неделя, 20 септември 2009 г.

КОРИТАРОВ ОНЛАЙН по Телевизия „ТРАКИЯ“-03

(малко бавно се зареждат клиповете – търпение, и слушайте внимателно)

КОЙ КАК РАЗБИРА ДНЕС (18 СЕПТЕМВРИ 2009) “ПРОМЯНАТА” ОТ 5 ЮЛИ Т.Г.

Политиците ни казват вкупом: Корупцията няма нито цвят, нито време! и започнаха договарянията за местните избори – е тук вече става интересното и се случва ВАЖНОТО.
Почти от месец в пресата, от по-големите градове на България, се изнасят различни и разнообразни факти кой как ще се коалира в местните избори 2009. И с право. Информираният човек важи за двама. От това, което ще чуете (трите клипа), ще се убедите, че и сред десните партии е на мода играта “Кой е по-по-най” за момента. Надявам се, това да е само временно явление.
Браво на Спас Гърневски! – той почтено защити позицията за “Обединена десница в България на местните избори”, нещо което съвпада и с нагласата на електората. Колко е достоверно обаче това, ще се разбере на самите избори в Пловдив, София и другите градове след месец, а дотогава избирателя да наблюдава предизборните процеси внимателно, гражданинът пък да действа адекватно ЗА “Промяната”, за която е гласувал на 5 юли – просто, за да се случи тя този път наистина, трайно и автентично.
Днес, отговорността на обществото в процеса “избори” е повече от явно призната от политиците ни, и тази придобивка не трябва да се пропуска от гражданина. Ако в момента “дясното” се бори за обединение в цялата ни страна, гражданинът трябва да се бори за “правото си на гражданско участие в това управление”! Две основателни борби едната на суверена, другата на овластените днес политици, които обаче трябва да доведат до една цел – промяна на статуквото в страната ни, нещото което 20 години умишлено бе възпрепятствано (знаете от кого). Всякави извинения след това ще бъдат направо излишни. Сега е момента за постижения в живота ни! Да се синхронизират тези борби за благото на всички!
Нека си променим, и ние гласоподавателите мисленето за бъдещето на децата ни , в посока - отговорност и организираност. Това е спасението, това ще е отласкването от житейското дъно където се намираме, това ще е избистрянето от ежедневната мътилка, в която всички се задушаваме. Просто нещо – малко по-сериозен поглед по случващото се днес, и заобикалящата ни действителност.

ПЪРВА ЧАСТ: Проф. Кръстьо Петков- „Дойде ли естествената смърт на левицата“

http://www.break.com/usercontent/2009/9/koritarov-18-09-09-1-1342887.html

Г-н Петков изреченото в ефир, при това в обществена телевизия СЕ ПОМНИ дълго време, а Вие сте възприет като анализатор и политик в лявото пространство: Докладът на Първанов не е класическа лява платформа ( а каква е класическата?)...Не може да има лява или дясна политика в условията на криза (а каква – може би олигархична?)...Разбрахме кои са дежурните клакьори при различните правителства, включително и днешното – Института за пазана стратегия ( ами да ги махаме тогава, те и без това налазиха медиите вече. Май не са нужни? Очертават се като народни вредители!)...Битката за следващото председателство в БСП е стартирана от Румен Овчаров, но някъде около пролетта на 2010 ще е решаващата (а тя-битката ще е между тясно и широко скроени кандидатури – т.е. между богатите и бедните комунисти в червената партия. 16% от членовете на БСП са милионери и мултимилионери, а сред тях освен корупционен потенциал, е наличен и все още хъс за преразпределяне на партийния капитал отпреди 89 година (боже колко още не знаем за богатствата от народния труд) ...А Румен Петков продължава линията “искаме властта, гладни сме, 8 години не сме управлявали ”-публично изказани думи преди да дойдат на власт. ...Ето го и сривът днес – компроментирана левица. ...БСП ще присъства в политическия спектър, но борбата й основно ще е насочена за влизане в Парламента (е като единици може и да е допустимо). ... ББ трябва да бъде високо интелигентен, честен, открит като Сапатеро, ненаследствен партиен лидер, автентичен, продукт на гражданското общество – я ляво такъв образ няма, но сред младите хора има. 35% от младите хора днес се припознават като леви, но не желаят участие в БСП – това е нов профил за левицата (хм, ще видим!) ... Корупцията е изнесена като проблем на нацията и е вредител номер 1 в държавата (кой ли я креира ... ами баба БКП, заради личните си интереси, основно свързани с тотално ограбване на народния труд)... Воля за ново управление има – да не се делят на наши и ваши, защото врага идва от самата партия ... А има ли свободна преса в България? Не (питане и отговор на “Гардиън”... Всички медии днес се престарават и гледт кън ГЕРБ (К.Петков)... Генераторът на корупцията основно е от средите на БСП, острието да бъде насочено на там... Доганизацията е заслуга на всички партии... Дали има стратегическо споразумение между ГЕРБ и ДПС? – ами за най-корумпираното министерство на Е.Етем нищо не се говори! ...Темата за феодално-политическия модел ...и в Пловдив – държавни активи са преразпределени между местни феодали и в този град....Трябва да се създаде Закон за ревизия, 400 семейства днес в България живеят по стандарт на арабските шейхове руските олигарси... Най-неравна и най-несправедлива България стана при управлението на СТАНИШЕВ.
Е, Българи, след чутото и видяното какво ще кажете? Търсеното народно доказателство за огромната беда, в която се намираме е ДАДЕНО, при това публично от анализатор и политик в лявото пространство! Какво още чакаме? Всички участници в този умишлено скроен ни комполт във времето (65 години), барабар с баба партия (както си я именуват там) са за Пазарджишкия затвор, както казва Яне Янев. Друга истина няма.
====================
ВТОРА ЧАСТ: Яне Янев и Спас Гърневски за „Пловдив в огледалото на корупцията“
ТРЕТА ЧАСТ: Яне Янев и Спас Гърневски за „По колко писти тича десницата у нас

http://www.break.com/usercontent/2009/9/koritarov-2-18-09-09-1342918.html
http://www.break.com/usercontent/2009/9/koritarov-3-18-09-09-1342913.html

Я.Янев – имаме много сериозен анонимен сигнал, с богата фактология, която не може да се тълкува двуяко за лицето Доган. Оказва се, че ЦОБ на ДПС е работело като картел, а не по предназначението си, като за партия – основно се е занимавало с обществени поръчки, пране на мъсни пари, имаме данни за вземане на огромни комисиони за обществени поръчки, заменки, продажба на поземлени имоти... Няма да допуснем по никакъв повод и начин отваряне на политически чадър, не бих приел дори ходатайство и от ББ за хора от висшите етажи по днешната власт.

Гърневски – В миналия мандат бе извършен най-големия грабеж на Пловдив в стотици милиона евро. Замесено е правителството на Станишев, Първанов и бившия пловдивски кмет. Развитието на Пловдив бе спряно от олигархичния кръг, начело с Г.Гергов. Мястото им е в Пазарджишкия затвор, а не на Пловдивския панаир.

Янев – целият архив от бившето 40 НС е даден в архив и е недосегаем дори за мен и Комисията по корупция в днешния парламент. Хората от Пловдив да направят НОВ СИГНАЛ (дори с помощта на медиен материал) аз ще го приема, и ще го разгледам.

Гърневски – най-ценните имоти на Пловдив са в олигархичната кутия на пловдивските феодали.

Янев – ако институциите са безпристрастни в действията си, ако са на мястото си, е възможно с няколко поправки в настоящите закони, да се извърши ревизионната дейност за работата на предишното правителство. Сигнали за олигарси като Гергов има в 40 НС, а в днешното много малко - всяко управление има придворни олигарси, но за днешното няма такива данни.

Коритаров се хвърли в борбата за обща дясна кандидатура в Пловдив, но формата да е дясноконсервативен и да е алтернатива на ГЕРБ, обвинявайки Гърневски, че не иска да прави политика в България, защото той(Гърневски) не е съгласен за издигане на кандидат от коалиция между ДСБ-СДС-РЗС и в същото време ГЕРБ да имат самостоятелен такъв. Определи (Гърневски), че десният кандидат за Пловдив трябва да бъде съгласуван с ГЕРБ, нещо което не се понрави като опция и на Я.Янев. Сподели (Гърневски), че ситуацията в Пловдив е такава, че се изисква силно дясно обединение и знакова дясна кандидатура за кмет, но без участието на ВМРО, срещу комунистите. Обяви се против провежданите двойни стандарти от Янев в политиката му между София и Пловдив (е, той поуспя малко да се защити, предвид отправения му упрек, но според мен неубедително, и действително остави впечатлението у слушателя, че извършва някакви такива действия – времето ще покаже дали целта е да се разцепи дясното в Пловдив).
В крайна сметка се разбра, че десницата в Пловдив е за издигане все пак на обща дясна кандидатура, а не за две: първа от ДСБ-СДС-РЗС и втора на ГЕРБ.


Кой как разбира “промяната” тепърва май ще установяваме!


Няма коментари: