕ СЛУЧИ. САМИ СЪДЕТЕ КОЛКО ПРАВОМЕРНИ СА ДЕЙСТВИЯТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ (ВСЕ ЕДНО СМЕ ПО ФАШИСТКО ВРЕМЕ, А НЕ ПРЕЗ 2009 ГОДИНА!

МИР НА КОЛИБИТЕ,ВОЙНА НА ДВОРЦИТЕ!


На 21.01.2009 нови протести от студентите, осъзнали потребността ИСТИНАТА да се изкаже на висок глас:

”СРЯДА 21 ЯНУАРИ, 13:00 - "СТУДЕНТСКИ ГРАД, ЗАЛА "ХРИСТО БОТЕВ"", 15:00 - ПЛОЩАД "НАРОДНО СЪБРАНИЕ", ПРЕДСТОИ НОВА БИТКА ЗА ДЕМОКРАЦИЯ И ЖИВОТ В НОРМАЛНА ДЪРЖАВА!
СЪБУДИ ОТ АМНЕЗИЯТА, АПАТИЯТА и БЕЗРАЗЛИЧИЕТО ПРИЯТЕЛИ, БЛИЗКИ И ПОЗНАТИ!
КАКВО ИСКАМЕ? ВИЖТЕ НАШИТЕ ДОПИТВАНИЯ В САЙТА:
- ИСКАМЕ ДА ЖИВЕЕМ В НОРМАЛНА, ЗАКОНОВА, ДЕМОКРАТИЧНА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА!
- НЕ ВЯРВАМЕ В КАДЪРНОСТТА НА КОРУМПИРАНОТО НИ ПРАВИТЕЛСТВО, НО ВЪПРЕКИ ТОВА НАСТОЯВАМЕ ТО ДА ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТ ЗА НАСИЛИТЕТО И ТЕРОРА СПРЯМО НАРОДА СИ!
- ИСКАМЕ КАТО ГРАЖДАНИ АКТИВНО ДА УЧАСТВАМЕ В УПРАВЛЕНИЕТО НА РОДИНАТА СИ - ДЕМОКРАТИЧНИ ИЗБОРИ С ПРЯКО УЧАСТИЕ НА НАРОДА В ИЗБОРА - РЕФЕРЕНДУМИ, НЕЗАВИСИМИ МЕЖДУНАРОДНИ НАБЛЮДАТЕЛИ И НАЙ-ДОБРИТЕ СВЕТОВНИ ПРАКТИКИ ОТ РАЗВИТИ, ДЕМОКРАТИЧНИ ДЪРЖАВИ!
- ИСКАМЕ САМОЗАБРАВИЛИТЕ СЕ "УПРАВЛЯВАЩИ" ДА ПРИЗНАЯТ, ЧЕ ВЪПРЕКИ БОГАТИЯ РЕСУРС В БЪЛГАРИЯ, ГОДИНИ НАРЕД НЕ МОГАТ ДА ИЗКАРАТ БЪЛГАРИЯ ОТ ДЪНОТО НА СОЦИАЛНОТО И ИКОНОМИЧЕСКОТО РАЗВИТИЕ!
- ИСКАМЕ СЪД ЗА КОРУМПИРАНИТЕ ПОЛИТИЦИ И ПАРТИИ, КОИТО ПОСТАВИХА ЛИЧНИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ НАД ОБЩЕСТВЕНИТЕ И ЦЕЛЕНАСОЧЕНО ГРАБЕХА НАРОДА СИ ЧРЕЗ ИЗТОЧВАНЕ НА ПАРИ ОТ БАНКИ, ДЪРЖАВЕН РЕЗЕРВ, ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ, ЕВРОПЕЙСКИ ФОНДОВЕ, ДРУЖЕСТВА, ОБСЛУЖВАЩИ ЛИЧНИ КОРУПЦИОННИ СХЕМИ.

НЕ ИСКАМЕ НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА - ИСКАМЕ ДА ЖИВЕЕМ В ДЕМОКРАТИЧНА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА!
Вече 20 години сме в ПЕРМАНЕНТНА КРИЗА и НЕЗАВЪРШЕН ПРЕХОД. КЛАНОВЕ от национални престъпници открай време управляват (без да служат на народа си) Родината - бяха царисти, после комунисти, демократи, псевдо-етнически застъпници и какви ли още не. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ВСИЧКИ ТЕ ИГРАХА В ЕДИН ОТБОР - ОТБОРЪТ НА СВЕТОВНИТЕ ШАМПИОНИ ПО КОРУПЦИЯ, ПОТЪПКВАНЕТО НА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА, НАГЛОСТТА, ШУРО-БАДЖАНАЩИНАТА, ЕГОИЗМА, ДЕБИЛНОТО ТВЪРДОГЛАВИЕ и ПОЛИТИЧЕСКАТА, СОЦИАЛНАТА И ИКОНОМИЧЕСКАТА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ. Всички са в КОАЛИЦИЯ за защита на лични интереси и ограбване на народа ни.
Тези престъпни олигархични кланове не признават политика, икономика, национални интереси, образование, природа, здравеопазване, хуманизъм, морал... защото личните им интереси са над всичко, над ЗАКОНА, над ЖИВОТА, ЗДРАВЕТО и ПРОСПЕРИТЕТА на НАРОДА!
ТРЯБВА ЛИ ДА ИМ ПОЗВОЛЯВАМЕ ДА ЖИВЕЯТ В ОХОЛСТВО ЗА СМЕТКА НА НАС, НА НАШИТЕ РОДИТЕЛИ, НА НАШИТЕ ДЕЦА, НА НАШЕТО БЪДЕЩЕ И НАШАТА СВОБОДА?!”

2009 ПРЕЗ МАРТ народът така реагира : отговорно и ангажирано продължихме да наблюдаваме работата на “депутатите ни”:
... Изборните закони се кърпят постоянно от калпазанщина, ПОРАДИ : калпава депутатска дейност, страха на политиците от вота на народа и НИКАКВИТЕ математическите познания на партийните НИ апаратчици.
... В БЪЛГАРИЯ Е ЗАКОНОВ АНОНС изборните закони ДА се преправят преди всяко следващо гласуване, и то в последния момент, ПОРАДИ КОЕТО НЕ СЕ ДОСТИГА И ДО КОНСЕНСУС.
... А Задължително национално допитване никога не се СЛУЧВА!

2009 АПРИЛ ПРОТЕЧЕ ПРИ ЕЖЕСЕДМИЧНИ СТАЧКИ ПРЕД НС С МОТОТО- ПОВЕЧЕ НЕ ИСКАМ ДА ПОДПОМАГАМ БАНКРУТА В ДЪРЖАВАТА МИ: При това положение, НИЕ, НАРОДА БЪЛГАРСКИ е в правото си да потърси аргументираните от времето и действията сметки, сега (незабавно) на всички участвали при управлението на страната от 1989 до 2009 година и МАНИПУЛИРАНИЯ “ЗАКОН ЗА СЪБРАНИЯТА, МИТИНГИТЕ И МАНИФЕСТАЦИИТЕ - Закон за провеждане на събрания, митинги и манифестации”.

НА 29.04.2009 БЕ ПРОВЕДЕН “ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЗАБРАНАТА ЗА МИТИНГИТЕ” :

КЪДЕТО ЛИЧНО УЧАСТВАХ ТОГАВА ТАКА И СЪОБЩИХ СЛЕДНОТО :

“ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЗАБРАНАТА НА МИТИНГИ - 29.04.2009, 11 ч. пред ПАРЛАМЕНТА

Встъпителни думи:
Здравейте! Много сте готини : Виждам, че сте слънчеви и усмихнати хора. Пожелавам ви да бъдете все така и такива. Днес ще отравяме или ще заравяме ключовете за демокрацията? Или ще се налага отново да слагаме ключа в ключалката, за да я отключваме? Аз лично мисля, че днес отново след 20 години сме тук, предвид случващото се, отново да я отключваме. Инициран е от правителството нов закон нарушаващ човешките ни права.
Когато в държавата има проблеми, политикът говори.
Когато държавата се тресе от драстични промени – те пак се обясняват от политиците. Провеждат се срещи с гражданите, пращат се говорители да обясняват случващото се, всеки ден, с усмивка и отговорност по него.
А работата на хората е да протестират и да търсят правата си непрекъснато.
Срамно е да се мълчи и от двете страни, както по вътрешни, така и по външни проблеми на страната и на днешния ден въобще.
ЕТО ЗА ТОВА СМЕ ТУК И СЕГА.

Изказването ми се базира на: “ Да дадем отпор срещу новия закон”
Правителството миналия четвъртък одобри нов проектозакон, който забранява провеждането на протести пред Президенството, Министерски съвет, министерства, здравни заведения, пътните артерии и всякакви сгради, които са от значение за националната сигурност. Чрез тази поправка се подменя де юре стойността на Конституцията ни като основен закон.
Господа управляващи, изброените съоръжения са обществени сгради. Т.е. те обслужват гражданите на страната България по всяко време на денонощието. И като такива те се водят общодостъпни. Не са военни обекти, освен ако във вашите представи не ги ползвате или предлагате като такива. Вярно ли е това, граждани? В този смисъл, управляващи ни, сте в пълно нарушение на : “Чл. 7. (1) Събранието или митингът може да се провежда на открито или в закрито помещение. “ (цитат от сега действащия “ЗАКОН ЗА СЪБРАНИЯТА, МИТИНГИТЕ И МАНИФЕСТАЦИИТЕ.) Е, ние народът, предпочитаме протест на открито. Така ли е?
Този закон определя реда и гаранциите за организиране и провеждане на събрания, митинги и манифестации. Съгласно този закон : Събрания, митинги и манифестации могат да се организират и провеждат от граждани, от сдружения, от политически и други обществени организации. На събранията, митингите и манифестациите гражданите изразяват мнения, възгледи и становища по въпроси от политически, икономически, социален, културен или друг характер чрез слово, плакати, макети и по друг подходящ начин. Гражданите не могат да бъдат преследвани и наказвани за организиране и участие в събрания, митинги и манифестации и за изразените от тях мнения, възгледи и становища, освен ако това съставлява престъпление или друго правонарушение. Така е по закон.
За сметка на това вие 20 години давахте противонародни мнения при управлението на държавата ни; 20 години търпяхме недълновидните ви възгледи, подменили статуквото на демокрацията като цяло и замисъл; за 20 години налаганите от вас конюктурни становища по управлението докараха днес до ширеща се масова бедност сред българското население. ЕТО, ТОВА СА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СПРЯМО НАРОД И ДЪРЖАВА. ТОВА СЕ НАРИЧА ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО ПРАВОНАРУШЕНИЕ. И ЗА НЕГО СЕ НОСИ ПРЕД НАРОДА ОТГОВОРНОСТ. Вярно ли е това,хора? Забранявате ВСЕОБЩИТЕ, НАРОДНИ, МИРНИ ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТИ, от които явно определено се страхувате. На какво основание, след извършваните от вас по-горе казани престъпления?
Този Закон е приет от 9-о Народно събрание, четиринадесета сесия, второ заседание, на 25 януари 1990 г. и е една от първите демократични придобивки за страната ни. Доста от настоящите така наречени “народни депутати”са го подписали.
Какво ги карате да правят сега? Да си плюят на дадената преди 20 години дума и го да предподпишат, както партията заповядва ли? Срамно е! Позорно е да твърдите, че сте политици и управляващи с подобен акт. Вярно ли е това, граждани?
С внесения през изминалата седмица проектозакон в тази връзка, НЕУВАЖАЕМО от болшинството българи ПРАВИТЕЛСТВО, вие се изявявате като РЕВАНШИСТИ, това е истината. Политиката на настоящата “тройна коалиция” е пагубна за страната ни и провалила се вече тотално. Вярно ли е това? И тримата политически играчи в нея търсят в момента ВЪЗМЕЗДИЕ над народа ми, чрез правителствени инсинуации за множеството си поражения през мандата в целия обществено-политически и икономически живот на страната, които са толкова забележими, че ЕС непрекъснато ви ги повтаря и напомня, а народът ни основателно негодува срещу вас, искайки смяната ви, и слизане от политическата сцена, като категорично не се визира от него, по-нататъшното ви участие в живота на държавата ни по никакъв повод и начин. Вярно ли е това? Вие сте едни жалки ПОРАЖЕНЦИ и приемете този факт. ОТТЕГЛЕТЕ СЕ, моля. Спрете с РЕПРЕСИИТЕ над тези, които ви овластиха – народа, ние гражданите на Р България. Вярно ли е това? Грешките ви са толкова много, и толкова фатални за страната – държавата ни е банкрутирала де факто. И фактът, че в такава обстановка лансирате идея за масов терор над народа ми, чрез рестрективния си проектозакон за забрана на протести пред обществени сгради, говори за безсилието ви и като политици и като държавници. Така ни посочвате и ни овластявате как да се отнесем към вас във времето въобще, ето това правите в момента чрез нескопосания си противоконституционен проектозакон. Вие самите не уважавате и не спазвате законите в тази страна, а те важат и за вас! Вярно ли е това? Защо очаквате ние да ги уважаваме? Правовата държава, с парламентарно управление е за всички? ВИЕ СТЕ ЗА ПУБЛИЧЕН НАРОДЕН СЪД. Вярно ли е това?
С този си акт, освен всичко казано до тук, ни давате несъмнени данни че: се стремите към насилствено изменение на конституционно установения обществен и държавен строй и срещу териториалната цялост на страната - Вярно ли е?; определено нарушавате правата и свободите на българските граждани - Вярно ли е?; застрашавате обществения ред в държавата ни, подлагайки на безпрецидентна безотговорност народното здраве и воля без предварителна яснота по случващото се - Вярно ли е?; създавате нетърпима гражданска обстановка, целяща безприкословна подчиненост при НАСТЪПВАЩИТЕ парламентарни и европейски избори - Вярно ли е?. Очевидно се страхувате от касиране на “уж” народния вот, което е закономерна практика в демократичните общества, при съмнения за недостатъчност при гласуването или подмяната му; просто явно много ви е страх, че няма да бъдете отново във власта. ДА, НЯМА ДА БЪДЕТЕ ТАМ! Вярно ли е това?

Заключителни думи: Искам да се обърна и към полицайте, охраняващи днес протеста, въпреки, че не разбирам от кого охраняват работещите вътре в народното събрание. От нас ли, мирното множество граждани тук? Уважаеми полицаи, вие сте едни от нас – преди всичко граждани и след това трудонаемници. Вашите семейства също достатъчно са засегнати от действията на това правителство. Вие също страдате. И сега и тук, вие каня да се присъедините към нас. Вие сте преди всичко граждани. Когато посягате с палките към нас, мислете. Когато ни избутвате от площадите, пак мислете. Всички сме граждани на тази страна.
Благодаря.”
П.П. Всеки път когато отправях питане към присъстваЩите, получавах адекватен отговор !

В БЛОГА СИ МОТИВИРАХ ХОРАТА ТАКА ВЪВ ВРЕМЕТО:

ИМА ЛИ ТАКОВА НЕЩО КАТО ЖИТЕЙСКА РЕЦЕПТА? ДА, ИМА. А КОЙ ЛЕКАР Я НАПИСВА?

Какво искаме? Знаем ли?
Труден, но възможен живот навярно! Днешното ни хленчене обаче, не е решение на проблемите ни, и вероятно ще се съгласите с това...
Чудеса не трябва да чакаме. Чудото е във всеки един от нас, изразяващо се в нашата компетентност, информираност, добронамереност и морал.
Но първо тези неща трябва да се придобият от всеки индивид в обществото ни, да се внедрят в ежедневието ни, и тогава да се усъвършенстват за бъдещето на нацията ни ако искаме да я има България. И за да се случи описаното, потребни са ежесекундни доказателствени проявления на стриктност по отношение спазване на морал, култура и закон, и на солидарност помежду ни в общуването – за добруването на полезното и разумното в държавата ни въобще.

Какво се случва ако се огледаме наоколо днес, сега и тук? Ами най-често се обвиняваме един друг за нещо си, и псуваме политиците си под път и над път – това сме си приели и наричаме българско ежедневие. Това е, което се прави ежечасно в страната ни с повод и без повод при това. Всички и от всичко се оплакват и в същото време сеирджийски си седиме и нищо не правиме. При това положение – не е луд този, който яде “баницата”, луд е този, който му я дава (тук визирам голямата част от обществото ни) и пак продължаваме отстрани да наблюдаваме как живота изтича между пръстите ни, а властващите си правят каквото си поискат в това време – после им се сърдим. В този смисъл те (властващите – партийци и политици) са по-организирани от нас – народа, да си го признаем. Знаят, че искат да са богати и естествено крадят, знаят че искат да са много богати и за това се стремят и лицемерничат с властта, която ние им даваме при това доброволно, което си е чиста дебилщина, всячески си я пазят и я поддържат драматично жива (чрез ДС, а днес и новата структура ДАНС, плюс множеството партийки).
Ето това правят. А какво стори народа срещу този нелицеприятен начин на живот от управленията им? Отговорът е НИЩО. Той си седи в едно застинало положение, дреме обикновено, мрънка ежедневно, примирява се със случващото му се и на работното място, и у дома, и в трамвая, и дори в кварталното кафене, гласува отвреме-навреме без да е ясно за кого и за какво, обръща гръб на трагичните и драматичните събития около него и ... пак си задрямва. Е, след такова огромно непрекъснато преливане от пусто в празно, след множество “дрънканици” съвсем естествено е да формират армиите от: разочароващи (политиците) и разочаровани (народните маси). И ето ти войната помежду им! Вечната война сред народностите по света.

Но колеги граждани, на война като на война се действа. Забравихте ли, че война без жертви няма? Разбудете се! Огледайте действителността и ... СЕ БОРЕТЕ за живота си.
Вярно е, че властващите днес водят по точки в тази война, но забележете – те имат за цел да богатеят, за което са си създали и съответна тактика: нароиха си множество партийки, чрез които вървят сред хората и ги ... разединяват, насъскват един срещу друг, непрекъснато сломяват и провокират гражданските им инициативи, създават си угодни им закони, които ни докарват незнание и безпросветност, болка и мизерия, убийства и нищета сред населението, при това непрекъснато във времето. Девизът им е – да осигурим само хляб и зрелища за народа, останалото е по нашата си воля, и както си го направим! Ето така воюват те – подготвено и организирано, чрез постепенно, но сигурно убиване на всякаква солидарност и стриктност сред човеците.
Ние имаме ли цел? А каква е народната тактика в случая? Ами ние просто нямаме такива. Нашата тактика е сведена до умишлено и непрекъснато губене НА и ВЪВ времето, чрез трайно насадените ни злоба, зложелателност, разединеност, всичко това виреещо сред царящо беззаконие. Т.е. тактиката като логичен елемент при воюването липсва в живота ни, вкл. и днес. Налице е един безбрежен хаос и едно законово безхаберие - от целта са ни отказали отдавна (още от турското ни робство) и самите ние явно чрез непоследователните си действия доказваме бепредметността в съществуването си (9 септември и тинтири-минтири до 1989 година), даже сме забравили що е това цел, тактика, мирно отвоюване на човешки права или пък демокрация (20 години “безумен преход на нещо си), и все житейски ОТРОВИ консумираме, които определено доста съзнателно допускаме в живота и душите си.
И естествено е, че жертвата ще се окажем ние в тази “война”, народната маса, тези дето формират нацията ни и днес. Т.е. сами сме си докарали торнадото “нескопосани и алчни политици, излъчили от средите си и познатите ни олигарси” и продължаваме да мрънкаме, вместо да ги ометем от лицето на земята завинаги.

Някои вероятно ще кажат – добре, разбрахме, но какво да правим, давайте рецепта, трябва да излезнем от това положение!

Рецепта няма. Всеки народ, според самобитност и традициите си в бита и ежедневието си, в рамките на осъзнатата информираност по случващото му се, си пише ЖИТЕЙСКАТА рецепта. Всяка народност сама си се лекува. И в зависимост от това колко здравословно и животоспасяващо си я е съставил лечението, ОЦЕЛЯВА и оздравява, не загива.

Ние, българският народ, сами си се поставяме в позицията на: непрекъснато лашкане ту на ляво, ту на дясно и грижовниците за този статус са ни бол партийките, основно столетницата БКП, която не разрешава друго СТАТУКВО, освен това което преди 65 години тя е въдворила, и разбира се продажните ни политици – проводниците на “партийните заръки”; ту нагоре – ту надолу и неразбираемо търпим чужд и вътрешен политически натиск и терор.
Е, всичко това непрекъснато ни унищожава като нация и етнос въобще. Следователно, за да започнем да си пишем рецептата, за която няма да крия – достичка сме позакъснели, и лечението народно да се СЛУЧИ, е необходимо да си изясним колко, докога и как искаме да сме все жертви и колко да сме живи!

Ще воюваме ли, и с каква тактика?
Предлагам да започваме.
Първо да обърнем разумен поглед към исконните ни национални ценности. Да ги възродим и вселим в душите си, и ежедневието и бита си. А те са: любов и уважение към земята дето ни изхранва, дето ражда и вечно ще ражда плода си във времето; да възцарим любов и уважение помежду ни, според божиите (човешките) правила; да възстановим прословутата ни книжовническа дейност, за да поддържаме високо ниво на грамотност и информираност сред населението; да живеем и се храним здравословно в днешния свят на чипсове и хамбургери, за се раждаме и отглеждаме читаво здрави поколения; да изпитваме бих казала ритуално преклонение пред закона и законността в държавата ни; да се обичаме и си помагаме помежду си и в добро и в лошо.
Всичко това събрано и обединено в едно, трябва да формира пулсиращото КЪЛБО на ежедневието ни. А когато го сгреем и с душите си, то ще се превърне в светещо. Тогава обществените нагласи ще преливат с цветовете си в него, и ще се превърнат в маркери за верността на случващото ни се. Това ще бъде образно казано, първото оръжие в ръцете ни – ще си имаме едно вълшебно, обществено огледало. И то ще отразява действителността по нашата географска ширина, ще ни води из затънтени села и градове, ще ни напътства добронамерено и ще ни показва КАК ДА ВОЮВАМЕ във времето срещу причинителите ни на злини. Тогава ще усетим пулса на случващото и ставащото в живота ни и около нас всеки миг. Ще укрепваме. А след това ще дойде и времето на същинското отвоювне на живота ни, и отстояване на справедливото ни искане за водене на нормален живот. Постигнем ли описаното до тук, спокойно можем да пристъпим към изпълнение на втората част от житейската ни рецепта – еволюционното духовно въздигане на българската нация.

Но както разбирате, изисква се съзнателна и целенасочена работа в чисто духовен и материален план. Хъсът да живеем нормално, оформя и статуса ни, а лечителят си е самото болшинство – народа.
Да спрем пиратство в живота ни (политическите манипулации, партиите и партийците), за да не случва да ни мамят повече. Да спрем да се обичаме като по времето на комунизма – цинично и лъжливо, а истински – добронамерено, дори възвишено.
Повярвайте ми това е постижимо.

Нели Кирилова

И ПАК В БЛОГА ДО ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ ЮЛИ 2009 ОСВЕДОМЯВАХ ПО:

... "Горко на ония, които създават несправедливи закони и пишат жестоки решения"/Исайя 10:1...
В държавата Х властта се държи здраво от мафията У (партийната мафия разбирай). В нейни ръце са - правителство, съдебна система, армия, полиция, ДС, телевизия, радио, печат, местна администрация, "Паспортна служба", ЕСГРАОН, изчислителни центрове, Централната и местните избирателни комисии, както и послушна опозиция, чийто водач е готов да признае фалшифицирани избори, ако го направят президент.
Тази мафия организира "свободни, демократични, многопартийни, честни и почтени избори" Фалшифицира ги по-най-безцеремонен начин и вкарва във ВНС колкото и каквито депутати си иска- примерно 255 свои и 145 опозиционни. Нищо ново. Пак очакваме фалшификация, а тя вече е заложена!

... “Социализмът е творение на английската аристокрация, комунизмът - на германоеврейската интелигенция.
За всекиго е ясно, че в "новия" ред няма нищо ново и че главен негов инструмент на управление е гладът. Ако не проумеем това навреме, всички ще бъдем без работа, без дом, ще се редим на опашка за едно канче супа.
Добре осведоменият човек важи за двама.
Съвест, купена веднъж, ще бъде купена и втори път.”

...”ФОРМАЛЕН ЗАКОН=ФОРМАЛНИ ИЗБОРИ=ПРОДЪЛЖАВАЩ ГЕНОЦИД над българите през следващите 4 години.

... В малкото време, което имаме ... градивното, положителното и резултатното трябва да надделе във всеки един от нас, като застанем съзнателно зад личната си отговорност на родители и граждани на Република България, като се обединим и забравим за малко политическите си пристрастия в името на нормализиране на живота в страната ни, който е плачевен
... Доверие не се дава, то се гради – политиците ни не изградиха такова сред народа ни, поради което си го вземаме обратно, подкрепа се получава по жизнено важни причини (избори) – те и тук нито веднъж не се съобразиха с избиращите ги, и днес е резонно да ги лишим от нея (подкрепата). Всяка политическа безизходица винаги е имала изход, къде по-бързо, къде по-бавно. Така е и сега. Потребна е навременна, последователна, силна воля, за да се преодолее случващото се, а не отчаяние и оставяне на работите ни в нечистоплътни ръце. Ръка се целува от благодарност, но хан Крум е рязал същата на крадливия, и окото не му е мигвало.
... В една демократична нация, независимостта трябва да е в ръцете на народа, което е в съответствие с принципите на Небето и Земята. Ако една нация твърди, че е демократична и при все това независимостта не е в ръцете на народа, това определено не е правилно и може да се разглежда единствено като отклонение, такава нация не може да е демократична нация... как е възможно да има демокрация без премахване на партийното управление и без всенародни избори? Върнете правата на хората обратно на хората!”

... нищо не е било и нищо няма да бъде, всичко е битие и настояще” Шатобриян”..
“Какво правим ? - Протести до дупка. Докато народът види признаци, че управляващите са се осъзнали, да сдадат властта “нежно”, както ноември 1989 година, когато народът им я даде добронамерено.
УСПЕХ и сбогом политически недоразумения! От днес нататък се борите не помежду си властолюбиви политици, а заставате “очи в очи” срещу тези които ви овластяваха, които ви търпяха 20 години, които нагло и постоянно лъжехте – НАРОДА.
“Ръкавицата е хвърлена” и помнете, че има само един победител. Не ви искаме. Ходете си. Казваме ви го за кой ли път! ИСКАМЕ ЛИ ГО ТОВА, НАРОДЕ ?
Българите не сме стадо овце. Били сме и ще пребъдем.
С истината напред, ХОРА!
Всекидневни протести, до нашата пълна, народната ПОБЕДА. “

НИКОЙ НЕ ГО ИСКАШЕ, пък видите ли и днес пак ни е президент, И НИ ВЪРТИ НА МАЛКОТО СИ ПРЪСТЧЕ КАКТО МУ ПАДНЕ!


... Не, Народна република България не бе държава. Тя бе концлагер. Има разлика, нали? Тъй като държавата се създава от хората, обединени в нация (което ще рече народ), за да им осигури равни условия за живот и чрез закона и неговите правоприлагащи органи да брани общите им интереси. В нормалната държава всеки гражданин следва да ползва предоставените от държавата условия и права без никакви други уговорки, предимства и изключения, освен за хората с физически и умствени увреждания. В замяна на това той се задължава да отделя от своите доходи за издръжката на държавния апарат, който се грижи за всичко изброено. Малкото държави с такова устройство прилагат древната максима: “Qui ventum seminat, turbinem metet.” Комунистическата държава сееше бури, но само сред редовите граждани. Тя бе организирана върху Оруеловия принцип: „Всички са равни, но някои са по-равни.” Неравенството даже имаше степени. Партийците бяха „богоизбрани”, а номенклатурните кадри – направо олимпийски богове с различни рангове, като в древна Елада или Рим! Прочее другарите си бяха наумили, че тяхната империя на злото ще надживее Римската.” Думи на Сугарев

...ЧАКА НИ, ХОРА, НОВО ИГО, – народът ни е омаломощен, обезверен към днешния ден, ние купуваме всичко и не продаваме нищо. АМИ В КЪРПА СМЕ ИМ ВЪРЗАНИ!

И ТАКА ДО ОЧАКВАНИТЕ ИЗБОРИ НА 5 юли 2009:

democracy now


...НИЩО ОТ засегнатото в клипа НЕ СЕ СЛУЧИ ??????????????????????????????????????????????????????????, А ТОВА СА ЧАСТ ОТ ПРАВИЛАТА НА ДЕМОКРАЦИЯТА!

ГЕРБ даде предизборните си обещания, но ... дали ги изпълнява???!!!???


ГЕРБ НЕ ГИ ИЗПЪЛНЯВА.
- ЗАДЪЛБОЧИХА ХАОСА ОТ СВЕТОВНАТА ИКОНОМИЧЕСКА И ФИНАНСОВА РЕЦЕСИИ.
- ПОРАЗЧИСТИХА В СОБСТВЕНА УГОДА АВГИЕВИТЕ ДЪРЖАВНИ ОБОРИ.
- СЪКРАТИХА ОКОЛО 100 000 РАБОТНИЦИ, които все пак изхранваха поне по още 2 души, ЧРЕЗ КОЕТО ЛИШИХА ОКОЛО 300 000 ОТ ПРЕПИТАНИЕ, ИЗХРАНВАНЕ И НАСЪЩНИЯ.
- БЕЗРАБОТИЦАТА ДОСТИГНА ФЕНОМЕНАЛНИ НИВА В ДЪРЖАВАТА НИ. ЗРЕЛИЩНИТЕ И ПОКАЗНИ УБИЙСТВА И ОТВЛИЧАНИЯ ВЕЧЕ СА ЕЖЕДНЕВИЕ.
- ПРЕСТЪПНОСТТА НА БИТОВО НИВО Е УНИКАЛНА ПО РАЗНООБРАЗИЕ И ИЗПЪЛНЕНИЕ.
- ЦЕНИТЕ НИ (на хранителни стоки) СА ДОСТОЙНИ ЗА ПАЗАРУВАНЕ САМО ОТ БОГОВЕ ВЕЧЕ.
- НЕВЕРОЯТНАТА СТАГНАЦИЯ СЕ Е ПРЕВЪРНАЛА КАТО ЕЖЕДНЕВНО МЕНГЕМЕ ЗА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА.
- ЗАПЛАТИТЕ ПОНЕ НА РАБОТЕЩИТЕ НЕ СА УВЕЛИЧЕНИ, А НАМАЛЕНИ.
- ДЪРЖАВНИТЕ ТАКСИ (общински, медицински, административни, та дори и на билет за трамвай и други – вода,ток, парно, телефон) СА ТАКИВА, ЧЕ БИХА БИЛИ ПЛАТИМИ ЕДИНСТВЕНО И САМО АКО ЕВЕНТУАЛНИЯТ РАБОТЕЩ БИ ПОЛУЧАВАЛ ПОНЕ 1000 евро ЗАПЛАТА.
- ОСТАНАЛИТЕ - БЕЗРАБОТНИТЕ И ПЕНСИОНЕРИТЕ, ПРОСТО НИКОЙ НЕ ГИ МИСЛИ И СЛАГА В ДЪРЖАВНИТЕ СМЕТКИ – СЯКАШ ТЕЗИ ХОРА НЕ СА ЖИВИ ИЛИ СА СЕ ИЗНЕСЛИ ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ.
- АМИ ПО ОТГЛЕЖДАНЕТО НА ДЕЦАТА КАКВО ДА СЕ КАЖЕ – АБСОЛЮТНО РЕСТРЕКТИВНИ ДЪРЖАВНИ ДЕЙСТВИЯ ...
- ... И ОЩЕ, И ОЩЕ, И ОЩЕ НЕГАТИВИ В ЕЖЕДНЕВИЕТО НИ.

Е ТОВА ЛИ ОЧАКВАХМЕ , българи!? НА ТОВА ЛИ ДА СЕ РАДВАМЕ?

А ето и какви ги вършеха ДО СЕГА – технология “Дянков”! И КОЛКО ОЩЕ САМО ... ПРОСТО МНОГО, МНОГО ПРОСТОТИИ!


ПОЛИЦЕЙСКИЯТ ТЕРОР И ДНЕС ПРОДЪЛЖАВА “ДОБРАТА ТРАДИЦИЯ” ДА ПРОЯВЯВА ВИНАГИ НАСИЛИЕ НАД БЪЛГАРСКИЯ ГРАЖДАНИН:

ТАКАВА Е ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА НИ. АКО НЯКОЙ МОЖЕ ДА МЕ ОПРОВЕРГАЕ, ДА МИ ПИШЕ АКО ОБИЧА.

Реч на Яне Янев, лидер на РЗС– ЗА РЕФЕРЕНДУМА 1922 ГОД. И ВЪДВОРЕНИТЕ МИНИСТРИ В ШУМЕНСКИЯ ЗАТВОР ТОГАВА :


А ТОВА Е ЛИНК ЗА ТОКУ ЩО ВРЪЧЕНИЯ (на 14 декември 2009) СКУНКС НА ИЗВЪНПАРЛАМЕНТАРНИЯ ВЕЧЕ ПОЛИТИК ЯНЕ ЯНЕВ http://www.gospodari.com/index.php?id=565 , който от “Господари на ефира” са кръстили така “ПРЕЛЪСТЕНИ И ИЗОСТАВЕНИ” и ЗАЩО ЛИ?

ТАКА ЗАПОЧНА ГОДИНАТА – 2009, И ВЕРОЯТНО ТАКА И ЩЕ ЗАВЪРШИ, ЗАЩОТО ... НИЩО ОТ ТОВА КОЕТО ВИДЯХТЕ не се е променило през нея.


Нели Кирилова

Няма коментари: