вторник, 25 август 2009 г.

КАК СЕ ПЛАЧЕ САМО С ЕДНО ОКО?

Снимката е на пакистанска жена залята с киселина, където това е също ежедневие!

Масларката се е заела да сe изкара болна, за да не лежи, ако бъде осъдена! А на 23 август отново 32-годишен мъж е бил залят с киселина пред бл. 147 в кв. „Младост“ във Варна. Правосъдието ни не работи. Как се живее с този стрес, в който битува обикновения човек всеки ден, управляващи, на фона на лигавщините на бившата социална министърка? Ще бъде ли оправдана тя и разни други като нея, които са виновни за гадния живот в страната ни?

Има Бог – Масларова се побърка от страх от затвора!
Бившият социален министър Емилия Масларова е в страхотна емоционална криза след като новата власт я разкри в схемите й за източване на държавната хазна. И без това закръглената червена депутатка е започнала още повече да дебелее и загубила съня си.
Причината е страхова невроза, че може да стане една от бившите управляващи, които ще бъдат разследвани за далавери и пратени на топло. Още повече схемите на Масларова били толкова явни и неприкрити, че нямало нужда от особени напъни да се намерят доказателства.
Може би си спомняте, че Емилия Масларова уж се бе излекувала от рак. Поне така разтръбиха медиите. Покрай наново появилите се проблеми със здравето тя пак развила фобията, че може да развие рак.
След щателни прегледи лекарите установили завишено количество от хормоните на стреса. За да не развие някакво друго заболяване и да спре да пълнее, личният лекар на Масларова й предписал пълна почивка и никаква политика и напрежение.
Лекарят дори й препоръчал да тръгне на психотерапевт, който да й помогне да прогони лошите мисли и страха от наказание.
Според запознати Масларова в момента е на почивка в Италия заедно с цялото си семейство – съпруга си Антон и децата. Освен това е изключила всичките си телефони и наистина се е отдала на пълна почивка.
Една от многото скандални прояви на Емилия Масларова като социален министър бе пращането на български пенсионери на море в луксозни комплекси. Така червената министърка възроди спомените на старите хора за това как партията се грижи за тях. Освен това почивката им бе платена от държавната хазна, а парите влязоха в приятелски кръг с хотели по морето.
На Масларова може и нищо да й няма, твърдят други наблюдатели. Според тях тези болести умишлено се измислят, и то докато е време, за да се избегне активна присъда със затвор. Подобно на стотиците криминални босове и Масларова се е заела да сe изкара болна, за да не лежи, ако бъде осъдена.

Ще те залея с киселина!
Ужасно е да чуеш подобна заплаха по телефона, още по-страшно е да станеш жертва на подобно подлезурско посегателство. Само страхлив и изключително злобен човек може прибегне до подобен вид отмъщение.
Можете ли да си представите какво е да чуеш как кожата ти съска, превръща се в мехури и се свлича? А какво е чувството след това? Особено ако си жена, и то красива. Примери колкото искате… 33 годишната Петя Минкова, журналистката Анна Заркова и покойната вече строителна инспекторка Светлана Гебрева. Психолозите казват, че повечето случаи жертвите са жени, защото с този акт се наказва тяхната външна визия. Сред жертвите на този вид престъпления напоследък има и много мъже.
32-годишен мъж е бил залят с киселина пред бл. 147 в кв. „Младост“ във Варна. Инцидентът се е случил на 23 август.„Лицето на пострадалия не е засегнато. Наранена е кожата на гърба и ръцете“, обясни д-р Касабова. По думите й, изгарянията са леки – 0,05%, и няма опасност за живота на мъжа.
Преди около година двама мъже бяха залети с киселина в Провадия от неизвестен маскиран мъж. 32-годишният Йордан Христов е получил 20% изгаряния по лицето, корема и бедрата и е настанен във варненската Военноморска болница. 19-годишният му приятел е бил с леки изгаряния и след преглед в провадийска клиника е освободен за домашно лечение.
Как всъщност се случва? Намираш киселина, слагаш я в някакъв съд, издебваш жертвата, плискаш и бягаш. В повечето случаи изпълнителите са наемници и не се вписват в никакъв психологически профил. Най-често остават неразкрити. Киселината е като всички останали незаконни оръжия. На който му трябва – намира.
Това е варварски, дивашки акт и поръчителите и изпълнителите трябва да бъдат залавяни и наказвани възможно най-строго. Злобата в тези хора е двигател и измъкнат ли се безнаказано, те ще повторят деянието си. Без значение дали с киселината са заляли човек или кола, какъвто е случая със сина на Боби Михайлов, чието „Порше“ беше залято от уж неизвестни изпълнители, но както може да се предположи с известен поръчител. Но полиция и следствие си траят, нищо че става въпрос за купчина желязо… Тази практика да се заливат хора и по-специално жени с киселина е много популярна в Пакистан, но все си мисля че България не е страна от Третият свят. Този дълбоко индивидуален импулс да накажеш някого трябва да бъде спрян.
Два случая ме разтърсиха здраво, и в двата случая нямаше никакви санкции за извършителите. Става въпрос за журналистката Ана Заркова и Светлана Гербева. Последната почина от рак, малко след като беше обезобразена. Като заподозрян и в двете престъпления е посочен таксиметровият шофьор Петко Петков. Криминалистите работят по няколко версии. Сред тях са лично отмъщение и „наказателна операция“ заради борбата на Гебрева с незаконното строителство. През 1998 г. Петков бе арестуван и за заливането на журналистката Анна Заркова с киселина. По-късно обаче той беше освободен, защото следствието и прокуратурата не откриха нито едно доказателство за вината му.
На две съдебни инстанции – в Софийския районен съд и в Софийския градски съд, Петков е оправдан.

Кратка статистика на случаите :
1998 г. – журналистката Анна Заркова е залята с киселина на спирка в столичния кв. „Младост“.2001 г. – Светлана Гебрева е залята с киселина пред ДНСК в София.2002 г. Рекламният агент от „Мегаталант“ Мария Станева е залята с киселина в кв. „Банишора“.2007 г. – Йордан Лилов е залят с киселина в жк „Дружба“ и са му отрязани ушите.2007 г.- Неизвестен залива с киселина в гр. Баня 65-годишен мъж.2007 г.- Неизвестни заливат с киселина във Варна активиста от „Атака“ Красен Георгиев.2008 г.- Пред Търговската гимназия в София е залята 46-годишната зъболекарка Деница Шанова.2008 г.- На пл.“ Журналист“ 52-годишният инженер Стоян Борисов е залят от Мехмед Хасан. Похитителят е осъден.

Излъчения репортаж на Карбовски по Нова телевизия т.г . Ето как ни се опазват живота и здравето в България – НИКАК . Това е повече от скандално! До кога?: http://vbox7.com/play:1eb7246e&ef=1

Няма коментари: