неделя, 7 март 2010 г.

НАЙ-ДОБРЕ Е НИЩО ДА НЕ СЕ ПРАВИ СЕГА И ТУК – В ТОЗИ ЖИВОТ! ЗА СЛЕДВАЩИЯ – ЩЕ ВИДИМ?

Впечатляащо е това интервю, което току-що публикувах:”Емил Хърсев: Всеки дефицит ще застраши борда”.

Група "Вагабонд"




Някои по-стряскащи изявления извадих и се питам:

"Пълни глупости са това. МВФ не е организация известна със своята висока интелигентност. Тя просто цитира някакви параметри, които нямат икономическа подплата. Никой не е доказал, че примерно 2,5% е прагът. В Маастрихт е 3%. Сега в Германия излязоха доказателства на колеги, в които наистина има някакви сметки икономически, че видиш ли до 8% дефицит не бил проблемен. Въобще всеки доказва това, което му се иска. Международният валутен фонд даже не си прави труда да доказва. Той просто рецитира цифри и винаги е било така.”
Ами щом не са интелигентна организация, щом просто цитират някакви параметри без икономическа подплата, защо тези МВФ-ски “муцуни” са се наврели в красивата ни България вече от дълго време? ЗАЩО с тяхна помощ от 1989 година геноцидно се унщожават българските чоловеци? ЗАЩО всичките ни продажни правителства им лазят в краката?
Дали един народ се управлява с РЕЦИТАЦИИ и докога от някакви неинтелигентни световни организации ще се случва това?


“Да, защото го застрашава морално. Защото отправя предизвикателство към основния принцип – ядеш, колкото си произвел” – тук става въпрос за дефицит, който дори и като половин процент може да застраши Валутния Борд.

Така значи, една неинтелигентна организация, каквато според Хърсев е МВФ, българите дори с половин процентен дефицит “морално” ще застрашат?
Е, по-голяма гавра от тази не съм чувала за страната си. И още по-лошо – хората ни по върха отдавна и съзнателно са знаели и знаят за мъката и унижениято на които е подложен народа ни! Това уточнение и неглиже признание от финансист на прехода е МОРАЛНА обида за нацията ни, и благодарение на тази “морална” обида изпратени в небитието са към 1,5 българи, други 6 милиона са обезправени и сведени до неописуемо абсурдна бедност, други 1,5 милиона са напуснали страната ни – И ВСИЧКО ТОВА ЗАРАДИ ЗАСТРАШЕНИЯ “МОРАЛ” НА МВФ – уа-у!

“- При всички положения присъединяването към Еврозоната е първият национален приоритет на България в момента. Ние нямаме друга национална цел.”
Срам, позор и резил за мисленето на тоз човечец, в тез тежки всякакви времена! Националната цел, при това първата и единствената на България към момента според Хърсев е присъединяването ни към Еврозоната!

Пълна глупост, незнание и негативизъм при говорене за България! Да уточниме –“присъединяване” към тази Еврозона, дето вече започва да се разпада.
- Гърците излизат от ЕС като стой та гледай – те не са от народите дето ще търпят някой да им диктува и вилнее над собствените им души чрез “спешни мерки за справяне с тежката криза в страната, които включват замразяване на пенсиите, орязване на заплатите в публичния сектор, повишаване на ДДС до 21% и на някои акцизи. И този план на правителството обаче бе посрещнат с протести организирани от синдикатите.” ;
- Чехите, поляците, унгарците вече хапнаха от европейската попара и не им хареса;
- ирландците – също няма да се дадат без бой, както се казва; италианците маскирани зад ужас и секс в момента - бавничко, но славничко си вършат също тяхната си национална работа;
- за французите какво да кажа – техните революционни действия още се цитират и вдъхновяват народите ... и т.н. !
Та видите ли български граждани, всеки един от тези народи си има приоритетно собствената национална цел – отглежда си я, развива си я, а ние българите от някакъв измислен зор ще превръщаме присъединяването ни към Еврозоната в национална цел?! Чудо на чудесиите са продажните ни управленци и кръжащите около тях икономически, финансови, стопански ... бизнес клакьори! Все хора съзнателно и с настървение загробили държавата ни към днешна дата.
Е, така е, като не се говори в прав текст за националните приоритети и цели в държавата ни, а съм убедена, че 75 % от населението ни не ги знае, познава и е във възможност да ги коментира, поради което собственоръчно тези наши съграждани (75%) се обричат сами яко да ги манипулират. Лошо е да ги манипулират, ама се и знае, че покрай сухото, гори и мокрото – т.е. поради стечението на обстоятелството, че тук са домовете и на грамотните българи, въпреки информираността им и умствените им възможности, са принудени да консумират ежедневно законодателните небивалици, лошите и некачествени условия на живот в страната, и понеже видимо са знаещи и можещи, те са и предпочитано от управляващите да са дълготрайно безработни (нещо което е разбило много семейства и стойностни човешки животи). Е-гати националната цел!

“Ще промени нещо много важно. Ще премахне риска да се върнем в ситуация, в която сме били и в която всички спестявания на населението са национализирани. Изчезва риска 97-ма година. Изчезва лихвеният диференциал между лева и еврото, тоест поевтинява кредитът в България. Всички тези около 40 милиарда евро, които български субекти дължат на чуждестранни лица, този външен дълг, но не на държавата – на българския бизнес, той поевтинява. Ние ще плащаме по-малко – около 1 – 1,5%. Но на фона на тази голяма сума, това е доста сериозен разход.”
Значи Лукановата идея от ноември 1989 до 1997 година за национализиране спестяванията на населението все пак ЗНАЙНО и СЪЗНАТЕЛНО се е случила в живота ни – тук целта е била ясна, а по темата достатъчно е писано все пак. Вече не е нужно да се говори под сюрдинка за това, не нужно да не си вярваме един на друг при приятелски или междусъседски спор за последното, не е нужно да се привеждат някакви доказателства, ПРОСТО ДОСТАТЪЧНО Е ДРУГАРЯТ ХЪРСЕВ ДА БЪДЕ РАЗПИТАН ЧЕСТНО И ПОЧТЕНО, по законодателните правилав държавата ни. Геноцидът е доказан.
Това финансистче, катурвало много смислени икономически мерки навремето в държавата ни отново е замислило поредна хитринка – “поевтиняване на кредидитът на България”, предполага се външния, ама за чия сметка и на гърба на кого нищо не казва, от което се подразбира, че става въпрос пак за нашите (на народа) гърбини? Кой знае? Кой знае.


“- Споделяте ли решението на правителството за неувеличение на заплатите и пенсиите? Това антикризисна мярка ли е?
- При всички положения е една мярка, която трябва да се предприеме. Дали е антикризисна мярка? Под антикризисни мерки се разбират други неща – едно пилеене, едно харчене, едно разхищение на публичен ресурс с надеждата, че то ще генерира някакъв бизнес. Мисля, че най-голямата грешка, която може да се направи в България – страна с валутен борд и твърди бюджетни императиви, е да хукне да се занимава с антикризисна политика и да налива пари в пясъците.”
Е, след такова изказване вагабондщината на този човек е повече от очевидна. Цял свят предприе антикризисни мерки във връзка с изкуствената американска рецесия пръснала се, плъпнала и настанила се във всеки дом по Земята, разтърсила и бизнесмени и обикновени хора, само наш Хърсев не приема антикризисни политики и мерки като разумни човешки действия при умишлени кризи. Този човек или е зомби, или е голям манипулатор, или ...! Какви ги говори само – направо си мисля, че е излязъл от някоя лудница! Направо не е истина, че такива хора участват в управлението на държавата ни, и не забравяйте – управляват ни за съжеление!
Иначе заплатите и пенсиите не трябвало да се увеличават – я, да му се не види! Този човек до края на живота му трябва да го въдвориме да преживява дните си с минамалната българска пенсия. Като умре, ще му поръчаме ковчег от общината и за да не се охарчваме и съобщение няма да пуснем за кончината му. Пфу! Абсолютен мерзавец е такова същество. Пък и място му се отрежда в медия!

“- А какво може да направи правителството?
- Колкото може по-малко. Ако може нищо да не прави, ще бъде щастлив. Едно правителство в икономиката би трябвало да не прави нищо. То си има други сфери, в които да се изявява – да си говори с другите правителства, да се включваме в Еврозоната, да се създава условия за бизнеса, да се ловят бандитите…
- А как ще излезем от кризата?
- Ей, така. Както винаги една нация е излизала от кризата. Хващала се е да работи. Да сади пиперо. Работи се и се яде.”
Гледай, гледай, аз се чудех защо толкова мързеланковци управленци си имаме! И то защо? Защото такива като Хърсев ги учат по-малко да работят, за да са по-щастливи! Ха! Ха! Ха!

Значи ние народа да копаме, за да се раниму, а те да си мързеланствуват, за да са щастливковци? Отврат!
Особено пък в икономиката ни, нищо не трябвало да прави правителството! Добре, че седя и пиша, иначе направо ще се люсна на земята от смях! Ами я да питаме г-н Хърсев дали изобщо ни е нужно правителство, и без това са ни неоправдан разход, предвид изцяло забатачената ни държавност! ...
И така значи ... правителството ни да си шу-шу мушу с другите правителства, да се включваме в Еврозоната, да се създават условия за бизнеса, да се ловят бандитите... , а не искали Хърсев случайно да го изпишкват, вечер да му пеят приспивни песнички и да го утешават когато се събуди гол и бос в банята, е, и други екстри може да му се осигурят ... нали и той е един от бандите на прехода малко да го поприберат и него на топло... Боже какъв изтънчен финансист!
А на въпроса “как ще излезем от кризата?”, отговорът му направо е уникален, нещо като щрак с пръстчета и “Ей, така”!??? За бога, вече съм напълно убедена, че интервюто му е взето направо от някоя лудница. Лудите си говорят по този начин. Това е първата дума, която им набиват лекарите в канчетата, за да се обясняват по-лесно когато ги запитат нещо – те обикновено не схващат смисъла на членоразделната реч, но когато им подадеш в разговора някой или някакъв жест или думата “така”, те реагират, и човек се ориентира в усещанията им.
А на нас останалите българи не ни остава нищо друго освен да садиме “пиперо” по поляни, градинки, ако се налага и в саксийки, в дупки по пътищата, и върху слънчевите ни покриви ... а-бе, садете където си поискате!

“- Това е намеса с отрицателен знак…
- Да, това е намеса с отрицателен знак. И това е правене на нещо. Пак ви казвам. Предпочитам да не прави нищо. Да си плати сметките. Да не прави онези глупости, които направиха западните правителства.
- Да наливат пари?
- Да, защото резултатът от това наливане е трагичен. Никакъв ефект от трилионите. От антикризисните мерки.
- Тоест, най-добре е нищо да не се прави. Бизнесът сам ще изплува.
- И трябва. Ние трябва да се конкурентноспососбни. Това е съществуване. Всичко друго е изкуствено дишане.
- А не трябва ли държавата поне да си събере вземанията, защото тя в момента и това не може да направи?
- Разбира се. Ето, това е нещо, което трябва да направи.
- А как да го направи?
- Има 70 000 души полицаи, данъчни. Просто си вършат работата.”
Тези финални му думи окончателно ме мотивират да го считам този човек за много луд, забележете не казвам малко луд! Мога само да поздравя взелата интервюто – явно голяма майтапчийка е!
Колко вълнуващо само звучат думите:

“ Репортер:Тоест, най-добре е нищо да не се прави.
Отговор на Хърсев: Това е съществуване. Всичко друго е изкуствено дишане.”
Последните 5(пет) реда от този пасаж оставям на собствената ви гледна точка при възприемането им, мои читатели, и съвсем не ви матапя! Искам усещането ви да е пълноценно от това, което виждат очите ви ...в интервюто. Сега осъзнавам защо не ставам за репортер на живо – ами аз ще припана от смях при някакъв такъв “десен” като Хърсев, докато, докато ... го интервюирам! Сетете се колко се смея пред екрана – и то на глас. Просто невероятно е случващото се. Край.
Нели Кирилова



Няма коментари: