сряда, 10 март 2010 г.

РОДНИТЕ НИ ТЕЛЕВИЗИИ ОТ ДНЕС СА В ПРАВИТЕЛСТВЕН МЕНЗИЗ!!!

“Категорично НЕ на проваления преход, и категорично ДА за нова Конституция и нова България.” – Я.Янев

Днес (10 март 2010) изгледах всички новини след 15,30 часа на БТви, НОВА телевизия, Канал 1, ПРОбг и нито една от тях не показа кадри от новината на България днес – ПЪРВИ НЕПАРТИЕН ГРАЖДАНСКИ МИТИНГ. Тя(новината) даже не бе коментирана от тях – сякаш нищо не се бе случило в столицата ни, въпреки, че всичките усилено снимаха през цялото време. Или са си надвили на масрафа да са медии, или са изпаднали в някаква амнезия?

ПО АГЕНЦИЯ КРОС

Яне Янев: Бойко, подай оставка!
София /КРОСС/ Лидерът на РЗС Яне Янев призова премиера Бойко Борисов да си подаде оставката. Днес партията на Янев организира митинг-шествие с искане за свикване на Велико Народно събрание и нова Конституция.
Според Янев управлението на ГЕРБ е провал от самото начало. „Бойко, подай оставката си", призова той. Шествието тръгна от НДК, мина пред Министерски съвет и завърши пред парламента.
Обръщайки се към хората, лидерът на партия „Ред, Законност и Справедливост" г-н Яне Янев каза, че с новата Конституция „всички ще знаят какви са техните отговорности; политиците ще имат точна и ясна представа за естеството на своята работа и парламента ще започне да работи за хората". Господин Янев добави още, че българите трябва да спрат да се надяват на спасители и да осъзнаят, че те сами могат да донесат промяната. Според него новата конституция ще създаде „ново разбирателство между хората и ще върне контрола върху държавата в ръцете на нейните граждани".
През последните няколко месеца Яне Янев и депутатите от партия „Ред, Законност и Справедливост" обикаляха из страната. Борбата на РЗС за нова българска Конституция ще продължи през идните месеци със събиране на необходимите 500 000 подписа за предизвикване на референдум.

(Тези колеги определено не правят разлика между заден вход на НС/ и сцена пред официалния вход на Александър Невски? Сигурно са разногледи!!! И журналисти – както винаги нещо не сте чули и разбрали както трябва! Става въпрос в рамките на месец подписите да се съберат – т.е. до 10 април, после внасят се в НС и настоящите депутати до 1 месец са длъжни да публикуват закон ... НАСРОЧВАЩ РЕФЕРЕНДУМ. Това е. Какви “идни месеци” спрягате? Или така ще е угодно някому? Б.м.)



ПО НЮЗ.БГ
Роми искат нова Kонституция на митинг на РЗС
Национален митинг-протест, организиран от партия РЗС се проведе в София.
Близо 1000 души от цялата страна се събраха за митинга, който тръгна от НДК. След това протестиращите се насочиха към площад „Св. Неделя", като продължиха към Министерски съвет и стигнаха до храм-паметника „Ал. Невски".
Протестът мина под мотото „Нова конституция за нова България".
На протеста присъстваше цялото ръководство на РЗС, лидерът й Яне Янев, и заместникът му Атанас Семов.
Пред събралото се множество Янев поиска оставката на премиера Бойко Борисов.
Повечето от присъстващите на митинга на РЗС бяха представители на малцинствените групи и не бяха наясно защо са дошли.
Въпреки това обаче всички бяха убедени, че Яне Янев е прав с исканията си за нова конституция и разпалено твърдяха, че ще го подкрепят докато не поеме властта в свои ръце.
Повечето от присъстващите бяха пристигнали от провинцията с организиран транспорт.
По-рано днес, в началото на протестното шествие, от партията призоваха за "Референдум на демокрация" и редуцирането на броя на депутатите в парламента до 100.
Протестиращите издигнаха лозунги: "Искам заплатата на Цецка", "Не ни е страх", "Нова Конституция", "ГЕРБ=БКП".
Шествието приключи с химна на България, а лидерът на партията Яне Янев беше изпратен от 10- ина поддръжници.
Яне Янев обяви, че протестите няма да спрат с днешния митинг.
На протеста пред „Св. Александър Невски" беше отворена огромна книга, в която гражданите можеха да вписват своите предложения и желанията си за нова Конституция.

(А бе българите са си чернички по произход и никога не са били роми. Тези пък журналисти явно са били със слънчеви очила и така им се е видяло в студения мартински ден! Първо на митинга присъстваха българи от цяла България – от изток, запад, север и юг, дори един русенлия го черпих с една цигара, ама човекът си беше беличък, говореше граматически правилно и бе доста приветлив, шегуваше се си представете! Второ – множеството наброяваше около 10 000 души. Да правилно четете, читатели мои! НЮЗ.БГ честичко “си хапват” по някоя и друга нуличка и после тайничко си поправят съответната публикация – да им простим благородно грешката в изписването от вторя ред на настоящата! По-надолу тази електронна медия откровено ви лъже, че “Повечето от присъстващите на митинга на РЗС бяха представители на малцинствените групи и не бяха наясно защо са дошли” – това толкова не е вярно, колкото аз не съм трамвай , например. Още по-надолу тази медия отново лъже – Я.Янев не е твърдял подобно нещо, лично бях на митинга от самото начало, има добър слух, но подобна нелепост не го чух да изрича – съдете сами колко и как ви манипулират! Ох още по- надолу – плескам се по челото от възхита само какви си ги съчиняват “от партията призоваха за "Референдум на демокрация” – а бе нескопосни журналисти, вие и езиково сте зле, освен умствено, такава простотия може да се роди само в кухите ви глави, просто доказвате за сетен път, че сте едни жалки драскачи, а не списвачи! Б.м.)
КОМЕНТИРАЛ Йордан ^13 : Абе, някой вообще разбра ли КАКВО ТОЧНО ЩЕ И ПРОМЕНЯ ЯНЕТО НА КОНСТИТУЦИЯТА?

( За този изказал се форумно господинчо ще уточня какво “КАКВО ТОЧНО ЩЕ Й ПРОМЕНЯ ЯНЕТО “ и то е следното: 1. Референдумна демокрация. 2. 100 депутата в НС. 3. Силна и справедлива съдебна власт. 4. Без имунитети за магистрати и депутати. 5. Граждански контрол и процедура за отзоваване на всички изборни длъжности, ама трябваше да си дигне гъза в мразовития ден, та да РАЗБЕРЕ нещото! Това е основното. За другото по промените няма да го светкам. Нали е “готин”, сам да си го намери и разбере! Б.м.)


ПО АГЕНЦИЯ ФОКУС

Яне Янев: Ние слагаме ново начало

София. Лидерът на „Ред, законност, справедливост” (РЗС) Яне Янев заяви пред събралото се множество, че този протест е пилотен. С него РЗС показва, че има потенциал и дава нов път на развитие, предаде репортер на Агенция “Фокус”. „Ние слагаме ново начало на дългия и славен преход за нова, по-добра, по-истинска България. Аз имам една голяма мечта – искам България да си възвърне славата” – каза Янев.
Той изрази увереност, че с помощта на гражданите, които са се събрали, ще бъдат събрани 500 000 подписа, с които да се свика Велико Народно събрание и да се приеме нова Конституция.
Яне Янев каза още, че е убеден, че хората искат най-много сто депутати в Народното събрание, както и депутатите, съдиите и прокурорите да бъдат без имунитет. Също така – всички изборни длъжности да могат да се отзовават. Янев посочи, че са необходими нови правила „от селския кмет до президента”.
Митингът на РЗС приключи. На протеста пред „Св. Александър Невски” беше отворена огромна книга, в която гражданите можеха да вписват своите предложения и желанията си за нова Конституция.
Емил Василев от РЗС пък заяви, че ще съди всички медии, които твърдят, че на участниците в протеста им е било платено. Той изрази възмущението си от факта, че журналисти са ходили сред гражданите и са ги разпитвали дали са получили пари за участието си.

Яне Янев: Нова Конституция не е самоцел
София. Като виждам лицата ви, виждам истинското лице на България, България далеч по-различна от това, което виждам в тъмните, мрачни и студени сгради на Народното събрание и Министерски съвет. Това е България, това е българският народ, а не тези, които за кратък период време забравят, кой ги е изпратил в тези сгради. С тези думи лидерът на РЗС Яне Янев се обърна към събралите се хора на националния протестен митинг-шествие при храм-паметник „Св. Александър Невски”, предаде репортер на Агенция „Фокус”.
„За пръв път в България се случва протестно шествие с една единствена цел – да каже категорично не на проваления преход и да каже категорично да за нова Конституция и нова България. Ние искаме нова Конституция не самоцелно, а защото пребродихме надлъж и нашир, на север и на юг, на изток и на запад цялата страна и чухме много гласове, че не искат повече българите да живеят по този начин, не искат повече мизерия, не искат безобразия на властниците, не искат повече от милион и петстотин хиляди българи да се скитат немили недраги по цял свят, не искат в България да има такова безобразно здравеопазване, не искат образованието с всеки изминал ден да бъде такова, каквото го виждаме в българското училище. Не искат България да тъне в бурени, а искат проспериращо земеделие. Не искат да виждат българите как нацията се топи и как безпомощно се чудим, но нямаме сили да се справим с този геноцид, който се осъществява последователно от всички български правителства на прехода”, посочи Янев.

РЗС има потенциал за предсрочни избори, каза Яне Янев
София. Ако управляващите не се съобразят с мирното шествие, „Ред, законност, справедливост” (РЗС) има потенциал и сила за провеждането на предсрочни избори. Това каза лидерът на РЗС Яне Янев пред събралите се хора на националния протестен митинг-шествие при храм-паметник „Св. Александър Невски”, предаде репортер на Агенция „Фокус”.
България има нужда от нов основен закон, от нови правила. „Ние всички заедно с вас днес поставяме едно ново начало – началото на новата българска Конституция. Един ден вие ще се гордеете и ще споменавате на вашите деца, че сте били тук и сте забили първия жалон в новата българска държава. Един ден вие ще се гордеете, че сте били тук и сте писали собственоръчно със своята ръка, че искате промени, искате българското Народно събрание от 240 души – да стане най-много 100 депутата”, посочи Янев.
При тези думи на лидера на РЗС събралите се хора извикаха – „Победа!”.
Яне Янев каза още, че от цялата страна хората искат в новата конституция да бъде заложен принципа на референдумната демокрация. „Убеден съм приятели, че вие искате нови правила. От селския кмет до президента на републиката, трябва да има ясни права и отговорности”.
„Днес и в този час ние слагаме едно ново начало на един дълъг и славен поход за нова, по-добра, по-истинска, по-икономически стабилна България”, заяви Яне Янев.
По време на митинга всички народни представители от РЗС се качиха на сцената. След края на митинга, лидерът на РЗС премина и се ръкува със събралите се граждани, които скандираха неговото име.
„Тук и днес ние поставяме началото на общонароден референдум, който РЗС има потенциал и сили да проведе. Необходими са 500 хил. подписа, за да се свика Велико Народно събрание и да се приеме нова българска конституция”, заяви Янев. Той посочи, че до края на годината необходимите подписи ще бъдат събрани. Янев отправи послание към новата върхушка във властта и посочи, че РЗС е провела пилотен митинг.

От РЗС събират необходимите 500 000 подписа за референдум за нова Конституция
София. Борбата на „Ред, Законност и Справедливост” за нова българска Конституция ще продължи през идните месеци със събиране на необходимите 500 000 подписа за предизвикване на референдум. Това се казва в прессъобщение на партията. През последните няколко месеца Яне Янев и депутатите от партия „Ред, Законност и Справедливост” направиха срещи в страната, където предложението им за нова българска Конституция беше посрещано с много ентусиазъм. Днешното протестно шествие е още една стъпка от пътя, който България е поела към нова Конституция и към възраждане на провалената управленска система.
Въпреки тежките зимни условия и натиска върху организаторите от страна на правителството българските граждани се събраха и показаха своята решителност да осъществят цялостно преразглеждане на корумпираната пост-тоталитарна система. Хората дойдоха на митинга, не за да искат по-високи доходи или лични облаги, а защото бяха обединени около идеята за нов ред в държавата. Обръщайки се към хората, лидерът на партия „Ред, Законност и Справедливост” г-н Яне Янев каза, че с новата Конституция „всички ще знаят какви са техните отговорности; политиците ще имат точна и ясна представа за естеството на своята работа и парламента ще започне да работи за хората”. Господин Янев добави още, че българите трябва да спрат да се надяват на спасители и да осъзнаят, че те сами могат да донесат промяната. Според него новата конституция ще създаде „ново разбирателство между хората и ще върне контрола върху държавата в ръцете на нейните граждани”, се казва в съобщението.

Атанас Семов: Страната се дави в невиждана управленска немощ
София. Има моменти, в които мълчанието е подлост, днес мълчанието е опело. Младите българи строят хотели в Испания, а на вцепенените български старци са им останали сили само колкото да духнат кандилото на древното ни отечество. Вече нямаме право на благо слово и памперсов оптимизъм. Това каза Атанас Семов пред събралите се в Националния протестен митинг-шествие на РЗС при Храм-паметник „Александър Невски”, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Оплескани сме до ушите и повече не можем да мълчим. Днес е 10 март, денят, който заедно с вас избрахме, за да заявим волята си за нова държавност и нова Конституция, за да се противопоставим на пълзящия полицейски режим, погазващ демокрацията и водещ ни към разруха. Затова искаме не случайни политици, а ние с вас чрез референдум да управляваме съдбата си. Събрахме се, за да покажем, че не ни е страх, въпреки заплахите, репресиите и провокациите. Днес е 10 март, минала е само седмица от 3 март, но вече май забравихме, че празнувахме свободата си”, посочи Семов.
По думите му днес ние не сме истински свободен народ. „За какво беше саможертвата на националните ни герои, ако и до днес не знаем какво да правим свободата си, ако век и половина след Ботев отново сме народ на преклонената главица дето уж сабя не я сече, нима наистина не разбираме, че преклонената глава най-силно я сече сабята на мизерията, на престъпността и отчаянието и че само народите с високо вдигната глава вървят напред и живеят добре. В мизерията си стигнахме до там, че сами колим децата си, тъй както турчин не ги е клал. Сковани от страх и мизерия не разбираме, че именно страхът и мълчанието са причината за мизерията ни. Не разбираме, че именно робското ни търпение, най-болезнено ни отделя от европейците, и че докато продължаваме да мълчим и да търпим като рая ще сме лесна жертва за всякакви фалшиви спасители и случайни нефелни водачи. Какво още трябва да се случи, за да разберем, че робското ни търпение е най-тежката котва пред напредъка ни”, посочи Семов. Той призова хората да видят истината, че днес българите сме най-изостаналият, най-бедният, най-отчаяният народ в Европа, само защото сме най-търпеливи.
Семов заяви, че никога досега не ни е управлявало толкова неспособно и неграмотно правителство. По думите му страната ни днес се дави в невиждана управленска немощ и колкото по-свирепа става немощта, толкова по-очевидна ще става полицейщината.
„Вече не искаме да тичаме след поредния негоден спасител, искаме да променим правилата, за да няма нужда от спасители. Не нов месия, а нова Конституция е нужна на България”, посочи Семов. По думите му вече нямаме историческо време, тъй като ние сме най-бързо изчезващата нация в света по данни на ООН.

(Тез от страх да не ги съдят, горе-долу правилно са предали думите на Яне пред множеството пред Ал.Невски! Накъсали са изказването му, но им прощавам! Все пак това са “журналисти”! А-ха “че до края на годината “ ето от къде е тръгнала грешката, но това по никакъв начин не оправдава останалите драскачи – нали са били на протеста, редно е да чуят, разберат и правилно да оповестят информацията си! Е, това вече не прощавам, зашото твърде дълго време по този минжитурски начин манипулират цялото общество. Техните малки езикови грешчици, струват доста скъпичко на всички нас – я си представете ако в зората на коопдемокрацията ни, ни бяха информирали добросъвестно за това което предстой като реформа да се случи в България, дали народът ни щеше да си мълчи за партийните безчинствата 20 години? Ами нямаше да мълчи! Б.м.)


ПО ВСЕКИ ДЕН

С гол мъж РЗС тръгна срещу управлението

Въпреки лошото време, лидерът на РЗС Яне Янев днес поведе антиправителствен митинг в столицата. На него той отново настоя за промяна на Конституцията и призова премиера Бойко Борисов да извади от джоба си оставката, за която предупреди вчера. Със скандирания “РЗС” и “Нова Конституция”, шествието огласи центъра на София. Протестиращите около 2000 души преминаха край парламента под звуците на “Шуми Марица”.
Един от символите на днешния протест на РЗС стана мъж, облечен само по бельо, който се появи на митинга и предизвика сензация сред събралото се множество. Мъжът носеше националния трибагреник и надпис “народ мъченик” на корема си, по който висяха игли от системи. Той заговори за заплатите на управляващите, докато народът бил беден, гол и бос и предизвика одобрението на събралото се множество.
Пред сградата на Министерски съвет лидерът на РЗС Яне Янев от покрива на автомобила, водещ групата, призова Бойко Борисов да извади оставката си, която самият Борисов обяви вчера, че носи в джоба си.
“Бойко Борисов вместо да ни променя, осъществи генерална подмяна”, изтъкна Янев и призова: “Бойко, подай оставката си”. Митингът пред храм-паметника „Свети Александър Невски” започна с националния химн. По време на протеста се наложи полицията да извика линейка, тъй като 18-годишен младеж получи припадък. На място веднага се отзова екип на Бърза помощ.
Този протест е пилотен. С него РЗС показва, че има потенциал и дава нов път на развитие, изтъкна Янев пред събралото се множество. „Ние слагаме ново начало на дългия и славен преход за нова, по-добра, по-истинска България. Аз имам една голяма мечта – искам България да си възвърне славата”, каза Янев. Той изрази увереност, че с помощта на гражданите, които са се събрали, ще бъдат събрани 500 000 подписа, с които да се свика Велико Народно събрание и да се приеме нова Конституция.
Яне Янев каза още, че е убеден, че хората искат най-много сто депутати в Народното събрание, както и депутатите, съдиите и прокурорите да бъдат без имунитет. Също така всички изборни длъжности да могат да се отзовават. Янев посочи, че са необходими нови правила „от селския кмет до президента”.
На митинга пред „Св. Александър Невски” беше отворена и огромна книга, в която гражданите можеха да вписват своите предложения и желанията си за нова Конституция.
Емил Василев от РЗС пък заяви, че ще съди всички медии, които твърдят, че на участниците в протеста им е било платено. Той изрази възмущението си от факта, че журналисти са ходили сред гражданите и са ги разпитвали дали са получили пари за участието си.

( Тия пък са преброили множеството като 2000 души???? Ей, пуста неграмотност, журналисти, май нещо ви е яд! Защо? И на кого, та толкова бъркате ясни и точни понятия? И само търсите сензации – това ви кефи, това непрекъснато ни вменявате, и разбира се, отново изкривената истина ни се поднася. Те сигурно не са посмели да го доближат и пипнат с пръстче “облечен само по бельо” мъж? И откъде-накъде си измислиха, че митингът бил АНТИПРАВИТЕЛСТВЕН??? Ей, тия журналя могат и на бесилката да те качат! Б.м)

Както разбрахте, читатели, аз присъствах на митинга от самото начало, та до края. Да, с осигурени автобуси бяха докарани митингуващи от цяла България. По моя преценка това бяха 100% безработни хора, на които им е писнала немотията и да .... ги лъжат управляващите ни! Имаше и турци, и арменци, и роми ама млади, тинейджъри ... и българи. Защо на журналистите ни всички са им са се видяли като роми, трябва тях да питате! Плакатите им си бяха смислени и отразяваха мисленето им. Верно не бяха в префинения столичански, партиен стил и това бе новината – хората са си ги приготвили за митинга, така както те си разбират живота, никой не ги е манипулирал, или им е вменявал каквото и да било. Случващото се в държавата ни е повече от скандално, и защо тези хора да си нямат собствено мнение по него? Това че нямат възможност винаги да се изказват, не ги прави по-малко българи, данъкоплатци и т.н., нали така? Вървяха тихичко из улиците ни, и спокойно разговаряха помежду си ... Бяха предимно млади хора – и си личеше, че са много трудови! На митинга присъстваха и доста столичани и то млади. Доколкото ми е известно аз не съм ромка, майка ми бе рускиня, и бях в компанията на двама мъже от ж-к “Младост” – единият от УБО и от БСП, другият пенсиониран правист и бивш научен сътрудник. Разговаряхме си приятно, въпреки, че бяхме симпатизанти на три различни партии. Все пак това не бе партиен митинг, а първи свободен на гражданите, за техните проблеми, а не на партийците ни такъв. Предполагам това е подразнило телевизиите и журналисти, та толкова тъпо неглижираха случилото се. Изказването на Я.Янев пред българите най-достоверно и пълно е отразила агенция Фокус и няма да го преразказвам. Относно провеждането на референдум и тримата се обединихме около следните две възможности: правителството на ББ след събирането на подписите да гласуват референдума или да се отива директно на избори – и без това днешната ситуация е много напечена в това отношение. Това си е наше мнение и не ангажираме никого с него. Изказващите се, говориха кратичко, казваха знайте ни истини и се държаха съвсем естествено пред множеството. Полицейското присъствие бе сведено само до охраняване и съвсем не бе натрапчиво, каквото е било при други подобни случаи. Бих казала направо дискретно. Присъстващите бяха около 10 000 души – целият храм бе опасан от хората от шествието. От стените на църквата, до отсрещните тротоари, които са на 15-тина метра от тях всичко бе изпълнено с хора, един до друг – та направете си сметка това 1000-2000 души ли са или са повече, както съобщават медиите ни! Бе много студено, с пронизващ вятър. След официалната част бе дадена възможност на желаещите присъстващи, да изразят вота си в специално разгъната бяла шатра (давам снимка на разпространените документи на митинга) до самия храм, откъм страната на БАН. Поднесен бе топъл чай и бяха осигурени химически тоалетни. Всичко бе спокойно, не дразнещо окото и ухото, и озвучено с музика (не чалга или познатите ни “революционно-партизански естрадни” песни разбира се). Някак си премерено бе и поведението на самите охраняващи от РЗС митинга, и изказванията, и възгласите и ....

Нели Кирилова

ПО ПЛОВДИВ МЕДИЯ – тези препечатват публикацията на Всеки ден за повода и за пред обществеността се счита, че са се отчели! Иначе основно само клюкарстват:

Гаджето на големия син на Първанов свързана със стенограмата „Дянков”!?
Мариана Добрева - гадже на големия син на президента Владимир, дъщеря на покойния Николай Добрев и сестра на депутата от БСП Кирил Добрев, била авторката на идеята да се публикува стенограмата от разговора на Първанов със Симеон Дянков.
От седем години 30-годишната Мариана е главен експерт по програмата на държавния глава. Според запознати тя е най-близкият сътрудник на Георги Първанов. Тя е човекът, който филтрира срещите и реди изявите му.
Добрева е и съдружничка с гаджето си Владимир Първанов и брат му Ивайло в „Айви-СМ“ ООД за проектиране и продажба на софтуерни продукти, консултантски и хотелиерски услуги, дистрибуция на стоки и сделки с интелектуална собственост.
Мариана била специално поздравена за идеята от благодарния си бъдещ свекър. Вечерта след публикуването на стенограмата тя специално си запазила маса в "Син сити", за да отпразнува унижението на финансовия министър с приятели.
Добрева е състоятелна жена. От края на 2006 г. сътрудничката на държавния глава е собственик на 20% от капитала на фирма „Търговски център Възраждане“. Партньори на Добрева са близки до БСП бизнесмени. Част от тях развиват съвместна дейност и с брат й. Заедно със съдружниците си или техни роднини Добрева притежава над 1300 кв. м офиси, магазини, банкови салони и гаражи./ Блиц

Няма коментари: