четвъртък, 12 ноември 2009 г.

ИМПИЙЧМЪНТ ... ДО ДУПКА!


Импийчмънтът на Първанов с минимални шансове в КС (по Нюз.бг)
Мотивите за искания импийчмънт на президента няма да минат в Конституционния съд. Това прогнозира бившият конституционен съдия Димитър Гочев в студиото на bTV.

ЗАЩО ДА НЕ МИНАТ МОТИВИТЕ “БИВШ КОНСТИТУЦИОНЕН СЪДИЯ-ДИМИТЪР ГОЧЕВ”???

НИЕ, БОЛШИНСТВОТО ОТ НАРОДА ТЪРПИМ гоце НЕ ЗАРАДИ СИНИТЕ МУ ОЧИ, А ОТ ТОЛЕРАНТНОСТ КЪМ ИНСТИТУЦИЯТА И НЕВЕРОЯТНОТО РАЗБИРАНЕ КЪМ ТЕЗИ КОЙТО ГО ИЗБРАХА (няма дс се избиваме помежду си заради него! Нали така?).

НАРОДНОТО ТЪРПЕНИЕ Е В-Е-Л-И-К-О, ама и то си има граници, А КОЙТО СЕ СЪМНЯВА В ТОВА , ПРОСТО НЕ Е БЪЛГАРИН. (б.м.)


Според Гочев без съмнение политическата страна на казуса е явна. Той припомни, че конституцията дава две основания за отстраняване - държавна измяна и нарушение на конституцията.

ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ ЯВНАТА И СИЛНАТА СТРАНА НА КАЗУСА ЩЕ Е ПОЛИТИЧЕСКА, ДРУГАРЮ ГОЧЕВ ПРОСТО ДРУГ НАЧИН НЯМА!
ПРЕЗИДЕНТЪТ Е ВЪРХОВЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА КОНЮКТУРА В ДАДЕНА СТРАНА – ТАКА Е БИЛО И ТАКА ЩЕ БЪДЕ, ОСВЕН АКО НЕ ДОЙДАТ ИЗВЪНЗЕМНИТЕ И НЕ ЗАЕМАТ ТЕЗИ ПРЕДСТАВИТЕЛСТВА ПО СВЕТА. НО ЗА МОМЕНТА ПРЕЗИДЕНТА Е П-О-Л-И-Т-И-К НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА!
А КОЛКОТО ДО “държавна измяна и нарушение на конституцията” КЪМ ДНЕШНА ДАТА И ДВЕТЕ СА НА ЛИЦЕ, ОСТАВЯМ ОБЯСНЕНИЯТА ЗА ВАС, ДРУГАРЮ ГОЧЕВ, ДА НАПРАВИТЕ КЪДЕТО ТРЯБВА И ПРЕД КОГОТО ТРЯБВА.

И НЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА ГОЛЯМ КОНСТИТУЦИОНАЛИСТ, ВИЕ СТЕ ЕДНО МЕКЕРЕ НА БИВШАТА БКП И НАСТОЯЩА БСП.
ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА Е ДОРИ ДА МЪЛЧИШ ВЕЧНО – ТИ СИ ДЪРЖАВЕН ГЛАВА НЕ ЗА ДА МЪЛЧИШ, А ЗА ДА ДЕЙСТВАШ, НО НЕ ВЪПРЕКИ ВСИЧКО И ВСЕКИ, А ЗАКОННО, АКО СИ ИСТИНСКИ ПРЕЗИДЕНТ НАПРИМЕР!
А ГОЦЕТО НЕПРЕКЪСНАТО МЪЛЧИ. “ВКЛЮЧВАНИЯТА” МУ СА САМО АКО НЯКЪДЕ СЕ РАЗГРЪЩА ИНТРИГА, И ПОСЛЕ ПАК СЕ СКАТАВА НА ТОПЛИЧКО В КАБИНЕТЧЕТО СИ. ТОВА ПРАВИ НЕПРЕКЪСНАТО ТОЗИ ПАРТИЕН ДРУГАР, ВЕРЕН НА “ПРИНЦИПИТЕ” НА БАБА БКП. (б.м.)
"

По отношение на държавната измяна, няма яснота в конституцията и трябва да се търси пояснение в наказателното право", коментира бившият конституционен съдия.

ПИТАМ ВИ, КАТО НЯМА “няма яснота в конституцията и трябва да се търси пояснение в наказателното право” ОТНОСНО РАЗБИРАНЕТО ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА, ЗАЩО 20 ГОДИНИ НЕ ИЗЯСНИХТЕ ЕТО ТОЗИ ДЕЙСТВИТЕЛЕН, ЯВЕН КАЗУС?

ЗАЩОТО ПРОСТО, ВИ БЕ УДОБНО ДА ЗАЛИЗВАТЕ И ЗАМАЗВАТЕ ВЪЗНИКВАЩИТЕ СИТУАЦИИ В ДЪРЖАВАТА НИ, З-А-Щ-О-Т-О ЛЮБИМАТА ВИ БКП НИКОГА НЕ Е ИЗПУСКАЛА ВЛАСТТА ОТ ЛАПИТЕ СИ И НЕ ИСКА ДА ГО СТОРИ ДОБРОВОЛНО.

ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА Е ДА ПРЕДАВАШ ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО НА ЧУЖДИ АГЕНТИ , С КОЕТО ДЕ ЮРЕ СЕ ПРЕДАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА ДЪРЖАВАТА НИ, А ПЪРВАНОВ М-Н-О-Г-О-К-Р-А-Т-Н-О Е ВЪРШИЛ ТОВА – СПРАВКА ЦЯЛ НАРОД ЗНАЕ И Е ВЪЗМУТЕН ОТ ТВЪРДЕ МНОГОЗНАЧИТЕЛНОТО МУ МЪЛЧАНИЕ ПО ВАЖНИ ВЪПРОСИ ПРЕЗ ПРЕЗИДЕНТСТВАНЕТО МУ, КОЕТО НА ОБИКНОВЕН И ЮРИДИЧЕСКИ ЕЗИК СЕ НАРИЧА БЕЗДЕЙСТВИЕ, А ТО Е НАКАЗУЕМО, ПРЕДВИД ПОСТА МУ В ДЪРЖАВНОТО УПРАВЛЕНИЕ.


Мотивът за отчитане на Президента през НС също не би издържал пред КС защото няма конституционен регламент за задължителност, срок и конкретни дейности, за които президентът да се отчита пред НС, смята Гочев.

КАТО НЕ СТЕ НАПИСАЛИ КОНСТИТУЦИОНЕН РЕГЛАМЕНТ И ВАС ТРЯБВА ДА ВИ СЪДЯТ, ЗАЩОТО ТОВА Е БИЛА РАБОТАТА ВИ - КАКВО ПРАВИТЕ 20 ГОДИНИ В КРЕСЛАТА СИ? ДА СТЕ ГО СЪЗДАЛИ – ЯВЯВАТЕ СЕ КАТО ПРАВНИ МЪРЛЯЧИ В БЪЛГАРСКАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ ВЪОБЩЕ. ЗА СЛУЧВАЩОТО СЕ ПРОСТО НОСИТЕ И ВИЕ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ – КОЕТО СЕ ДЕФИНИРА КАТО ЛОШО СТОПАНИСВАНЕ И ПРИЛАГАНЕ НА П-Р-А-В-О-Т-О В БЪЛГАРИЯ.
“ КУЧЕТО” НА НЕСГОДИТЕ НА ТАЗИ ДЪРЖАВА СА “ЗАРОВЕНИ” ПО ЛУКСОЗНИТЕ ВИ КАБИНЕТИ, КОИТО ПАК ДАНЪКОПЛАТЕЦА ГИ ПОДДЪРЖА.
ОСВЕСТЕ СЕ МОЛЯ И СЕ ЗАЕМЕТЕ С КОНСТИТУЦИОННОСТТА В ДЪРЖАВАТА НИ!
АКО НЕ МОЖЕТЕ – МАХАЙТЕ СЕ , ИМА И ДРУГИ ХОРА ГРАМОТНИ, ЧЕСТНИ И СЪС СЪВЕСТ, КОИТО ДА СВЪРШАТ ТАЗИ РАБОТА.
Е, ТОЧНО ЗА ТОВА БОЛШИНСТВОТО БЪЛГАРИ ДНЕС ПОДКРЕПЯТ ИДЕЯТА “ЗА НОВА КОНСТИТУЦИЯ”! ИСКАМЕ Я! ОЧАКВАМЕ ТАКИВА ДЪРЖАВНИ ПРАВНИ НЕДОРАЗУМЕНИЯ ДА БЪДАТ ОТСТРАНЕНИ, ЗА ДА СЕ ОТСТРАНЯВАТ И ТАКИВА КАТО ГОЦЕ И ВАС, ЗА ДА СЕ ОТСТРАНИ И НАЛЕГНАЛАТА НИ Л-О-Ш-О-Т-И-Я. (б.м.)


Що се отнася до мотива свързан с отказа на Първанов да подпише указ за отзоваването на двамата посланици в САЩ и Турция, това също не може да бъде основание.

ОТКАЗЪТ НА ПЪРВАНОВ ДА ПОДПИШЕ УКАЗ ПО ОТЗОВАВАНЕ Е КРАЙНО СУБЕКТИВЕН И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ ДЪРЖАВНИЧЕСКИ ИЗКАЗ В РАБОТАТА МУ. НЯКОГА И НЯКЪДЕ ДА СТЕ ЧУВАЛ, ЧЕ БОЛШИНСТВОТО ПЕЧЕЛИ?
ЗА СЪЖЕЛЕНИЕ, БОЛШИНСТВОТО НЕ СТЕ ВИЕ ПАРТИЙНИ КРЕАТУРИ (ГОЧЕВ, ПЪРВАНОВ, БСП) – ТОВА Е ИСТИНАТА, ПОРАДИ КОЕТО СЯДАЙТЕ ДА ДОПИШИТЕ ТОВА, КОЕТО 20 ГОДИНИ НЕ СТЕ НАПРАВИЛИ ДОБРОНАМЕРЕНО И СЪЗНАТЕЛНО ... ПЪК ПОСЛЕ ЩЕ ВИДИМ! (б.м.)

Няма коментари: