неделя, 9 август 2009 г.

КОЛАПС НА АМЕРИКАНСКИЯ ДОЛАР И ВЪВЕЖДАНЕТО НА АМЕРО! - ДАЛИ ЩЕ СЕ СЛУЧИ?




МАЛКО СТАРИЧКИ, НО ПОЛЕЗНИ СТАТИИ

Ацтеките трупат пачки

Планът за създаване на Северноамерикански алианс не е от вчера, но последната икономическа криза го прави все по-реален. За първи път идеята предлага канадският икономист Хърбърт Грубел през 1999 година. Негови колеги изчисляват, че Канада ще има икономическа изгода от подобен Северноамерикански съюз, защото БВП може да нарасне с цели 33% за 20-годишен период при евентуално въвеждане на амеро.
В Мексико евентуална такава стъпка по-скоро се възприема като част от НАФТА (северноамерикански договор за свободна търговия). Потомците на ацтеките изтъкват, че политическият съюз между трите страни ще прилича на Европейския със свободно движение на хора и капитали. Което ги устройва, защото ще им осигури бленуваните щатски надници, за които сега им се налага да пресичат незаконно границата.
Проучване на университета "Санта Барбара" в Калифорния от преди няколко години показа, че САЩ обаче нямат никакъв интерес, за да вървят към единна валута по подобие на Европейския съюз. Американският долар вече действа като глобална валута и приемането на нова ще компрометира тази му позиция и ще доведе до ориентация към еврото или йената.

Днес обаче, благодарение на няколко души в САЩ, положението е коренно различно. Единственият изход от създалата се ситуация за закъсалите Щати е обединение с далеч по просперираща Канада, страната от Г 7. Дори бедно Мексико в момента е по-стабилно в икономическо отношение от по-богатия си доскоро американски брат.
Експерти изтъкват, че старата администрация на Джордж Буш е свършила доста поразии, изпълнявайки безропотно пъкления план на хората, които от край време дърпат конците в сянка. Въпреки че някои от тях се титуловат с гръмки мистични титли, в тях за съжаление не е останала и капка от честта и морала на розенкройцери и франкмасони, основали американската нация - Ейбрахам Линкълн, Джордж Вашингтон, Томас Джеферсън, Бенджамин Франклин.

Амеро сменя долара

Тайно общество предизвикало кризата, а сега обединява САЩ с Канада и Мексико
Една доста прозорлива, но засега конспиративна теория излезе на бял свят. Посветени люде тръбят, че невидими сили в САЩ работят за обединението на страната с Канада и Мексико.

Тайно общество първо е предизвикало кризата, за да обере американците и света, а после на мястото на обезценения долар ще им сервира новата си валута - амеро.
"Дните на американския долар са преброени. До няколко месеца, най-много година, Щатите ще се разпаднат. Това безконтролно печатане на пари не може да продължи вечно. Властите са хвърлили толкова долари в потушаването на кризата, колкото целият свят не е похарчил", коментират икономически спецове. Според тях лидерите на повечето държави са възложили на националните си банки да пренастроят икономиките си за работа без американска валута.Засега слухът се приема с насмешка от официалните власти, но ако хване вяра на Уолстрийт, най-прясната световна конспирация току-виж наистина разформирала предсрочно Съединените американски щати.

Преди няколко месеца индексът, показващ дереджето на американската промишленост, Дауджонс се срина до нива, невиждани от 1997 година. Очакванията за дефицит от 12% за 2009 година пък връщат страната в развитието й от Втората световна война. Всичко това показва, че въпреки 787-те милиарда, с които властите кърпят положението, Титаник продължава да потъва.
"Следва крах, пред който кризата от 1920 година ще ни се види песен", предупреждават финансови експерти в най-четените форуми. Мнозина в Страната на неограничените възможности са убедени, че цялата криза е инсценирана от шайка банкери. Те действали от 1913 година по един и същи начин - изтегляли парите от пазара, предизвиквайки дефицит на ликвидност. Това принуждава правителството да взима колосални заеми от Федералния резерв, който обаче на практика е частна банка. Упражнението се повтаря на всеки 30-40 години. Така янките след всяка рецесия изплащат солени лихви на трима-четирима мощни банкери, които държат ключа на ФЕД, както наричат най-големия трезор. При последната криза обаче кукловодите се престарали. Защото за разлика от друг път посегнали на парите на целия свят. А това си имало своята цена - срив на долара и сериозни политически последици.
"Те нарочно разклатиха икономиката, за да оберат пак американците. Искаха да изядат спестяванията ни в банките, но тяхната алчност сега не само ще срине долара, но ще затрие и цялата страна", алармира журналистът Хал Търнър. Той съветва хората незабавно да изтеглят всичките си спестявания и да купят с тях злато и сребро. По думите на Търнър амерото ще влезе в обръщение до няколко месеца след обединението на САЩ, Канада и Мексико. 800 млн. вече са изсечени и се крият в една китайска банка. Новата валута ще замени мексиканското песо и канадския долар. Запознати твърдят още, че малко преди това инфлацията ще галопира. За това ще се наложи пускането в обращение на 300 и 1000 и 3000-доларови банкноти, които също били напечатани и само чакали да влязат в обращение. Нулите им трябвало да доубедят американците в нуждата от спасителен пояс, символизиращ новата валута. Тя, разбира се, веднага ще намали психическото напрежение с деноминация. Любомир Старидолски


Интересен коментар на Фулфорд относно курса на долара и сегашното положение:

Много ветерани във финансовата индустрия се чудят защо американския долар не колапсира.Първо всички долари се създават на няколко места по целия свят.Всички долари имат кодов номер на тях и в зависимост от кода някои са приемани като международна валута а други не.Над 70% от всички долари които са създадени са притежание на неамериканци.Тези хора не искат трудно спечелените им пари да бъдат обезценени.По тази причина страните в света спряха да приемат всички американски долари отпечатани от Федералния Резерв след 11 септември 2008г.Затова няма хиперинфлация и долара не е колапсирал въпреки че Резерва отпечата над 13 трилиона долара от септември 2008г до сега.Няма значение дали президента Обама не иска да има нова международна валута контролирана от IMF защото са безсилни да я СПРАТ!

МНЕНИЯ НА БЪЛГАРСКИ КОМЕНТАТОРИ (или какво мисли нашия народ по темата)

...Е, добре де ами ако Фед продължава да печата трилиони долари, все някога трябва да падне нали? Аз си мисля че идеята на Фед е да срине долара за да може американските дългове да се обезценят, китайците да се набутат (един вид доесга са произвеждали за без пари - за някакви обезценени долари, които не могат и да ги продадат), а след това се почва начисто с нова световна резервна валута - примерно Амеро.

... Всъщност, точно това е сценарият при катастрофа. Но не бих се съгласил, че по идея на ФЕД ще се получи този сценарий, по-скоро враговете на ФЕД биха го провокирали. ФЕД няма никакъв интерес да срива долара, защото печели главно (и единствено?) от оборота на долари по света, респ. тяхното търсене. Не изпускайте от внимание една голяма тесла за САЩ - доларовият агрегат се регулира от ФЕД, но се обезпечава чрез активи на САЩ (държавата + обществени фондове + частни организации + частни лица). Точно от тази тесла биха побягнали американците към Амерото - и ще са прави: че защо една валута, обезпечена с националния продукт на китайци, араби, сульо и пульо ще се резервира с моя и твоя бизнес, дом или състояние? Да си я влачат тази валута заедно с ФЕД и да се оправят! Не забравяйте също, че тези, дето си мислят, че са купили Америка и ще влязат във владение чрез съдия-изпълнител, ще срещнат една професионална армия с трилионен годишен бюджет. Нали виждаш, че съветския блок от 20 години го няма, а боеготовността на САЩ нараства и нараства в аритметична прогресия? Така че, спокойствие и здрава храна! От кризата ще се излезе, но с ум, а не с емоции. Ако не си научим урока, скоро ще имаме поправителна сесия ...Е, добре де ами ако Фед продължава да печата трилиони долари, все някога трябва да падне нали? Аз си мисля че идеята на Фед е да срине долара за да може американските дългове да се обезценят, китайците да се набутат (един вид доесга са произвеждали за без пари - за някакви обезценени долари, които не могат и да ги продадат), а след това се почва начисто с нова световна резервна валута - примерно Амеро. Това са глобални проблеми а мен лично ме интересува в каква валута е най-добре да си държа парите. Дали има начин да се купи и да се направи депозит в ренминби

... обикновена деноминация, смяна на мащаба за удобство. Ще подскажа защо "онзи", международният долар е силен - защото всички крупни сделки са също така деноминирани в долари. Японците искат от Китай 1 млн фенерчета и катинарчета - цената им е 5 цента парчето. От арабите един танкер петрол - 50 долара за барел. От Русия газ - в долари, от ЮАР диаманти - в долари. Каквото и да ти дотрябва, първо трябва да купиш долари. Затова доларът няма да падне, ако ще да потъне Америка.
... Въпросът обаче е ако Амерото се подготвя именно с тази цел - ако долара се обезцени жестоко и просто се замени в някакво съотношение с Амеро (нещо като замяната на BGL с BGN в съотношение 1000:1) - ясно че това би било добре за САЩ ако може да стане за 1 ден - ще остави китайците прецакани с 500-600 трилиони долари (е, и сума ти американци които имат доларови депозити ще изгърмят но какво да се прави) обаче реално това може да стане след като долара се е сривал дълго време - както се сриваше лева. Е, в този период докато се срива и преди да го сменят с Амеро, чужди капитали може да изкупят на безценица цяла Америка (акции, недвижими имоти, всички активи деноминирани в долари). Та опитвам се да проумея как точно са я замислили тази работа.

... Мисля, че допускаш една грешка в допусканията: доларът не е национална валута и не е толкова взаимозависим с американската икономика. В същото време доларът Е национална валута на много страни, в т.ч. на САЩ, но това не е същият долар, в който се мери националният им дълг, макар да има корелация. В този ред на мисли мога да твърдя, че доларът е и българска национална валута, след като левът е вързан към еврото, а резервната валута ("златното покритие") за еврото е доларът. Образно казано, ние притежаваме банкноти долари, на които първо някой е нарисувал знака на еврото, а ние отгоре сме написали "лев". Извинявай, ако те обиждам, но не въвеждай тук парадигмата на ВИИ "Карл Маркс"! Американците с депозити няма да изгърмят. Банките гърмят, но като самостоятелни икономически единици, след което се поглъщат от други банки. Изгърмяват американците с ипотеки - не защото са лоши, а защото е криза и не смогват да работят и да са добри. Технически-да, китайците изкупуват американски имоти посредством токсичните активи, но те затова са токсични, защото на китаеца му трябва увеличаване на вложения ресурс, а не придобиване на къщи на безработни американци или акции на фалирали фирми. В края на краищата, ако аз притежавам един небостъргач в Манхатън, не мога да си го докарам в София, а ще му плащам всички дългове и разходи, а най-вероятно, няма и да мога да го продам посмъртно. Забрави Карл Маркс! (образно казано )

... Какво мислите за зачестилите слухове че в най-скоро време долара щял да бъде заменен с нова валута на САЩ, Канада и Мексико - Амеро?

... ами доколко съм чел неща в тази посока, тази част на света е една от десетте икономически зони, ако незнаете - на едни места пише, че папата е разделил света на 10 зони през 1995г


http://atrandev.blogspot.com/ - смислена информационно блогърска страница за ... Климатична катастрофа? Забравете! (можете да си я направите постоянен линк за наблюдение)

Няма коментари: