понеделник, 17 август 2009 г.

Българинът фес е носил, червена петолъчка е носил…и чип ще носи! ИЛИ ЗА ВРЕДАТА ОТ БИОЧИПОВЕТЕ!

Подхващам тази позабравена, но специална темата, защото ни предстои такава акция (лични карти с биометрични данни) към края на годината. Дали идеята е въобще целесъобразна, предвид както разбирам вредата от биочиповете и предвид световните правителствени манипулации в тази връзка над гражданството по света? Дали и кому са потребни? Дали ще обслужва само новия Световен ред и шепа властолюбци и като как? Нека се замислим днес!

Ето няколко факта по имплантирането на чипове в хора, и смисълът от лични документи с биометрични параметри от различни източници, както и коментари на обикновени хора по темата:

RFID Human Implant Procedure

В САЩ вече няколко болници са започнали да имплантират чипове в хора."Trinitas е шестата болница, която се съгласи да вземе VeriMed в тяхната система за спешно отделение през последните 6 месеца, а третата болница в щата Ню Джърси да се ползват VeriMed системи."" Семейството на компанията VeriChip бе поканено в "чипирането" на 6 милиона кучета и котки. Колко време ще отнеме имплантирането на чипове, докато стане задължително? Това е толкова "удобно" и за Вашата "безопасност"."АВС информира за план в болница за имплантиране на пациенти с RFID чипове:...В един нов тест програмата Horizon Blue Cross and Blue Shield в Ню Джърси е приет план за имплантиране на пациенти с хронични заболявания , който ще даде на персонала в спешното отделние да избегне сериозни медицински грешки.
Horizon ще тества програмата 2 години, за да види дали ще даде добри резултати и основания за нейното разширяване."
До тук никой не обяснява какви ще са конкретните ползи за обикновените хора, та все пак ние не сме кучета, котки или други животни?

Вируси за чипове
споменахме в първата статия, че има много хора с имплантирани чипове, които поставят сериозни въпроси, особено за личния живот, за личната неприкосвеност, събиране на информация и данни без тяхно знание. Но има и друга категория заплахи - хакери и престъпници. RFID Viruses and Worms има интересна информация за зловреден софтуер за микрочипове (RFID), включително и как да се пишат вируси и червеи за RFID."

Typically, computer-bound or mobile RFID readers query RFID tags for their unique identifier or on-tag data, which often serves as a database key or launches some real-world activity. For example, when an RFID reader at a supermarket checkout counter reads the tag on a product, the software driving it could add the item scanned to the list of the customer's purchases, tallying up the total after all products have been scanned.
Here is where the trouble comes in. Up until now, everyone working on RFID technology has tacitly assumed that the mere act of scanning an RFID tag cannot modify back-end software, and certainly not in a malicious way. Unfortunately, they are wrong. In our research, we have discovered that if certain vulnerabilities exist in the RFID software, an RFID tag can be (intentionally) infected with a virus and this virus can infect the backend database used by the RFID software. From there it can be easily spread to other RFID tags. No one thought this possible until now. Later in this website we provide all the details on how to do this and how to defend against it in order to warn the designers of RFID systems not to deploy vulnerable systems..."
Т.е., чиповете са податливи на хакерски атаки и е достатъчно един да бъде атакуван, за да се зарази цялата база данни. Но вероятно ще се разработи антивирусен софтуер.Don't worry :)))).
Източник: Real Conspiracy Theories

Изпаднах в ужас както разбрам, че никой до момента не е опровергал вероятността от хакерски атаки, както и събирането на данни без знанието на съответната персона ?

Калифорнийски училища хранят учениците срещу пръстови отпечатъци
Училищната администрация в окръг Хоуп, Калифорния, оправдава мярката с нуждата от “по-добра отчетност”От началото на ноември, учениците в началните училища Monte Vista, Vieja Valley и Hope в окръг Хоуп в Калифорния, ще могат да закусят в училищния стол, само ако сложат пръста си на специален скенер за сваляне на отпечатъци, съобщава Associated Press. След това, свързаното с компютър устройство, ще изписва името, идентификационния номер и класа на детето, както и моментната състояние на индивидуалната му сметка, на която се превеждат средствата за заплащане на училищното хранене. За въвеждането на новата система за пръстово сканиране, началната училищна администрация в окръг Хоуп (The Hope Elementary School District), вече е допълнила компютърната база-данни за всеки малчуган и с пръстовите му отпечатъци.
Училищните управи обясняват въвеждането на системата с пръстови отпечатъци със смесената издръжка на храненето на учениците. Разходите за него се покриват както от родителите, които превеждат определена сума на индивидуалната сметка на детето си, така и от държавата, тъй като част от учениците имат правото на държавни субсидии. По тази причина, училищните настоятелства трябва постоянно да следят баланса на “бюфетните” сметки и да се отчитат за изконсумираната от децата сума както пред родителите, така и пред федералните органи за финансов контрол. Въз основа на получената информация, впоследствие държавата възстановява на училищата разходите за храна на децата.Информацията за сумата “похарчена” от ученика принципно се записва ръчно и значително забавя процеса, поради което в училищните кафенета обикновено се образуват дълги опашки. Въвеждайки системата с пръстови отпечатъци, училищната администрация в окръг Хоуп се надява да улесни както работата на кафенетата и столовете, така и отчетната си дейност пред държавата. По-голямата част от родителите обаче са изказали неодобрението си срещу храненето срещу дактилоскопско сканиране, тъй като смятат, че то нарушава личния живот на децата им.Аналогична електронна система, но без снемането на отпечатъци, вече действа в съседния окръг Санта Барбара, където децата набират на клавиатурата индивидуален 6-цифрен
код, след което на монитора се изписва не само личната информация за ученика и сметката му, но и информация дали страда от някаква хранителна алергия или не.
източник:www.bgfactor.org

Британското правителство е предложило “независимо” снемане на отпечатъци и биометрични лични карти... това не е съобщено, че е свързано с ЕС. В момента не е препоръчително да имаш национална лична карта, както и да е, когато някои подозрителни лица, като тези, които са въвлечни в акции, свързани с правата на животните, ако подадат документи за паспорт, ще им дадат такъв с микрочип.Холандия вече изкара нови паспорти с вграден микрочип. Те трябва да бъдат обезопасени и сигурни, но консултант по сигурността показа колко лесно могат да бъдат прочетени от разстояние с лаптоп или проста антена.

Е, след като “биометричните лични карти” могат да бъдат “прочетени” дори от разстояние, КАТО КАК ЩЕ СЕ ЗАПАЗИ КОНФИДЕНЦИАЛНОСТТА НА ДАДЕНО ЛИЦЕ И ВТОРО КОГО ЩЕ ОБСЛУЖВАТ СВАЛЕНИ ПО ТАКЪВ НАЧИН ДАННИ? Кой и какво може да се гарантира ( от правителствата разбира се) на гражданите ? Според мен никой и нито едно правителство не може адекватно да гарантира каквото и да било в тази връзка, което прави упражнението по смяна на личните ни документи абсолютно излишно, освен ако “вече не ни е скроена шапка”, за която надлежно не ни уведомяват?

Шенгенският договор, баркодове и електронните лични карти
(Преведено от гръцко ортодоксална християнска брошура, отнасяйки се за Шенгенското споразумение.)
Подписвайки се Маастришкия договор и създаването на ЕС без граници, се появяват международни трансфери. Шенгенското споразумение, определя контрола и трансферните процедури на гражданите от всички страни, които са го подписали. Като се подписва договора, започва и въвеждането на информационна електронна система, която събира и преработва лични данни на гражданите. Голяма регистрираща ситема е създадена със способността да преработва данните на милиони хора. Работата на системата е базирана на връзката между местната национална мрежа и централния компютър в Страсбург. Във всеки момент Главният контролиращ щаб, може да научава всичко от личния живот на всеки гражданин. Това означава, че много страни са безсилни пред действителността от тоталитарния дух на Европейската суперсила.Това напълно противоречи на принципите и ценностите на Обединена Европа. Вярването на хората в мирно живеене е разбито от създаването на полицейско положение и контрол и разделяне. Мощен електронен регулатор започва манипулирането на човешките съдби и определя тяхната история.И този кошмар остава въпреки възприемането на т.нар. проектозакони за защита. Различните реакции, които са били причинени, показват точно волята на гражданите на Европа да не разменят тяхната лична свобода за техния политически и икономически просперитет.

Нарушаване на принципите и правата
С Шенгенския договор се нарушават суверенните права на гражданите и представлява нападение срещу личната им свобода. Самото споразумение, с неговия дух и субстания, е нелиберално, антидемократично и противоконституционно. Споразумението причинява:
• Легализирането на записваща информационна система;
• Намаляването на човешкият фактор, пренебрегвайки индивидуалността и влошаването на концепцията за човека, неговото превръщане в събирателен информационен обект;
• Премахването на неприкосновенността на личния живот;
• Ограничавенето на анонимността на гражданите;
• Ограничаването на способността на гражданите за обявяване на личните данни, които са били обработени;
• Премахването на презюмцията за невинност. При случаи на обвинение, гражданите трябва сами да доказват своята невинност!
• Създаването на климат за подозрение и обвинеия на гражданите, както и техните намерения.
• Създаването на климат на социален расизъм, който подрежда и сортира гражданите по католог на нетърсени със субективен критерий;
• Нарушането на Женевската конвенция, което се изразява в регулирането и предпазването на бежаниците;
• Назначаването на “чисти среди” с право за надзор в границте на страни, без тяхното предварително съгласие;
• Липсата на прозрачност и демократичен контрол с неефективна юридическа защита на гражданите;
• Различие към конституциите на страните и към международната декларация за правата на човека
Създаване на национална заплаха чрез употреба и обработване на данни от трета страна, може да застраши сигурността и нашата териториална цялост.
В този дух е наложен и проектозакона относно “предпазването на личността от преработването на личните данни”. Това е закон, който само защитата на гръцкият гражданин не осигурява.

Електронни лични карти
За ефективната работа на Шенгенската информационна система (SIS) е нуждата от електронни лични карти, защото само с тях е възможно осъществавянето на бързо и лесно проследяване на личните данни на гражданите. Информационните лични карти имат две сериозни “предимства” за информационните системи:
• Първото “предимство” е способността на новата индентификация за предоставяне на хиляди парчета на информация за неговият собственик. Тази информация ще бъде кодирана в подходяща среда и ще има възможност да бъде прочетена от компютър или друго електронно устройство;
• Второто “предимство” е използването на собствено число за всеки гражданин. Това число ще служи за пресичане и откриване на информация. Въвеждането на унифицирани числа е най-мощната способност на електроната информационна система на Шенгенското споразумение.
Тук възниква въпрос: “Вече вкарани ли сме във файл?”, “Знаят ли всичко за нас?”Пресичането на всички данни е това, което е добавено в новата информационна система. Това означава, че събирането на много данни (полиция, болници, услуги, клубове), ще позволи да се създаде профил на човека и неговата дейност.

Друг достъп до информация е религиозните и политическите действия на човека. Категоризирането на хората според вярата им е прието.В тази забележителна технология са заложени баркодове, които отговарят на 6-6-6. Проблемът е трите поста към граництата, които водят към скенера. Специални проучвания са показали, че тези три поста към граница показват изображението на 666. За да се предпази кражбата на тези карти се обмисля вариант този номер (666) да се постави, т.е. маркира на челото или ръката. Това предложение, което се обмисля, е направено от г-н Klotsonis – юридически консултант на Европейската комисия в Люксембург, още при споразумението за Шенген.

Но дори ако числото или баркода не са били видими, съществуват много възможности това число 666 да е поставено невидимо в магнитна ивица (като много карти днес) или в златни микрочипове, използвани във фонокарти или смарткарти. Нещо подобно имаше в САЩ през 1980 година, когато много граждани върнаха кредитните си карти, в които е имало числото 666 като представка. През 1982 година бе казано, че това число вече не съществува. Така то изчезна от едната страна на кредитната карта, но бе поставено в магнитна ивица на гърба на картата, така че да не се вижда с просто око и може да се прочете само с помощта на компютър.

Заключение
Договорът от Шенген с неговия безграничен протекционизъм, който прилага, превръща Европа в полицейска държава, базирана на контрола и подозрителността, характеризиращ и обвиняващ гражданите и техните цели.Електронната информационна система на Шенген (SIS) става мощен център на информационно обработване и прилага режим на "електронна диктатура" и труден авторитаризъм.Събирането и обработването на данни от тази огромна електронна система, превръща европейският гражданин в елементарен информационен обект, оставен на оценяването и волята на тези, които ги събират.
Връзката на договора с приемането на новата електронна идентификация повишава опасността от централния и универсален регулатор. Всеки гражданин ще носи данни за убежденията и действията си, които ще бъдат вписани в новата лична карта.

Съществуването на числото 666 (числото на Звяра и Апокалипсиса), доказва връзката на тази контролна система от спъващата глобална власт на Антихриста.По тези причини ортодоксалните християнски, свободни граждани от тези страни, подкрепят твърдо нашето противопоставяне и настояват да се провери валидността на Шенгенския договор и приемането на тази електронната идентификация.

Непосредственото приемане от валидността на договора от гръцкия парламент.
Непосредственото приемане на закона за предположеното предпазаване на гражданите и разглеждането на данните им.
Съгласието и приемането на новите лични карти и тези с числото 666.Предпазването на старите лични карти.
Коректна и пълна информация на гръцките хора за тези теми.От референдум по нареждане, за който самият гръцкият народ решава за пренасянето на такъв жизненоважен предмет.
Ние искаме да изясним, че ако правителството въпреки интензивните реакции на хората продължи операцията на неговите решения, то ще намери опоненти. Отричаме твърдо да приемем новата електронна идентификация ако съдържа числото 666 също и други такива, които служат на нелибералните планове на Шенгенския договор.Използването на числото 666 в новата електронна карта е последната стъпка от плана да се пристъпи към маркиране на същото число на ръцете и челото.
Ако християните го приемат, това ще значи отхвърлянето на Исус Христос и приемането на Сатаната, нелиберализма, антидемократизма, тоталитаризма, нехуманизма и диктатура. Те ни лишават от правата в замяна на електронната диктатура.

След казаното до тук определено се превърнах в ОПОНЕНТ на тези глуповати по замисъл “документи”, и няма сила която да ме разколебае в това ми намерение!

МНЕНИЯ НА БЪЛГАРИ ИЗКАЗАНИ ОЩЕ ПРЕДИ ДВЕ ГОДИНИ ПО ПОВОД ЧИПИРАНЕТО НИ:

От 2009-та лични карти с пръстови отпечатъци
До юни 2009 година с новите документи за самоличност трябва да има и пръстови отпечатъци на притежателя, съобщи заместник-вътрешният министър Цонко Киров.Парламентът прие на първо четене промени в българските документи за самоличност. Измененията в закона целят привеждане на българските документи за самоличност в съответствие с европейските изисквания.Съгласно европейския регламент се предвижда новите ни документи за самоличност да съдържат електронен носител на данни, цифрова снимка и отпечатъци от пръсти.Новите документи ще имат електронен чип с цяла информация за притежателя и защита от фалшификати. Няма да е необходимо да се сменят сегашните лични карти преди да е изтекла валидността им. Със старите карти ще може да се пътува в страните от ЕС след 1 януари 2007 година, посочи Цонко Киров.
До юни 2009 г. трябва да бъдат въведени и данните за пръстовите отпечатъци.

Паспорти, неблагонадеждни откъм сигурност
epochtimes-bg.com През октомври миналата година Министерството на външните работи на САЩ започна издаването на био-метрични електронни паспорти, съдържащи радиочестотна идентификационна маркировка (РИМ) на задната корица. Миниатюрният чип съдържа обичайните паспортни данни, включително и дигитална снимка. Мотивът за добавяне на чиповете е на пръв поглед добър: борба с фалшифицирането и с нелегалната имиграция.Но немски хакер бързо открива уязвимост. С лаптоп и евтино четящо устройство той успява да открадне данни от закодирана РИМ, което му дава потенциалната възможност да клонира електронни паспорти. И не са само американците, които са изложени на този риск. Двадесет и седем участващи в американската програма Visa Waiver държави, предимно от Европа, са задължени от американското законодателство да издават на своите граждани от новите електронни паспорти. Немските и британските медии вече са отразили съществени пропуски по отношение на сигурността в тези нови документи за самоличност.

Това, което казваш е така, но все пак в 24ч тези, които режат ръце са доста по-наясно с нещата, отколкото болшинството да ги наречем "терористи", а при подобна имплантация на чип, с цел сигурност едва ли носителят ще си сложи табелка с посочено мастото на чипа в тялото му. А що се касае за заглушаването, да то е възможно, дори в България можеш да си купиш прилична апаратура за заглушаване от оръжейни магазини на прилична цена. Но от друга страна GPS проследяването не значи 100% от врмето да бъде активирано и да работи на честотата на сигнала получаван от медицинския скенер на RFID. Всъщност идеята за този тип сигурност, е че в момента, в които стане ясно, че някой е бил отвлечен, тогава се задейства GPS сигнала, точно с цел да не бъде прихванат и заглушен. Като цяло, имплантацията на тези чипове не звучи много добре и е нормално човек да се чуства лишен от свобода. Но ако се замислиш и в момента всички, които ползват мобилен телефон, банкова карта и интернет са постоянно под наблюдение и техните действия могат да бъдат проследени много лесно. Така че, да ли ще носи чип или няколко чипа (мобилен телефон + банкова карта) проследяването си е налице. Просто болшинството не го осъзнават, но като им кажеш, че ще им сложиш чип в тялото и надават вой до небето. Ами какво мислиш по въпроса с чип поставен в рецидивисти, дори само да следиш кръвното му налягане от разстояние може да помогне доста престъпления да бъдат предотвратени. Всъщност плюсовете и минусите са достатъчно за да се приеме или отхвърли употребата на чиповете. А откаде за в бъдеще човек може да бъде сигурен, че няма да му бъде сложен чип без дори да подозира за това? Нано технологиите все пак тепърва има да се развиват.

2020 Невронен Чип Имплант
Контролът на престъпността ще бъде главна грижа през 21 век.
Ние трябва да сме готови с нашите охранителни продукти, когато търсенето към тях нарастне и стане популярно. Нашата дивизия за изследване и Развитие беше в контакт с Федералното Бюро на Затворите, Калифорнийския Департамент на Поправките, Тексаския Департамент на Обществената сигурност и Масачузетския департамент на Поправките за да пусне в ход ограничени изпитания на 2020 Невронния Чип Имплант. Ние установихме представители на нашите интереси едновременно в управленските и инстуционалните длъжностни нива в тези департаменти. Федералните регулации все още не позволяват тестването на импланти върху затворниците, но ние навлязохме в договорни споразумения с частни здравеопазващи професионалисти и специализирания изправителен персонал за осъществяването на ограничени тествания на нашите продукти. Също имахме главни успехи с имплантната технология в частно притежавани санаториуми. Ние се нуждаем, обаче от разширяване на тестванията си за да изследваме каква ефективност предлага 2020NCI в тези идентифицирани като най-агресивните в нашето общество.
Ограниченото тестване показа няколко резултата. В Калифорния няколко затворници бяха идентифицирани като членове на група заплашваща сигурността, ЕМЕ или Мексиканска Мафия. Те бяха преместени до поделението за здравни услуги в Pelican Bay и бяха транквилизирани в развити успокоителни разработени от нашите лаборатории Cambrige в Масачузетс. Процедурата по имплантирането отнема 60-90 минути в зависимост от опита на техника. Ние работим върху устройство, което ще намали това време с около 60% (30 мин.).
Резултатите получени от имплантите на 8 затворника показват следните данни: Имплантът служи като наблюдателно следящо устройство за заплашителна групова активност. Имплантите осакатиха два обекта по време на нападение над поправителния персонал. Универсалните странични ефекти във всичките 8 обекта разкриват, че когато имплантът е поставен на 116MHz всички обекти стават летаргични и спят средно по 18-22 часа на ден. Всички обекти отказаха периодите за развлечения и игри за 14 дни по време на 166 MHz-овата тестова оценка, 7 от 8-те обекта не правеха упражнения, в килията или извън килията и 5 от 8-те обекта отказали всеки път по три дни да се изкъпят. Всеки обект беше наблюдаван за агресивна активност по време на периода на тестване и резултатите показват, че 7 от 8-те тествани субекта не показват агресия, дори когато са провокирани. Всеки обект преживя само малко кървене от носа и ушите 48 часа след имплантирането дължащо се на началното нагласяване. Нито един от обектите не знаеше за съществуването на импланта по време на тест периода и всеки имплант беше изваден с медицинско лечение. Би трябвало да се отбележи, че този период трая по-малко от два месеца. Въпреки това, през този период беше събрана солидна информация от нашата група за изследване и развитие, която показа че имплантите надхвърлиха очакваните резултати. Едно от главните безпокойства на Сигурността и R&D групата беше че тестовия обект ще открие химическия дисбаланс по време на периода на началното нагласяване и теста ще трябва да бъде scrubbed. Въпреки това, поради напредналите технологични развития в предписаните успокоителни, 48 часовият нагласителен период може да бъде приписана на лечебна рацепта давана на тестваните обекти след имплантната процедура. Едно от безпокойствата повдигнати от R&D беше породено от кървенето и задачата как да се елиминира този проблем. Необяснимото кървене може да накара обекта да разпитва по нататък за неговото "рутинно" посещение в болницата или здравеопазващите лаборатории. Неочакваният късмет на сигурността от краткия тестов период беше огромен. Властите по сигурността сега знаят няколко стратегии използвани от ЕМЕ, които улесняват предаването на нелегални дроги и оръжия в изправителните инсталации. Нашият разузнавателен офицер отбеляза че докато те не могат да използват информацията, дадена им от съда, сега знаят кого да наблюдават и какви външни връзки имат. Затвора в Soledad смята да изпрати три обекта до Vacaville, където имаме действащо изследване на импланти. Нашите техинци обещаха, че могат да направят три 2020NCI за по-малко от час. Властите от Soledad се надяват да съберат информация от триото за да довършат 14 месечното разузнаване в наркотрафика. Основно, имплантите правят нищо не подозиращия затворник ходещо записващо устройство на всяко събитие което му се случва. Има само пет разузнавателни офицери и Комисионер на поправките които знаят пълните възможности на тестването на импланта. В Масачузетс, Департамента на Корекциите вече навлезе във високо ниво на дискусии за освобождаването на сигурни престъпници в обществото с импланти 2020NCI. Нашите хора не са изцяло против идеята, обаче адваокатите на Intell-Connection посъветвали срещу имплантната технология извън стриктните контролни мерки. При сегашната превителствена структура нашата отговорност ще бъде огромна. Докато имаме силно лоби в Конгреса и разнообразни щатски законодателни зласти отнасящи се благосклонно към нашия продукт, ние трябва да продължим с крайна предпазливост от неконтролирано използване на невронния чип. Ако чипът бъде открит за използване неупълномощено от закона и процедурата копирана от нас, ние не бихме издържали дълго на последващата публичност и отговорни плащания. Властите в Масачузетс развиха разузнавателен бранш от техния Fugitive Task Force Squad, който ще осъществява ограничени тестове с "освободените"субекти под стегнат контрол. Властите по корекциите нарекоха тези потенциални тест обекти "застрахователна група". (Името произлиза от идеята че 2020NCI застрахова (осигурява) съгласие със закона и позволява на властите да детектират (улавят) лошото държание или нарушенията). Пенсиониран полицейски детектив от Charlestown, Масачузетс сега с разузнавателна единица, ни помоли да вземем предвид използването на 2020NCI върху закоравели престъпници заподозрени в банкови обири и обири на бронирани коли. Той заяви: "Charlestown никога няма да бъде същия, най-накрая ние ще знаем какво се е случило преди те да знаят какво е станало. "Ние ще продължим да изследваме обществените ползи от чипа, но нашата компания ще бъде прикрепена към всички законови операции за изпълнение с един външен персонал, който може да бъде на линия за два часа, навсякъде и по всяко време. Ние имаме Разузнавателно свързана (Intell-Connection) дискусионна група, която се среща с директора на сигурността във Florence, единицата за супер-максимум сигурност на Colorado. Началните дискусии с Директора са обещаващи и ние се надяваме да имаме R&D единица в тази важна организация в следващите шест месеца. Florence, Colorado замени Marion, Illinois като ултра максимум охранителна единица на федерелната система за затвори. (Виж Intelli-Connection Memorandum No.15)
Край на съобщението ... 10/20/95
Разпределение: Eyes Only
Project Group 7A
http://poveritelno.dir.bg/_wm/library/item.php?did=292275&df=421418&dflid=3

Позволете на приятелите си да ви следят чрез BLUE GPS обувките
Phone Arena България Isaac Daniels Group обяви BLUE GPS. Това са обувки с GPS предавател, които могат да бъдат проследени чрез мобилен телефони през Bluetooth...Невероятно е какви GPS услуги се предлагат в наши дни. Някои са много полезни, а други ви карат да се чудите какъв е смисълът от тях. Можете да ги използвате за GPS навигация или да следите къде са вашите деца. А сега нахлузването на чифт обувки ще позволи на приятелите ви да следят вашето местоположение чрез Facebook или други социални мрежи. Isaac Daniels Group обяви BLUE GPS. Това са обувки с GPS предавател, които могат да бъдат проследени чрез мобилен телефони през Bluetooth. На някои хора може да им се стори доста полезно, но може би това ще е просто поредната стока от която почти никой няма нужда. Хубавото е, че поне приятелите ви ще знаят къде сте във всеки един момент. За момента услугата се предлага само в Латинска Америка, а цената на тези уникални обувки е 211 лв ($150).
източник: VPO чрез Textually

Пръстовият отпечатък замества кредитните карти
В Холандия вече можете да си платите в магазина дори само с пръстов отпечатък, съобщи ИТАР-ТАСС. Прогресивният метод е въведен от голямата верига супермаркети “Алберт Хайн”. Наистина, засега само в магазина в град Бройкелен, който се намира между Утрехт и Амстердам.Всеки купувач, който иска да изпробва нововъведението, трябва да се регистрира, показвайки лична карта, дебитна или кредитна карта и да сканира отпечатък от свой пръст в специален апарат. От този момент той ще може да плаща всичко, което е закупил в магазина, без да се налага да носи пари в брой или кредитна и дебитна карта. Парите ще бъдат превеждани автоматично от банковата сметка на клиента, след като устройството за разчитане разпознае “притежателя” на пръста, поставен в него. /Vsekiden.comИзточник: dnesplus.bg

UK Report Predicts Brain Implants, Revolution, 3 July 2008
http://www.guardian.co.uk/science/2006/jul/13/lifeandhealth.healthandwellbeing - Brain implant offers hope to paralysed
http://www.infowars.com/?p=2795 - Британско правителство разработва план за проследяване на бивши и настоящи затворници чрез имплантирани microchips под кожата.
Понеже затворите са претъпкани, много от затворниците са освободени, като им е прикачена гривна на глезените, която излъчва сигнали, подобни на тези на мобилните телефони.
Министерството на правосъдието проучва възможността за инжектиране на на чип - радиочестотната идентификация (RFID), в задната част на рамото на затворниците, който съдържа информация за името, адреса и криминални досиета. Такива чипове (built-in antenna), биха могли да бъдат сканирани от специални четци. Имплантиране на чипове за радиочестотна идентификация в багаж, домашни животни и добитък, става все по-популярен през последните години. В допълнение към мониторинга incarcerated затворници, Министерство се надява да използва чипове на тези, които са на условна присъда или друго съобщение. Чрез сателитна връзка, включително система в чип, полицията ще може да се използва система за глобално позициониране (GPS) технология за проследяване на субектите на точните места по всяко време. Според защитници на подобна мярка, това би могло да помогне на секс престъпници, които са далеч от "забранени зони”, като училища.

Днес използва ли някой биочип? Да. 2000 души в целия свят са си имплантирали доброволно чиповете на VeriChip – в горната част на дясната ръка (2007 г.).
Сред тях са пациенти с хронични заболявания, но също така ВИП-посетители на нощни клубове в Барселона и следователи от Министерството на правосъдието в Мексико, за които се изисква специален достъп до данни за трафик на наркотици. През следващите две години VeriChip и Агенцията за подпомагане на болни от Алцхаймер възнамеряват да инжектират чипа на 110 пациенти с деменция или с Алцхаймер. През септември, малко след като първите 90 болни от Алцхаймер във Флорида бяха оборудвани с имплантанти, компанията беше атакувана за това. Освен това, милиони животни по света са с такива чипове, като в България вече е факт. Едно от изискванията на ЕС при извеждането на кучето Ви зад граница е чип и тест за бяс. След 2007 година идентификационният чип за домашни любимци ще стане задължителен и в страната.

Анти- RFID активисти, смятат, че имплантирането на чипове от морална гледна точка е неприемливо и то предимно в деца. Дали тези чипове могат да опазят детето Ви? Проф. Кевин Уоруик от Reading University променя изцяло позицията, като първо е бил привърженик на проследяващите чипове за деца, като предлага на родители да имплантират такива, които биха успокоили страховете им. По-късно той споделя как съпротивата срещу проследяващите имплантанти го е накарала да преосмисли позицията си:
„Мисля, че това е отвратително спрямо децата.”

Други противници на RFID смятат, че от имплантирането на чипове за проследяване на изгубени деца няма особена полза, тъй като локализират местонахождението в рамките на определен обсег. Други ги наричат „Капан”, като карат децата да се страхуват или заблуждават, че чиповете могат да се погрижат за безопасността им. Реално нито един родител няма да може да стои непрекъснато пред компютъра, за да наблюдава къде се намира в момента детето му.
В други случаи е особено опасно при малки деца, които могат да разранят раната си след имплантирането.


Освен несигурността за личние данни, мединските подозрения, моралната гледка
точка, съществува и религиозно противопоставяне, базирано на „Откровението на Йоан” в Библията, където е описано „числото на Звяра” . Библията ни казва, че “белег” ще бъде имплантиран на дясната ръка или на челото на всеки човек, а не поставен върху тях. Гръцкият текст използва за “белег” гръцката дума haragma - драскотина, гравиране, врязване. С други думи става въпрос за “белег” , гравиран или врязан в ръката или челото на човек. “И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им бъде сложен белег на десницата или на челата им; за да не може никой да купува или да продава освен оня, който носна за белег името на звяра или числото на неговото име” (Откр. 13:16-17).

“Тук е нужна мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра (Антихрист), защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест - 600 60 6 или 666” (Откр. 13:18). Какво значи това? Знаете ли, че 666 всъщност е гръцка дума? Знаците CHI XI STIGMA, използвани като числа, означават 600 60 6 (666).

Доводите на другите противници са: опасни ли са RFID чиповете от медицинска гледна точка. Така някои медици твърдят, че те могат да изострят алергии, а експерти-онколози твърдят, че идентификационните чипове, които работят в радиочестотния диапазон причиняват рак, поне при животните. Чиповете, които понастоящем се имплантират в американските войници водят до образуване на злокачествени тумори на лабораторни мишки и плъхове.В някои случаи образуванията обгръщали имплантантите. Учените посочват, че съществуват съществени различия между животните и хората. Лабораторните мишки, примерно, се разболяват много по-лесно. Въпреки това, обаче, заключението е, че влиянието на чиповете трябва да бъде много по-подробно изследвано, преди да започнат да се поставят в по-едри животни и евентуално – хора.Устройствата, които понастоящем се имплантират на хора се правят от VeriChip и в момента ги имат около 2 хиляди души по целия свят. От компанията, обаче, искат значително да увеличат мащаба на проекта и да следят медицинските показатели на около 45 милиона американци.
Босът на VeriChip Скот Силвърман заяви, че до него не са достигали никакви сведения, според които чиповете „причиняват злокачествени тумори при мишки, плъхове, котки и кучета.”„Милиони домашни любимци имат такива имплантанти и досега нямаме сигнали за каквито и да е проблеми.” – допълва той. Силвърман, обаче, явно е пропуснал доклада на токсиколога-патолог Кийт Джонсън от 1996-та, друго германско изследване от 1997-ма, както и още две от Щатите и Германия. Изводите от всичките са, че идентификационните чипове, които работят в радио диапазона причиняват рак при животните. Или пък просто човекът е чел закона на Паркинсън за теориите, който гласи, че всяко твърдение, което отрича теорията трябва да се омаловажава или направо – спестява, както в горния случай.

Междувременно група загрижени за домашните си любимци собственици настояха чиповете за радиочестотна идентификация да бъдат извадени от животните им. Засега от VeriChip няма отговор.

Какво е RFID? Товае абревиатура и значи следното - Radio Frequency Identification, т.е. радиочестотна идентификация. Тези чипове излъчват радиовълни, автоматично приемат и разпознават данни. Могат да се имплантират в продукти и живи организми. Биочипът има размери 7 мм дължина и 0,075 мм широчина – голям е колкото оризово зърно. Той се състои от транспортьор и се презареждаща с литиева батерия. Батерията се презарежда от термодиод, който произвежда електричество, съответстващо на промените на телесната температура.
С напредването на НТП, развитието на технологиите, човечеството е поставено пред пълно предизвикателство за бъдещето. Фантастиката вече става реалност. Може да комуникираме в реално време с различни хора, от всяка точка на света; предстоящи екскурзии в Космоса; свръхнови автомибили, предлагащи минимални усилия от страна на човека и какви ли не още проекти се разработват, улеснявайки живота на всеки един от нас. Сега предстои да захвърлим всички документи, всяка медицинска и др. Информация за нас, след приемането на микрочип ( RFID). Може да пазаруваме без портфейл, кредитна карта, може да шофираме без да носим със себе си необходимите документи, може да отидете на лекар и той вече да знае всичко за вас, без да отнема времеи още хиляди удобства. Всичко това може да стане благодарение на RFID, който обаче остава завинаги в тялото ви и никога не мооже да го отстраните.

Анкета
Въпрос и отговор по проведена анкета преди година и половина. Обърнете внимание само колко малка човешка общност е анкетирана – така е с всички допитвания правени до сега, което не е определящо, но определено подсказва обществената нагласа:

Бихте ли си имплантирали чип за идентификация и разплащания ако това е изискване на държавата?
Да, законите трябва да се спазват! -5 (3%)
Да, това ще направи живота много по-лесен! - 4 (2.4%)
Да, така аз и близките ми ще бъдем по-защитени от престъпления! - 0 (0%)
Ако хората, на които се възхищавам си сложат, ще си сложа и аз! - 0 (0%)
Да, така парите ми винаги ще са си в мен! -1 (0.6%)
Да, ако бъдат добре обяснени от медиите всички предимства! - 0 (0%)
Колебая се! - 5 (3%)
За нищо на света! -150 (90.9%)

Общ брой гласове: 144

Е, будни граждани, надявам се поориентирахте колко “полезни” са всякакви набърквания в личния ви живот, та били те и под формата на здравни грижи за човечеството. Нещо, което вече усилено се лансира в развиващите се страни. Но дори и там няма яснота по действия засягащи целостта изобщо на човешкия индивид. Всичко е на фаза експеримент както си личи, а световното гражданство все още не се е произнесло по това, че не желае такава умишлена “здравна осигуреност”. Но тя систематично се внедрява в ежедневието, набива ни се в главите дори косвено, заблуждавайки човечеството в “полезността си”. Въпреки липсата на яснота относно здравето на индивида, американският президент днес буквално води война с тамошното гражданство, вкарвайки медии и обществени застъпници за потребността от “провеждане на здравна реформа в САЩ” – от предишните ми публикации, надявам сте се уверили колко разлюбена е кампанията му от американския гражданин - редовак. Никой не вярва в нея, но шепата световни властолюбци наливат пари в тези каппании без да жалят средства, защото вече отдавна са отчели ползите от подобен контрол и намаляване населението на земята, в контекст на техните разбирания за установяване на “баланс”, което за момента прогресивно усилено расте, а ресурсите по изхранването му са вече достатъчно мизерни. Ето това гаднярите не ни съобщават и си измислят всякакви репресии над гражданите в различните държави в тази връзка, разбира се действа се поединично както винаги и като в мъгла.
Повод да вмъкна това изречение е и публикуваната по-долу информация “В момента 1,2 млн. българи са здравно неосигурени.(тази статия заслужава специален коментар)” : Солени глоби ще плащат самоосигуряващи се граждани и работодатели, които са пропуснали повече от три здравни вноски. Такава мярка замисля новият екип на здравния министър д-р Божидар Нанев, разкри за "Стандарт" неговият заместник д-р Валерий Митрев.В момента 1,2 млн. българи са здравно неосигурени. Нередовните платци към НЗОК разклащат цялата осигурителна система и възпрепятстват прилагането на солидарния принцип при получаването на здравни услуги, изтъкна д-р Митрев. Той даде за пример президента на САЩ Барак Обама, който е благословил глоба от хиляда долара за всеки американски гражданин, който си е направил оглушки да внесе здравните си осигуровки.Тепърва ще се решава с колко вноски ще възстановяват здравноосигурителните си права хора, които с години не са внасяли данък здраве, уточни зам. здравният министър. Досега най-недисциплинираните платци към здравната система успяваха да си върнат правото на безплатно лечение само срещу 12 здравни вноски.Обмисляме няколко варианта, но това е въпрос на по-широко обсъждане с експерти и депутати от здравната парламентарна комисия, изтъкна Митрев. Само за една година армията на здравно неосигурените се увеличи с 21 хиляди души, алармираха наскоро от здравната каса./standartnews.comС почитания към д-р Божидар Нанев, но ще му съобщя, че говори пълни глупости:
1. Цифрата, която е съобщил не е вярна
2. Да се позамисли каква здравна услуга се предлага – настоящата е гротеска по случващото се в здравния сектор
3. Да се замисли какво е прунуден да плаща българският народ и защо
4. Да се позамисли какво е релното ни здравеопазване и защо народът масово не е обслужван здравно
5. Да се позамисли защо в България смъртността е толкова абсурдно висока
6. Да се позамисли по неуточненото законодателство (което е и противоконституционно) вече 20 години и докога ще се действа конктюрно
7. Да се позамисли за какво е сложен на този пост: да измисля глоби; или да прави здравна политика в държавата ни
8. Да помисли кой разклати цялата здравно-осигурителна система в България, а от окралите я олигарси да си потърси народните пари в тази връзка
9. Да си помисли в тази криза как най-добре да осигури здравно българския гражданин, докаран до плачевното състояние - да не може да отиде и да си извади един зъб дори
10. Да спре да ни цитира действията на Обама, които вече достатъчно са компроментирани пред света по отношение здравеопазване
11. Да се замисли защо непрекъснато се увеличават здравнонеосигурените – дали защото са доволни от услугата или просто са неплатежоспособни (не по тяхна вина, а поради драстични пагубни неразбории в държавата ни)
12. Да се замисли допустимо ли е да прави недемократични изявления в мандата даден му точно тези “нередовни платци”
13. Да се замисли в каква степен е неговата солидарност към бедстващия ни народ като лекар
14. Данък здраве не съществува като понятие господине, терминът е доброволно здравно осигуряване, и смисълът му зависи от подсказките на самата държава в тази област
15. Кой Ви е казал г-н Нанев, и кога научихте погрешния урок да вините, ограбвате и манипулирате българското население от позицията на властта? Поведението Ви е позорно! Ако една държава не се грижи за здравното осигуряване на гражданите си, то тя мълчаливо признава, че извършва геноцид над гражданството в нея! И Вие ли се присъединявате за срам към подобно поведение на предшествениците ви?
16. Случайно да не би и Вие да сте радетел на внедряването на био чиповете сред човеците и защо не изразявате личната си позиция по вписването на биометрични даннни на субекта в документите му за самоличност, на фона на нестабилна, непълна и незащитена информационна здравна днес действаща система, с каквато ни заблуждавате, че работите? Нали сте министър? Изпълнителната власт вече може да креира съответно, подходящо законодателство! Направете го хуманно, както повелява лекарската ви клетва, и както Ви задължава дадената в качеството на министър пред Парламент и Народ. Чака ме.

Най-учтиво Ви моля да се замислите за изброеното, просто само ще Ви е от полза, защото ще Ви смениме като нищо. Уточнете си нещата по състоянието на здравната ни система въобще и в цялост днес, облечете законите си съгласно Конституцията ни, спрете да правите лекарите търговци на некачествени здравни услуги – в момента с безотговорността си и безразличието си те у-б-и-в-а-т българското население, а това ли е целта? Създайте опции от пакети както за бедните, така и за пенсионерите, за децата, за юношите, за инвалидите, за богатите (5% от насението ни), но справедливо и по “джоба”. Работете добронамерено за човешкото здраве – защото ограбването на народа през тези 20 години бе направо страшно. Та да ви запомним с добро! Наблюдаваме Ви!




Няма коментари: