вторник, 25 август 2009 г.

Луда кражба в „Информационно обслужване“, съкращават го тотално

Невъобразими суми са похарчени за безсмислени ремонти в държавната фирма „Информационно обслужване АД“. Милионите са развързани в последните дни преди изборите и са похарчени със завидна лекота, съобщи проф. Стоян Денчев, шеф на Надзорния съвет на дружеството.
Последните скандали бяха свързани със заплатите, получавани от ръководни кадри във фирмата. Освен директорът Азер Меликов, висока заплата е получавал и бившия изпълнителен директор Иво Николов. Той е взимал скромните 14 хиляди лева месечно.
Между 4 и 6 хиляди лева са средните заплати в дружеството, а заедно с премиите и процента от обората стават около 10 хиляди лева. Съкращаване наполовина на тези доходи предвижда новата програма за управление. Намаляване на администрацията и редуциране на разходите поне с 15 процента до края на годината също влиза в плановете.
В момента в „Информационно обслужване АД“ върви вътрешна проверка, а паралелно с нея и ревизия на Държавния вътрешен финансов контрол. От резултатите ще се възползва също и прокуратурата, тъй като има данни за големи престъпления.
Във фирмата сега работят 847 служители. Клоновете й са във всеки областен град с прилежащите сгради – 26 клона. Ще има тотално оптимизиране на структурите, но няма да има разпродажби на всяка цена, твърдят управляващите.
Със сигурност на 27-ми септември ще има Общо събрание на дружеството. На него ще се премине към едностепенна формула на управление – Съвет на директорите. Фирмата трябва да престане да бъде обслужваща на управляващото мнозинство, а да си върши професионално работата.

От тук изгледайте клипа, за да се уверите колко ченгета само са яхвали "Информационно обслужване" през годините. На тяхно разпореждане са били всички териториални изчислителни центрове - местата, където се е извършвала обработката на всякакви данни, най-вече икономически по области, и където са се извършвали манипулациите с всякакви показатели за страната, и естествено местата където са се заличавали всякакви следи. Който е управлявал тази информация, той е управлявал в сянка страната ни:
http://vbox7.com/play:26837178&ef=1

Няма коментари: