вторник, 18 август 2009 г.

“ХАКВАНЕТО” /ЪНБРИКВАНЕ - ВЪПРОС НА “ЧЕСТ”!!!

ХАКВАНЕТО НА БАЗИ ДАННИ, Е РУТИННО ДЕЙСТВИЕ, ОТ КОЕТО НИКОЙ И НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОТКАЖЕ – ТОВА Е ИНФОРМАЦИЯ, КОЯТО Е ДОБРЕ ДА СЕ НАГЛЕДА ОТ ... да кажем любопитни!

Колкото и да ги съдят тези “любопитковци” пораженията сред обществата ще са със стотици пъти по-големи и зловещи от стореното от тях самите. Тогава за какви биометрични данни, за какви чипове става въпрос, след като дори и законодаделно не са решени проблемите по компютърния шпионаж в света? А с развиване на технологиите и той си се развива. Някой да е изследвал или да е наясно със случващото се днес в тази връзка. Поне до момента не съществуват такива данни. Какво правим тогава?

Днес съдят хакери за най-голямата кражба на лични данни. Е и какво от това при: “Ако бъде признат за виновен, основният обвиняем може да получи присъда до 20 години затвор за компютърна измама и още 5 за заговор”. И понеже затворите също се компютеризират вече, просто ще се действа от там, освен ако не съществуват (битуват) на “свещи” управата и затворниците. Всичко що е измислено от човек, дори и компютъра, не е по-умно от него. Разликата е, че при последния отсъстват душевност и духовност – характеристики при човека, които толкова старателно гледат да се унищожават и заличават от днешните световни властимащи – белезите ЗА ТОЗИ ВИД УНИЩОЖЕНИЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО са налични: нов Световен ред; всякакви нехуманни и нехуманитарни реформи “уж” в полза за обществата, провеждани от правителствата днес; нарушена екология на Земята; липса на политически разум за запазване на всичко живо на планетата ни. Та:

Започна процесът срещу трима мъже, обвинени във взлом и кражба на 130 млн. номера на сметки по кредитни и дебитни карти в САЩ.
Това е най-голямата кражба на лични данни в историята на САЩ според министерството на правосъдието, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА. Алберт Гонсалес, 28-годишен жител на Маями, е бивш информатор на Сикрет сървис, който помагал на агенцията да лови хакери. Впоследствие властите установили, че помагал и на престъпниците, като им давал информация за хода на разследвания и предупредил поне един заподозрян, съобщи Асошиейтед прес. Гонсалес, който е известен в мрежата като Soupnazi и вече е в затвора, очаквайки друг процес за хакерство, бе обвинен вчера в Ню Джързи заедно с двама неназовани руски негови съучастници в заговор за кражба на лична информация. Тримата взели на прицел големи корпорации от списъка на 500-те водещ световни компании на сп. "Форчън и проучвали корпоративните уебсайтове, търсейки слаби места. Започнали да проникват в комютърните мрежи през октомври 2006 г. и да изпращат данните до оперирани от тях сървъри в Калифорния, Илинойс, Латвия Холандия и Украйна. Данните били продавани на заинтересовани лица, за да ги използват за покупки чрез измама. Според федералната прокуратура в Ню Джързи cред жертвите им са "Хартланд пеймънт системс" (Heartland Payment Systems), базирана в Ню Джързи компания за обработка за кредитни карти, "Севън-илевън инкорпорейтед" (7-Eleven Inc), базирана в Тексас национална верига денонощни магазини, "Ханафорд брадърс ко инкорпорейтед" (Hannaford Brothers Co Inc), верига супермаркети от Мейн. Ако бъде признат за виновен, Гонсалес може да получи присъда до 20 години затвор за компютърна измама и още пет години за заговор, плюс глоба от 250 000 долара за всяко от предявените му вчера нови обвинения, заяви министерстовто на правосъдието. Гонсалес очаква процес в Ню Йорк за съучастие в проникването в компютърната мрежа на националната верига ресторанти Дейв енд Бъстърс (Dave and Buster's). Това дело започва идния месец. Предполага се, че Гонсалес е изобретил съвършена нова хакерска техника за разбиване на охраната на мрежите, наречена SQL injection attack.

Малко информация за: хакер №1 в света, който е заплашен от 60 г. затвор
Смятаният за хакер номер едно в света - британецът Гари МакКинън, е заплашен с 60 години затвор за проникване в мрежите на Пентагона и NASA.
...Камарата на лордовете започва изслушванията за екстрадицията в САЩ на програмиста, известен с псевдонима Solo, съобщи Newsbg. Той бе арестуван във Великобритания през 2002 г. Американските власти го обвиняват в проникване в компютърните мрежи на NASA и Пентагона. В САЩ той е определян като "най-големия хакер на военни компютри за всички времена".Изданието напомня, че МакКинън е атакувал сървърите на Пентагона, за да узнае истината за НЛО. Освен това искал да продемонстрира незащитеността на сървърите на САЩ. Solo неведнъж е заявявал, че е хакнал американските мрежи от любопитство, а настойчивото искане на САЩ за неговата екстрадиция коментира така: "Американците се страхуват, че аз зная твърде много за НЛО". Изданието прогнозира, че КЛ най-вероятно ще откаже на американските власти екстрадацията на хакера.

А хакерите са неуловими:
"Желателно е повече ощетени граждани и фирми да подават сигнал в полицията. Има и много засегнати дружества, които са загубили милиони от хакери и не искат да си признаят, че някой е проникнал в системата им", твърди немският прокурор. Според него разследването на подобен род престъпления изисква съвместни действия в страните от Европейския съюз. "Усилията са насочени и към уеднаквяване на разпоредбите и нормите в наказателното право. Страните членки са задължени да изготвят звена за контакт, предвиден е и обмен на кадри", каза още Зелтер. Той допълни, че до три-четири години ще има европейски прокурор, но негова дейност ще е свързана с престъпления, които са в ущърб на Европейския съюз.

Какви ги вършат нашите “пакостници”: Български хакери крадат корпоративни сметки
Сред потенциалните жертви е била и банка "Тошиба", пише на уебсайта computing.in.msn.com, цитиран от БТА. Един от охранителите пуснал хакерите в офиса на "Сумитомо Мицуи банкинг корпорейшън", след което те проникнали в системата и се добрали до имена и пароли на служители на компанията, използвайки шпионски софтуер. Престъпниците се опитали да прехвърлят парите на свои съучастници в Испания, Сингапур, Дубай и Хонконг, но пропуснали да попълнят една от нужните пароли и трансферът не се осъществил.Хакерите и охранителят, който ги е пуснал в офиса, са признали ролята си в опита за обир пред съд в Снеърсбрук, където е гледано делото. Обвиненият като организатор на схемата за изпиране на парите обаче отхвърля обвинението.

ЕТО ГИ ТЕХНОЛОГИТЕ :
Безжично сърце вече на пазара /18 Август 2009/ДИР.БГ
Американски лекари поставиха успешно първия в света пейсмейкър с Wi-Fi възможности. Устройството ще поддържа правилният ритъм на сърдечния мускул на г-жа Карол Касиджански в Розлин, щата Ню Йорк. Идеята на устройството е да се свързва с интернет, така че лекуващият лекар едновременно да може да контролира състоянието на пациента дистанционно, както и да получава сигнали при евентуална повреда в пейсмейкъра. Новата джаджа ще се свързва с разположена в дома на пациента система за електронно наблюдение. Комуникацията в дома се извършва на честота около 400 мегахерца. От своя страна системата за наблюдение минимум веднъж на ден изпраща свързаната с пряката функция на техниката и релевантното състояние на пациента информация към отдалечен сървър, който се достъпва от лекуващите лекари.Според д-р Стивън Грийнбърг от болницата St. Francis, чийто екип е извършил поставянето на пионерското устройство, възможността за отдалечена връзка към пейсмейкърите е напълно възможно да се превърне в стандарт.Госпожа Касиджански вече 20 години се бори с влошеното си кардиологично състояние, но признава пред Ройтерс, че сега се чувства доста по-спокойна. Това е факт, защото при технически проблем с пейсмейкъранезабавната реакция на медицинския екип е решаваща за живота на пациента.

Nokia качват Microsoft Office на телефоните си
Президентът на бизнес подразделението на Microsoft Стивън Елоп и изпълнителният вицепрезидент на Nokia за устройствата Кай Ойстамо обявиха споразумение, според което двете компании започват незабавно общи действия по проектирането, разработването и налагането на пазара на решения за телефоните на Nokia, основани на мобилната версия на Microsoft Office пакета и приложенията за бизнес комуникации, сътрудничество и управление на софтуерния гигант. Решенията ще са достъпни в широка гама от смартфоните на финландския производител, започвайки от бизнес ориентираната “Е“ серия... Според официалното съобщение до медиите може да се очакват и активни действия по промотиране на новосъздадените услуги, като “двете компании също ще работят за налагане на тези решения с доставчиците на телекомуникационни услуги на бизнеса и индивидуалните потребители.“Освен съвместната работа върху вече съществуващите софтуерни инструменти и услуги ще се търси и съвместно проектиране на гама от нови начини за работа с устройствата на Nokia. Идеи в тази насока трябва да се родят в главите на специалистите от нарочно създадените екипи на двете компании. Планът за действие е следният: следващата година Nokia възнамерява да започне да доставя Microsoft Office Communicator Mobile (чат програма с разширени възможности за информация за присъствие, оптимизирани инструменти за виртуални конференции и съвместна работа) със смартфоните си, последван от други Office приложения и свързани инструменти и услуги. Сред тях ще е възможността за преглед, редакция, създаване и споделяне на Office документи с оптимизирани за мобилен телефон версии на Word, Excel, PowerPoint и OneNote. Телефоните на Nokia ще имат и възможност за достъп до интернет и екстранет портали, изградени на SharePoint Server. С всичко това мобилните апарати на финландския производител ще се доближат до възможностите за комуникация и съвместна работа, които предлагат съвременните бизнес системи за PC. Сътрудничеството включва и управление на устройства с Microsoft System Center. Сключеното споразумение цели да се атакува водещата позиция на RIM (с услугата BlackBerry) в областта на бизнес приложенията за мобилни телефони, признават представители на Nokia пред чуждестраннитемедии. В същото време ползата на Microsoft да предостави своите приложения на Nokia е същата, която има софтуерният гигант и при PC производителите. С апаратите на финландската компания Office Mobile изведнъж може да се окаже потенциално наличен на повече от половината смартфони. Това ще е гигантски скок, защото в настоящия момент мобилните офис приложения на софтуерния гигант могат да се открият само на 9% от “умните“ мобилни телефони в употреба. Обявеното сътрудничество идва и в момент, когато започват да се появяват и първите мобилни телефони с операционната система на Google, наречена Android, на която също се възлагат големи надежди.

Хакване на пспта/ Цена: 10 лв./ Дата на публикуване 22 юли 2009/ Разглеждания – 186
Хаквам псп 2000 с та-088в3 и 3000 с версиа на фермуера до 5.03! Хаквам ги до последната версиа 5.03м33-6!Hack crack разкодиране на PSP slim lite и 3000 всички модели! всички фърмуери!Хакване/разкодирване hack crack kрак на ВСИЧКИ модели псп PSP 3000 ta 88v3 та 88 v3 4.00 4.01 4.02 4.20 4.21 4.50 5.00 5.01 5.02 5.03 разкодирвам бързо, и гарантирано, без повреди и проблеми. новото псп 3000 и слим 2004 slim PSP se разкодирват / хакват да се играят игри свалени от интернетplay station 4.01 4.02 и нагоре се хаква!!!!Skype:Sasuke3552От Гоце Делчев съм,но няма проблем и по еконт да ви го пратя! :)

ХАКВАНЕ НА БЕЗЖИЧНИ МРЕЖИ – ЧАСТ 1. ХОТСПОТОВЕ / "Взето от chzv.net"
Поради големия интерес към темата започвам серия за това как се хаква безжична ( wifi, 802.11 ) мрежа. Отново – идеята е да предоставя повече информация за това как да се защитим по-добре от посегателства и кражби. Внимание – не нося никаква отговорност за това какво ще правите с тази информация. Кражбата на Интернет свързаност, файлове и информация си е кражба и като такава се преследва и наказва от закона.

И след веселата част, нека се се спрем на първия обект на хакване- т.нар. hotspots, хотспоти или публични комерсиални точки за достъп. Това обикновено са безжични устройства, разположени в хотели, летища и публични места. Всеки може да ползва тези устройства, след като заплати определена сума за достъп, варираща от няколко лева за ден до абсолютно безсрамните десетки евро за час. Типично за този тип точки е, че те не ползват криптиране, позволяват на всяко устройство да се асоциира към тях и ако не сте въвели паролата, при опит да отворите какъвто и да е сайт, ви пренасочва към т.нар. captive portal. Това последното е фйешън името на една проста уеб страница, обясняваща, че за да цоцате интернет трябва да въведете един номер на кредитна карта…

Методи за крадене на интернет. Да, крадене. Хайде да си наричаме нещата с истинските имена…
. Добавете .jpg на края на URL
Оригиналната идея е на Felix Geisendörfer – ако добавите .jpg на края на адрес, някои хотспотове го пропускат, а пренасочват само заявки към HTML страници. Felix дори е спретнал малък скрипт за Greasemonkey, който да го прави автоматично.
Предполагам, че тази дупка е специфична за определен вид хотспотове, но поради леснината нищо не пречи да опитате и вие следващия път.
2. Подслушване на чужда парола за достъп
Ако хотспота е популярен, а вие имате време можете да пробвате да подслушате паролата за достъп. В повечето случаи обаче тези страници са най-малкото криптирани с SSL, което прави подслушването трудно. Решението е доста комплексна атака, включваща фалшива точка за достъп и sslstrip.
3. Използване на VPN, който се маскира като DNS трафик.
В огромен брой от случаите хотспотовете пропускат единствено DNS трафик. Този факт отваря интересна вратичка, която може да бъде ползвана с малко предварителна подготовка. За целта ви трябва собствен сървър и контрол над даден домейн. Върху сървъра се инсталира OzymanDNS сървъра, разработен от Дан Камински, а върху вашата машина се стартира SSH, който тунелира всичко като DNS заявка с помощта на малък помощен скрипт на Perl. Детайлни инструкции на английски, заедно с подобрена версия можете да намерите тук.

Подобни статии:
Измамнически DNS сървъри
Как работят компютърните мрежи
Как се хакват пароли – част първа: Отгатване
Keylogging при безжични клавиатури

ИЗНЕСЕНОТО ТУК Е НИЩОЖНА ЧАСТ ОТ ИНФОРМАЦИЯТА ПО ТЕМАТА. (свързвам тази публикация с другата - по вредата от хаотичното неистово използване на биометричните ни данни). И ОЩЕ МНОГО МОЖЕ ДА СЕ ГОВОРИ ПО ТЕМАТА.

Няма коментари: