сряда, 17 март 2010 г.

ХОДЕНЕ ПО ЦЪРВУЛКИ ... КЪДЕТО СИ ИСКАМ!

ПО РАЗКРИТИЯ.КОМ

Чили предвеща подобие на Санстефанска България!

Възрадвайте се! Държавата ни пак ще се разплуе и ще заеме територии, граничещи на цели 3 морета, поне според съвременни български пророци. Няма тогава да можем да се оплачем, че лятото е скучно, защото ще сме почти обградени от моренца, пясък и слънце.

А слънчевите лъчи може и да ни дойдат в повече от очакваното, защото същите тези наши екстрасенси предричат в най-скоро време тропически климат! Още един плюс за нас – ще преживеем климатични усещания близки до Екватора без дори да сме си ставали от задника.
Можете ли да познаете защо вече подобни мечтания, изречени от ясновидеца Калоян Радославов, не звучат абсурдно (като бълнувания на луд), а съвсем реално? Една дума: Чили! Земетресението там от миналия месец накара много умни глави да се замислят за последиците, да ги изчислят и да предскажат възможни бъдещи бедствия и глобални промени. Разбра се, че тамошният Консепсион (освен че е доста опустошен) буквално се е преместил с 3,04 метра на запад. Това не беше и единственият невероятен факт, защото последва още по-изумителен – след прословутото земетресение земната ос се е разместила с 8 см. Научната фантастика – настрана; самите учени от НАСА оповестиха за феноменалното си разкритие.
А родните ни врачки от мъжки и женски пол са убедени, че хората ще съзрат поне зрънце истина в апокалиптичните им теории след озадачаващите природни събития. Земята се променя с всеки ден малко по-малко и идва моментът, когато наведнъж се струпват множество катаклизми, изменящи дори фундаменталните неща. Предсказанията на Радославов, освен своеобразната нова Санстефановска България и новият ни тропически климат, включват и съдбините на Гърция, които сякаш няма да са розови. Южната ни съседка щяла да потъне, така че Бяло море ще се плиска в Родопите. От запад през албанските планини пък ще ни достигне Адриатическо море. Всички тези чудеса ще се дължат на забързването на времето с няколко милисекунди всяка година, но хората бързо щели да се адаптират в изменящата се действителност. Изменилата наклона си ос на Земята пък ще носи дисбаланс и колосални, всеобхватни земетресения.
Изведнъж обаче в съвсем природно обяснимите събития медиумът започва да намесва и извънземни сили. Той упорито твърди, че ще се промъкнем през портала за четвъртото измерение, приемайки новата си съдба по-лесно – даже с помощта на космически интелект.
Колегите гадатели на Радославов често мълвят, че от звездните обитатели за разбрали, че целият ни свят ще се преобърне през 2012 година. И самите хора ще станат по-различни, коментира Йорданка Николова. Други нейни предрекания бяха, че Пирин потъвал постепенно, а земното ускорение от 9,8 ще стане 8,9. Даже и Слънцето вече няма да иде от познатата ни посока, а от северозапад. Интересното за определената от нея година на прелом все пак е, че мнозина гадатели в древността сочат същата 2012 година.

Апокалипсис ще има (дори и мъничък), събитията от миналото ни го показват. Установено е чрез седиментни скали, че преди 500 милиона години денят е бил 22 часа. Остров Суматра, разклатен с 9,1 по Рихтер през 2004-а, спомогна за приближаването на Индия към Тибет. Дори и Хималаите се понадигнаха, забави се леко въртенето на Земята и часът. Настоящият обратен процес в момента хич няма добри изгледи

Тъпчем децата с мутирали шоколади
Това са резултатите от становището на РИОКОЗ, които вчера оповестиха, че всяка тринадесета храна, изследвана за генномодифицирани организми (ГМО), има в състава си мутанти, включително и шоколадите, които са над допустимото от 0,9 на 100 от съдържанието на продукта.
Ужасяващо, но фактите са си факти!
Така българското население и най-вече децата, които са “луди” по сладките неща, се превръщат в складове за натрупване на ГМО, които с годините, тъй като са неестествени продукти, започват да влияят цялостно и отрицателно върху здравословното им състояние. Още повече, че в днешно време няма човек, който да не е опитвал подобна храна, защото пазара е залят от нея. Около 7 % от проучените изделия със соеви съставки: шоколади, вафли, сладкиши, колбаси и др. подобни продукти имат генномодифицирани продукти над позволената норма.
Данните са получени от Любина Донкова, главен експерт в отдел “Санитарна микробиология” към РИОКОЗ, София. Лабораторията се занимава с изследването на ГМО на национално ниво още от 2004г., откогато започва и силното им навлизане на пазара. Преди това подобно изделия не са били толкова разпространени. Продукцията е била предимно от натурални съставки, докато капиталистите не се намесват, в желанието им да натрупат от финикийските знаци, и започват да създават храни почти изцяло на химическа основа.
Така генномодифицираната соя, пристигаща от държави като САЩ, Бразилия, Китай, се намира в състава на голяма част от сладкишите, шоколадите, вафлите под формата на соев лецитин, който е от същата група на соевите концентрати, изолати, гранулати и брашно.
Напрактика “В България и Европа няма генномодифицирани продукти, но когато такива се поставят при приготвянето примерно на вафли, то и те стават ГМО”, разяснява д-р Попов. Освен това има засечени и 10 вносни продукти, в които са открити, така вредните за здравето мутанти. Вследствие на наличието им в човешкото тяло, клетката променя структурата си и се образуват аномалии.
Ето защо не са случайни зачестилите алергии, кожни заболявания, възпаления и заболявания на стомаха, а също така и породените тумори, астма, дори стерилитет при новородените.
За всички тях има един виновник – наличието на ГМО в продуктите и вече е време хората да се замислят с какво се хранят, защото всичко ще се отрази в “светлото” бъдеще.
Най-лошото е, че мнозинството от българите са притиснати финансово и поради невъзможността за избор се тъпчат с боклуци!
Но все пак нека бъдем по-рационални и следващият път, когато се отбием до магазина да внимаваме какво си купуваме!!!

Кренвиршите – от месо? Да, бе, да!


Откакто разбрах какво има в кренвиршите, избягвам да ги консумирам”, казва с усмивка доц. Илия Денев от Биологическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски”. В тези колбаси няма ГМО, но за сметка на това има кожа, сланина, кокали и овкусители. „Затова после се чудим защо кренвиршите имат такъв вкус”, заключава доц. Денев.
Иначе в повечето цехове се спазва нагледна стерилност и чистота, всички са с бели престилки, маски, ръкавици – направо като хирурзи. А ножовете на мошините тракат, ли, тракат. И правят на неузнаваема пихтия всичко, което набуташ вътре.
Естествено месо няма. Няма и как да има, защото все пак кренвиршите са субпродукт и дори по рецепта е е задължително да има истинско месо. Затова някак си смешно и лъжливо звучат рекламите от типа – „Кренвиршите от месо…”.
В малотрайните колбаси има най-много 20 процента истинско месо, всичко друго са субпродукти. В някои се използва механично обезкостено месо, което е богато на мазнини при свинското, и пълно със сухожилия при птичето и говеждото.
Другата съставка е месокостен хомогенат – машинно обезкостено месо, което не се препоръчва за консумация от хора. То е пълно с костна тъкан, костен мозък и разрушена мускулна тъкан. Оттук тръгва и така наречената болест „Луда крава”.
Останалите 70 процента в кренвирша са вода. Така че разните му „Сачи”-та, „Народни”, „Кен” и прочие продават на българина 30 процента боклуци и 70 процента вода на уникална цена от 2 до 7 лева килограма.
Продуктът съдържа и други съставки, най-добрата от които е соята – до 3 процента според БДС. Има още нишесте, пълнители, които усвояват огромно количество вода, сол, която е в завишени норми за по-голяма трайност и оцветители.
Самите ензими и стабилизатори, които се добавят са много вредни за човешкото здраве и особено за малките деца, астматиците и болните от бъбреци. Някои от тях дори имат откровено канцерогенно действие и са забранени в много от „белите страни”.
„Не бих си хранил и кучето с подобни боклуци, пък и то не иска да ги яде” – това е само едно от многото мнения във форумите. В тях има съвети да ядете по-добре кучешка или котешка храна, отколкото кренвирши. И да завършим с нещо много показателно от форумите – „И труп, завит в родопско одеало да пуснеш, машината пак ще го направи на пихтия и ще отиде в кренвирша!”. Добър апетит!

Бойко чисти лошите момчета от ГЕРБ
„Блажени тези, които нищо не очакват, защото няма да бъдат разочаровани…“. От евангелието по Матея.
Настъпилото напоследък медийно затишие около Премиера Борисов беше коригирано с едно изказване, което е далеч от типичния стил на Бойко, но върху което е добре да поразсъждаваме. Всъщност, ако трябва да съм точна, то е в типичния му популистки стил, който освен типичен му е и любим.
„В борбата в корупцията ще бъдем безкомпромисни, дори към нашите хора.“, каза Бойко. Колко месеца минаха от изборите? Около десетина? Защо чак сега? И как да го разбирам това „дори и към нашите хора“? Значи, едните са наши хора, другите не са „наши“. Съответно първите няма да ги пипаме, вторите ще ги гоним до дупка. Не се прави така, господин Борисов. Корупцията трябва да се трепе първо сред своите. За да може те да без компромис да се разправят с другите, били те наши или ваши….
Изказването на лидерът на ГЕРБ беше направено на откриването на международна конференция, посветена на добрите практики в Европа за борба с корупцията. Освен борбата с корупцията в редиците на ГЕРБ, пак там той каза още нещо, което няма как да не предизвика поне повдигане на вежди от страна на хората, които живеят в тази държава.
„Работи се усилено за стабилизиране на службите – особено в Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС). Това е служба, която трябва да бди, в същото време да е тиха и невидима“, каза той. Борисов изтъкна операция „Наглите“, която трябвало да служи за пример за всички страни в региона.
Освен това според Премиера добри резултати се наблюдавали и в борбата срещу магистралните грабежи и резултатът бил, че вече няма грабежи по по пътищата. И сега внимание – престъпниците казвали, че ще се върнат, когато Борисов вече го няма.
Вярва ли си като ги говори такива? Изглежда да… Искам да попитам – къде са ефективните присъди? Колко „нагли“ хванаха и колко пуснаха ей така, поради липса на доказателства. И като е решил да бори корупцията сред своите, защо не почне от Цветелина Бориславова? Или може би „нашите“ са недосегаеми, а другите са просто нагли…
Ако този път държи наистина да му повярваме, може да се пробва да сбори корупцията сред своите и със спонсора на ГЕРБ – Валентин Златев. Ако му стиска…


Само в България: Изтезаваме арестанти до смърт
Нашата страна е на челни позиции по неспазването на ред изисквания, каквото е и отношението на правата на човека от Конвенцията против изтезанията. С нейното изпълнение сме се задължили от приемането й през 1987 г.Оттогава, досега насилието не е секвало, което се потвърждава и от думите на българския ни представител в Хелзинкския комитет Красимир Кънев. Той също разказва й за наличието на многобройни смъртни случаи вследствие на изтезаване, а за изтезание в Конвенцията се смята:
„Терминът „изтезание“ означава всяко действие, с което умишлено се причинява силно физическо или психическо страдание или болка на дадено лице, за цели като: да се получат от него или от трето лице сведения или признания, за да бъде то наказано за действие, което то или трето лице е извършило или в извършването на което е заподозряно, или за да бъде то или трето лице сплашвано или принуждавано, или по каквато и да е причина, основаваща се на каквато и да е дискриминация, когато такава болка или страдание се причинява от длъжностно лице или друго официално действащо лице или по негово подстрекателство или с негово явно или мълчаливо съгласие. В това определение не се включват болката и страданието, които произтичат единствено от законни санкции и които са присъщи на тези санкции или настъпват случайно при тях.”
Ето защо според определението за “изтезание”, от българска страна често се е прибягвало до него като най-честите потърпевши са били тези, които са политически неудобни. Примерите за нарушения са много, още повече, че така действа системата ни за наказателно правораздаване. Полицията често пъти си служи с незаконно употребена сила при разследването на дадено престъпление. Според проучванията сред анкетирани затворници и арестанти се оказва, че всеки четвърти е изпитал от така използваните методи на ченгетата. Ужасяващото е, че се установяват и още ред други нередности, а именно, че насилието над арестуваните е силно изразено не толкова по време на задържането им, когато по принцип има най-голяма съпротива, а след като вече са задържани.
Поради тези причини страната ни е осъдена десетки пъти от Европейския съд по правата на човека в Страсбург, но въпреки това изтезанията продължават, дори има дела, по които се очакват осъдителни присъди, тъй като са установени особено жестоки мъчения в полицейските участъци, довели до смъртта на арестуваните. Примерите за такива са “Великова срещу България” от 2000г., „Ангелова срещу България” от 2002 г., „Огнянова и Чобан срещу България” от 2006 г. Интересното във всички е, че починалите вследствие на физически терор са роми и никой от полицаите не е подведен под отговорност за това.
Друг конкретен пример, в който български гражданин съди държавата, за нечовешко отношение, е Васил Кимов Петров, фотограф, което дело спечелил и Европейският съд му отсъдил обезщетение в размер на10 000 евро затова, че е бил принуден да прекара цяла нощ прав и с белезници като същевременно е бил ритан и удрян с палка. Бил задържан от полицаите за подозрения в сексуален тормоз над негов модел. Той веднага подал жалба, но делото му се проточило цели седем години, докато изтекла давността по наказателната процедура срещу ченгетата. Потърпевшият получил възмездие едва, когато се обърнал до по-висшата инстанция.
За съжаление не всеки българин, който е бил изтезаван е подавал жалба срещу мъчителите си, а и не всеки е доживявал, още повече, че липсва наказателен състав за изтезания, какъвто страната ни трябваше да представи на вчерашния доклад пред комитета в Хелзинки, който съблюдава за състоянието на човешките права в държавата ни. За изготвянето на такъв й бе възложено още преди време, но за пореден път се явихме неподготвени.
Освен това в началото на февруари Брюксел ни критикува по въпроса с малцинствата и тежкото положение при тях.
Смъмряне получихме и от публикувания доклад на Държавния департамент на САЩ, който сочи, че България продължава да е подвластна на корупцията, която е пуснала пипалата си по цялата линия на властта – законодателна, изпълнителна и съдебна.
И ето защо, често пъти се стига до насилие, което води до смъртта на изтезаваните арестанти, след това случаят се потулва, а убитият е станал поредната жертва на системата.

Озверели българи трепят децата си, държавата безсилна
Манчо Панюков, на 29 години, взе двамата си синове Иво и Еди от интернет-клуб и ги закла пред очите на съселяните си, после лисна бензин на къщата си в Осиково, Гърменско. Това стана на 4 февруари 2009-а. При разразилия се пожар пострадаха 28-годишната Биляна, майка на децата, с която Манчо живеел на семейни начала, и четирима нейни близки. Трима от тях по-късно починаха от изгаранията, тя също.
Полицията залови Панюков, експерти отсъдиха, че той „съзнателно е отнел живота на родните си деца“, а прокуратурата поиска доживот с мотива, че престъплението мъжът е извършл с „особена ярост, садизъм и хладнокръвие“.
Познати определят Панюков като мързелив, избухлив, агресивен. Манчо живеел нашироко, а пък не се задържал дълго на каквато и да било работа. Търсели го хора с мерцедеси, понеже дължал големи суми. Веднъж пребил баща си на площада в родното си село Скребатно. Полицейската преписка по случая била претупана, защото – видите ли – пострадалият и побойникът имали „родствена връзка“!
Ден преди да унищожи семейството си, Манчо е викан от полицая в селото и предупреден, понеже жена му се оплакала за пореден път от психически тормоз. Месеци преди това съселяните му слушали от неговата уста, че ще избие близките си.
Година след клането детеубиецът получи най-тежката присъда, която нашето законодателство предвижда – доживотен затвор без право на замяна.
Бебето си – на 2 години и 8 месеца, изнасили 38-годишният Костадин Тасев от Сандански. Малкият Александър постъпи в Института за спешна медицинска помощ „Пирогов“ на 15 февруари 2010-а.
Лекарите като по чудо спасиха детето, докарано при тях със спукан пикочен мехур, кръвоизлив от ануса и разкъсано право черво.
Сашко не за първи път постъпва в болницата с такива „симптоми“, още нямал и месец, когато медиците се усъмнили. Социални работници от града обаче твърдят, че няма подпис на лекар под становище, че момченцето е малтретирано сексуално.
Майката – Христина, на 22 години, е с психични проблеми, бабата на детето, също с умствени отклонения, е клошарка. Бащата – насилник, работи от време на време като автомонтьор. Родителите на момченцето са израснали в социални домове, не са женени. Костадин отрича да е посягал на сина си.
Роднини и близки събираха подписи в защита на Тасев, категорични, че „семейството“ се грижи за детето. Бащата обаче не издържал „разпита“ с детектор на лъжата.
Малкият Сашко вероятно ще бъде настанен в приемно семейство.
На 2 март 2010 г. в Червен бряг Върбан Маринов наръга многократно невръстните си дъщери, след което си метна въжето. Едното дете е мъртво, по-голямото докторите в Плевен едва спасиха.
Този убиец е на 27 години, децата му – съответно на една и половина и две и половина. Мъжът имал 13 криминални регистрации – за кражби, за унищожаване на чуждо имущество, за кражба с използване на МПС, осъждан е на пробация, защото подал фалшиви сигнали за бомби.
Шест сигнала са постъпвали в местното РПУ, всички – от дядото на момиченцата Станчо Борисов, че синът му буйства и бие децата. Върбан получава предупреждения от полицията, последното – на 8 януари тази година.
На 25 януари в дома на Върбан отишъл социален работник от Агенцията за закрила на детето. Децата спели. Имали следи от насилие, но таткото казал, че жена му ги бие, а служителят не само че не потърсил майката, а и посъветвал Върбан да вземе пълните родителски права. И написал доклад за това. Депресията на детеубиеца, довела до трагедията, се дължала на факта, че жена му го напуснала и отишла в Гърция…
Българските закони преследват домашното насилие, защитават децата и заклеймяват заплахата за убийство и физическа разправа. На теория.
Докато обаче между социални служби и полицейски управления пътуват папки, българите, оскотели от мизерията, пребиват жените си и трепят децата си. И проблемът не е в законите, а в българите.
Анна Раева


ПО ИВО ИНДЖЕВ

Ще има ли сатър за цирея в Белене?
(По мое мнение скоро няма да има такъв! Народът ни в момента въздейства по темата нещо като “ихтиол” над управляващите! Но това е крайно недостатъчно – трябва си ОПЕРАЦИЯ за целта. Това е истината – изрязване до здрава “тъкан”. И тогава всичките ни тези боклучави управляващи отиват в екарисажа. б.м.)
Докато Яне Янев бунтува народа с искане за нова конституция, а от ГЕРБ само приказват за някакви сериозни законодателни промени, в гнездото на президента ни се измъти дефакто една нова институция: говорител на президента. В такъв все повече се превръща вицепрезидентът Ангел Марин – нещо като ангел охранител на Първанов от уроки по линия на проклетия импийчмънт ( каква гадна американска дума, затрудняваща др. Марин, вместо да си ползва хубавата руска “чистка” – ясно, кърваво и разбираемо за всеки тук).
Ако погледнете президентския сайт, Марин, който мълча величествено като издънка на Кобургите, издържайки в тази роля цели 8 години, е нароил безчет интервюта – само за времето от 5 март насам е дал цели 4 броя, достойни да бъдат увековечени явно в електронния архив на държавния ни връх. Няма да скучаят поколенията!
Май Първанов завидя на Доган, който също си има неофициален говорител в лицето (устата) на Лютви Местан. Щом Доган благоволи да ни съобщи нещо, натиска копчето и Местан проговаря – гладко, вчесано, без типичното доганово фъфлене.
По своему, по военному, някак по партизански цветисто в тази роля марширува все по-уверено и мобилизираният от запаса генерал Ангел Марин – същият, който вече ни заплаши със себе си. Можел да ни стане президент, ако му бутнат патрона от трона, да внимаваме, демек.
Ето че новоизпеченият президентски говорител Марин и днес не ни разочарова. Използвал е подходящият повод, скръбта по паметта на 110 български боляри, посечени от султан Баязид преди 6 века, за да се произнесе по най-важната тема на днешна България: циреят ( както се изрази) в отношенията с отсрещната сграда на бул. “Дондуков”. Друго си е да се произнесе гороломно по въпроса от Царевец! Ето какво ни съобщава вторият по ранг в президентското войнство:
„Циреят ще набъбва и ще бъде необходимо повече време да се спука и да се излекува“.
Защо му беше нужно да се връща векове назад за исторически фон на посланието си чак до Баязид Светкавицата? Можеше спокойно да отиде в Белене. Там, ако е искрен патриот, с един светкавичен удар можеше да спука два цирея, като заклейми масовото избиване на българи на острова и подготовката за увековечаване на зависимостта на страната ни от онези, които са покровителствали въпросното българско братоубийство след 1944 г.
Явно срещу цирея обаче ще трябва да играе сатъра – онзи, които така заплени медиите, когато тази миролюбива метафора им беше подхвърлена от Първанов на пресконференцията си от 12 март.
Дуелът със сатъри продължава. Почти като в рицарски роман, макар и без особено рицарска грация, той се води сега от двете вицета – оръженосци. В схватката се вкарват остри словесни конструкции, особено след като вицепремиерът Цветанов размаха боздугана с припомнянето на случая “Кюлев”, убития демонстративно насред София свръхбогат президентски съветник.
Дали пък Борисов наистина не предприе най-важният си досега ход ( малко неочаквано за Първанов, който имаше друго предвид с призива си Борисов да е “на ход”) с днешното си изявление, че започва проверка на голямото крадене около проекта “Белене”? Не знам. Специалистът по руска енергетика Първанов трябва да е наясно.
Ние също ще чакаме циреят да се спука и е добре да това да стане, преди да е зареден с ядрено гориво. Един братски ядрен облак на едно поколение българи ни е повече от достатъчен с всичките циреи и язви, причинени от него на България. Който не вярва, да се вгледа в пораженията от лъчевата комунистическа болест, видни по върховете на държавата ни.

Не взели натривки от ръцете на Доган – а да му натрият носа защо не смеят? ( О, г-н Инджев! Това е МИСИЯ НЕВЪЗМОЖНА за родните ни политикани. Но под секрет ще Ви кажа – че има начин да се отстрани “устойчивата политическа марка”! б.м.)
Първата новина за нещо, което не би се харесало на Доган, ощастливи днес публичното пространство. Председателят на Софийската районна прокуратура Александър Налбантов най-после отговори на въпроса, дали Ахмед Доган е бил проверяван като възможен убиец на своя секретар Ахмед Емин. Не са му правени натривки, призна Налбантов и по този начин потвърди, че политикът априори е бил изключен от кръга на възможните извършители на престъпление при намирането на простреляния Ахмед Емин в т.н. сараи на Доган в Бояна.
Година и половина беше нужна, за да ни осведомят по тази тема. Признанието обаче трудно може да бъде наречено истинска “новина”, защото едва ли някой си е правил илюзии, че посред мандата на тройната коалиция, чиито съпредседател беше собственикът на ДПС Ахмед Доган, някой следовател ще посмее да оскверни толкова височайши пръсти с натривки – ами това би означавало, че го подозират. Такива чудеса у нас не стават.
По – тъжното е обаче, че и след падането от власт очакваме някакво чудо, за да бъдат извадени на светло истините за “обръчите от фирми” и “разпределението на порциите” –все неща, с които единственият несменяем политически лидер в България предизвикателно зашлеви България със самочувствието на недосегаем.
Уж двамата титани в държавата Борисов и Първанов са вплетени в схватка, уж си правят хватки и контрахватки именно по темата за имотите, забогатяването и големите икономически далавери, а край тепиха в пушилката продължава да си пребивава необезпокояван притежателят на най-устойчивата политическа марка ( с надписДПС), за присламчването към която пак ще се надпреварват на следващите избори и единият и другият. Наддаването явно тепърва предстои. За Доган май остава сеира и правото да избере на кого да позволи да се възползва от услугите му за накланяне на електоралния кантар.
За натривки на ръцете му е твърде късно, но могат да му натрият носа – стига да искат. Имотите и далаверите му са пред очите на всичко – той не само не се крие, но и се хвали, че би си купил и летяща чиния, ако иска. Но това явно се смята за недомислено политическо самоубийство – за стрелба срещу златната възможност да бъдеш подкрепен от догановите безгласни гласоподаватели.

Главноковладещият и кос(т)овизацията ( Обединителната кауза “костовизация” е отдавна изпята песен за българския народ – този злодей на пустото статукво в страната ни е до толкова омаломощен, че вече му се налага сам да се самоизтъква, дори и в НС. На кой му пука точно пък за него днес! А относно слугуването му(на Костов) на Америка не сте прав – той си е отдавнашен техен слуга, още от времето на Тошо, и все беше контрапункт на Емил Христов например! Колкото до “демократичното лигаване по западен образец” не сте прав – най-малко чисто партийно около 200 хил. политически олигофрени сме си завъдили до момента в страната. А лигите им като се разтекат – за народа следват: неконтролируема инфлация, ужасяващо пристягане на коланите, корупция прикриваща партийните далавери, закони – да им се чудиш кой луд ги е писал и от коя лудница, вследствие на което с фанфари се провежда държавен монопол по геноцида за потърпевшия български народ. Ортодоксалното е ..., че търпим случващото се като източноправославни, а това че не сме последователни във възгледите си във времето - българинът го е доказал. 20 години геноцид не му стигнаха, за да осъзнае, че комунизъм е равно на капитализъм. Лицето е едно и също винаги – партийни правителства, и е уродливо наглед. На едните им се привижда “равенство-братство”, на другите “поравно-братство”. На практика и двете понятия са несъвместими, няма тук да обяснявам защо, само ще уточня, че е крайно време този факт да се осъзнае по-масово! б.м.)
Дори и тезисите на др. Живков, които се изучаваха от колективите навремето, май не предизвикваха такова масово публично говорене, както тезите на др. Първанов в наши дни. Подхвърли той ( наистина като обувка) срещу обществото своето умотворение за “костовизацията” на властта и ето че темата не слиза от дневния ред – започвайки от най-ранни зори.
В странно задочно състезание и трите водещи по национална аудитория телевизии по едно и също време тази сутрин се надпреварваха чрез своите събеседници в сутрешните блокове да изясняват тезисите на др. Първанов. От екрана на едната името на Костов беше спрягано от бившия шеф на разузнаването Бриго Аспарухов, от друго конкурентно студио течеше разговор за демонизирането на Костов, а пък третата телевизия беше дала трибуна на лидера на столичните социалисти Румен Овчаров да обяснява как Костов пак бил “яхнал метлата”.
Възможно ли е това да се случва нарочно по някакъв таен план на заговорници, които работят за Костов и само се правят, че го мразят, човъркайки името му на принципа, че няма лоша реклама, вместо да му турят пепел? Не знам – питайте специалистите по “костовизацията”. Лично аз не вярвам чак толкова да го обичат, колкото изглежда, помагайки му да внушава респект като говорят за него като латерни колчем някой им тикне микрофон. И без да ги питат, все ще завъртят темата на там – Костов, та Костов.
Ефектът обаче е, че доста хора ще се замислят, че в това трябва да има нещо. Щом Костов се урежда президентът да го спомене 8 пъти без никакъв конкретен повод на тъй рядко давана пресконференция, като онази от 12 март, значи Костов може наистина да е велик. Но и наполовина да е от това, което му приписват, пак излиза доста величав – и 4 пъти да го беше ругал др. Първанов, пак щеше да е достатъчно, за да се забележи, че не става дума за някакъв си депутат със само петима свои съпартийци в парламента, а за Главния злодей ( от първанова гледна точка) в страната.
Българският народ уважава силата. Мнозина бързат да се присламчат към силния. Демократичното лигавене по западен образец да се отглеждат аргументите на слабите, за да има опониране и в спора да се ражда истината, никога не е било на мода по нашите ортодоксални земи. Така че, ако указанията на др. Първанов продължават да се спазват така ревностно, нищо чудно Костов да се окаже притегателен център по силата на тази нашенска слабост.
Впрочем е интересно да се види, че май само един от най-смъртоносните грехове не се приписва на Костов – слугуването на Америка. Може пък това да се дължи на известния факт, че Костов ядоса Американците като не допусна бежанци в разгара на кризата в Косово и по този начин предпази България от един от страничните ефекти на т.н. косовизация? След което няма как да му се припише обратното на онова, което направи.
Само че тон за песен с новия рефрен ( досега се пееше за “костовизъм”, но някак не е много мелодично и мащабно) с “костовизацията” дава главноковладещият. И както се вижда – хоровото припяване е налице. Да не кажа , че е наопаки спрямо поставената цел, защото всъщност прави услуга на Костов като посочен и припознат за автентичен основен противник на статуквото около др. Първанов – нещо, което вече е на път да се превърне в обединителна кауза за мнозина в България.

„След нас и поток“ – може и южен (Някой замислял ли се е защо така са кръстени газопреносните проекти “Южен поток” и “Набуко” ? Не е възможно да няма смисъл при именуването им! И дали смисловата връзка между двата, не нашепва нещо важно и тревожно? Х-м! Ще видим. б.м.)
Уважаеми читатели,
Предлагам Ви текст от електронното издание на в. “Дневник” , който обяснява някои уж необясними неща за мястото на слънчева България под кремълското енергийно слънце. И не само по отношение на международните дела, но и във връзка с играта на безделниците у нас ( маскирани като “държавници”), които са заложили на слугинажа пред Путин.
Маскарадът на геополитическата корупция роди у нас цяла каста “артисти” – в богатия Запад някои не устояха, та тук ли?!
Нашенците бяха наети бяха в рамките на тази доходоносна професия : най – древна и също толкова дребна от гледна точка на егоизма на комисионерите, сменили във властта комисарите на СССР.
Приятно четене:
Ваш Иво Инджев

——————————————————————————————————–
Газовият проект „Южен поток“ е практически погребан, а „Газпром“ губи контрола над европейския пазар на синьо гориво.
Тази категорична констатация се съдържа в обширна статия в най-новия брой на руското издание на списание „Нюзуик“.
„Миналия вторник на конференция в Хюстън шефът на италианската компания ENI (тя е руският партньор в „Южен поток“ – бел. ред.) Паоло Скарони предложи да се обединят „Южен поток“ и „Набуко“. Това обаче вбеси „Газпром“, защото ENI бяха единственият верен съюзник в борбата с антируския „Набуко“. Събеседник на „Нюзуик“ от „Газпром“ нарече постъпката на Скарони предателство“, пише изданието.
В статията се казва още, че е последвал публичен скандал между двете компании. Близък до „Газпром“ източник заявил пред РИА „Новости“, че италианците заемат неконструктивна позиция, пречат на присъединяването на френската „Електрисите дьо Франс“ (EdF) към проекта и докато Скарони е начело на ENI, няма да има напредък по „Южен поток“.
„За „Южен поток“, който и така не е беше особено жизнеспособен, този скандал може да се окаже смъртоносен удар. Миналия петък Скарони представи стратегическия план на компанията за близките четири години и в него нямаше и дума за „Южен поток“. Вярно, че на същата презентация Скарони добави, че няма никакви разногласия с „Газпром“. Но въпреки това проектът е обречен – той вече не е нужен на никого“, продължава статията под заглавие „Труба не зовет“.
В текста се казва, че и „Набуко“ има немалко проблеми и се цитират мнения на анализатори, според които проектът на Европа за газ от Централна Азия няма как да мине през Каспийско море без съгласието на Москва. Говорителят на „Набуко“ Кристиян Долецал обаче смята, че акционерите (сред тях е и „Булгаргаз“ – бел.ред.) ще сключат до края на годината договори за доставки от Туркменистан и Азербайджан. Напоследък обаче се говори все повече, че основен източник може да е Ирак, а в обозримо бъдеще – и Египет.
Руският „Нюзуик“ изтъква още един „способ на ЕС за защита от Русия“. Става дума за проекти за обръщане посоката на доставки на мрежите за пренос в Източна Европа. Така ще е технологично възможно в един момент в тях да се вкарва газ не от изток, а от запад, т.е. от Норвегия, Катар, Алжир или Тринидад и Тобаго. Според Михаил Корчемкин от базираният във Вашингтон институт East European Gas Analysis този способ дори може да доведе до това Москва да изгуби и украинския пазар.
Трети фактор, посочен от „Нюзуик“, е бъдещият добив на природен газ от шисти. Засега методът е скъп, т.е. газът може да се използва на място, но благодарение на тази технология САЩ надминаха миналата година като държавата са най-големият в света добив. Според президента на Руското газово общество и зам.-председател на руската Дума Валерий Язев шистовият газ може да промени напълно европейския газов пазар, допълва „Нюзуик“.
„Южен поток“ никога не е бил обоснован икономически – той ще е по-скъп от „Набуко“, а в „Газпром“ винаги са признавали, че този проект и събратът му „Северен поток“ са крайно важни за премиера Владимир Путин, пише изданието.
Именно при президентството на Путин бе изработена концепцията за Русия като енергийна свръхдържава. Тогава бе привлечен в „Северен поток“ бившият германски канцлер Герхард Шрьодер, а при обявяването на „Южен поток“ европейската преса започна да пише за „руски газови клещи“ около Европа.
„Увеличаването на руското влияние в Европа се планираше и чрез създаването на пул от лоялни на Москва авторитетни политици, които биха оглавили новите международни проекти на „Газпром“, се казва в статията. „Нюзуик“ посочва името на Жак Ширак, на когото Путин предложил да застане начело на борда на директорите на консорциума, разработващ огромното Щокманско газово находище. Сред сценариите за обяснение защо бивш президент на Франция работи за „Газпром“ бил и този, че с присъствието си той щял да гарантира, че се запазва крехката природа в руския Север, разказва източник на „Нюзуик“.
Силвио Берлускони (той предпочел да остане в политиката) и Романо Проди също получили оферти, но нищо не се получило с тях и идеята за политически газов клуб се провалила. Париж и Берлин продължават да поддържат „Северен поток“ и „Южен поток“, но преговорите с EdF вървяли вяло, отчасти защото в компанията не виждали икономическа изгода от амбициозните проекти.
„Източникът ни в „Газпром“ не вярва Русия да се откаже от „Южен поток“, дори проектът да губи икономически смисъл. И проблемът не е в желанието на премиера Владимир Путин, а в това, че се е оформило достатъчно мощно лоби от доставчици на тръби за „Газпром“, се казва в края на публикацията на „Русский Newsweek“.
Окопаването на руското влияние у нас продължава до пълно закопаване
Докато от Москва, където на посещение е Цецка Цачева, долита благата вест за укрепването на братската дружба, чието “ядро” ( как звучи само – да не би някой да не разбере за ядрения характер на ядрото!) щели да бъдат ( по нейните думи) трите руски енергийни проекта на наш територия, в Полша се случва следното:
Американската компания производител на хеликоптери и военен подизпълнител „Сикорски еъркрафт“ (Sikorsky Aircraft Corp) съобщи, че е произвела първия си „Блек хок“ в полски завод, предаде АП, цитирана от БТА.
Базираната в Стратфорд, Кънектикът, компания обяви, че е приключила монтажа на първия S-70i Black Hawk – международен вариант на хеликоптера, предназначен за европейските армии.
Той е сглобен в полския завод ПЗЛ в Мелец (PZL Mielec), производител на самолети, купен от „Сикорски“ преди три години и модернизиран. Компанията планира от 2012 г. да произвежда по 20 хеликоптера „Блек хоук“ годишно в завода в Югоизточна Полша.
„Блек хок“ е „товарният кон“ на американските сили в Афганистан и Ирак. Купува се и от други страни и се използва и за цивилни спасителни мисии ( Медиапул)
В Полша развитието на икономиката лети на крилете на “Сикорски”, а у нас се плъзгаме по заледения улей на зависимостта от големия шлем, който Първанов ни нахлупи в дружбата си с Путин. Как мислите, дали от Москва нямаше да предоставят на поляците планиране, финансиране, сканиране, лобиране и всякакво друго подобно миниране само и само да се съгласят да строят руски машини за прелитане от място от на място?
В страна, като Полша, това е въпрос на национална сигурност. Както беше в Чехия, която още в средата на 90-те години на миналия век отказа договор с Русия за внос на газ и сключи подобен на неизгодно високи цени с Норвегия само, за да покаже, че не се поддава на шантажа на бившата си метрополия.
Докато у нас никой и нищо май не може да спре окопаването на руското влияние – тук лопатата и кирката са ни връчени отдавна. Копаенето продължава до пълното закопаване на България като част от онзи свят, чийто стандарт ни докарва пристъпи на завист.

Президентът хвърли обувка по журналист, но това не е новина ( Е, какво толкова? И президентите са хора! И на тях им се играе по гаменски! Да продължават да си мяткат обувките с журналистите, поне има зрелище! Последните никой не ги кара да им се навират в полезрението. А това за ходенето по терлици, добре сте го измислил и сравнил – ами ние си имаме вековен опит в правенето на цървулки например. А те са удобни бързоходки!!! б.м.)
Когато днес 15 март 2010 г., видях в студиото на Би Ти Ви колегата Диков, първата ми реакция беше: нима са се засрамили, че в централните новини на тази “голяма телевизия” го оплюха за дързостта да задава “кафеджийски въпроси” на недосегаемия ни президент на пресконференцията му от 12 март?
Бързо ми мина. Установих, че няма такава грешка. За по-достоверно му се обадих и той потвърди, че няма такова нещо като извинение.
За мнозина дребната на пръв поглед случка с оплюването на Сашо Диков в рамките на новинарската емисия може да е останала незабелязана. Но тя е забележителна. Защото е емблематична за наложения в нашите медии манталитет на журналистическата антисолидарност на солидаризирането със силните на деня.
Изказът на Диков при опитите му да изчопли някакъв отговор от президента може да не е бил на високото изискано ниво на пернишкия аристократ, но това, щом толкова не се харесва на въпросната телевизия, можеше да бъде подминато поне с мълчание. Вместо това, в нарушение на всякаква етика на взаимоотношенията между колеги, по негов адрес бяха направени обидни квалификации – не в публицистично предаване ( което би било друго, там заемането на позиция е дори задължително, за да е ясно кой къде стои), а в новините!
Етика в телевизията! Помните ли тази претенция? Тя явно служи за оръжие, когато трябва да бъде сдъвкан журналист, който задава неудобни въпроси, квалифицирани като “неетични” от началството, солидарно с още по-голямото началство – олигархичното и държавното.
Честно казано, когато чух, че бронираният ни откъм чепати журналистически питания президент ще говори на пресконференция, ми мина през ум въпроса дали ще се намери един иракчанин, кюрд или китаец насреща му.
На 14 декември 2008 г. иракският журналист Мунтазар аз Зайди от телевизия “Ал Багдадия” има дързостта да замери властелина на света Джордж Буш на пресконференция в Багдад. Лошо. Много лошо. Адски неправилно. Не го подкрепям. Но беше смело. И освен всичко друго показа по парадоксален начин, че дори в Ирак, където демокрацията не просто прохожда, а още пълзи с кървави дири, е възможно някой да направи нещо заради кауза и благодарение на демократичните наченки на системата ( наложена отвън , при това!), не е транжиран на място с чукове и железа, а отива на съд без опасност за живота му.
На 3 февруари 2009 г. лошият му пример беше последван от китаец, които замери с обувката си гостуващия в Кеймбриджкия университет китайски премиер Вън Цзябао.
На 15 декември кюрдски емигрант замери на улицата в Севиля турския премиер Ердоган, който беше на посещение в Испания.
У нас такива неща не стават. Тук журналистите биват замеряни от други журналисти – с компромати, с презрение, с мълчание и маргинализиране. В угода на силния на деня. Властниците само си подават обувките – има кой да им ги лъска заедно с имиджа.
Тук не е Ирак, САЩ или Испания. Тук е просто България – царството на врящия казан, в който винаги се намира някой да те дръпне обратно, ако тръгнеш да изпълзяваш от него. Не случайно НРБ беше съветската колония, която дори нямаше нужда от съветски военни бази – петата колона поддържаше колониалния ред по-добре от всякакви танкови дивизии. Не само в националсоциалистическите конлагери са назначавали за надзиратели т.н. капо, т.е. копои от същата националност, които най-ревностно са охранявали ( и малтретирали) сънародниците си. И в соцлагера беше така.
В стила на Хрушчов властта в България и днес си сваля обувката, удря по масата и всички назначени за журналисти се снишават. Изпълзяващият Диков го дърпат обратно в казана. И никой не забелязва, че нещо нередно се е случило.
Ако имаше международно състезание “ходене по терлици” около властта, сигурно щяхме да сме световни шампиони. Особено при маратона без маратонки. Защото всички останали щяха да ги пускат да тичат боси ( за да не хвърлят някоя маратонка), но това нямаше да важи за нас.


ПО ПЛОВДИВ МЕДИЯ.КОМ

Български военен се извинява на турски колега за „турското робство”
(Поздравления за майор Даниела Благоева! Жената си е много исторически грамотна, и явно учителите й по история не са били продажни лигльовци, когато са й преподавали уроците за турското ни робство. Защото точно ТУРСКИТЕ племена от Османската империя са безчинствали и завладявали България през 15 век – справка в българската история, летописите ни, английските хроники и навсякъде където факта е отбелязан. МАЙОРЪТ НЯМА ЗА КАКВО ДА СЕ ИЗВИНЯВА, ЧЕ Е КАЗАЛА ИСТИНА. Да непрекъснато ще говорим за “турско робство”, защото много черни за страната и народа ни случки по тяхно време са ни са се случвали. б.м.)
Терминът „турско робство" скара български и турски военни от мисията на НАТО в Афганистан. Майор Даниела Благоева направила презентация за Националния празник, от която турски военни от мисията останали обидени. По-късно командващият българските сили в Афганистан се извинил на турския си колега за използването на термина „турско робство".
Преди Националния празник Трети март майор Даниела Благоева направила презентация и я пуснала във вътрешната интернет мрежа на ИСАФ в Кабул. В нея обаче имало текст, който засегнал турските военни. Според информация на Дарик презентацията съдържала израза "турско робство" вместо политически коректния "османско владичество".
В съобщение на българското Министерство на отбраната се уточнява, че презентацията не е била служебно задължение на майор Благоева, а при проверка националният командир на контингента Петко Лилов открил "терминологична грешка". Материалът бил махнат от сайта, а турските военни благодарили за бързата реакция.
Майор Благоева не е наказана и ще се върне с контингента, когато стане време за ротация.
Използването на термина „турско робство" е исторически коректно. Това заяви проф. Георги Марков, директор на Института по история към БАН. Той допълни, че страната ни не може да се съобразява с днешна Република Турция и да фалшифицира историята. Ето как той разясни използването на термините „османско владичество" и „турско робство":
„Турско робство" е навсякъде по документи. Няма какво толкова да се стряскат съседите от „турско робство", тъй като Османската империя е държава на османските турци. Понеже и при нас се появиха спорове по едно време между османисти и историци. Така или иначе, когато изследват предмета, те употребяват думата „османско владичество", тъй като империята е Османска, но това е империя на османските турци, тъй като преди османските турци има селджукските турци. Има други турци в Мала Азия, които имат държава, те пък са османските турци. Народът ни го казва „турско робство". Османистите оспорват това, че е робство, тъй като вече през 19 век започват европейските реформи в Османската империя и вече е нямало онова робство през 15-16 век. Не е грешно да се нарича и „турско робство. Аз го приемам, само и само да не се казва османско присъствие, което нито е научно, това е просто една политическа формулировка"./Дарик

Маргарита Михнева: Българите, които имат сметки в Швейцария, са Ат.Т., Бр. А., Дж. Ч. , Хр. Д... ( Да - а! Различното и неудобното мнение спряга г-жа Михнева като препъни камъчето в журналистиката ни. Госпожо, това го знаем всички, без изключения и на децата дори. Питам ви вас журналистите защо се наемате при такива медийни ченгесарски работодатели? Разбира се единствено и само, защото имате парична облага и още нещо .... Какъв ви е тогава проблема да се жалвате? б.м.)
Бивш депутат от ДПС с инициали Р. Вл. търси гражданство в Цюрих и иска да открие влог за милиони, твърди телевизионната водеща.
Мария ДРУМЕВА

- Марги, вероятно ти си единствената българска журналистка, която още преди години обяви в ефир сметки на българи в Швейцария и Лондон.
- Преди 10 години направих репортажи по БНТ и по bТV за българи, които имат сметки в швейцарски банки. Изнесох факт, че в банката “Дел готари” (в превод – тунел) българин има сметка за 600 милиона долара! Предоставих фактите и банковите сметки на тогавашния главен прокурор Никола Филчев. Казах му, че това са документи от дела, които се водят в Швейцария. Подчертах, че държавата може с целия си ресурс да направи пълни разследвания по случая. Филчев отговори, че за изнасянето на цялата информация, която аз му занесох за банкови сметки на българи в Швейцария и в Лондон, може да ме пребият! Резултатът от тази моя простодушност пред главния прокурор беше две уволнения - от БНТ и от bТV, множество съдебни дела и заплаха за заливане със сярна киселина. Така на държавно ниво тази информация потъна...
- Като разследващ журналист какви въпроси си задаваш днес?
- Къде отидоха парите от приватизацията на МК ”Кремиковци”? Валентин Захариев го купи за 1 долар, продаде го за 142 милиона?! Къде отидоха тези пари?
- Българските спецслужби много добре знаят за какво става въпрос!
- Захариев е осъден на три инстанции от Агенцията за следприватизационен контрол да върне на държавата 300 000 лева. Питам – защо се разхожда свободно по света? Защо не му е отнет паспортът? Защо не е прибран, след като е доказано, че той ги изнесе навън и тези пари не са в България?
Защо не е арестуван и не му е повдигнато обвинение на Джевдет Чакъров? За него изнесох в предаванията си потресаващи факти. Защо не се поиска обяснение от Георги Крумов къде са изнесени парите и защо фалира “Икуест”? Крумов официално беше обявен за човек на службите. Откъде накъде той има жилища и банкови сметки в чужбина?
- Може ли да споменем конкретно кои българи имат сметки в Швейцария?
- Като ме питаш за имена, веднага ще ти кажа, че бивш депутат от ДПС с инициали Р. Вл. в момента търси гражданство в Швейцария и иска да открие сметка там за милиони. Този факт също се знае от българските служби. Но всички мълчат. Ще ти посоча и един твой съгражданин от Пловдив (Ицо Салфетката – б.а.), на чието дело аз присъствах в Швейцария. Става въпрос за това, че на него му беше открита банкова сметка там. Когато швейцарските прокурори и съдии по делото дойдоха в България, за да разследват случая с тоя човек, българското правителство ми отказа да направя интервю с тях.
- Казаха ми, че процесът бил засекретен.
- И ти искаш сега да продължавам да ти говоря с имена?!
- Явно темата за парите на българи в швейцарски банки е опасна?
- Опасна е, разбира се! Но всички факти се знаят отпреди 10 години. Защо сега се вдига пушилка? Кой знае какво е станало вече – тези сметки сигурно са потънали, преобразувани...
Българските мошеници не са прости, нито са наивни. Знаят как се откриват сметки. И службите знаят - да не се баламосват хората, че тепърва чакаме информация от Швейцария. Лично аз съм предоставила вече такава информация. По това време ме съдеше бившият министър на вътрешните работи на Австрия Карл Блеха. Рени Цанова, Бог да я прости, му беше адвокат. Спечелих делото, а президентът Георги Първанов награди Блеха с орден “Стара планина”- първа степен, за особени заслуги към България!
- Тогава се разкриха и банкови сметки на българи в Австрия.
- Аз пак ги дадох на главния прокурор. Българското правосъдие много добре знае за какво става въпрос. И въпреки това нищо не стана. За всички мои случаи, в които съм изнесла за българи, които имат банкови сметки в чужбина – Швейцария, Лондон, Виена - се оказва, че тези хора са свързани или с приватизацията, или със службите.
- В България с подобна информация разполагат и колеги, които ти наричаш “агенти под прикритие”?
- Аз говоря за колегите на Алексей Петров в медиите. Смятам, че Бойко Борисов като министър-председател трябва днес да отиде докрай. Да обяви на глас и “агентите под прикритие” в медиите! Това е много важно, защото точно те във вестници, телевизии и радия манипулират общественото мнение. Тези журналисти като “агенти под прикритие” може да създадат големи скандали в обществото. И го правят.
- Можеш ли да кажеш имена на “агенти под прикритие” в медиите?
- Ние, в нашите журналистически среди, си ги знаем кои са.
- Що не ги кажеш поименно?
- Щото тоя тип журналисти - “агентите под прикритие” - не могат да бъдат съдени. Докато нас, “обикновените”, ни спукват от дела! Каква е логиката да получаваш заплата от МВР и да бъдеш държан в медиите като “агент под прикритие”? Каква точно работа вършат тези колеги? Може би слухтят как ние работим? А може би работят точно срещу нас?!
“Агентите под прикритие” в медиите са ГОТОВАНКОВЦИ в журналистиката. Често те са ни и началници. Отиват в МВР, сервират им на тепсия информацията, на всичкото отгоре са и на втора заплата там. Чрез службите се върши една гигантска манипулация в медиите, която е много опасна. Не се дава възможност за различното и неудобно мнение./Блиц

Любимецът на Тодор Живков: Спим върху газ и нефт, а народът ни беден ( Само ако това е вярно – нещата просто си идват на мястото, относно руският лобизъм на президента ни, пък и не только неговия! Само се питам – защо е тази българска продажност и докога? Ох, остави – та те (днешните ни партийни елитни социалисти) в болшинството си са руски, на КГБ възпитаници! А ние народа си нямаме стабилни хора, от нашите си среди в управлението на страната !!! б.м.)
Радиестезистът от Димчево Иван Милев твърди, че е открил над 5000 кладенеца на нефт и газ и води война с учените от БАН. Наскоро той бе поканен от бургаската телевизия “0”, за да развие теориите си за човешкото здраве и възможностите на радиестезията.
Иван Милев се е познавал лично с Тодор Живков, който, по думите му, много го ценял.
Някои хора обаче се намесили в отношенията им и посъветвали Живков, че “втора Ванга не му трябва”. Така ощетили и държавата с ценните познания на бай Иван. Черното злато, което буквално бликало под нас, се движело и затова учените ни няма как да го “хванат”, ако не повярват в теориите на бай Иван. Ето в какво се изразяват те.
Спорил съм много пъти с разни хора от БАН, но не признават картата ми – смятат ме за изветрял старец. А аз знам точно маршрута на природния газ и на нефта под нас. България, от всички страни на Стария континент, е най-богата. Пътят на газта оттук по артерии отива към бившите съветски републики и оттам – към Иран. Цялата ни страна – надлъж и шир, е в артерии от нефт и газ.
Геолозите дават първолашки отговори какво има на 30 м под нас, пък аз мога да ви покажа, че даже и карта на находищата съм направил – сивото е газ, синьото – нефт. От “Набуко” и “Южен поток” ние не само че нямаме нужда, ами можем да изнасяме. Най-голямото ни находище, на площ от 15 000 кв. м, е под Варна, в Черно море. Идва от Червен бряг, през Стражица. Големи залежи има и във Велинград. Нефт има под Свищов. Колкото и да не ми вярват, големци ми поръчаха да изследвам Чирен, без много-много да се шуми. Замалко да ме арестуват, докато измервах - понеже пазачът не бил предупреден що за птица съм. После се почерпихме двамата и се смяхме – взел ме за престъпник някакъв, за шпионин. Много потоци от нефт и природен газ буквално изтичат към другите държави – по различни пътища. Нефтът и газът се движат – “пътуват”. Според учените нефтът бил от микроорганизми и умрели животни. Толкова знаят, нефтът е минерал и се движи – не чака да го открият “читанки”. България е много богата. И Турция – също, но и там още не са научени как да работят. Яд ме е, че нашият народ е беден, а пък държавниците нехаят – не искат да повярват в алтернативното познание на хора като мен. Направил съм проучвания за нефта и газа по света и ви казвам, че далеч превъзхождаме по залежи много големи държави.
Пет лева може да плаща ток един българин, ако приемат методиката ми. Хората не знаят много неща и затова си патят. Компютрите например са като вампири. Лъченията от компютъра са вредни. Осем метра е жизнената вълна на човека. Ако багетите ми отидат до края й, няма страшно за здравето на човека, ама отклони ли се зад гърба на човека, работата е зле. Установих, че понякога хората домът им ги разболява. По-точно, духът на починал в къщата близък човек. Карам хората да ми носят снимки на покойниците си, за да ги изчистя – и покойникът да е спокоен, и човекът да оздравее. Много такива случаи съм имал. В една бургаска болница пък докторите мряха един след друг от рак. То беше преди демокрацията. Казах каквото мисля, и като изследваха с гайгеров брояч, откриха там висока радиоактивност. Страшна работа са йонизиращите лъчения. Много неща знам, ама лъжеучените пречат да се разберат тия истини, от които можем само да станем по-здрави и по-богати. /Блиц

Ердоган ще гони арменците от Турция, правели шоу!!! (Тоз май си е чист турчин, щом толкова властово се засяга? Геноцидът извършен над Арменския народ на времето е бил в стил турски башибозушки инвазии. И никой не е виновен на турското племе, че го е извършвало съзнателно и у нас и в Армения, поради лакомия за земи и други съкровища. От всички племена в Османската империя, тези (турските) са били най-жестоки, агресивни и лакоми – погледнете в уикипедия. В края на краищата да са си кръстили държавата ОСМАНИЯ, а не Турция – въпрос на личен избор – никой не им е пречил да се именуват както си пожелаят. И без това са съставени от доста други племена, ама не – Турция, та Турция да бъде, са си избрали... Докато не щукне на някоя от заобикалящите ги държави “да ги присъедини нежно” към себе си! Какво толкова се перчи този Ердоган. И без това последните пет букви от името му са с неприятни спомени и за българите днес. б.м.)
Турският премиер Реджеп Ердоган заплаши да експулсира хиляди нелегални арменски имигранти, които работят в страната му, заради обвиненията за извършен от Османската империя геноцид по време на Първата световна война.
"Резолюции, приети неотдавна от САЩ и Швеция, окачествяват убийствата като “геноцид“. Те подкопават усилията за постигане на мир с Армения", каза Ердоган, цитиран от АФП. "Тези хора правят шоу с тези резолюции... а те причиняват вреди и на арменците така... и нещата стигат до застой", заяви той по време на посещението си в Лондон.
Ердоган посочи, че Анкара толерира около 100 хиляди арменци, които работят нелегално в страната. “Не съм задължен да ги държа в моята страна“, посочи той. Според Ердоган, за обвиненията в геноцид са виновни арменските емигранти в САЩ и западна Европа. "Ние протягаме ръка, но ако нашите събеседници свият своята в юмрук, нищо не можем да направим", каза той. През октомври Турция и Армения подписаха споразумение за установяване на дипломатически отношения и отваряне на границите./Dnesbg

Ново червило показва кога жената иска секс ( Ох, чудех се, защо американките из улиците винаги ходят с пурпурни червила! А то защо било. Обаче ... ние българките сме по-секси от вас американки – запишете си го това някъде на видно място, ... та не виждате ли колко е червена България, американски колежки? б.м.)
Ако сте жена и се притеснявате да кажете на партньора си, че сте в настроение за секс, можете да оставите червилото си да "говори" вместо вас, пише в. "Сън", цитиран от БТА.
На пазара в САЩ вече се продава червило, което променя цвета си от светъл на пурпурен, когато дамата закопнее за интимни ласки. Към него има таблица, с помощта на която мъжете могат да разчитат цветовите послания. Принципът на действие на червилото е да реагира с химията на женското тяло. "Цветовете се променят в зависимост от емоционалното състояние на жената", казва говорител на калифорнийската компания "Too Faced", произвела продукта. Сред по-известните почитателите на червилото е певицата Кейти Пери. "Този продукт е много подходящ за романтични срещи, които се очаква да завършат със страстна нощ. Всекидневната употреба обаче може да постави жените в неудобно положение, тъй като едва ли някоя дама би искала непознатият мъж на автобусната спирка да разбере, че е настроена за секс", обяснява психологът Лорейн Адамс. Цената на червилото е 18 долара./АСН


ПО ЮРЪП.БГ

УКРАЙНА ЩЕ ПРИЕМЕ ЗАКОН ПРОТИВ ЧЛЕНСТВОТО ВЪВ ВОЕННИ СЪЮЗИ

Новата правителствена коалиция в Украйна обяви, че ще приеме закон, забраняващ на страната да се присъединява към военни съюзи, включително към НАТО, съобщава „Дарик".
Коалицията, подкрепяща новоизбрания президент Виктор Янукович, изтъква в официална декларация за намеренията си, че ще осигури законодателно необвързан статут за Украйна.
Това ще помогне на проруски настроения Янукович да изпълни предизборното си обещание да не допусне Украйна да стане член на НАТО. Неговият предшественик Виктор Юшченко се стремеше да обвърже Киев с алианса, предизвиквайки гнева на Москва.

ГЕРМАНИЯ МОЖЕ ДА БЛОКИРА РЕШЕНИЕТО ЗА ПОМОЩ НА ГЪРЦИЯ
Въпреки германската резервираност кризисният план на еврозоната за силно задлъжнялата Гърция приема все по-конкретни форми, съобщава Ройтерс.
Финансовите министри на държавите от еврозоната се споразумяха за „технически начини" за двустранни помощи, които обаче по възможност да не се използват, каза шефът на еврозоната Жан-Клод Юнкер. Нерешените върпоси трябва да изяснят държавните и правителствените ръководители на предстоящата среща. Германското правителство подчерта обаче във вторник, че на срещата на върха следващата седмица не трябва да се очакват решения.
„Гърция все още не е потърсила помощ и затова все още няма и решение", каза федералният финансов министър Волфганг Шойбле в Берлин и добави: „Ако предстои непосредствена неплатежоспособност, то тогава ние трябва да реагираме".
Германското правителство е много критично настроено към обещания за помощ на Гърция, защото при спасителна акция Германия като най-голяма държава от еврозоната ще бъде въвлечена финансово в най-голяма степен. Според европейски дипломат Шойбле от името на канцлера Ангела Меркел е отхвърлил конкретни решения в еврозоната. Меркел щяла да продължи в тази посока и на срещата с държавните ръководители на ЕС.

ПОКЕРЪТ НА ЕВРО-МИНИСТРИТЕ ЗА ГЪРЦИЯКоментар на „Шпигел"
Страни от еврозоната обещават помощ в случай на нужда, но конкретни цифри не назовават. Напротив - покерът за дълговете може по тактически причини да продължи още седмици наред. Докато на гърците им свършат наистина парите.
Колко големи са финансовите проблеми на еврозоната, се забеляза още по продължителността на заседанието снощи. До късно вечерта в понеделник заседаваха 16-те финансови министри на държавите от еврозоната в Брюксел. Чак в 22 ч. се появи шефът на еврозоната Жан-Клод Юнкер и съобщи, че са се споразумяли за кризисен план за Гърция. „Гърция ще бъде подкрепена, когато има нужда от помощ".
В първия момент това звучи като нещо ново, но по-внимателно погледнато, Юнкер съобщи старото вече добре известно. Финансовите министри по принцип потвърдиха още веднъж това, което правителствените ръководители на ЕС отдавна сигнализират - ние няма да изоставим Гърция.
Люксембургският премиер Юнкер предаде само това общо послание. Той каза, че са се съгласили да осигурят на Гърция двустранна помощ в случай на нужда. Трябвало да се изяснят още някои технически въпроси, както и размерът на пакета от помощи. Точно тези подробности обаче са от решаващо значение.
Съобщението на Юнкер в понеделник вечерта не беше толкова обещание за бъдещето, колкото сигнал, че финансовите министри не са могли да се споразумеят. Или не са искали. Сега са на ход държавните и правителствените ръководители на ЕС по време на тяхната следваща среща на върха на 25 и 26 март. Но и за тогава не може да се предвиди дали ще има конкретни обещания за помощ. Юнкер се опита да отмахне натиска и от тази среща на високо равнище. Той посочи, че и тогава не трябвало непременно да се вземе решение.
Това е игра на време, един покер с дългове. Според европейски дипломати в шкафовете в Брюксел вече се намира разработен кризисен план, който предвижда кредити от 25 млрд. евро за Гърция, липсва само съгласието на политиката, за да влезе в сила този план. Но очевидно финансовите министри залагат на това, че финансовите пазари ще се очароват от този стар рефрен: „Гърция ще бъде подкрепена, когато има нужда от помощ".
Става дума за мениджмънт на очакванията - най-висше изкуство по време на криза. Спекулантите трябва да бъдат стреснати. И трябва да се запази натискът върху проблемните държави да се възстановят със строги решения. Този понеделник финансовите министри искаха да изпратят посланието, че всичко е под контрол, и същевременно, че няма да се помага ненужно на гръцкото правителство. В крайна сметка волята за спестяване не трябва да отслабва.
В Брюксел беше подчертано, че Гърция все още не е потърсила помощ. Когато тя все пак направи това, в останалата част на еврозоната ще се намерят достатъчно пари. Това е балансираната линия, която ЕС следва от началото на гръцката криза. В случай на нужда другите държави от еврозоната ще предпазят гърците от фалит. Но процесът не трябва да бъде наречен „спасителна акция" ("Bail-out"), тъй като Маастрихт забранява това.
С постоянното отлагане решението обаче не става по-лесно. Рано или късно европейците ще трябва да отговорят на въпроса кой и колко ще плати за гърците. Само през април и май предстои плащането на 20 млрд евро гръцки дългове. Досега правителството на страната можа да си помогне само и да рефинансира кредитите си на финансовите пазари. Последно гръцките държавни заеми се продаваха много добре, обаче на цена със значително по-високи лихви, което накрая само изостря проблема с дълговете.
Другите страни от еврозоната изглежда чакат нуждата от финанси в Гърция да стане остра, а натискът за действие толкова голям, че обещанието за помощ да може да се оправдае по-добре пред собственото им население. Преди това никой не иска доброволно да назове цифри. Особено германският канцлер Ангела Меркел винаги при брюкселския покер е следвала тактиката до полседно да не си показва картите.

Няма коментари: