понеделник, 8 март 2010 г.

ПРИКАЗКА ЗА РАЗРУШИТЕЛНИТЕ ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ И ... ЗА житното зърно дето имало великото търпение и казало

"Вие ще видите каква е още моята история ! "

сн. станцията HAARP в Аляска

ПО РАЗКРИТИЯ.КОМ

“А защо толкова много зачестиха тези разрушителни земетресения в последните години? Това вече не е естествено! Това е новата война , скрита зад завесата „природно бедствие и катаклизми“....

„В ядрения полигон на езерото Лоп Нор Китай притежава най-мощната система в света за влияние върху йоносферата с колосалните 4 гигавата мощност енергия.“

...Хайде наистина се ограмотете преди да пишете глупави коментари, защото е факт, че сме навлезли в третата световна война (SCALAR WARS). Да не мислите, че световните сили ще си размятат атомни бомби, при положение че имат къде къде по-силни оръжия?!


СВЕТОВНА КОНСПИРАЦИЯ – Земетресенията са умишлено предизвикани от САЩ!

Чували ли сте за йоносферното оръжие ХААРП (от англ. HAARP – High Frequency Active Auroral Research Program) - http://en.wikipedia.org/wiki/High_Frequency_Active_Auroral_Research_Program. Това е програма за високочестотни активни аврорални изследвания, чрез която най-общо казано се изучават атмосферните явления. Има обаче десетки конспиративни теории, според които ХААРП е всъщност метод на САЩ за предизвикване на природни явления като земетресения, потопи, урагани, цунамита. Трагедията в Хаити, последното земетресение в Чили, както и редица други природни бедствия, причинили смъртта на милиони, са предизвикани от САЩ, твърди д-р Боян Митракиев – бивш научен сътрудник към секция „Сеизмология“ в Геофизичния институт на БАН.

Д-р Боян Митракиев говори за световната конспиративна теория само пред Razkritia.com
Според д-р Митракиев ХААРП има силата да предизвика земетресение с магнитут дори по-голям от 8.8 и оръжието е било използвано неведнъж за подобни користни цели от Щатите. „Всъщност американските военни сили твърдят, че използват програмата за научни цели, изследвайки йоносферата за усъвършенстване на комуникациите. Истината обаче далеч не е толкова безобидна и може да предизвика световна катастрофа”, алармира научният изследовател.

Да предизвикаш земетресение

Станцията ХААРП в Аляска
Станцията на ХААРП се намира в Аляска и основната й цел, официално, е да генерира нискочестотни радиовълни чрез специална свръхмодерна технология. Неофициалната и конспиративна теория обаче е, че САЩ са открили начин, чрез който да манипулират климатичните условия, като създават по изкуствен път, например, облаци, които да предизвикат потоп. ХААРП е толкова мощно оръжие, че може да насочва мощни бури, тайфуни и други природни катаклизми към зададена дестинация.

След „нагряването” на земната йоносфера с ХААРП мистериозни облаци се появяват в небето
„Русия и Китай отдавна водят студена война със САЩ заради ХААРП. Те неколкократно алармираха другите силни държави за супероръжието на Америка. Още преди години китайски учени предрекоха земетресенията в Хаити и Чили, като изказаха опасенията си, че именно американските военни сили ще ги предизвикат умишлено чрез мощни взривове”, разказва специално за Razkritia.com българският учен.
На въпроса ни наистина ли е възможно толкова мощни сеизмични трусове да бъдат предизвикани от човешка ръца, д-р Митракиев отговаря: „Разбира се! За обикновения човек това звучи като измислица, но всъщност за всичко си има научно обяснение. Говорим за мощно бомбардиране на йоносферата чрез оръжие с мощност 1 милиард вата, способно да причини катаклизми на Земята с мащаба на трагедията в Хаити, – разкрива тревожните данни сеизмологът. – Става дума за световна конспирация, за която малко се говори и малко се знае, тъй като има силата да причини края на света. Затова никъде в официалните медии няма да прочетете или чуете за реалните възможности на ХААРП. Хората, които си позволяват да говорят публично за това, са били ликвидирани.”

Защо това безумие?!
„Естествено, че за пари! Знаете ли колко петрол има в Чили?! Целта на САЩ е да срине икономиката на страната. След труса, например, две петролни рафинерии спряха да работят. Най-големите щети са в южната част на Чили и едва ли ще ви изненадам, ако ви кажа, че именно там петролът е голям ресурс за страната”, обяснява д-р Митракиев.

Честота на земетресенията в Чили в рамките на 7 дни
Шокираща подробност е, че само за една седмица Чили е била една от най-земетръсните зони на Земята и то с висок магнитут. Очевидно най-накрая експериментите на САЩ в йоносферата над Чили са дали желания резултат.

Но защо Хаити?
Логично е да си зададем въпроса защо Хаити? Там няма петрол. (Тук не съм съгласна с това твърдение! Някъде януари бях писала по въпроса за природните богатства дето има тази страна – и основно много, много петрол. Информацията тогава бе по cubadebate.cu – страна регионално близко до тях и вероятно най-добре информирана за случващото се в този регион! А имат толкова много петрол, че сравнен с този на Венецуела все едно е да си представим съотношението: пълна чаша на фона езеро в полза на Хаити. Формално са бедна държава, но изкуствено са държани като такава, поради политически интереси на много световни държави, разбира се свързани с икономически монопол. Това е Хаити – интерес преди всичко. Б.м.)
Защо им е на САЩ да предизвикват земетресения в толкова бедна държава? Америка дари милиони безвъзмездна помощ след земетресението. Ако се замислим по-задълбочено обаче, и тук ще открием връзката и користните подбуди на САЩ. Америка трудно преглътна независимостта на Хаити и винаги е имала силно влияние над републиката. Според някои държави Щатите имат неоколониални намерения.

Неслучайно САЩ бяха разкритикувани, че буквално са окупирали Хаити. Освен това, кризисното положение на бедната държава сега създава благоприятни условия за престъпност. Азбучен пример за това е търговията с органи и изнасянето на деца от Хаити към САЩ за робини.
„Не ме разбирайте погрешно. Аз не твърдя, че, видиш ли, Америка е виновна за всички трагедии по света или за всяка паднала капка дъжд. Но е крайно време да прозрем истината. САЩ са се усъвършенствали дотолкова в технологиите, че управляват целия свят, пращат цунамита, земетресения. Неслучайно още маите са казали, че човекът сам ще разруши Земята, че хората ще се самоунищожат. Щатите не осъзнават колко тънка е границата”, завършва д-р Митракиев.



Океаните на Аляска се окисляват
Ерозията заплашва да разруши крайбрежни домове на Аляска....Топящият се лед заплашва полярните мечки...
Сега, учените твърдят, че водите в океаните около Аляска се окисляват поради парниковият ефект, много по-бързо от тропическите води и заплашват риболовната индустрия на Аляска, което би струвало около 4.6 милиарда долара.
Същото нещо, което поставя водите на Аляска сред най-продуктивните в света – студени, дълбоки и изобилстващи от морски живот – ги прави и най-уязвими към окисляване, пояснява Джеръми Матис, химик-океанограф в университета Феърбанкс, Аляска. „Екосистемата на Аляска ще понесе силен удар от това окисляване и на този етап не знаем как ще отговори.” допълва Матис.

Аляска вече преживя много от последиците от глобалното затопляне – топящи се ледници, ерозия на почвата, граничните северни гори биват нападнати от бръмбари, доведени от студените ветрове, топене на леда в Арктическия океан, което е сериозна заплаха за моржовете и другите морски бозайници.
Окисляването на океана, намаляване на основите и увеличаване на киселините в океана, е свързано с увеличените нива на въглероден диоксид в атмосферата.
Океаните абсорбират около 22 милиона тона въглероден диоксид от човешките дейности дневно, като 30% се отделят в атмосферата всяка година и облекчават последствията от парниковия ефект, по данни на Междуправителствената Окнаографска Комисия.
Когато въглеродният диоксид се разложи във вода, се образува въглеродна киселина. Това намалява количеството калциев карбонат във водите, необходим за образуването на черупките и скелетите на морските обитатели.

ОТ СТАРИЯ САЙТ НА РАЗКРИТИЯ (2007 г.)
ДЪНОВ: ЦУНАМИ УДРЯ БАЛКАНИТЕ ДО НЯКОЛКО ГОДИНИ!
КАТАСТРОФА, ПОДОБНА НА ТАЗИ В ТИХИЯ ОКЕАН, МОЖЕ ДА СПОЛЕТИ БАЛКАНИТЕ

Голямо земетресение в Гърция в следващите години прогнозира гръцкият сеизмолог Акис Целендис, цитиран от атинската агенция АНА, цитирана от информационния сайт actualno.com. Според гръцкия професор в следващите години в Гърция е възможно или силно земетресение в морето или по-слаб земен трус в континенталната част на страната, но с доста сериозни последици. Основание за това твърдение дава обстоятелството, че в района на Егейско и Йонийско море, както и в източната част на Коринтския залив се е акумулирало доста голямо количество енергия, която би могло през следващите две до пет години да предизвика силен земен трус, е мнението на Целендис. Той смята, че земетресението в Индийския океан ще повлияе на сеизмичната обстановка в Гърция. Страната е изложена и на риск от приливни вълни и ако се повтори явлението от 1956 г., когато редица гръцки острови са били засегнати от цунами, възможно е трагедията от Югоизточна Азия да се повтори, твърди гръцкият професор.

“Ние българите трябва да престанем с тази наша отколешна мечта за излаз на Бяло море. Гърция скоро ще потъне и отново ще имаме пристанища на юг” - казва известният последовател на Петър Дънов, Христо Марчевски. Според него това щяло да доведе до цунами, подобно на това в Тихия океан. Неговите твърдения са известни на посветените в учението на Дънов, но придобиват нова актуалност след изказванията на професор Целендис. Марчевски е автор на множество изследвания върху теориите и пророчествата на Учителя, едно от които е прочутото му произведение "Беседи и Пророчества". Той е и е сред най-ревностните изследователи на Дъновото творчество - дотолкова, че той самият вече има свои последователи. Учителят от Рила е пророкувал

СИЛНИ ТЕКТОНИЧНИ РАЗМЕСТВАНИЯ
в началото на нашия век, близо сто години по-рано. Страшното земетресение в Гърция е само един от белезите за наближаващото нейно потъване. Гърците си мислят, че им се е разминало със стотина съборени сгради и жертви, разсъждава Марчевски. Но те не знаят всъщност какво ги чака. Според дъновиста това е заслужено наказание за южната ни съседка, което византийците и фанариотите съвсем справедливо заслужават. Те винаги са искали да бъдат хитреците на Балканите. Е, рано или късно е редно да ги сполети такава съдба. По принцип лошите мисли и лъжовното живеене предизвикват земетресенията. А тези "състояния на духа" са особено характерни за гръцката нация, такава, каквато я познаваме отпреди Любен Каравелов насам, казва Марчевски. По неговите сметки пророчеството на Дънов се отнасяло за най-късно 2010 година.
Петър Дънов е

ПРОРОКУВАЛ И ИДВАНЕТО НА КОМУНИЗМА
поне 20 години преди 9 септември 1944, твърди Христо Марчевски. В своя беседа от началото на Двадесетте световноизвестният окултист предупредил, че България я чакат 9 петилетки в компанията на болшевиките. Русия не послуша Толстой и духовенството доведе болшевизма, казал Дънов. Болшевиките - това са камшикът на Бога. Те са неверници и те действат с оръжие. След 1945 година болшевизмът ще дойде в България и няма да си тръгне от тук най-малко 45 години.
Петър Дънов изтъкнал в беседата си, че причината за идващата комунистическа власт е в лошото отношение на болшинството от българите към самия него. И сега те мислят, че могат да се повдигнат против мен, казал духовникът. Това, което аз говоря, са Божии думи, това са Божии закони. Ако те се опитат да заличат Божиите закони,

ГОСПОД ЩЕ ГИ ЗАЛИЧИ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА.
Със спирането на събора тук (Велико Търново, септември 1923 година) дойде земетресението в Япония. Една връзка има. Това показва, че цялото човечество е като в един организъм. Преди 5 години ме глобиха 25 лева, че съм проповядвал без позволение, без да взема разрешение от началството. И моят повереник каза "Да заведем дело". Не, казвам, да платим. Два милиарда и половина глоба наложиха на България заради тези 25 лева. Ще кажете - една случайност, съвпадение, но нека направят още един път опит - пак същото ще дойде.

Неведнъж в лекциите си Дънов е споделял пред своите поклонници разочарованието си от българите. Когато Христос дойде между евреите, какво им остави, питал той. Нищо не им остави, задигна си филмите. Така ще направя и аз. Няма да дам нито един косъм от главата си на българите. Каквото давам, един ден ще си го взема. Ще си вдигна тялото - цигулката и лъка си, и ще си замина, а те ще останат само със свиренето си.
Аз исках да направя едно добро на българите, да им покажа как да намерят еликсира на живота, но сега вече нищо няма да им дам. Те ме нарекоха какъв ли не - идолопоклонник, самозванец, ругаха ме и затова: да правят каквото искат, повече не се интересувам от тях. Употребих близо 12 години да изследвам българската глава, но я намерих много дебела. В дебелата глава няма много ум. Това не е за докачение, а факт. Исках да напиша нещо върху тия мои изследвания, което щеше да ползува българите. Това ще си остане за мене. И затова колкото научни данни съм събрал, ще ги задържа за себе си.

ОЩЕ 2000 ГОДИНИ БЪЛГАРИНЪТ ЩЕ СИ БЛЪСКА ГЛАВАТА,
докато тя узрее.
С цел по-бързото "узряване" на тая глава трябвало да дойдат комунистите. Свършекът на века се изразява в едно чистене на старото човечество, за да може на негово място да дойде новото човечество, обяснил духовният водач. Един период завършва през 1945 г. Тогава започва друг период, който ще трае също 45 години, до 1990-а. Идват такива времена и идва такава власт, че който й се противопостави, ще си положи костите в земята. Настъпва една голяма диктатура, допусната да изчисти застоялата тиня. Когато се размъти една вода, трябва да мине време, за да се изчисти. През тоя период ще тече мътната вода, отсякъл Дънов, цитиран от неговия последовател Христо Марчевски.

Причина за всички земетресения са лошите мисли на хората, твърдят единодушно окултисти от различни времена и националности. Според антропософа Рудолф Щайнер, творил в първата половина на двайсети век,

ЗЕМЯТА Е ЖИВО СЪЩЕСТВО,
което мисли и чувства не по-зле от представителите на човешкия биологически вид
. Една от първите работи на желаещия да влезе в редиците на посветените е да почувства, че е едно цяло с планетата, твърди Щайнер в своята книга "Осем стъпки към посвещението". Това единство съществува, просто трябва да се проумее и от там нататък човек може да се развива, проповядват антропософите. Съвсем логично е в тая връзка, ако нещо в мисленето на масите се промени, това да повлияе и на състоянието на планетата. Школата на Щайнер се създава през 1923 година като реакция на процъфтяващия и господстващ в началото на века позитивизъм. Тя възниква във време, когато се смята, че естествените науки могат да обяснят всички явления на човешкия живот и че всички проблеми са разрешими. Прочутият езотерик е създател и на упражненията, наречени евритмия, които десетилетия по-късно влизат в учението на Петър Дънов под името паневритмия.

Самият Дънов не се признава открито за последовател на австриеца Щайнер, но много от вижданията му се покриват с неговите. Той например открива връзка между своето заточение в Северна България и голямо земетресение по негово време.
Други окултисти изобретяват

НАУКАТА ГЕОПАТОЛОГИЯ,
занимаваща се с това, как земните "болежки" се отразяват върху здравето на хората. За геопатолог се обявява и пловдивският лечител Боян Мага. Според него може да се търси пълно съответствие между акупунктурните точки на човека и подобни енергийни съсредоточия върху земната кора. Фантасмагорично звучи твърдението му, че с механично или електрическо въздействие на определени места може да се влияе върху земния релеф, но кой знае, може пък и да е истина. Боян Мага заяви неотдавна: "Трябва ми достатъчно тънък лост и знание за подходящото място, където да го забода, и аз мога да потопя Америка".
Предупреждение за катастрофалното земетресение в Измит беше пуснато в Интернет още през 1997 година. Американецът Робърт Стайн беше забелязал, че напрежението в земната кора бавно се премества от изток на запад - от разлома в Кавказ към

РАЙОНА МЕЖДУ ИЗМИТ И ИСТАНБУЛ.
Хилядолетна тенденция е цивилизацията да се мести от изток на запад, а заедно с нея и земетресенията, твърдят последователи на Дънов: от Китай и Индия към Персия, Египет, Гърция, Европа, Щатите и... кръгът се затваря в поредната околосветска сеизмична вълна.

Човек въздейства на околната среда с торсионното поле, което излъчва, твърди руският физик Алексей Фомин. Емоциите всъщност са гама лъчи, които имат свойството да усилват своя интензитет, когато се съчетаят повече източници със сходни емоции. Около църковните куполи може да бъде регистрирана, а и заснета, своеобразна аура, когато богомолците се съсредоточат върху благоговението си пред господа. Ако обаче много хора се съсредоточат върху някоя лоша мисъл, въпросните торсионни вълни могат да причинят големи бедствия.

Неслучайно земетресенията следват по петите постоянно преместващия се център на цивилизацията - обикновено икономическият и политическият възход е съпътстван и с упадък на нравите.

Земята е жива. Тя се ражда и умира. Земната твърд се повдига и спуска по 50-60 сантиметра всеки ден, диша, но ние не го чувстваме, пише вестник "Аргументи и факти". Всичко в нея клокочи: ние не разбираме това и изпитваме смъртен страх. За да прогоним този страх, трябва да го заместим със знание и с повече любов.

Учителя обяснява как да преодолеем страданието
Много интересни мисли публикува Петър Дънов в своята беседа “Житното зърно”, държана на 23 март (стар стил) 1914 година в София. Ето част от тях.

ЗАЩО СМЕ НЕЩАСТНИ
Съвременните хора казват, че техният живот е нещастен, всички са недоволни - и царе, и князе. Като започнете от най-високия до най-долния, все искат нещо и като им се даде, пак са недоволни и пак искат. А попитайте ги защо са недоволни. Търсят нещо повече. Но нека се обърнем към историята на житното зърно. Когато го посеят в земята, какво бихте казали, ако бихте били на негово място? Ще кажете: "Свърши се с нас, изчезна нашият живот, изгни!" Но в житното зърно има повече вяра, отколкото у нас. Когато е погребано в почвата, то гние и се сплува, но веднага разбира езика на Слънцето и щом първите негови лъчи се появяват, казва си: "Аз няма да умра, аз ще възкръсна и ще принеса плод за други". И в него се заражда енергия и то почва да се стреми към Слънцето. Завързва, узрява. Но хората не го оставят: вземат сърп и го изрязват. Неговите страдания не се свършват дотук: след като го ожънат, стягат го в снопи, после бодват го с вили и го мятат в колата, занасят го на гумното и го слагат едно връз друго на големи като планини купи. След това прекарват над него коне и дикани. Какво бихте помислили вие, ако бяхте на негово място?

ЗАЩО ДА СЕ МЪЧИМ
През този процес минава и човешкият живот. Ще попитате: "Защо трябва да минем през всичкия този процес?" - Човек трябва от този пример с житното зърно да извлече поука. Минат диканята и копитата на коня над житното зърно, извадят го и го слагат в хамбара. Но мъките му и тук не свършват: пресяват го, лошите зърна падат отдолу, хубавите остават отгоре, турват го в чували и хайде на воденицата, под ония два тежки камъка да го търкат и смажат съвсем. Ако бяхте на мястото на житното зърно, какво бихте казали? - "И това било живот и свят, който Господ създал!" Но житното зърно има велико търпение; то казва: "Вие ще видите каква е още моята история." Изваждат го из воденицата на брашно, донасят го вкъщи, но пак не го остават на мира. Запретне се пък сега жената със своето сито, пресява го, едно хвърля, друго изсипва в нощвите, туря му квас и замесва хляб. Вие да сте на мястото на житното зърно, ще кажете: "Нашите страдания се свършиха вече." Не! Като втаса, хайде в пещта вътре и като го извадят оттам, виждаме ония хубави самуни. Ако сте на мястото на житното зърно, ще кажете: "Най-сетне нашите страдания се свършиха!" Но като мине малко, почват да чупят тия хубави самуни и да ядат. Житното зърно по такъв начин влиза в стомаха, образуват се сокове, които влизат в нашия ум. И какво става? - В нашия мозък се образуват велики мисли, в нашето сърце - нови желания. Житното зърно носи дрехата, която облича нашите чувства. То се излива в перото на писателите и поетите, излива се в лъка на цигуларя. Ето това дава житното зърно.

САМОТИЯТА Е НАЙ-ТЕЖКОТО СТРАДАНИЕ
Христос казва, че ако житното зърно, паднало на земята, не умре, остава само на този свят. Какво нещо е самотията в живота? Самотията е най-тежкото страдание, което може да изпита човек. Да се размножаваш, това е смисълът на Живота. Всички страдания в света произлизат от това, че хората искат да живеят сами за себе си. Всякога злото се ражда от това желание да бъдем сами и да станем център на света. А в Божествените закони това нещо е немислимо. Нашите мисли и желания претърпяват крах, защото ние ги градим на пясък. В света можем да бъдем щастливи, тъкмо когато живеем за Господа. И трябва да живеем за Него. Обяснението на това нещо намираме и в самата Природа. Когато Слънцето изгрява сутрин, то изгрява за всички, защото то всички обича. То е внимателно към всички същества - от най-низшите до най-висшите - и затова всички отправят очи към него. Оттам иде тази енергия, която ви възкресява и въздига. Но казва ли ни Слънцето, че трябва да влезем в него? То ни казва да се възползваме само от благата, които ни дава, и както то озарява света, така и ние трябва да пръскаме светлина, просвещение на окръжаващите нас.

ОВЧЕТО МЕСО НИ ПРАВИ КРОТКИ
Нямам нищо против тази жаба, тя трябва да яде мухи. И защо тя да яде мухи? - Ще ви кажа. Понеже мухата, като хвърката, живее в едно положение по-високо, то жабата, като има и тя стремеж да хвърчи из въздуха, иска да възприеме вибрациите на мухата, да ги развие и да хвърчи. Защо вълкът яде овце? - Той трябва да яде овце, за да стане кротък, защото като ядем добри работи, ставаме добри. Артисти са правили опит, когато са искали да играят роля на идеална любов, да се хранят дълго време с овче месо, защото това месо предразполага към такива чувства. Следователно вълкът има право да яде овце, ако иска да стане кротък. И непременно ще стане такъв, защото сега вълкът е много по-кротък, отколкото е бил някога. И дето хората ядат овце и кокошки, ще ви кажа, че те ядат овце, защото искат да станат хубави; ядат и кокошки, защото искат да станат и крилати като ангелите. И имате право да се храните с тях. Злото не е в яденето. Когато забраняват да се яде известна храна, то става от съображение да не се причинява страдание на съществото, което се употребява за тази храна. Казвам, че можете да ядете. Ще отидете в курника и като хванете кокошката, ако не крякане, можете да я заколите и изядете. Щом изкряка, оставете я. Също и овцата - щом заблее, оставете я, тя иска да живее. Следователно вие трябва да ги питате. Питайте коя овца и кокошка искат да живеят във вас.

Няма коментари: