събота, 21 ноември 2009 г.

ИЗВЕСТИЯ - 21 НОЕМВРИ 2009

Ускорителят на частици отново е рестартиран (СЛЕД 2 МЕСЕЦА БЪЛГАРСКА МЕДИЯ СЕ СЕТИ ДА НИ ИНФОРМИРА)
Ускорителят на частици на ЦЕРН - Големият адронен колайдер, е рестартиран след 14-месечна повреда, съобщи АФП.


ПО НЮЗ.БГ
На 19 септември инцидент предизвика изтичане на цял тон течен хелий в 27-километровия тунел, монтиран 100 м под земята.
Големият адронен колайдер - най-големият в света инструмент, използван във физиката, бе спрян за пръв път дни след задействането си на 10 септември заради проблем в електрическата система за охлаждане.
Целта на колайдера е да ускори снопове от частици почти до скоростта на светлината, а после да ги сблъска, пресъздавайки за кратко условията, съществували след „Големия взрив", създал Вселената преди 13,7 млрд. години.
За създаването му бяха необходими почти 20 години, 6 млрд. швейцарски франка и екип от 5000 учени.

Google показа своята операционна система (НОВИЯТ СОФТУЕР ИЗИСКВА И НОВ ХАРДУЕР, ДАНО МАСОВО ДА МОЖЕ ДА СЕ ПОЛЗВА – ДА СМЕ В СЪСТОЯНИЕ парично, ДА СИ ПОДНОВИМ МАШИНКИТЕ например)
Google откри изходния код на своята операционна система Google Chrome OS, за която беше съобщено още през юли.
За сега системата не е готова за крайните клиенти - това е по-скоро проект за разработчици, партньори на Google и open-source обществото, подчертава PCworld.bg.
Проектът Chromium OS включва целия изходен код, разработки, които касаят потребителския интерфейс и някои варианти на дизайна за понататъшна разработка.
Като цяло, в официалния блог на Google характеризират системата като „първи щрихи, които ще бъдат украсени през следващата година".
За потребителите новата система ще бъде достъпна през 2010 г.
И така, какво е това Google Chrome OS? „Система за хората, прекарващи в Интернет по-голямата част от своя живот" - именно така Google позиционира своя смел продукт.
Система, в която няма привичните настолни приложения, става безполезна ако компютърът не е включен постоянно към Интернет. Център на системата е браузърът, и всички приложения работят в него. Благодарение на това, потребителят няма нужда да инсталира и обновява програми.
Втора особеност на Google Chrome OS е безопасността. Всички приложения се стартират в безопасен режим, като по този начин заразяването на компютъра се затруднява. При всяко стартиране на Chrome OS, системата проверява целостта на своя код. Ако нещо не е наред, провежда се рестарт, в процеса на който системата възстановява целостта си.
Но най-важната особеност на операционната система на Google е скоростта. За да направят работата колкото се може по-бърза, разработчиците се опитват да оптимизират много от операциите, премахват ненужни процеси и създават възможност за функциониране на всички възможни действия в паралелен режим. Благодарение на това, стартирането на новата система отнема само няколко секунди.
Google Chrome OS се позиционира преди всичко като система за нетбуци, при това тя не може да бъде инсталирана на всички модели заради някои ограничения, касаещи хардуера. Така например, новата OS няма да работи с обикновените твърди дискове (ще може да се инсталира само на SSD), ще има ограничения и в поддръжката на Wi-Fi картите.
Google планира първите устройства с предварително инсталирана Chrome OS да се появят догодина към Коледа.

Взрив на газ разруши част от блок в Москва (ГАЗОФИЦИРАНЕТО ВИНАГИ Е БИЛО ПРОБЛЕМ ПРИ МАСОВА УПОТРЕБА, ТОЧНО ЗАРАДИ СИГУРНОСТТА. ЩЕ ЧАКАМЕ НЕЩО ПО-БЕЗОПАСНО, ЕВТИНО И ПОСТОЯННО – НАПР. ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА СЛЪНЦЕТО ...!)
Трима души са загинали, а 19 са ранени при взрив на газ за битови нужди в жилищна сграда в Москва, предаде Риа Новости. Сред пострадалите са и 4 деца.
Обитателите на засегнатия вход са евакуирани в близко училище.
Пораженията на сградата са толкова големи, че властите обмислят вариант тя да бъде съборена, тъй като ремонтирането й може да се окаже невъзможно.
По първоначални данни, експлозията е станала в хранителен магазин в приземния етаж на блока. Площта на последвалия пожар е около 100 кв. м.
Разрушени са 50 кв. м от площадката между приземния и първия етаж
В спасителните операции са участвали 244 души.

31 загинали при взрив в китайска мина (СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ! ИНАЧЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ КИТАЙ, КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ ИЗПОЛЗВА ТРУЖЕНИЦИТЕ СИ, НАЛИ И БЕЗ ТОВА СА МНОГО ... И Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ЗАМЪРСИТЕЛ В МОМЕНТА НА АТМОСФЕРАТА В СВЕТА – МАЙ ГОЛЯМО ОБЛАГАНЕНЕ НА CO2 ЕМИСИИТЕ, НА ТЯХ ЩЕ СЕ ПАДНЕ ... ЩЕ ВИДИМ!)
31 души са загинали при експлозия в каменовъглена мина в провинция Хейлонцзян в североизточен Китай, предаде АФП.
82-ма миньори все още са блокирани под земята на дълбочина близо 500 м и съдбата им е неизвестна.
По време на взрива в мината са работели 528 души. 389 от тях са успели да избягат, съобщава Синхуа. Инцидентът е станал около 02:30 местно време.
Спасителните екипи са открили до момента 31 тела.
Мината е собственост на компанията Лонмей Майнинг, в чийто филиал в Хейлонцзян работят 88 000 души. Компанията е сред 520-те най-големи държавни компании в Китай.
При аварии в общо 16-те хиляди мини в Китай миналата година по официални данни са загинали над 3200 души.
Най-честата причина за злополуките е неспазване на изискванията за безопасност на труда, липса на вентилация и противопожарно оборудване.

Северна Англия се наводни (ДА! ПРИРОДАТА Е НЕУМОЛИМА. ПРОМЯНАТА НА КЛИМАТА ПО СВЕТА ВЕЧЕ ЗАПОЧВА ВСЕ ПО-ИНТЕНЗИВНО ДА СЕ ПРОЯВЯВА. ОЧАКВА СЕ ВСЛЕДСТВИЕ ПРЕДСТОЯЩИТЕ КЛИМАТИЧНИ ПРОМЕНИ ТЕЗИ ПАРЧЕТА ЗЕМЯ ДА МИНАТ КЪМ ФАУНАТА НА АТЛАНТИЧЕСКИ ОКЕАН, А ДО ТОГАВА бая НЕПРИЯТНОСТИ ЗА НАСЕЛЕНИЕТО ще има ТАМ!)
Стотици хора бяха евакуирани от домовете си в Шотландия и Северна Великобритания, а един полицай е изчезнал, след като непрестанни проливни дъждове предизвикаха големи наводнения, съобщи британската агенция за опазване на околната среда, цитирана от ДПА.
В най-тежко засегнатите райони на графство Къмбрия в Североизточна Великобритания и части на Шотландия.
Блокирани са главни пътища, затворени са училища, а хората са принудени да напуснат домовете си.
Спасителни екипи в Къмбрия съобщиха, че са започнали да издирват полицай, който изчезнал, след като след голямо наводнение в град Уъркингтън рухнал мост. Освен него липсват още 11 души.
Неколкостотин души бяха настанени в спешни центрове за подслон през нощта.

Новият грип продължава да се разпространява (ИНТЕРЕСНО! ЖИВОТНИТЕ-ПУЙКИ, КОКОШКИ, СВИНЕ И ДРУГ ДОБИТЪК, КОТКИ..., СЪЩО МАСОВО БОЛЕДУВАТ в Северна Америка ОТ “СВИНСКИ ГРИП”, А ФЕРМЕРИТЕ КОИТО ГИ ГЛЕДАТ, СА СИ ЗДРАВИ И ЖИВИ! НАЛИ НИ ОБЯСНЯВАХА, ЧЕ УЖ ПО ВЪЗДУШНО-КАПКОВ ПЪТ СТАВА ПРЕНАСЯНЕТО НА ЗАРАЗАТА – ЗАЩО ФЕРМЕРИТЕ ТАМ НЕ СА БОЛНИ ОТ НЕГО СИ ЗАДАВАМ ВЪПРОСА? ИМА НЕЩО, КОЕТО НЕ НИ СЕ КАЗВА ДОБРОСЪВЕСТНО за случващото се по СВЕТА!!!)
Новият вирусен грип H1N1 е отнел живота на 6750 души, с 500 повече или с 8% повече само за една седмица, сочат данни на Световната здравна организация, предаде АФП.
Броят на починалите в резултат на пандемичния вирус, появил се през март-април, се повиши до 6750 на 15 ноември в 206 страни и територии, съобщава организацията. Северна Америка остава най-силно засегната с над 4806 смъртни случая, следвана от Азиатско-тихоокеанския регион (1323) и Европа (350).

Опразниха сметката на президента (МАКАР И СЛУЧАЙНА, ГРЕШКАТА Е СКАНДАЛНА), Професия безработен чак до пенсия (АЗ ЛИЧНО, ОТ ПОСЛЕДНИТЕ НИ СТРАХОТНИ 20 ГОДИНИ, “10 ГОДИНКИ” СЪМ БИЛА ВСЕ БЕЗРАБОТНА И НИКОГА “БЮРОТО ПО ТРУДА” НЕ МИ Е НАМИРАЛО РАБОТА, А СЪВЕСТНО И С НАДЕЖДА СЪМ СЕ РЕГИСТРИЛА ТАМ! ВЕРОЯТНО И ДРУГИ ИМА КАТО МЕН В СТРАНАТА?... В ТОВА СЕ ЗАКЛЮЧАВА И ГОЛЯМАТА НИ ПРАВДА НА “НЕЖНАТА НИ РЕВОЛЮЦИЯ”! СПОРЕД СЛУЧИЛОТО МИ СЕ през тези черни и загубени безвъзвратно години – ИЗЛИЗА, ЧЕ АЗ НЯМАМ ЛЕЛЕЯНАТА КОМПЮТЪРНА ГРАМОТНОСТ, С НИСКО ОБРАЗОВАНИЕ СЪМ, НЯМАМ НИКАКВА, АМА НИКАКВА КВАЛИФИКАЦИЯ И ЕДВА ЛИ НЕ “НЕ СТАВАМ ЗА НИЩО” В ТОЗИ ЖИВОТ? МАЙ ТАКА ИЗЛИЗА. ИСТИНАТА Е СЪВСЕМ ДРУГА, Г-ДА УПРАВЛЯВАЩИ НИ!)
24 часа"
Опразниха сметката на президента
Твърде неприятен инцидент се е случил в сряда с банковата сметка на президентството, научи "24 часа" от два независими и добре информирани източника. На "Дондуков" 2 с изненада разбрали, че сметката е опразнена, а тяхно проучване установило, че средствата са изтеглени по нареждане на финансовото министерство.
Наложило се дори екипът на президента спешно да събере и да внесе 500 лева, за да не бъде закрита сметката. Интересен момент е, че това се случило в деня след като държавният глава публикува своя статия на сайта на президентството и защити БАН, нападната от финансовия министър Симеон Дянков.

„Труд"
Професия безработен чак до пенсия
Здрави и прави безработни ще получават от 1 януари 2011 г. месечни помощи без ограничение в срока. Досега те имаха право на тях 12 месеца. През това време трябваше да си намерят работа или да тръгнат на курс за преквалификация. Иначе помощите им се спираха. Сега правителството смята да премахне ограничението по настояване на Европейския комитет за социални права след колективна жалба на Европейския център за правата на ромите.
Националният съвет за тристранно сътрудничество вчера прие досегашното ограничение в срока за получаване на социални помощи от безработни в трудоспособна възраст да отпадне.

„Труд"
Дянков остави Първанов без лев
Симеон Дянков остави президента без пукната пара. Финансист номер 1 източи за два дни сметките на "Дондуков" 2, научи "Стандарт". В сряда Дянков наредил парите за администрацията на Георги Първанов да бъдат изтеглени от БНБ. На "Дондуков" 2 останали без средства за служебни телефони, ток, парно, вода, бензин.
Научихме от БНБ, казаха потресени служители от "Дондуков" 2. Банкер позвънил на главния счетоводител на държавния глава и изумено попитал наистина ли Президентството иска да закрие сметката си, тъй като в нея има 0,00 лв. За съществуването й са нужни поне 50 лв. Спешно ги събрахме помежду си, разказаха от Президентството. Ден по-късно Дянков върнал парите. Финансист номер 1 не се е извинил на президента. Техническа грешка, бе единственото обяснение от екипа му.

„Стандарт"
Бунт срещу скъпата ракия
Решиха да вдигат ракията и народът скочи. Към властта заваляха кървави писма. Който пие, пак ще си пие, просто хората ще станат по-гладни и по-бедни. А преди 1110 години дори хан Крум се смили над лозята заради момъка Мавруд, коментират по кръчмите.
Акцизът на твърдия алкохол ще бъде увеличен от 1110 на 1250 лева, както писа "Стандарт". Така поскъпването ще е със 72 стотинки на литър 40-градусов алкохол. Това изчислиха депутатите от бюджетната комисия в парламента. Те приеха предложението за поскъпване на алкохола, внесено от Кирчо Димитров, депутат от Синята коалиция.

„Стандарт"
Волен: Свалете охраната на Доган
Парламентарните скандали също не стихнаха и в последния работен ден на депутатите. Трибуната отново се превърна в бойно поле. Причината бе закъснението на шефката на Народното събрание Цецка Цачева за началото на заседанието. Тя бе на среща със сдружението на общините, но БСП и ДПС ехидно ръкопляскаха, когато се появи в зала. Пръв да я защити скочи лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Той обяви, че парламентът е "превърнат в театрална сцена и онези, които ръкопляскаха, са разсипали държавата". Сидеров отново нахока ДПС, че лидерът им Ахмед Доган "не идва на работа". Затова шефът на патриотите поиска да се преразгледа статутът на НСО, тъй като охранява "човек, който не стъпва в парламента". "И той трябва да седне на съдебната скамейка и тогава целият български народ ще ръкопляска", отсече Сидеров.

„Монитор"
Цонев с две обвинения за далавери
Втори министър от кабинета „Станишев" вчера бе обвинен за извършване на престъпления по служба. Ексвоенният шеф Николай Цонев бе привикан вчера в Националната следствена служба, за да му бъдат предявени материалите, събрани срещу него.
Според прокуратурата Цонев е извършил две престъпления по служба. Едното - купуване на мобилен завод за производство на хангари, той е разписал, когато е бил министър, а другото - съмнителна сделка за купуване на авиотехника, е парафирал, докато е бил управител на управление „Снабдяване и търговия" в Министерството на отбраната.

„Монитор"
Децата ни тлъсти още от проходилката
И бебетата ни вече са с наднормено тегло, предупреди вчера шефът на Националния център по опазване на общественото здраве проф. Стефка Петрова. Според скорошно изследване при децата от 1 до 5 годинки общо 10,8 на сто натежават на кантара над нормата, 8% са със свръхтегло, а 2,8% имат откровено затлъстяване. Според проф. Петрова подобни отклонения вече има и при малцинствата, което показва, че не става дума за определен социален и икономически статус, а за незнание и неразбиране на здравословното хранене. Дори при ромите децата под нормалното тегло са 5%, докато свръхпълничките са близо 11%.

„Монитор"
Президентът на ЕС в София на 14 декември
Новоизбраният президент на ЕС Херман ван Ромпой ще посети страната ни на 14 декември. Белгийският министър-председател потвърдил за визитата си, която ще бъде една от първите му, след като пое поста, на срещата с премиера Бойко Борисов. Новината съобщи самият той минути след като Европейският съвет избра Ромпой за президент на заседанието, което се проведе в Брюксел.
Британският еврокомисар по търговията баронеса Катрин Аштън пък бе избрана за върховен представител на ЕС по външната политика.

„Дума"
ЕК съди България заради боклука на София
Европейската комисия реши да започне наказателна процедура срещу България заради липсата на завод за отпадъци в София. Още през 2007 година страната ни трябваше да разполага със съоръжения за третиране на боклука по евростандартите. Забавянето от две години доведе до две писмени предупреждения от Брюксел. В крайна сметка от ЕК са преценили, че още няколко години София няма да има ефективно преработване на сметта и затова ще заведе дело срещу България в Съда на европейските общности в Люксембург.
Европейската комисия може да поиска от съда да наложи финансова глоба на съответната държава членка, която не спазва клаузи по договора с ЕС.

„Сега"
Кризата върнала България в 1985 г.
20 години след началото на прехода българската индустрия се мъчи да достигне върховото си ниво от 1988 г. Това се е получило през миналата година, но заради връхлетялата ни глобална криза сме се върнали на нивото от 1985 г., показва анализ на Българската стопанска камара.


ПО Money.bg

Рецесията върнала икономиката ни към 1985 г. (ДА! ЕТО НАГЛЕДНОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО, ДРУГ ГО Е КАЗАЛ И ИЗВЕЛ КАТО ИЗВОД, КАК БАБА Б(к)СП СРИНА ЖИВОТА НА СТРАНАТА НИ ЗА 20 ГОДИНИ. ВСИЧКО ОШУШКА И ...ПРОДЪЛЖАВА ТАЗИ ДЪРТОФЕЛКА. СПОРЕД ДАННАТА ЗА ВАЛУТНИЯ НИ БОРД, ИЗЛИЗА ЧЕ ЗАЕТОСТТА У НАС...- ПРОЧЕТЕТЕ СИ ГО САМИ, САМО ОТ ДАТАТА НА ВЛИЗАНЕТО МУ В СИЛА - ЗАЕТОСТТА Е НАМАЛЯЛА СРЕДНО С 12%, КАТО ПРИБАВИТЕ И ЦИФРАТА ЗА БЕЗРАБОТИЦАТА В СТРАНАТА НИ ЗА ПЕРИОДА ОТ 1989-1997, ВЕРОЯТНО ЩЕ СМЕТНЕТЕ КАКЪВ Е РАЗМЕРА НА БЕЗРАБОТИЦАТА У НАС СЕГА, И ДАЛИ ВЪПРОСНИТЕ 9%, С КОИТО НИ НАДУВАТ ГЛАВИТЕ Е верната данна ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА НЕЩАТА В БЪЛГАРИЯ НА БЕЗРАБОТНИЯ СЕКТОР! ЧЕСТИТО)

Заетостта у нас се е понижавала с 1% годишно след въвеждането на валутния борд, а кризата е върнала обема на производството ни до нивата от 1985 г. Това показва проучване на Българската стопанска камара и Фондация Фридрих Еберт, което беше представено днес. В него се посочва, че за една година промишленият ни сектор се е свил с 20% заради кризата.
Успоредно с ролята си на стабилизатор на финансовата система валутният борд е и възпиращ фактор особено за експортно ориентираното производство. Заради механизма се очаква българската икономика да излезе по-трудно от рецесията, посочват авторите на изследването.
Според тях икономическата криза ни е връхлетяла точно когато индустрията е достигнала пиковите нива от 1988-89 година.
За последните десет години производителността на труда се е увеличила с 50%, но това основно се дължи на задържане нивото на заплатите, а не на технологичното развитие.
Отраслите, които по-малко са засегнати от кризата у нас в момента са въгледобива, дървопреработването, производството на хартия, пластмаси и метални изделия.
Позициите си подобряват хранителновкусовата промишленост и текстила, но без прозиводстово на дрехи.
По данни от изследването изключително влошено е състоянието на машиностроенето, нефтопреработването, химическата и електронната промишленост.

Бивш пушач осъди Philip Morris за рекордните 300 млн. долара (ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ КАКВО ЩЕ СЛУЧИ, АКО ЗАПОЧНЕМ ДА СЪДИМ “БУЛГАРТАБАК” ЗА МЕНТЕ ПРОИЗВОДСТВОТО МУ НА БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР– НАПРАВО ОЩЕ ПРИ ПЪРВИЯ ИСК ЩЕ ФАЛИРА ТОЗИ МОНОПОЛИСТ ... ВИЖ ЗА ИЗНОС В РУСИЯ НАПРИМЕР, ПРОИЗВОДСТВОТО МУ Е ДОСТА ПО-ЧИТАВО И ДНЕС! КАК ЛИ ДА ГО САНКЦИОНИРАМЕ?)
Една от най-големите компании за производно на цигари в света Philip Morris беше осъдена да заплати 300 млн. долара на 62-годишна, която е бивш пушач, който в момента има тежко белодробно заболяване, предаде BBC.
Това по информация на адвокати занимаващи се с подобни дела е най-тежката санкция налагана някога в подобен род дела в света. От своя страна гигантът заяви, че ще обжалва присъдата на съда във Флорида на по-висша инстанция.
На ищцата трябва да бъдат изплатени 56.6 млн. долара за медицински разходи и още 244 млн. долара за причинените вреди.
Това е поредната присъда срещу Philip Morris, като в една то тях през това лято беше постановено копанията да заплати компенсация от 13.8 млн. долара.

Орешарски: Управляващите лъжат за финансовото състояние на държавата (С “КЮФТАЦИ ИЛИ ПОСТНИ ПИЦИ” НЯМА “ДА ДЕБАТИРАМЕ”, ДРУГАРЮ, С КАКВО НИ ПРЕДЛАГАТЕ ДА СЕ ХРАНИМ – НО СЕГА И ТУК ИСКАМЕ ДА ЗНАЕМ, НИЕ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА КАК ЩЕ СЕ ИЗХРАНВАМЕ ПО-НАТАТЪК СЛЕД КАТО ПРОИГРАХТЕ И ПРОПИЛЯХТЕ ДЕ ЩО ИМА В ДЪРЖАВАТА НИ?)
Според бившият финансов министър Пламен Орешарски, Бюджет 2010 е доста свит. Той смята, че най-голямата лъжа, свързана с бюджета, е за лошото финансово състояние, в което е оставена държавата.
Оставихме страната с 8 млрд. лева фискален резерв и най-нисък правителствен дълг от 25 години, коментира Орешарски, цитиран от БГНЕС.
Ако погледнем страницата на Министерството на финансите, ще се види, че по наше време са изразходвани 42% от всички годишни разходи, каза той и добави, че не му е комфортно, когато се говорят неистини в парламента. Той каза, че не вижда липси, а кредитите винаги се изплащат.
Освен това, както във всяка фирма, и в държавата всеки нов цикъл започва наново. Според него сегашният бюджет е доста семпъл, но на него не му се "нрави тази кулинария - кюфтаци, пици..."
Относно позицията на опозицията по бюджета, Орешарски каза - щях да се изкажа за бюджета, ако беше станал дебат. Но дебат не стана. Това е загуба за всички, защото управляващите не биха могли да се хвалят с отсъствие на дебат, а опозицията пропусна възможност.
Мисля, че на второто четене вече ще има дебат. Това каза Орешарски в пред bTV.
Много трудно се дебатира бюджет, който се изменя в движение, заяви той и допълни, че е нормално бюджетът да се променя между двете четения в парламента, но когато се променят основни параметри в него, е много трудно да се коментира.
Пламен Орешарски даде пример с добавените 470 млн. лева за здравеопазване, "което е много хубаво, но променя параметрите". Както и с акциза за алкохол, за който стана ясно, че ще се вдигне.
Според бившия финансов министър през второто полугодие на тази година България е минала през дъното на кризата. Би следвало с бавни стъпки икономиката да се възстанови. За следващата година той е оптимист и прогнозира, че БВП няма да остане на заложеното ниско равнище. По-ниски са цифрите в бюджета, отколкото е реалистичният сценарий, заяви той във връзка с очакваните приходи.
Орешарски отказа да коментира споразумението между бившия Министерски съвет и БНБ за внасянето на пари от фискалния резерв в търговски банки, като заяви, че това е класифицирана информация, а освен това е вече и в историята. Според него не всички решения на държавни органи трябва да бъдат огласявани.


ПО Lifstile.bg

Според западни експерти, ако вестникът не успее да се продаде с фотосесия на красавицата, то е по-добре въобще да не излиза (Е, И ПРИ АМЕРИКАНСКИТЕ ВЕСТНИЦИ СИ ИМА... КРИЗИЧКИ! ДА НЕ ИМ ПРИДИРЯМЕ ТОЛКОВА! ДА СИ ГЛЕДАМЕ НАШАТА МАНИПУЛАНТСКА ПРЕСА , ЧЕ ВЕЧЕ МАЙ НЕ ОСТАНАХА ХОРА ДЕТО ДА Я ЧЕТАТ, ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ ВЕЧЕ И НЕ СЕ КУПУВА ПУСТАТА ПРЕСА, ЗАТОВА И ПАВИЛИОНИТЕ СА ОКИЧЕНИ КАТО КОЛЕДНИ ЕЛХИЧКИ ДОРИ И ПРЕЗ ЛЯТОТО!)

И ето драги читатели поредната порция от сексапилната Меган Фокс. Младата красавица се е снимала за намиращия се в трудно финансово положение американски вестник New York Times.
Зевзеци дори коментираха, че ако и така вестникът не може да се продаде, то е по-добре да го закрият, от колкото да се опитват да го върнат на предишните му позиции.
Самата Меган Фокс за съжаление скоро не е правила някоя от любимите й изцепки или "шокиращи" изказвания, за които толкова обичаме да пишаме и да ви досаждаме с тях.
Актрисата от поредицата "Transformers" и "Тялото на Дженифър" за последно каза, че не харесва жените за приятелки. Тя ги смята за лицемерни и неискрени в своите отношения.

Певицата отказала всякакви участия до края на месеца (ТЕРСЕНЕ Й, НЕ ТЕРСЕНЕ Й, ДА СИ СТОЙ У ДОМА АНЕЛИЯ, И ХУБАВИЧКО ДА СИ ПОМИСЛИ, КЪДЕ СЕ СКИТА ДАМЯНЧО!)
Анелия е болна от тежкия грип, който върлува в момента, научи "ШОУ" от нейни близки, съобщават от vip-bg.info
Симптомите се проявили при певицата, след като нейният добър приятел Дамян от "Мюзик Айдъл" се разболял от свински грип.
"Като видях, че обичайните лекарствата, които си бях взела, не ми действат, отидох на доктор и ми казаха, че съм хванала грипа. Първоначално се уплаших, но ми обясниха, че не е страшно и ще си отиде, стига да спазвам предписанията на лекаря", разказала тя по телефона на приятелка.
Заради грипа Анелия е отказала повече от десет участия за месеца. Тя не излиза от вкъщи и личната й асистентка Мартияна я обслужва, като си слага предназначените за предпазване маски.
"Пощуряла съм, не мога да изляза и да се видя с приятелки, изгледах всякакви филми по телевизията и ми е терсене", негодувала пайнерката.


ПО ВСЕКИ ДЕН

Близките до Красьо - или са му много близки, или не го познават (ТОЗИ ДОСАДЕН ПИКЛЬО КРАСИ СЕ СЛУЧВА “ТОП” В БЪЛГАРСКИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ЖИВОТ ДНЕС! ХАЙДЕ СТИГА ЖУРНАЛИСТИ СТЕ НИ ЗАНИМАВАЛИ СЪС СЕЛСКИТЕ МУ ИСТОРИИ! КРАСЬО, ТА КРАСЬО – ПОГЛЕДНЕТЕ ГЛУПОВАТИТЕ МУ ДЕЙСТВИЯ, ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА “ОЛИ” ФИЗИОНОМИЙКАТА МУ. ВСЕ ЕДНО СЕГА ДА ВЗЕМА ДА ИЗПРАТЯ ЕДИН SMS НА BB, И КАКВО ОТ ТОВА? ЕТО ПРАЩАМ ПУБЛИЧНО ЕДНО КОЛЕДНО ПОСЛАНИЕ ЗА НЕГО - може да го коментирате, РАЗРЕШАВАМ – “ДА СТЕ ЖИВ И ЗДРАВ ДЪЛГИ ГОДИНИ! ДА НИ ОТЪРВЕТЕ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ЛЕШОЯДИ ПО-СКОРО! Поздрави Нели”)


Борисов набил гаджето на дъщеря си
Eкип "Всеки ден"
Депутатите, които са имали контакти с плевенския лобист Красимир Георгиев – Красьо Черничкия се разделиха на две групи – или се оказаха негови близки приятели, или пък въобще не го познават. Лютви Местан (ДПС) и Кирил Добрев (БСП) категорично отрекоха да познават такова лице. Въпреки това скандалният бизнесмен е демонстрирал топли чувства към тях и им изпратил поздравителни SMS-и за Новата година. Ердоан Ахмедов каза, че се е запознал с Красьо покрай приятелката му - певицата Магда, която участвала в новогодишен концерт на община Омуртаг. Оттам нататък обаче депутатът не помни да е имал каквито и да било отношения с Черния. “Какви далавери да въртим заедно, та аз от вестниците разбрах с какво се е занимавал”, възкликна Ахмедов пред в. “24 часа”.
За разлика от колегите си зам.-председателят на ДПС Касим Дал чистосърдечно си призна, че е доста близък с Красьо. Имам 123 разговора с Красьо Черния. Това са разговори с добър познат, приятел, познавам го от 4-5 години и съвсем нормално е да си говорим по телефона, заяви Дал пред бТВ в петък.
Въпреки скандалната и не толкова чиста слава, която получи Красьо през последните месеци, зам.-председателят на ДПС е на съвършено различно мнение за него: “Моите впечатления са за един млад човек, който е мой приятел и аз няма от какво да се притеснявам”. На въпрос какво ги свързва, той отговори, че имат “общ лаф” и са ходили по кафенета. “Даже на лов сме ходили заедно”, допълва картината Дал.
Според него сега много хора си измиват ръцете с другаря му и той се превръща в бушон, използван в междуличностните битки във ВСС. “Но нашето приятелство няма нищо общо с това, което се случва с него”, увери Касим Дал.
Дал бе един от четиримата депутати, които бяха обявени от председателя на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси Яне Янев като присъствали в списъка с контакти в телефона на Красимир Георгиев. Най-много разговори е провел Касим Дал - 123. Ердоан Ахмедов от ДПС е имал изходящи и входящи SMS-и, както и входящи и изходящи разговори с Красьо Черния. Лютви Местан и Кирил Добрев са получавали обаждания и есемеси от плевенския бизнесмен, но няма данни да са му отговаряли. В мрежата на Красьо бяха оплетени и бившият зам.-министър на финансите и отговорник за еврофондове Димитър Ивановски. Според Яне Янев в електронното тефтерче на лобиста присъстват имена на хора от президентската администрация и МВР. Сред имената, които изплуваха още преди време бе и това на бившия финансов министър и зам.-лидер на НДСВ Милен Велчев.

Красьо и Коледно-новогодишните пожелания
Макар в сряда председателят на Комисията за борба с корупцията и професионалната етика в Народното събрание Яне Янев да обяви, че Кирил Добрев и Лютви Местан са пращали SMS-и на плевенския лобист, истината се оказа друга. Красьо Черничкия е демонстрирал топли чувства към двамата народни представители и им изпратил поздравителни SMS-и за Коледа и Нова Година. В писмо от Върховна касационна прокуратура, изпратено по повод искането на Местан за повече информация, се казва, че към телефона на Местан са регистрирани два SMS-а и две обаждания от номера на Красимир Георгиев. Разговорите са били с продължителност от 2 секунди и 28 секунди.
Лютви Местан обясни, че все още не е получил информация за съдържанието на съобщенията или проведените разговори, за времето на които нищо не можело да се каже, тъй като били твърде кратки.
Подобна е ситуацията и при депутата от БСП Кирил Добрев. Той е получил две съобщения на мобилния си. Към неговия мобилен телефон са регистрирани две съобщения, изпратени от Георгиев на 25 декември 2008 г. и на 1 януари 2009 г. Оказа се, че е допусната малка грешка - съобщенията не са изходящи, а входящи и са за празниците с пожелателен характер, коментира Добрев. Въпросът е кой носи отговорност и защо името ми беше вкарано в скандал, попита депутатът. Означава ли това, че държавата се управлява от жълтата преса, къде отидоха темите за бюджета и безработицата, попита Добрев.

Добрев нападна премиера Борисов
Червеният депутат върна топката към управляващите и отправи индиректно обвинение към премиера Бойко Борисов. Добрев попита: “Какво ще правим, ако, просто хипотетично, се докаже, че бившият кмет и настоящ премиер също е водил кореспонденция и телефонни разговори с нерегламентирани субекти? „Всички разбрахме кой е Красьо Черния. Ако до петък можете да ми кажете кой е Стенли и каква връзка има с днешните управляващи, тогава ще ви отговоря?”, мистериозно отбеляза Добрев.

Борисов: Защо не ме питате за Чики и Пики?
Със скандал завърши извънредният брифинг на министър-председателя Бойко Борисов в петък вечер. Премиерът се ядоса на въпросите на Кирил Добрев, които депутатът от “Коалиция за България” зададе днес в парламента. Журналистите ги повториха тази вечер и настояваха да получават отговор. Те се интересуваха дали Борисов познава лице на име Стенли, свързано ли е лице с такъв прякор с поръчки в столичното метро и дали хората, участващи в поръчките за метрото, са свързани с г-жа Цветелина Бориславова.
“Не познавам човек с прякор Стенли”, категоричен бе Бойко Борисов. После допълни, че не познава хората по прякори и не иска да се занимава с клевети. “Що не ме питате кой е Чики? Кой е Пики? Кой е Кирил Добрев? Ако има някакви съмнения или данни за извършени нарушения да отива и да ги внася при прокурора и така да се приключи случаят”, ядоса се премиерът. “Това означава ли, че хората, които ме познават, трябва да излязат от бизнеса и да си фалират фирмите”, гневно питаше Борисов.
Премиерът настояваше да чуе конкретно име, носещо този прякор. Запитан от “Всеки ден” дали познава Стоян Сарийски, когото наричат Стенли, премиерът замълча за миг и после сподели: “Дано не се е оплакал, но беше гадже на дъщеря ми. Заварих я плачеща една вечер и го набих”. След което пожела на журналистите да са живи и здрави и си тръгна.
Малко по-рано през деня той каза пред “Всеки ден”: “Не се интересувам от този скандал. Всеки сам преценява как да си поеме отговорността.” Това беше лаконичният коментар пред “Всеки ден” на премиера Бойко Борисов по случая “Красьо” и дали трябва да има последствия за депутатите, засечени, че са говорили с лобиста.

Ще носят ли отговорност депутатите?
След като от Висшия съдебен съвет (ВСС) обявиха триумфално, че скандалът “Красьо” е приключил за съдебната система, лъснаха връзките на плевенския лобист в другите власти. Възелът, оплел депутатите обаче, не може да се разплете така лесно. За това алармира председателят на парламентарната комисия за борба с корупцията Яне Янев. Липсата на Етичен кодекс на народните представители поставя въпроса как ще понесат отговорност за контактите си депутатите. За разлика от колегите си в съдебната власт, срещу които бяха образувани дисциплинарни производства, които трябва да установят нарушили ли са Етичния кодекс на магистрата, депутатите могат да отговарят само за нарушение на вътрешния правилник на Народното събрание.
Набедените за близки отношения с Красьо политици няма да бъдат търсени и от прокуратурата, поне докато не се появят съмнения, че са извършили някакво престъпления. Телефонните разговори само по себе си не са престъпление, обясниха пред “Всеки ден” прокурори. Проблемът с Красьо касае повече съдебната власт заради съмнения за търговия с влияние. По този повод и вече са били разпитвани част от членовете на ВСС в прокуратурата на фаза предварителна проверка за установяване на евентуално извършено престъпление.
Депутатите обаче нямат отношение към съдебната власт в този смисъл и тяхното привикване в прокуратурата на този етап няма как да бъде обосновано. Единствено биха могли да понесат отговорност, ако се появят данни, че са контактували с плевенския лобист, за да му искат услуги свързани с уговарянето на магистрати при решаването на определени дела за назначаването им в съдебната власт или за някакви корупционни схеми. Подобни данни обаче на този етап не са известни.
Време е да се потърси не само отговорност, но и да бъде приет Етичен кодекс на народните представители, заяви Яне Янев. По думите му България е единствената държава член на ЕС, в чийто парламент няма никакви правила по отношение на етиката на народните представители. Председателят на РЗС поясни, че до края на годината ще представят проект за етичен кодекс.
Красимир Георгиев е един от много лобисти, заяви Янев пред БНТ. “Първо възниква въпросът кои са първите политици, които са запознали Красьо Черния, да речем, с магистрати. След това как той за толкова кратък период от време започва да прониква в периферията, от центъра към периферията. Защото той е запознат в самото начало с висши политици, от които са зависели немалко процеси в съдебната система. Тоест са имали достатъчно голяма и представителна квота във Висшия съдебен съвет.
Чрез представители във Висшия съдебен съвет той е слязъл по-надолу към окръжни районни прокурори и съдии и така е стигнал и до районни прокурори и съдии, разсъждава Янев. Според него Красьо “е бил много удобен и лоялен като приносител преди всичко на финикийски знаци за определени политици”. Янев обясни още, че лобистът е контактувал най-много с представители на НДСВ. Контактувал е може би с повече от 7-8-10 знакови политици от НДСВ, а също така и много техни представители в изпълнителната власт, категоричен бе депутатът.

Кирил Добрев се замеси в скандал и през 2000 година
Депутатът от БСП Кирил Добрев бе намесен в скандал покрай югоембаргото през 2000 година, припомнят паметливи. На връщане от Сърбия Добрев бе задържан за около два часа при караулката на КАТ на изхода на София в квартал “Люлин” заради получен сигнал за трафик на горива при действащото по онова време ембарго на Югославия.
Според тогавашната информация на МВР Добрев е получил 215 000 дойче марки и 43 000 долара от сърбина Бранислав Жечевич, парите били заплатени за уреждане на доставка на гориво през границата. Добрев бе задържан заедно с помощника си Илиян Насков, а след това двамата бяха отведени от маскирани антимафиоти на ГКПП “Калотина”.
Там Добрев бе разпитван в продължение на часове, в последствие освободен и свика нарочна пресконференция, на която обясни, че дори не е пипал въпросните пари. Според обясненията на Добрев парите били доставени до София с “Пежо” на охранител на финансовата къща “Сконто”. Тази кола обаче не била спряна от полицаите. Спрели движещия се след нея “Мерцедес” на Кирил Добрев. Според появилите се тогава информации в медиите, това не е бил единственият транш пари от Сърбия към България, имало е и други траншове, които Добрев подпомагал. Той категорично отрече и тези твърдения.
Районната прокуратура в Сливница, на чиято територия е извършено престъплението, тогава само прави предварителна проверка по случая и не повдига обвинения нито на Добрев, нито на спътника му Насков. От БСП определят случая като “политическа провокация”.
Сръбските медии свързват Кирил Добрев в близки отношения със сина на Слободан Милошевич Марко, а от там и с контрабандиста Иван Тодоров – Доктора. За Доктора се твърди, че е осъществявал контрабанда с помощта на Марко Милошевич. В предаването “Инсайдър” на сръбската телевизия “Б92” излъчено през 2006 г. се твърди, че Доктора бил действал заедно с Марко Милошевич в търговията с петрол, която е била основен “ресор” на Марко по време на наложените на Югославия от ООН санкции. Цигарите, наркотиците и оръжието са били вторична дейност.
След като беше излъчено предаването на телевизия “Б92” Кирил Добрев отрече да има нещо общо с аферите на Марко Милошевич. Изявлението му беше по повод на ареста му през 2000 г. заради подозрение в трансгранични комбинации със сръбски граждани.
“Не разбрах за какво става въпрос, може би ме обвиняват за неща, за които не съм виновен”, каза Добрев в отговор на журналистически въпроси по онова време. Той заяви, че никога не се е занимавал с контрабанда и това е плод на развинтена фантазия на хора, които може би са притеснени от избора му за областен лидер на БСП. Според различни публикации за 2 месеца през 2000-та година синът на бившият министър на вътрешните работи от правителството на Жан Виденов Николай Добрев, е получил 800 000 долара от сръбския наркотрафикант и съратник на Марко Милошевич - Бранислав Жечевич.

Около развихрилия се скандал покрай Сретен Йосич пък през май в интервю пред една от телевизиите бившият премиер и настоящ лидер на ДСБ Иван Костов коментира следното: “Сретен Йосич е продукт на специалните служби на Слободан Милошевич, той е част от този режим… Правителството, което аз оглавявах, влезе във военни действия срещу режима на Милошевич. Ние позволихме на НАТО да нанеси въздушни удари срещу режима на Милошевич. Кой писа писма на Милошевич по онова време – Георги Първанов. Кой донесе пари от Милошевич в България – Кирил Добрев. Това е партията, която винаги е била свързана със сръбския режим. Това са хората”, каза Костов.
“На мен ми писна да се обяснявам за неща, за които не съм виновен. Оттогава са минали 10 години и на мен ми омръзна 10 години да обяснявам едно и също нещо. Не се срамувам от нищо, което досега съм правил и не съм нарушавал законите на България. Иван Костов управляваше тази държава 4 години. Той и ген. Атанас Атанасов, ако са имали доказателства, някаква сламчица дори, просто щяха да ме реализират със сигурност”, коментира след изявлението на Костов пред “Всеки ден” червеният депутат Добрев. Според него Бойко Борисов също се включва активно в това говорене. “Той беше главен секретар на МВР 4 години. Ако е имало нещо, по което да бъда обвинен, това е щяло да стане”, добави синът на бившия вътрешен министър.

Дянков се извини за поредния си гаф ( А БЕ ХОРА, И МИНИСТЪРЪТ НИ Е ЧОВЕК – И ВЕРОЯТНО НИЩО ЧОВЕШКО НЕ МУ Е ЧУЖДО. КАКВО ТОЛКОВА СЕ ВТОРАЧВАТЕ В НЕГО – ЩЕ ГО УРОЧАСАТЕ НАКРАЯ! АМА НАЛИ СТЕ НИ МЕДИЙНИТЕ КЛЮКАРКИ, СЕ НАЛАГА ДА ЧЕТЕМ ВСИЧКИТЕ ВИ ГЛУПОСТИ! СГРЕШИЛ, СГРЕШИЛ – ИЗВИНИЛ СЕ, И ТОЛКОЗ. НО ЗА “БАН” Е ПРАВ, КАКТО И ЗА БЕЗХАБЕРНИТЕ НИ ИКОНОМИСТИ, ДЕТО УЖ ВСИЧКО “НАУЧНО И ЗАКОННО”ВИЖДАТ И "ДВИЖАТ", АМА ДОВЕДОХА ДО ФАЛИТ ДЪРЖАВАТА НИ – МОРЕ ДА ГИ РАЗКАРА ВСИЧКИ ОТ РАЗНИ МИ ТИ СТОПАНСКИ КАМАРИ И АГЕНЦИИ, ДЕТО СА СЕ ОКОПАЛИ ПОНАСТОЯЩЕМ, НАЙ-ДОБРЕ ЩЕ НАПРАВИ! ЕТО И НА НЕГО ИЗПРАЩАМ ЕДИН SMS – ГОСПОДИН ДЯНКОВ, ЧЕСТИТА ВИ БЪЛГАРСКА НОВА ГОДИНА! БЪДЕТЕ ВСЕ ТАКА ГОТИН, ЗДРАВ И ВЕСЕЛ. ЖЕЛАЯ ВИ СЪЩО ОСВЕН ФИНАНСОВА И УСПЕШНА ПОЛИТИЧЕСКА КАРИЕРА ПРЕЗ НОВАТА ГОДИНА! Поздрави Нели)
Финансовият министър обвини журналист в неплащане на осигуровки
Финансовият министър Симеон Дянков се извини лично на журналиста на Дарик радио Кирил Вълчев, след като го обвини в неплащане на осигуровки. Финансовият министър за пръв път се извинява за свои остри думи. Това е поредният гаф на финансовия министър след като преди седмица нарече работещите в БАН “феодални старчета ”, а преди време нарече “малоумни” идеите на група икономисти.
Вчера по време на интервю на журналиста от Дарик радио Кирил Вълчев Дянков избухна. Ето и самият диалог, който се разигра:
Кирил Вълчев: Защо увеличавате двойно прага за самоосигуряващите се? Така се губи всякакъв ефект от намаляването на процента, с който се осигуряваш?
Симеон Дянков: Казва кой?
Кирил Вълчев: Аз ви казвам, аз самият се самоосигурявам.
Симеон Дянков: Колко получавате, каква ви е заплатата?
Кирил Вълчев: Накрая на всяка година стигам до максимума и си внасям всъщност максимума, но сега вие ще ме накарате да внасям текущо през годината два пъти повече.
Симеон Дянков: Да, защото криете доходи.
Кирил Вълчев: Не, аз не крия.
Симеон Дянков: Ама ние за вас знаем, че криете доходи.
Кирил Вълчев: За кои нас?
Симеон Дянков: За вас конкретно знаем, че криете доходи.
Кирил Вълчев: Откъде знаете?
Симеон Дянков: Ами знам. Добре, на мен това интервю не ми харесва по начина, по който говорите и си тръгвам.
Само след ден финансовият министър преразгледа позицията си и се срещна с изпълнителния директор на Дарик радио Радосвет Радев, който му предостави данъчните декларации на медията, като по думите му осигуровките на медията.
Ето как министър Дянков обясни своите обвинения:
„Поводът на днешното ми идване в Дарик радио е да се извиня на журналиста. Вчера наистина си изпуснах нервите. Може би, понеже е бюджетно време и няма достатъчно пари, за да удовлетворим всичките желания, които имаме. Моля, извинението ми да бъде прието”. След като Дянков прегледа здравните осигуровки и въобще данъците на Дарик и на Кирил Вълчев той заяви: „Мога да потвърдя: и Дарик, и журналистът си плащат данъците.”

32 водещи търговски вериги завладяват България (ЗНАЧИ ИМАМЕ ШАНСОВЕ ЗА РАЗКРИВАНЕ НА НОВИ РАБОТНИ МЕСТА! УРА!)
Дестинация номер едно за експанзия е Германия
Около 16% или около 32 от търговските вериги, включени в проучване на консултантската компания CB Richard Ellis, планират експанзия в България през 2010 г., съобщи дружеството.
Проучването обхваща 220 водещи вериги от цял свят и различни сектори на търговия, като от тях 200 планират експанзия догодина. Проучването се базира на интервюта, проведени през лятото на 2009 г. По привлекателност за веригите страната ни е наравно с Португалия и Турция.
Дестинация номер 1 за тези, които искат да разширят международното си присъствие в Европа, Близкия изток и Африка през 2010 г., е Германия. 47% от търговските вериги планират бъдеща експанзия в Германия. На второ място е Франция с 44%, на трето е Испания с 36%.
Въпреки несигурната икономическа перспектива много вериги са оптимисти за следващите няколко години и се разширяват стратегически на нови пазари. Въпреки че проучването разкрива като цяло пренасочване към по-зрелите западноевропейски пазари и най-добрите локации, някои вериги предприемат обратен подход и се насочват към нови и досега неизпробвани пазари в търсене на конкурентни предимства.
Общо 56 държави са посочени като цели за експанзия от веригите, които активно ще търсят нови магазини до края на 2010. Западна Европа доминира в топ 10 на горещите точки за експанзия, като оттам са 7 от най-популярните дестинации. Централна и Източна Европа се представляват в топ 10 от Полша, Румъния и Русия. Над 45% от веригите планират разширяване в поне една страна от ЦИЕ догодина, като само Полша успява да привлече 34% от веригите.
Макар и много от по-малките европейски пазари да се класират доста ниско на ниво отделни държави, групирането им по региони разкрива различна географска перспектива: 42% от веригите искат да придобият един или повече магазини в Южна Европа, а 24% искат да навлязат в една или повече страни от Близкия Изток и Северна Африка.
За някои вериги правилото „първи на пазара“ остава основна цел и те се възползват от сегашната икономическа ситуация, за да навлязат на пазари, които преди не биха били достъпни. Придобиването на по-слаби конкуренти и по-достъпни имоти дава възможност на веригите за експанзия на нови пазари.
Средно от 200-те вериги, които планират експанзия, 73 (36,5%) искат да открият над 10 магазина до края на 2010 г., а 25 (12,5%) се канят да се възползват от възможността за по-агресивна експанзия, като отворят 40 или повече магазина в идната година. 40% от веригите искат да придобият не повече от пет магазина през 2010 г.
Проучването разкрива още, че най-голяма експанзия през 2010 планират търговците от сектора на храните и напитките - над 40% искат да придобият над 30 магазина до края на 2010 г. Това може да се обясни с факта, че на някои пазари собствениците на сгради със свободни площи се насочват конкретно към веригите за хранителни стоки, като им предлагат изгодни условия в опит да ги привлекат. Този модел се повтаря от търговците на специализирано облекло, като над 30% искат да отворят по 30 или повече магазина.

Горбачов обмисля завръщането си в политиката (ДАЛИ ГОРБИ НЯМА ПАК ДА СИ СЪЗДАДЕ НЯКОЯ СССР или КГБ ФОРМАЦИЯ, САМО ВРЕМЕТО ЩЕ ПОКАЖЕ? НА СЛУКА!)
Бившият съветски лидер има намерени да създаде нова партия
Бившият президент на Съветския съюз Михаил Горбачов разкритикува политиката на Кремъл и обяви намеренията си да създаде нова политическа формация. В изказване на конференция, организирана от неговата благотворителна фондация, Горбачов изтъкна, че корупцията и прекалената зависимост от приходите от петрол са задълбочили последствията за Русия от глобалната икономическа криза, предаде АП.
Горбачов призова руския президент Дмитрий Медведев и премиера Власимир Путин да пристъпят към преструктуриране на икономиката на страната, да намалят правителствените разходи и да гарантират политически свободи.
Инициаторът на перестройката изтъкна, че е загрижен за Русия и това го тласка да обмисля дали да не се заеме отново с по-активна роля в политиката. “Това което казах, ме мотивира да създам политическа сила, която да се превърне в опозиция… Очевидно нуждата от такава сила има, и ние трябва да станем нейни инициатори”, заяви Горбачов.
Бившият съветски лидер продължава да бъде много популярен извън Русия за ролята, която изигра в прекратяването на студената война. Но в Русия мнозина негови сънародници го обвиняват, че е виновен за разпадането на СССР и за последвалите години на социална и икономическа нестабилност и трудности.
През 2001 г. Горбачов бе сред основателите на Социалдемократическата партия в Русия, но три години по-късно се оттегли заради стремежа на останалите лидери да се коалират с доминиращата политическа партия Единна Русия. По-късно Социалдемократическата партия в Русия бе разпусната от Върховния съд заради новите изисквания за регистриране на политически партии. През 2007 г. Горбачов бе избран за председател на Съюза на социалдемократите, създаден с намерение да се превърне в реална опозиция на Кремъл, но това събитие така и остана незабелязано, посочва АП.

Трайков: България може да се справи при газова криза (ДАНО Е ПРАВ ТРАЙКОВ – за пълнотата и запасите ни става въпрос, ЕТО ТОВА Е АНТИКРИЗИСНО ИЗКАЗВАНЕ И СТРАТЕГИЧЕСКИ ЗИМНА ПОДГОТОВКА!)
Чирен е пълен, топлофикациите имат мазут
“България има възможност драстично да повиши възможностите си да регулира и устои на газова криза”, това заяви пред Дарик министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.
Никой не иска да има газова криза, защото всяка криза е проблем. Чирен е пълен, топлофикациите имат мазут - това е различното от миналата година, каза Трайков. Той поясни, че в Чирен има 650 млн. куб.м синьо гориво. „И ако го разделим по най-простия начин го разделим на пет, виждате за колко дни се получава - за около четири месеца. Но този дебит от близо 5 не може да бъде поддържан пет месеца”, уточни министърът. „Това при положение, че топлофикациите работят на газ.
Топлофикациите са най-големият потребител. Ако топлофикациите минат на мазут, което е вече проработен сценарии, тогава вече добива на Чирен покрива на 80-90% останалото потребление и разликата ще бъде компенсирана с доставки чрез реверсивната връзка в Гърция”, обясни още Трайков.
„В момента продължава работата на консултанта по техническите възможности за разширяването на Чирен”, заяви Трайков и добави, че това е една чешка фирма, чийто доклад министърът очаква в началото на 2010 г.


ПО mediapool.bg

Яне Янев внесе искане за касиране на изборите в София ( Е, НАРОДЕ, РАЗБИРАШ ЛИ КОЙ ТИ “ПОДЛИВА ВОДА” НА ВСЯКАКВИ ИЗБОРИ? АМИ ТЕЗИ, ДЕТО В ТЯХ Е НОЖА И ХЛЯБА - ЦЯЛ ЖИВОТ. ДАНО ЯНЕ УСПЕЕ ПРЕД АДМИНИСТРАТИВНИЯ СЪД И ВКП! ДЕЙСТВИЕТО МУ Е ПОВЕЧЕ ОТ СМИСЛЕНО И ЗАДОВОЛИТЕЛНО ЗА НАС, ТО НИ ДАВА РЕАЛЕН ШАНС ... ДА ПРЕТЕНДИРАМЕ КАТО СУВЕРЕН ЗА ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА ВСЕ ПАК!)

След като преди два дни обяви, че има сериозни "нарушения и са манипулирани 59 000 гласа“ на частичните избори в София, но въпреки това няма да иска отмяната им, в петък лидерът на РЗС Яне Янев съобщи, че партията е внесла в Административния съд искане за касиране.
Той каза още, че е внесен и сигнал до Върховната касационна прокуратура (ВКП) във връзка с изборни нарушения и длъжностни престъпления на членове на СИК и ОИК.
В сряда Янев обяви, че според експерти на РЗС 59 000 гласа са били манипулирани. Според техните изчисления в 32 процента от протоколите на секционните комисии има разминаване в броя на пуснатите бюлетини и вписаните избиратели в списъците.
В понеделник членове на ЦИК също обявиха, че има разлика от 30 00 между пуснати бюлетини и подписите в списъците. Официално становище от комисията обаче не е изразено.
В скобите коментарите са мои, да няма чудещи се по темата! И не ги пиша за пари, както някои ме попитаха вече.

Няма коментари: