четвъртък, 20 август 2009 г.

МОЕТО ОТКРИТО ПИСМО ДО БОЙКО БОРИСОВ И БОЖИДАР ДИМИТРОВ

ДО
г-н Бойко Борисов
М-р Председател на Р България

КОПИЕ:
Божидар Димитров
М-р без портфейл

ОТКРИТО ПИСМО

Уважаеми господа,
На тези линкове: Линк към публикацията ми : http://politteror.blogspot.com/2009/08/20-2009.html и Линк към страницата на българите в чужбина : http://www.emigrant-bg.com/,

са публикувани две открити писма към българското Правителство, чието разрешаване е Ваш приоритет. Като граждани в тази страна, молим, да вземете в най-скоро време положително решение по тях. Исканията на съгражданите ни зад граница са разумни и логични, предвид авторитета на държавата ни пред света. Народът ни се погрижи за него на 5 юли, а те (емигрантите) са част от него. Нека с призива “България може” заедно да ги подкрепим, а Вие като инициатори на това лого да го реализирате. Възможно е лично да сте получили отворените писма и моля да ме извините, че отново Ви споменавам за тях, но това се оказва повод и ние тук, съгражданите им от България най-настоятелно да изискаме бързата Ви намеса.

Г-н Борисов, по повод изявлението на г-н Горанов (по-долу в линка ми е публикувана информация), във връзка със случая “ЛИЛА”, моля да му обърнете внимание, че въпросната госпожа по своя воля се е омаскарила тук, в България, но този маскарлък не бива и не може по никакъв начин да бъде толериран от определени държавни служители в УЩЪРБ на цял един народ днес. Никой не оспорва младостта й, дори не и това, че секси се е снимала и публикувала снимките си в Интернет, спорно е такова леко поведение да ни бъде лансирано и представяно като изключителен вид професионализъм из областта на международни отношения и дипломацията. И не само това, но така да се случи, че дори такава личност да бъде назначавана на гърба на българския данъкоплатец, за консул в съответна държава. Тази госпожа не е имала и няма отговорност първо за себе си, предвид разгулните й изяви, та каква отговорност може да се очаква да прояви към емигрантската ни общност от 14 щата в САЩ? Това означава ли, че постът там е синекурен (т.е. добре платена длъжност, която не изисква работа), или тя ще изпълнява ролята на кукла на конци? И най-важното - кого би обслужило такова назначение? Народът ни, държавата ни, емигрантите ни, кого? Все пак тази “ЛИЛА” не е българската Клеопатра. Гротескно жалко и скандален е този факт.

Нека не се заблуждаваме, г-н Борисов, сега и тук има стотици кадърни и млади, и образовани и красиви хора, със съответен морал и отговорност, с традиционно българско възпитание, които биха били в състояние да заемат такъв пост – минали са съответно обучение, ползват по няколко чужди езика, само дето не са имали шанса да се родят с протекциите на “Лила" и да ползват държавното назначение за собствените си секс облаги, какъвто е статуса на въпросната “млада и кадърна дипломатка”, окачествена от г-н Горанов като “професионалистка”, която трябва да се развива на всяка цена. Та нима другите не трябва да се развиват?

Категорично настояваме “Лила” да бъде незабавно отзована. Какво ще си я правите на местна почва Вие си решавате, но нацията ни не заслужава да консумира подобно “арт поведение”!

Разчитаме на това да дадете на българите и България дългоочакваната промяна в обществено-политическия живот на страната.

С уважение
Нели Кирилова и група българи

Няма коментари: