събота, 8 август 2009 г.

Но идва момент, когато всички ние трябва да избираме между това, което е лесно, и да правим това, което е точното. Е готови ли сте? / Барак Обама


Трябва работа, много здрава и съвестна работа с общественото мнение при това директно, а не чрез писане и казване по нещо си тук и там из медиите и пресата ни, които дори имат и осъществяват монопол над публични изказвания на политиците ни, забраняват сваляне и публикуване на видеоматериали, та дори и на текстови в тази връзка, с което вършат лоша услуга дори на днешните управляващи ни. Ето цитираният пример сега и тук потвърждава, че това е възможно и се случва някъде по света – клип разказващ как Обама работи с обществеността през месец август например. Хубавото няма лошо ако бъде копирано дори. Целта оправдава средствата все пак. Това е линкът му за конкретно участие чрез интернет на гражданите по съответната тема за месеца: http://my.barackobama.com/page/s/commitaugust.

Публичната опция на Барак Обама за организиране на американците в реформите за задравеопазването им:


КАК Е У НАС, четете по-долу:

ЗАКОНЪТ ЗА АМНИСТИЯТА ВРЪЗВА РЪЦЕТЕ НА БОЙКО БОРИСОВ:

ЛЕ-ЛЕ КАКВО ЩЕ СЕ ПРАВИ СЕГА С ОБЕЩАНИЯТА НА ББ ЗА ПОЕМАНЕ НА ЗАКОНОВА ОТГОВОРНОСТ ОТ ЗЛОУПОТРЕБИЛИТЕ С ВЛАСТА БИВШИ УПРАВЛЯВАЩИ. ЦЕЛИЯТ ХЪС ЗА ПОЛИТИЧЕСКО ВЪЗМЕЗДИЕ ОТ НЕГО И ПАРТИЯТА МУ ОТИВА НА “НА КИНО” МЕКО КАЗАНО (заложено е политиката му да се провали. Да викаме на помощ извънземните ни остава хора! Освен ако ... не взем сопите самите ние . Абсурдите на абсурдите ПРОДЪЛЖАВАТ в живота ни, факт.). Ами народните въжделения за справедливост над грабителите..., и провеждащите системен геноцид над българите..., олигарси къде ще са? – май се погубват някъде по изронените житейски пътища, където освен мъки, болка и убийства няма нищо друго, най-малкото ДЕМОКРАЦИЯ


Отмяната на Закона за амнистията няма да има ефект – това казва правосъдната

министърка Маргарита Попова. Частична или цялостна отмяна на Закона за амнистията няма да доведе до никакви последици. Това каза вчера министърът на правосъдието Маргарита Попова. „Затова, каквото и да се предприеме в тази посока, първо ще се проследи какъв би бил ефектът от една или друга промяна, преди да бъде прокарана, останалото е популизъм“, мотивира се тя.Законът за амнистията беше приет от предишното Народно събрание на 26 март т.г (2009).Част от текстовете му освобождават от отговорност висши административни ръководители, които до първи юли 2008 г. умишлено или по непредпазливост са извършили престъпление, за което Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода до 5 години.Така например, позовавайки се на тях, обвиненията за безстопанственост срещу Валентин Димитров (Вальо Топлото) и останалите 5 бивши началници в „Топлофикация“ отпаднаха. А на 4 август 2009 г. зам. градският прокурор на София Божидар Джамбазов обяви, че заради този закон 3 дела за злоупотреби с пари от еврофондовете може да приключат с оправдателни присъди.

http://www.class.bg/България Таймс / Станислав Савов

ЧЕНГЕСАРСКИТЕ МЕДИИ И ПРЕСА, буквално като преса (уред) ПРИКРИВАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и УСПЕШНО ПРОВАЛИТЕ НА ВСИЧКИ ПРАВИТЕЛСТВА ДО СЕГА (кой има полза от това? Май е време да си кажат!). ВЪЗМОЖНО е да СТОРЯТ СЪЩОТО и с новото ни правителство, за да му “услужат” по време на управлението му, което ЩЕ БЪДЕ ЧИСТО НЕПРАВОМЕРНО ВЛАСТВАНЕ НАД НАРОДА БЪЛГАРСКИ в “провалилата се държава”-България, което обаче ще се пише на гърба на ББ и ГЕРБ, които са поели цялата отговорност по случващото се, и естествено няма да е справедливо, защото манипулациите им са страшни:

ИНТЕРЕСНА ПОЗИЦИЯ НА Г-Н ПАПАКОЧЕВ ЗА “ДРАГИЯ ЗРИТЕЛ И СЛУШАТЕЛ” ОБРАБОТВАНИ вече 20 ГОДИНИ ОТ ЧЕНГЕСАРСКИТЕ МЕДИИ И ПРЕСА (за която вероятно ще има наесен по-подробна информация от ДАНС). ВПЕЧАТЛЯВАЩО ЗАКЛЮЧЕНИЕ е направил, НО е ВЯРНО: “Разните там комунистически концлагери, чадъри-убийци и съсипани човешки съдби са преувеличени измишльотини от далечното минало, което никой вече не помни, а най-малко – младите…”. (манипулацията с младите? Тя е повече от налична и очевидна, и заради тях започнах да списвам този блог – признавам си) . СЯКАШ ВСИЧКО СЕ ОТМИВА КАТО ОТ ТЕЧАЩА ВОДА в държавата ни ... (коментарът е солиден и може да му се вярва)

Според най-новите данни изнесени от Комисията по досиетата, след 2006 г. 102-ма агенти на комунистическите тайни служби са продължили да се занимават с активна медийна дейност главно като собственици на влиятелни радио и ТВ-станции, както и като основни действащи фигури в тях.

Какво рисуват фактите за новоогласените агенти?
В деня след осветяването на поредната група „ченгета”, българската медиа като че бе изпаднала в тотално изтощение и немощ, състояние, което докторите наричат „прострация”. Причината да не бъде усетен тежкия медиен трус не бяха нито ваканционния сезон, нито тежките горещини. Безсилието беше породено от печалния факт, че ключови собственици и управляващи фигури на частни електронни медии в България, които повече от десетилетие държат в ръцете си „хляба и сиренцето” на огромна част от журналистическата гилдия, и които са свързани пряко с бизнеса около обработката на „драгите зрители и слушатели”, се оказаха обикновени ченгета със солидни папки в архивите на комунистическите тайни служби. Пълната коментарна тишина от иначе шумните частни радиостанциики, Интернет-информационни агенции и напористи тв-кабеларки с претенции за актуална журналистика, беше нарушена единствено от сухите протоколни информации за най-новите „находки” на Комисията по досиетата и…от воплите на неколцина потърпевши несретници, които изстенаха в ефира на конкуренцията баналното: „Станала е грешка!”, „Не си спомням тези години!” ,„Не съм навредил никому!” , „Работил съм за родината!”.
Просто секцията „Частни електронни медии” в Клуба на журналистите - доносници в България набъбна с поредната група нови членове, а през есента или зимата, вероятно ще бъде попълнена и секцията „Частен печат” в същия клуб.

Отговорът на въпроса: „Е, и какво от това?”, е логичното: „Нищо, напълно нищо”!
Причината е, че както в частните електронни медии, така и в печата, който отдавна е частна инициатива, собствеността и влиянието ще си останат в ръцете на босовете от ченгесарския медиен клуб. Тези блестящи бизнесмени, които освен на натрупаните с „честен” труд милиони, винаги са се радвали на високото признание на властта – лично г-н президентът ги декорира с високи държавни отличия, дори рождените им дни се превръщат в малък национален медиен празник!

Същите тези достойни люде като правило са ВИП- гости на тежките официални приеми, а в мобилните им телефони задължително „кротуват” личните номера на целия държавен и стопански елит, с който се обменят приятелски услуги, уреждат се бартери и сделки с всичко онова, което четвъртата власт в държавата може да предложи на останалите три.
И понеже „ченгетата-босове” разписват паричните ведомости на своята медиа, никоя от бройките в нея, била тя на редактор, водещ или репортер, може да си позволи да има собствено мнение, камо ли да не играе по свирката на собствениците. Така техните подчинени „гласове, камери и пера”, с ентусиазма на демократичната „свобода на словото”, ще продължават и в бъдеще да обясняват в ефир колко овехтяла е тая работа с досиетата, защо трябва да се „гледа напред” в свободната инициатива и как „да си агент на тайните служби е било най-високата и патриотична чест”. Разните там комунистически концлагери, чадъри-убийци и съсипани човешки съдби са преувеличени измишльотини от далечното минало, което никой вече не помни, а най-малко – младите…Впрочем характерният за България кръг на падението се затвори когато от досиетата стана ясно, че бившия вече шеф на българското „ФБР” е бил вербуващ офицер от ДС на едно от осветените ченгета, медийни собственици днес. Какво да се прави – малка държава, с шепа хора, къса памет и дребни цели …които някои продължават да припознават с „демокрацията”.

И НИКАКВИ ЧУДОДЕЙНИ КАПКИ НЯМА ДА НИ ПОМОГНАТ ЗА ОЧАКВАЩИЯТ СТРАНАТА НИ ПРИКРИТ ПОЛИТИЧЕСКИ ТЕРОР, КОЙТО И ДНЕС Е ПОВЕЧЕ ОТ НАЛИЧЕН:

В СТАТИЯТА СИ “ЛУСТРАЦИЯ БЕЗ ПОРТФЕЙЛ” Г-Н ПАПАКОЧЕВ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ НА ЕФЕКТА: „китайската капка” И как “айсбергът на вездесъщите тайни служби продължава гордо да плава в политическите води на държавата”. Споделям мнението му и оставям на личното Ви възприемане и коментар.

По случайно съвпадение или не, но през седмицата мнозинството депутати в новия български парламент въведе частична лустрация за колегите си, сътрудници на бившата ДС, Комисията по досиетата огласи имената на агентите, заемали високи постове в националната банкова система, а министър, макар без портфейл в новия кабинет, стана агент на бившите тайни служби.Напоследък членове на Комисията по досиетата в България обичат да припомнят, че тяхната дейност по осветяване на агентите на комунистическите тайни служби действала като „китайската капка”, която бавно, но сигурно подкопава онова, което със замах следваше да се извърши преди 15 години за да бъде отдавна вече забравено. Подобно твърдение все пак звучи потискащо две десетилетия след т.нар. демократичен преход, през които системата на някогашния комунистически репресивен апарат все още оголва само своя връх, докатоайсбергът на вездесъщите тайни служби продължава гордо да плава в политическите води на държавата.
И все пак ледът му, изглежда, започва полека да се топи, след като на едно от първите си заседания новоизбраният на 5 юли парламент се престраши да приеме лустрационни мерки, макар и плахи, за депутатите, бивши ченгета. Според подкрепения от новото мнозинство и което е твърде симптоматично, от двама депутати на опозиционната вече „Коалиция за България”, нов правилник, дванадесет народни представители от ДПС, ГЕРБ и Атака няма да могат да участват в ръководството на Народното събрание и в ключови комисии, както и да резилят страната като членове на парламентарни делегации в чужбина. Не че лидерът на ДПС и неговите „депутат-колеги” от службите са канени в подобни международни делегации, но все пак вече е налице формалното основание подобни фигури да бъдат ограничавани в някаква степен. Просто така, засега от парламентарно приличие и известно международно неудобство.

За да бъде спестено подобно неудобство на един от знаковите агенти на бившите служби в управляващата вече партия ГЕРБ и новоизбран досегашен депутат, за него беше създаден специален пост в правителството. Новият министър без портфейл и досегашен директор на Националния исторически музей, който ще отговаря за българите в чужбина, едва ли ще прояви охота да разглежда лично музеите на тоталитаризма в страните от бившия соцлагер или като историк да контактува с дисиденти от антикомунистическите движения в Полша, Чехия или източната част на Германия, но отсега нататък на този човек ще се налага често да застава лице в лице с българи, прогонени от родината си имено поради репресиите на тайните комунистически служби. Как ще общува той с тях и по какъв начин ще демонстрира дясното достойнство на новата власт в България, е повече от въпрос. И ако за страната подобни назначения са отдавна рутинна практика, за демократичния свят те ще бъдат поредната посттоталитарна енигма! При това – страховита!

На този фон осветяването не на трезорите на БНБ, а на нейните ченгета-началства след 1989 година едва ли предизвика голямо учудване и сензация. Просто беше потвърден безспорният факт, че една от основните причини за тягостния 20-годишен преход към нормална демокрация са „къртиците” на вездесъщите тайни служби, които спящи или активни, продължават и до днес да „моделират” обществото от ключовите си властови, икономически и медийни позиции в най-бедната, корумпирана и престъпна държава в Европа. Да „командват парада” със своите специфични методи и мрежи, с характерната политическа наглост и с неизличимото си „самочувствие” на истински патриоти и родолюбци.„Китайската капка” може би е действала безотказно във вечната Поднебесна империя, но демографски, икономически и политически колабираща България едва ли би могла да си позволи да чака нейния ефект. Макар и безнадеждно закъснели, нужни са бързи и решителни действия за реанимация на националната жизненост, публичното приличие и обществената нормалност.Ако това, естествено, все още е възможно.

А НА ФОНА НА МЕЖДУНАРОДНА ПРЕСА (като уред), В КОЯТО ВЕЧЕ СМЕ ВКАРАНИ:

ОЧЕРТАВА СЕ СЛОЖЕН РУСКИ ВЕКТОР ПО ОТНОШЕНИЕ НА ВЪНШНАТА НИ ПОЛИТИКА С РУСИЯ, ПРЕДВИД ДЕКЛАРИРАНОТО ТЯСНО ПАРТНЬОРСТВО МЕЖДУ ГЕРМАНИЯ И СТРАНАТА НИ В ЕС И НАТО, ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ОТНОШЕНИЯТА НИ и С ОСТАНАЛАТА ЧАСТ НА ЕС (страните извън ЕС по-на запад) ЧРЕЗ ЗАСИЛВАНЕ НА БОРБАТА СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА:

Според господин Папакочев (виден български политически коментатор) , предвид информацията през изтеклата седмица като акцент в политиката на ГЕРБ се очертава : По-скоро са нужни точни изводи и отстояване на позиции пред вечната българска дилема „Ост-Вест” или „Изток- Запад”.

“През първата седмица от управлението си, новото правителство на ГЕРБ прие и излъчи важни сигнали, свързани с бъдещата външна политика на страната.
Българските медии не пропуснаха да отбележат акцента, който новия министър-председател на страната постави върху приемането на официалното поздравление на американския президент Барак Обама, връчено му лично от досегашната посланичка на САЩ в София и бъдеща помощничка на американският държавен секретар Хилари Клинтън. Пред камерите на почти всички местни телевизии и множество репортери, премиерът Бойко Борисов превърна един протоколен по същество акт в медийно събитие от първа величина, нещо, което не се случи с полученото по същото време поздравление на руския премиер Путин, регистрирано бегло в информационните емисии.... Доста по-сложен се очертава, обаче, руският вектор на българската външна политика. Преживели истински разцвет при управлението на тристранната коалиция, наторявани с поемането на тежки и спорни ангажименти в сферата на енергетиката, отношенията между София и Москва при управлението на ГЕРБ в момента преминават през своеобразна финансова ревизия. Замразяването на крупните енергийни сделки и преговори, като строежа на АЕЦ”Белене”, газопровода „Южен поток” и петролопровода „Бургас-Александруполис” до изясняване на тяхната целесъобразност вече предизвика залпове на държавните руски медийни „Катюши”, които започнаха да обсипват София с упреци и завоалирани, засега, заплахи по повод основателните съмнения на новото правителство. „България подписа споразумението за „Набуко” и фактически погреба „Южен поток”, „Борисов ще играе с Путин на „газова жмичка” срещу добри пари”, „Вчера станаха министри и вече ни отписаха” – това са само някои акценти внадигащият се медиен натиск от страна на Москва, който със сигурност ще прерасне в политически и икономически, ако кабинета Борисов реши да поеме по-твърда и прагматична линия в двустранните отношения.... Или както обеща премиерът Борисов пред парламента, неговото правителство ще„възстанови отношенията си с останалата част на ЕС, като засили борбата срещу корупцията”.... Изявления в този дух направи и новата министърка на външните работи Румяна Желева, чиито конкретни идеи в областта на голямата политика, обаче, тепърва предстои да бъдат официално изяснени. Онова, което Вашингтон и Брюксел очакваха да чуят като уверения в неизменния европейски и евроатлантически курс на страната не само беше потвърдено, но и пречупено през нейните специфични проблеми в момента.... Сред първите държавници, поздравили новият български премиер, беше и германската канцлерка Ангела Меркел. Тя го направи преди две седмици лично в Мюнхен, стори го и през тази седмица официално с думите: „Германия ще ви подкрепя като партньор. Очаквам с радост съвместната работа с вас и по-нататъшното разширяване на тясното и успешно партньорство между нашите две страни в ЕС и НАТО”.

ДОРИ И ЗАПАДНИТЕ ГУРУТА ПО-БЪРЗО ЩЕ СПОМОГНАТ ЗА ЗАЛИЧАВАНЕТО НИ:

Това е адресът където пълноценно се разгръща понятието сциентология. “Поне като се пие вода, да е от извора”.
http://www.scientology.org/?source=ga – сциентологичен постоянен канал за обработване на общественото мнение


И ВСЯКАКВИ АЛЮЗИИ:

Това е интернет страницата за връзка на американските граждани с Белия дом при осъществяването на политиката на Обама:
http://www.whitehouse.gov/blog/ - най-големия източник на дезинформация както го наричат.

http://www.humanevents.com/offers/offer.php?id=ANN134 – и информация от най-спорните американски коментатори... почитани или охулвани, те водят седмични колони с търговската марка: остроумие и унищожителен сарказъм по отношение на съвременната политика.


В усилията си да прокара обратно срещу критиките на здравната реформа планове, администрацията на Obama изпраща един от многото си бивши журналисти, в своята работа върху цифровата airwaves на Youtub ...

http://www.sodahead.com/news/11345/republican-leader-speaks-out-against-obamas-snitch-squad/ - друг поглед за Обама и политиката му, но го има свободно ако забелязвате.

http://www.whitehouse.gov/blog/ - ето и адрес за директна комуникация с правителството на САЩ!. Прави ли Ви впечатление колко адреса сложих тук, а има и още доста, както на републиканци така и на демократи, и консерватори. Защо и у нас да няма такова нещо – технически не е сложно, а безработни, които да се наемат с поддържането на такъв вид комуникация колкото искаш в държавата ни.


ВСЕ ПО-ЧЕСТО ЩЕ ГРАНИЧАТ С УСЕЩАНЕТО ЗА ИЛЮЗИОНИЗЪМ, КЪДЕТО ИЛЮЗИЯТА НИ ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В НЕОСЪЩЕСТВЕНА МЕЧТА.

На този адрес всеки може да се абонира за най-новите консервативни новини & оферти от човека събития по всяко време. Регистрирайте се сега, за да получите изключителен бюлетин:
http://www.humanevents.com/offers/offer.php?id=NEWT114

Светът се превърна в СПЕШНО ОТДЕЛЕНИЕ за несретното човечество, а хирурзите са треторазрядни лекари. Световните демократични рани са дълбоки и животопогубващи. Цяр за тях нито едно общество не е намерило засега. Освен да стенем и пъшкаме май друго не ни остава!





Няма коментари: