вторник, 25 август 2009 г.

Човек на Бойко крои мръсни планове с Митьо Очите


Иван Колев, мажоритарно избраният кандидат на ГЕРБ от Стара Загора, бил в комбина с несебърския наркобарон Димитър Желязков (Митьо Очите), като двамата кроели мръсни далавери за източването на милиони от държавата. С идването на новата власт страховитият бос правел всичко възможно да вкара свой човек на топло място, откъдето да смуче свежи пари. Златната възможност, която му се отворила, била не къде да е, а именно в ТЕЦ Марица Изток 2.
Цялата схема щяла да се осъществи чрез небезизвестния Стамен Ведричков – бивш управител на Рудник – 2. Герберът Иван Колев лансирал Ведричков за нов директор на ТЕЦ Марица Изток 2. Тук е моментът да припомним „славното” минало на Колев, блажил цял живот от родната енергетика под крилото на Румен Овчаров.
Името му е опетнено от скандала с мистериозно изчезналото 300-километрово железопътно трасе на територията на рудниците. Тогава се доказа, че релсите са били продадени на скрап на фирма, принадлежаща на… Митьо Очите. Цялата афера, според източници, донесла на Стамен Ведричков 30 млн. лева. Заради скандала той бе преместен в Рудник – 1. Това не попречило на Иван Колев обаче да настоява Ведричков да заеме поста на директор, за да може той и Митьо Очите да грабят с пълни шепи от „златната мина” Марица Изток 2.
Всъщност за тези, които не знаят, Иван Колев не е кой да е. Той е син на един от най-маститите олигарси в Стара Загора – Дечко Колев. Именно той спонсорира и партия ГЕРБ. Неслучайно Стефан Гамизов – известен с постоянните разкрития, които прави, подобно на Яне Янев, заяви съвсем наскоро, че Дечко и Иван Колев са замесени в скандална афера.
За всичко това премиерът Бойко Борисов бил алармиран и уверил, че лично ще се заеме с разследването на „своя човек”. На всичко това самият Иван Колев отвърна с хладнокръвно спокойствие, като заяви, че не се страхува от проверки и е категоричен, че злоупотреби не са извършвани нито от него, нито от баща му.
В същото време Митьо Очите, който вече две години търка наровете, се е споразумял с прокуратурата за ниска присъда. Страховитият бос ще лежи в затвора 4 години и 9 месеца, след като се признава за виновен за участие в организирана група, занимаваща се с разпространение, сводничество и склоняване към проституция.
Присъдата е доста под минималната…

От тук клипа : http://vbox7.com/play:ebc3c3d5&ef=1

Няма коментари: