неделя, 30 август 2009 г.

РОДНАТА НИ ДИПЛОМАЦИЯ ДНЕС, МИНАВА ПРЕЗ ДРЕВНОТО НОУ-ХАУ НА КЛЕОПАТРА И КАЛИГУЛА! А “ЛИЛА ПРАШКАТА” Е ЯРКИЯТ МУ ПРОВОДНИК СЕГА И ТУК.

ЛИЛА ПРАШКАТА Е "ДИПЛОМАТ" - НОВИЯ НИ КОНСУЛ В ЧИКАГО, А МАДОНА Е ПОП ИЗПЪЛНИТЕЛКА И МОЖЕ ДА СЕ ПОКАЗВА ДУПЕТО КОЛКОТО И КЪДЕТО СИ ИСКА!

На 20 август 2009 изпратих “ Моето открито писмо до Бойко Борисов и Божидар Димитров”, което третираше казуса “Лила прашката”, жената консул в Чикаго, която порядъчно злепостави “консервативната дипломация” в страната ни, на страницата на МС, както и го публикувах в блога си.

Търпеливо очаквах, ако не личен отговор, то поне обществен такъв. И той дойде на 28 август 2009. На този линк: http://www.obektivno.com/news.php?p=1&ps=11&news=27046 може да се прочете какъв е той, както и цялото интервю (съветвам ви) –
Водещ: А там с този казус в Чикаго мисля, че беше, запознат ли сте, с това момиче, което...
отговор на Бойко Борисов: В Чикаго, да, аз помолих госпожа Желева да запознае целия Министерски съвет, защото това е казус, който за съжаление малко жълт, но много бързо обикаля обществото. Заради това си поведение госпожата е наказана две години, изтърпяла си е наказание. След това се е явила на конкурс, който е издържала и сега, ако ние я спрем, тя ще ни осъди и ще се върне обратно. Няма законова пречка да не я сложим, тя не е политическо назначение.”

Смущаващо е това, което е отговорил премиерът ни – ... а той просто е повторил думите на държавния служител г-н Горанов от МВнР, че собственоръчно омаскарилата се госпожа си била “изтърпяла 2-годишното наказание”, ( и къде досетете се – малка подсказка : в посолството в Гърция) и понеже ползвала португалски, и си издържала конкурса, трябвало да й се даде възможността да продължи професионалната си кариера и да продължи естествено да злепоставя нацията ни чрез перверсните си изпълнения.

Подобна обосновка няма нормален човек в света, която да счете за правдоподобна, предвид казуса Лила и що “дипломатично” тя е сторила за България. Със съжеление ще кажа, че реакцията и отговорът трябваше да бъдат коренно различни, поне поради няколко причини:
- първо: дълги години такива българи (като Лила) омаскаряваха народа и страната ни. Списъкът е дълъг, но всички сме свидетели на компроментираните днес бивши и настоящи властимащи;
- второ: българският данъкоплатец не плаща, за да го излагат така скандално и безотговорно, както е сторено от въпросната госпожа и разчита на разум при назначения, особено на такъв пост;
- трето: знайно е, че в политическото ни общество са налични и други такива случаи, при които подобни личностни секс изяви на съответните, не претендират да се афишират дразнещо пред общество ни;
- четвърто: излиза, че от най-високо ниво се толерират всякакви разгулни изяви, с обяснението, че “може да съди България”, за това че “малко” дамата е решила да се покаже голичка и в неприлични пози дори и в Интернет.

Господа Борисов, Димитров и Горанов, вместо да си посипите главите е пепел, предвид случващото се, вие непонятно защо продължавате практиката дотук (политическа и дипломатическа) втръснала на цял един народ - да си заривате главата в пясъка, когато определено се е случил гаф в страната ни, което освен, че не е в интерес на управлението ви, но и създава напрежение и отвращение сред обществото ни, благодарение на нехвилитните ви решения в крайна сметка, които в същото време изключват всякаква държавническа мисъл? ЗАЩО?

Знаете ли колко кариери и животи бяха съсипани за тези 20 години сред и на българите, благодарение конюктюрите при управлението в страната ни? Знаете ли колко безпринципно и законово неоснователно близо 2 000 000 българи бяха изхвърляни перманентно на улицата за това време, вкарвани в умишлени мизерия и трайна бедност, със съсипани професионални кариери и трудов стаж? И тези хора съвсем не са си позволявали пред обществото ни подобно “ЛЕКО” поведение , а са работели здраво, за да имат шанса поне малко да бъдат “харесани” от работодателите си! В същото време никой от “управляващите ни” не ни даваше никакъв шанс – инфлации, съкращения, закриване на браншове, ликвидиране на цели технологични процеси, политически и всякакви други “метли” висяха на шиите ни като воденични камъни през това черно за България време ..., а тъкмо обратното – бяхме незаконно уволнявани, морално и психически смачквани и затормозявани, обезличавани като личности във времето, а днес все повече демотивирани от всичко и всеки!

Е, питам Ви господа – ако тези хора решат да съдят държавата България за неправомерно произведените държавни действия над тях в продължителен период от време, какво ще се случи? Защото няма българин днес, които да не е сърбал попарата на гореописания житейски и битов статус в страната ни и живота си, предоставян ни “щедро” от нечистопътни партиици във властта. Ние като обикновени хора също искаме някой да ни предостави: КАЧЕСТВЕНИ УСЛОВИЯ ЗА ТРУД, както е по Конституция – за да не живеем като бедняци и просяци; ДА ИМАМЕ РЕЗОННАТА ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ РАЗВИВАМЕ ПРОФЕСИОНАЛНО – за да се изграждаме като съвременни личности; ДА СЕ ЧУВСТВАМЕ ГОРДИ ОТ СТРАНАТА СИ, влагайки ежедневния си достоен труд. И ние искаме, ама никой не чува, а най-малкото се обръща внимание на народностните ни ценности, на които е носител обикновено МНОЗИНСТВОТО, а не малцинството (каквито се оказват хора като Лила-прашката ...). Държавата ми съсипа неправомерно кариерата - ще я съдя. Аз съм почтен ангел и нямам нищо общо с Дявола - къде ми е професионалната кариера? Ама кой да съдя - държавата или държавниците ни!? Давате ли си сметка какви ги говорите и правите настоящи управляващи?

Да! Създадено е вече впечатление, че определено народната чуваемост отново се заглушава и пренебрегва, а всички запътили се към властта разчитат ние обикновените да ги избираме и разбираме, за да ... ни “уж” управляват. Колко жалко, мизерно и извратено е подобно разбиране за политика, бит и прогрес!. Направо смешка. Ще потърпим толерантно известно време, пък после ... “ще видим”.

Иначе еротиката и сексът са си човешки състояния и преживявания, ама забележете - лични, а не обществени. А когато се злоупотребява с тях умишлено и публично, тогава се говори просто за - вулгарност в междуобществените отношения и извратеност. Последните обаче формират характерността на съответната народност. Нашият народ не е извратеняк, но подобни управления ще го превърнат в такъв за най-голямо съжеление. Да не би чрез поведението си и недомислието си (демонстрирано от управляващите по случая), господа, да искате да ни кажете, че българите са морално деградирали във всяко отношение? Ех, Клеопатра, ех, Калигула, само може да сте си мечтали да живеете в нашите времена и по нашите земи!

Няма коментари: