вторник, 11 август 2009 г.

АСТРОЛОГЪТ НА БОЙКО ФАВОРИТ ЗА ШЕФСКОТО МЯСТО В “ИНФОРМАЦИОННО ОБСЛУЖВАНЕ”

Светослав Спасов вероятно скоро ще получи шанса да приложи знанията си по Фън Шуй и в сградата на фирма “Информационно обслужване”

Освен че съветва премиера по въпросите на администрацията, екс-депутатът Светослав Спасов се опитвал да внесе хармония в живота на Борисов, следвайки методите на китайското изкуство Фън Шуй

Бившият депутат и съветник по въпросите на администрацията на премиера Бойко Борисов, Светослав Спасов, за когото се носят слухове, че изпълнява и функциите на личен астролог на министър-председателя, ще бъде предложен за председател на Управителния съвет на фирма “Информационно обслужване”. Компанията беше избрана за преброител на изборните резултати от вотовете за Европейски парламент през юни и за Народно събрание през юли. Новината за кандидатурата на Спасов беше оповестена от самия Бойко Борисов преди дни.
Народният представител, който три пъти смени креслото си в парламента в последните години, ще наследи поста на скандално известния съветник на бившият премиер Сергей Станишев - Азер Меликов. Той беше отстранен от шефското място в “Информационно обслужване” в края миналия месец, след като стана ясно, че стои за сайта boykostov.info, с който предизборно бяха атакувани Бойко Борисов и съпредседателят на "Синята коалиция" Иван Костов. В момента мястото на Меликов временно се заема от пресаташето на ГЕРБ Севдалина Арнаудова. Нейното назначение, което изненада дори политическите експерти, било извършено като мярка за спешно попълване на бройката до официалното избиране на новото ръководство на фирмата. Очаква се то да бъде извършено на 27-ми или 28-ми август.Светослав Спасов влезе в парламента като депутат от царската партия НДСВ. След разцеплението й той се престрои в редиците на Българска нова демокрация (БНД).В разгара на миналото лято обаче Спасов напусна и младата формация, но все пак остана в парламента като независим народен представител.
Последната крачка Спасов предприе, след като стана съосновател на националното сдружение с нестопанска цел Движение за обновление на българските региони и общини - Д.О.Б.Р.О. То предлагаше да се въведе система за гласуване с електронни карти и чрез Интернет, а работата на членовете на секционните избирателни комисии да може да се наблюдава чрез камери като превантивна мярка срещу "купуване на гласове". Броени дни след учредяването на Д.О.Б.Р.О Европейският център за управление на проекти в България обвини Спасов, че е откраднал тяхната идеяза развитие на регионите у нас.
“Споделяме и подкрепяме идеята за популяризиране и развитие на българските региони, но когато тя се основава на лична креативност и инициатива, а не е продиктувана от политически амбиции за кариерно развитие” гласеше разпространено тогава изявление на на екипа на центъра. (печели по-бързият! Очевидно С.Спасов е такъв. Навремето "Информационно обслужване" бе звено в работата на "Програмни продукти и системи" - последното захранваше целия СИВ с БЪЛГАРСКИ софтуер и от части ХАРДУЕР. Сега вече го няма, а там се работеше и без фън-шуй? И ограбеното за 20 години ДЗУ Стара Загора бе предвидено да прави "фън шуй" за българския народ - направо чудеса. Уникалната му технология и днес е актуална, стига да има кой да я ползва разумно, ако нещо е останало от установките. Боже как се менят времената! б.м.)
Амбициите за кариерно развитие на Светослав Спасов обаче продължиха да се разрастват и в края на юли той си извоюва мястото на съветник по въпросите на администрацията на новия премиер. Градската клюка обаче твърди, че дарбата на Спасов не се ограничава само до даването на експертни съвети в настоящото правителство. Той бил запознат и с философията на хилядолетното китайско изкуство Фън Шуй. Неговата основна цел е хармонизиране на енергията Ци, която включва енергиите на земята, човека и небето. С негова помощ се избират благоприятни места за живеене или се правят промени, целящи подобряване на бита на хората. Следвайки “каноните” на Фън Шуй, Светослав Спасов пренаредил интериора в кабинета на премиера Борисов ( ами в реда на подредбите: Май най-добре ще е ББ, да се направи един персонален екип от профайлъри. Повече работа ще му свършат при управляването! б.м.). Остава да се надяваме, че това обръщане към мъдростта на древните китайци ще окаже благоприятно влияние не само върху личността на Борисов, а и върху бъдещото на вече управляваната от него държава.
Но афинитета на Спасов към методите и науките, който променят живота на хората на енергийно ниво, не се изчерпва само със Фън Шуй заниманията му. Говори се, че той изготвя и хороскопи на новия си шеф, благодарение на уменията си на астролог. До момента обаче прогнозите му не са станали публично достояние. А би било любопитно…

Няма коментари: