четвъртък, 4 март 2010 г.

ШУШУМИГСКИТЕ РАБОТИ В ДЪРЖАВАТА НИ – ДОКОГА? ХА, ПОЗНАЙТЕ КОЙ СА ГЛАВНИТЕ ДЕЙСТВАЩИ ЛИЦА?

ШУ-ШУ-МУШУ, В СТРАНЕН СВЯТ ЖИВЕЕМ, СЯКАШ СМЕ В НЯКАКЪВ ГАДЕН СЪН, ВСЯКА НОЩ, БОЖЕ!

И таз песничка ни набиват в кратуните по телевизия, радио ....навсякъде в пространството. И понеже няма нищо случайно, потайничко се замислете какво ни се казва в стихчетата!!! Иначе и те (управляващите) ни ...”обичат” по тяхно му си. Тенкю вери къч! Не искам да срамя хубавия английски израз thanks a lot.


Клипът е заснет от БНТ 1971г. в Студио 3 от Хачо Бояджиев и е част от единия от двата филма заснети за Леа през 70те - "Студио 3 представя"

ГРЪМ ДА МЕ УДАРИ, АКО БОЙКО БОРИСОВ НЕ НИ ОБЕЩА, ЧЕ ДЕПУТАТИТЕ НЯМА ДА ВЗЕМАТ ПОВЕЧЕ ОТ 1000 ЛЕВА/МЕСЕЧНО! СЕГА НИ СТРУВАТ ПОВЕЧЕ ОТ 700 000 ЛВ/ пак МЕСЕЧНО?
Направо скандално е наличното положение с депутатските заплати! Уж щяха да вземат по 1000 лева, и изведнъж на фона на уволнените ни граждани (към над 400 000 души само откакто ГЕРБ са на власт) НСИ изведнъж за първото тримесечие на т.г. отчита някаква космическа средна работна заплата, която май само е разписана из техните бумаги! И видите ли, счетоводителите на НС веднага индексират и депутатските заплати пак на фона на забавените драстично плащания на работниците в цялата ни страна – хората с месеци не си я получават, и се принуждават да стачкуват за това, белким някои им обърне внимание и вземат нещичко, та да се понахранят поне веднъж човешки! Ами детските – и те забавени, ами пенсиите ... ? Случващото се е толкова скандално и обидно, че ме е срам, че живея в тази загробена и обречена на разсипия държава!

“... Колегите от в. „Труд“ обаче са направили проверка и е установено, че заплатата на Цецка Цачева е повишена не с 55, а с 5 %. Преди е получавала 3403,80 лева, докато сега взима 3576 лева. (Останалите депутати вземат над 2000 лева ... б.м.)
Съвсем друг е въпросът, че всички властимащи малко или много бъркат в кацата с мед. Така де, като им се отдала тази идеална възможност, защо да не го правят?! А за пенсионерите, например, пари няма, защото е ... криза!... (по Разкрития.ком)

ХАЙДЕ ОЩЕ МАЛКО ОТ “Разкрития.ком”. Това е реалността ни – всенародна мизерия и ... шепа олигарси, дундуркани от мафиозите, които са си създали.. .


Маджо готви атентат за партито на олигарсите?
Кръстникът на българската мафия ген. Любен Гоцев (http://www.bnews.bg/article-6554)утре ще отпразнува 80-ия си рожден ден в компанията на над 500 подбрани личности. Това ще е едно от най-грандиозните партита, където ще се събере „каймакът на обществото”. Олигарси, мутри, добре облечени бизнесмени, класа – изобщо целият подземен свят ще се изтърси на юбилея в Парк Хотел Москва, за да уважи митичния създател на кръга „Монтерей”. Един човек обаче не е поканен на ВИП партито и това е Младен Михалев-Маджо.
Малко хора сигурно знаят, че Маджо (http://kliuki.bg/%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B8-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%8F-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B3/)и Гоцев са кръвни врагове. По този повод запознати разкриха пред екипа ни опасенията си, че мафиотът може е да подготвил специален „подарък” за своя Кръстник. „Толкова много важни клечки, събрани на едно място – подобен гуляй на олигарси не се случва всеки ден и трябва да знаете, че моментът ще е идеален за разчистване на сметки”, разказва източник на Razkritia.com. Макар че празненството ще се проведе при засилена охрана, фал винаги може да стане. Маджо е опитен в това отношение, ако реши да настъпи, ще го направи хитро и има защо.
Както Razkritia.com писа, отношенията между създателя на кръга „Монтерей” и Маджо отдавна охладняха, а запознати дори предричат тотално преразпределение на силите и война. Младен Михалев беше близък до сивите кардинали, докато в един момент интересите им започнаха да си пречат и Маджо бе отстранен от митичния кръг. Неслучайно той не е поканен на ВИП тържеството, сред доскорошните си авери.
Вероятно за повечето хора отсъствието на Маджо от рождения ден на ген. Гоцев е изключително странно – Маджо, който доскоро обслужваше интересите на „Монтерей” и подаряваше на неговия лидер ултраскъпи (http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=44690&edition_id=746&format=html)дарове, днес дори не е получил покана за ВИП партито. За по-запознатите обаче охлаждането на отношенията им е повече от естествено.
„В мафията никой не се оттегля просто така, необезпокояван. От олигархичните кръгове се излиза само с краката напред. Ако Маджо не настъпи пръв, „Монтерей” ще го очисти”, твърди източникът на Razkritia.com.

ПО ВСЕКИ ДЕН

Куйович излъгал ДАНС
( Леле- леле, и “Уйович”, както го прекръсти Румен Петков, чист като “момина сълза” – направо не е за вярване! Чия ли инсинуация пък с това известие? Май на другаря Иван Костов, дето и мозъка му е син на цвят! б.м.)

Подвел и прокуратурата, че ще каже интересни неща за хора от МВР
Будимир Куйович е подвел представителите на прокуратурата и ДАНС, че ще подаде интересни факти за служители на МВР, но е излъгал. Това установила проверката на парламентарната комисия за контрол на Държавната агенция “Национална сигурност” (ДАНС), обяви в края на деня днес нейният ротационен председател Иван Костов. Комисията е изслушала бившия председател на агенцията Петко Сертов заради разпит на осъдения черногорски гражданин Будимир Куйович.
Разпитът на Куйович в ДАНС е проведен по всички правила, каза Костов. Направен е пълен протокол и е установено, че Куйович е излъгал, че има да даде някаква важна информация, обясни съпредседателят на Синята коалиция. „Той е подвел прокуратурата и ДАНС в опит да постигне някакво разбирателство с прокуратурата за облекчаване на неговото положение. Измамил е, че е разполагал с информация. След това се е опитал да изфабрикува тази информация. Не е успял”, каза председателят на комисията. По думите му Куйович е опитал да състави инсинуация, че е платил една крупна сума пари на бившия главен секретар на МВР Валентин Петров, за да бъде освободен и да напусне България. Не считаме, че трябва повече да се занимаваме с този случай, заяви Костов.
Той допълни, че ДАНС е изпълнила разпореждане на прокуратурата, защото Куйович е изведен от затвора и е заведен в ДАНС с прокурорско разпореждане. На заседанието днес е обсъждан и докладът на ДАНС за 2009 г., допълни Костов. Становището на комисията по доклада на този етап е критично, посочи той.

Хляб и зрелища на гърба на властта (опосуми-медийни, звезди всякакви в България направо бол ... за зрелища! А колкото за хляба - нещата стават направо спорни! б.м.)

Управниците, не конкуренцията, правят предаванията по-добри
Политиците – управляващи и опозиционери, са редовните и задължителни гости на медиите у нас и по света. Нещо повече – всички зрелищни предавания и тиражни издания с тях стават и сякаш нищо без тях не става. Например – докато гостуваше на Иван и Андрей, вицепремиерът Дянков успя да разгневи президента Георги Първанов. И държавният глава поиска финансовият министър да си подаде оставката, ако не докаже, че Първанов е “млад милиардер”. Лутането на двамата в словото засега заглъхва в думите на премиера Борисов “Нека се карат”, казани в предаването “На кафе” по Нова телевизия в деня на Националния празник. Развръзката на скандала между президент и вицепремиер обаче явно няма да стане в някое тв предаване, тъй като утре Първанов ще приеме Дянков по негова молба.
Волю-неволю обаче властта става основен двигател за развитие на медийните продукти, а не конкуренцията. Ясно е, че управляващи и опозиция добре познават Цезаровия закон “Дайте на народа хляб и зрелища”. Техните прояви в електронни и други медии обаче пораждат и въпроси.
Медийният изследовател и преподавател в Журналистическия факултет на Софийския университет Джими Найденов изтъкна пред “Всеки ден”, че докато “Шоуто на Слави” винаги “се е хранило от своята опозиционност”, то симпатиите на Иван и Андрей и преди, и сега винаги са били към настоящия премиер. “Аз не мисля, че двете предавания – “Шоуто на Слави” по бТВ и “Шоуто на Иван и Андрей” на Нова съзнателно са се разделили в пристрастията и симпатиите си към някои от управляващите. Но съм категоричен, че този тип предавания, в които се срещат политика и шоу, правени по този начин, вече се изчерпва”, посочи Джими Найденов. Той направи уговорката, че това не означава, че екипите, правещи предаванията, са по-малко талантливи. “Напротив, просто двете предавания продължават линията на поведение на водещите си отпреди години. И по-лесно е опозиционното, критично говорене, което “Шоуто на Слави” следва от години, отколкото дитирамбите и възхвалите”, каза още Джими Найденов.
Критичен бе пред “Всеки ден” и друг медиен експерт – доцент Георги Лозанов. Той също наблегна на утвърдената с години линия на опозиционност на “Шоуто на Слави”. Но изтъкна, че “критическата острота” на “Шоуто на Слави” винаги ще зависи и от отношенията между премиера Борисов и президента Първанов. Според доц. Лозанов “Шоуто на Слави” има “собствен политически приоритет” и това е подкрепата за президента. “Така че поведението на “Шоуто на Слави” може да се измерва и във връзка с отношенията, в които влизат Бойко Борисов и Георги Първанов. Когато се сближават тези отношения, предаването ще губи “критическа острота”. А когато има между двамата напрежение, то ще дава творческа енергия и на предаването”, подчерта Георги Лозанов.
Експертът обаче наблегна и на това, че “Шоуто на Иван и Андрей” все още търси своята идентичност и “сме свидетели, че екипът все още се лута в контурите на своя собствен облик”. Той призова сценаристите и самите Иван и Андрей, напипвайки горещите теми, които правят предаването им, да ги развиват и обогатяват, а не да позволяват други медии да се възползват от тях. Иначе, доц. Лозанов прогнозира, че не е далеч времето, когато в гледаното вечерно време на телевизиите ще се завърне сериозната публицистика и предавания.
Управляващите, които и да са те, винаги дават “хляб” и са благодатни за сценаристи, за медии, изтъкна пред “Всеки ден” политологът Димитър Димитров. “За един опозиционер винаги има хляб за по-солени шеги”, каза Димитров. Той обаче призна, че много рядко гледа забавно-политическите предавания, но припомни, че максимата “Хляб и зрелища” е древна, а нейни превъплащения създава всяка епоха. / Анна Кълцева

Костов нападна Първанов, защити Дянков (Костов като не “мъти” простотии в комисята за ДАНС, явно се разнообразява в пленарна зала доста нагличко, а ние бунаците му плащаме за това – тоя човек съвсем се провали в лицемерната си политика. Сега медиите ни като започнат “да нищят” какво и как го е казал нещото този червено-син другар – излизане от омагьосаня им кръг няма да има поне една седмица! б.м.)

Президентът имал склонност да твори митове и фетиши
Лидерът на ДСБ Иван Костов защити категорично финансовия министър Симеон Дянков за нещата, които постига, целите които преследва, работата която върши. Същевременно нападна президента Първанов, който поиска оставката на министъра заради изявленията му в телевизионно шоу.
„Крайно неуместно е президентът да превръща конфликта със собствената си съвест в искане на оставки”, задълба Костов. Според него Първанов има склонност да твори митове, фетиши и с тях да накичва българския преход. Поисканата оставка пък била издребняване на политическия диалог. „Той е човекът, който се опитва да прочете българския преход през призмата на социалистическата, преди комунистическа партия, която няма никаква заслуга за това, че България стигна до тези демократични промени и влезе в ЕС и НАТО”, заяви Иван Костов.
И призова Първанов да надделее собствената си претенция и да се оправя със съвестта си сам, както и да направи всичко възможно да подкрепи усилията на правителството да събере данъците и да балансира бюджета. Ролята на президента в тази тежка криза е да споделя отговорността и да бъде гръб на правителството, подчерта Костов. Той припомни, че преди 11 години в парламента Първанов използвал клевети по негов адрес. Според Костов Първанов няма право да претендира за добър тон.
На въпроса дали президентът е милиардер, Костов отговори: „Откъде да знам”. Експремиерът поясни, че милиардите са големи пари и такива има в бюджета на страната. Той не може да е милиардер, това е очевидно, уточни Костов.

ПО ЕКИП НЮЗ.КОМ

Първанов и Дянков ще се сдобряват
(тия двамата кръстосаха шпагите си, които за съжеление са ... дървени! б.м.)
В петък, 5 март, в 10.00 часа на “Дондуков” 2 президентът Георги Първанов ще приеме вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков по негова молба. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
Във вторник пресцентърът на президента разпространи съобщение, в което се казваше, че “във връзка с накърняващи авторитета на държавния глава внушения за имоти и средства на президента зад граница, направени в едно телевизионно предаване на 1 март, държавният глава настоява министър Симеон Дянков да изясни и докаже своята позиция или да подаде оставка”.
Първанов визираше участието на финансовия министър в “Шоуто на Иван и Андрей” по Нова тв, в което в отговор на въпрос на водещите “Млад милиардер ли е Първанов”, Дянков отговори “Не е млад, определено”.

Няма коментари: