петък, 7 август 2009 г.

ОЩЕ МАЛКО ЗА ЛИЛА ПРАШКАТА (КОНСУЛКАТА НИ ДЕ!)


КОРИТАРОВ - с любов на ЛИЛА (консулката)
МИЛА ЛИЛА, вече и на старците им текат лигите. Дано не се олигавят (подмокрят) много, че ептем ще станат за резил. А ченгето Коритаров май си се помокря честичко! И дали носи очила този човек? А кое е комплексарщина, сами си отговорете, читатели - какви ли са й измеренията въобще, ако някъде, от някого ... те са квалифицирани? На гъза на Лила спокойно може да се играе табланет, както се казва, и това е успокоение все пак, че за нещо ще послужи в странство.

Еротичните снимки, публикувани преди две години в личния сайт на дипломатката Лила Георгиева отново тръгват в сензационна обиколка из пространството на Интернет. Поводът е назначаването на Георгиева за български генерален консул в Чикаго

Интересът към събитието и към естетиката на фотографиите е огромен. Момичето е интересно и очевидно има характер, за какъвто мнозина могат само да си мечтаят. Характер, с който хвърля дръзки предизвикателства към догмата да се държиш изкуствено свенливо, ако си млад и симпатичен човек, но работиш на консервативно според обществените представи място. Преди години едно интервю на бившия министър на образованието Владимир Атанасов пред списание „Плейбой” предизвика също скандал. Министърът говореше за училища, а бе застанал пред фотообектива с чаша уиски и с пура в ръка. Как можело – министърът по този начин развращавал, а не възпитавал. Никой не се замисли, че Владимир Атанасов наистина възпитаваше.
Възпитаваше с простия житейски пример как една пура и едно уиски могат да бъдат естествен щрих в живота на всеки, който с образование и придобита култура гледа на тях не като самоцел или недостижим лукс, а като нормално удоволствие. Обзалагам се, че както всички критици на Атанасов тайно са си мечтали да преживеят няколко минути с пура и уиски, така и онези, които преди години успяха да убедят Ивайло Калфин да наложи наказание на Георгиева, вътрешно в себе си или са й завиждали на дързостта, или са правили един господ знае какво със себе си. Лъжеморалът на българите в последно време е придобил опасни размери. В очите на обществото той изглежда и се нарича демагогия. Политиците се чувстват задължени да плащат данък на демагогията, който се нарича популизъм. От време на време обаче в тази игра падат и съвсем конкретни жертви, които не губят живота си, но биват наказвани с отнемане на бъдеще.
За няколко дни с ожесточена кампания националните медии смачкаха самочувствието на млад депутат от ГЕРБ, избран с бургаската листа и само защото е бил рапър с провокативни текстове на песните си, го принудиха да напусне парламента. А това, че човекът има два факултета зад гърба си, май никой не го разбра.
Комплексарщината и на част от обществото, а и на някои политици, които искат да се харесват на по-голямата част от българите може като нищо да стане причина Лила тихомълком да бъде върната от Чикаго. За какво? Само заради това, че се е изплезила на предразсъдъците. Освен това – веднъж вече тя е била наказвана със спиране на повишенията за една година. А сега нека да си отговорим на един въпрос – какви дипломати предпочитаме да имаме? Като онези, бившите активни борци и некадърните им деца, които живееха на Запад, но ползваха единствено говорим руски със съмнително поставяни падежи, или дръзки млади момичета и момчета, които говорят по няколко езика. Такива, които освен че предизвикват на война комплексите и задръжките на лъжеморала, не биха пестили сили и да вършат работа. А да си консул в най-българския град извън страната е тежка работа.
Мила, Лила!
Стискай палци шефовете ти във външно министерство да са широко скроени и с чувство за хумор, а не такива, които – за да се харесат, биха те пожертвали.

Коментарите по тази публикация на този адрес:
http://koritarovonline.hostzi.com/?p=172&cpage=1#comment-85

Лила Георгиева като символ на непокорната българка

Франция си има своята Жана Д’Арк, България- своята Райна Княгиня. Непокорни и смели жени, както и да ги погледнеш. От днес обаче България е с едни прашки по-напред. Прочутата Лила Георгиева, която преди две години се изяви в личния си сайт с дръзко оголен задник, при това с форма, привличаща главно ориенталски вкусове, днес вече е в страната на неограничените възможности. Лила е български консул в Чикаго. Там, където е най-голямата българска колония, смелата 30-годишна консулка ще обслужва желанията и въжделенията на всички нуждаещи се, а и тези на хората от още 14 щата.
Като гледам снимките на консул Лила ми се ще обслужването да не е такова, каквото подсказва позата и на двете снимки от личния и сайт. Интересно е да си спомним, че през есента на 2007 г. тогавашният 28-годишен референт за Гърция и Кипър в Дирекция „Двустранни консулски отношения и консулска защита“ Лила Георгиева бе наказана дисциплинарно от министър Ивайло Калфин с „отлагане на повишението в ранг до една година“. Положението й беше утежнено и от факта, че на сайта си дъщерята на актьора Ангел Георгиев беше публикувала вицове за професията си, включително, че „дипломат е този, който ти казва да идеш на п…а си майчина по такъв начин, че нямаш търпение пътуването да започне“.
Сега нещата са различни. Все пак 30 години е сериозна възраст и е идеално начало за дипломатическа кариера. Като се знае, какъв разврат се вихри в Холивуд, да не говорим за О(р)валния кабинет, една българска дипломатка, пуснала в мрежата свои смели фотографии едва ли ще направи впечатление с тях.
Назначаването на Лила освен всичко друго никак няма да накърни имиджа на страната ни, спечелила си от подобни назначения определения от типа “мутренско –чалгаджийски манталитет”.
Дано поне тези, които са я назначили да се сетят, че има един велик пътепис на още по-великия Алеко- “До Чикаго и назад”. Полезно е.
РУМЕН ЛОЗАНОВ

Коментари по тази публикация тук:
http://koritarovonline.hostzi.com/?p=165




Няма коментари: