петък, 18 септември 2009 г.

ТЕЗИ СЕ БОРЯТ ДА СА НОВИНАРИ! УСПЕХ - заслужават самостоятелно оглеждане и читателска преценка.

По България Таймс

Забранения Филм В Америка - 5 части / Loose Change ! - Филмът е създаден заради инцидента на 11ти Септември 2001 година, когато срещу САЩ имаше терористичен атентат. Филмът показва най-голямата вероятност за случилото се!
Тук http://www.vbox7.com/collection:511903 ще намерите и другите части от филма.
"Нешънъл джиографик" публикува компютърен модел, обясняващ срутването на кулата - близнак !

http://11septemberbgtimes.blogspot.com/2009/09/911_10.html - изгледайте непременно филмчетата!!!

„Loose Change“ (на английски заглавието означава 'дребни пари', 'дреболии') е документален филм за атентатите срещу Световния търговски център в Ню Йорк, Пентагона и падането на полет 93 в Шанксвил, Пенсилвания на 11 септември 2001.
Филмът поставя под съмнение официалната версия за случилото се и обвинява правителството на САЩ в заговор.
Филмът съдържа сцени от различни видео материали заснети по време и след атаките от 11 септември, материали от Интернет, експертизи от комисията за 9/11, изследвания и статии от водещите американски вестници, материали от записите по честотата на пожарникарите и много други.
В този филм се изразяват съмнения относно официалната версия за атаките от 11 септември.
Основните акценти са:
* двата самолета, ударили се в двете кули на Световния тъговски център,
* самолетът, паднал в Шанксвил, Пенсилвания
* самолетът, ударил Пентагона
* срутването на Кулите близнаци"Нешънъл джиографик" публикува компютърен модел, обясняващ срутването на кулата - близнак !
На сайта на "Нешънъл джиографик" е качен компютърно моделиран запис на падането на северната кула на Световния търговски център в Ню Йорк по време на терористичните атаки на 11 септември 2001 г.Моделът обяснява защо зданието се есрутило.
След като самолетът се е врязал в кулата, горивото в резервоарите му се е запалило. От високата температура опорите на зданието са се изгънали и горните етажи на кулата са паднали.
В блога на сайта на британския в. "Гардиън" се казва, че резервоарите на практика са били пълни.Терористичната атака е било моделирана от специалисти на американския университет Пардю.
На 11 септември 2001 г пътнически самолети бяха отвлечени от терористи. Два от тях се врязаха в кулите близнаци на Световния търговски център, един се разби в сградата на Пентагона и още един се взриви в щата Пенсилвания.
В резултат на терористичните атаки загинаха около 3000 души. БНР
България Таймс
http://11septemberbgtimes.blogspot.com

НАЦИОНАЛНА ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНА КАСА ПРЕГЛАГА ВАДЕНЕ НА ОКО,ВМЕСТО ЛЕЧЕНИЕ !
Съдят НЗОК в Люксембург за отказ да плати лечение !

Семейство от Благоевград заведе безпрецедентно дело в Люксембург срещу Националната здравноосигурителна каса, заради отказ да заплати лечението на 57-годишния Георги Елчинов, който е имал тумор в окото.Спешната операция, направена в Германия, струва на семейството 25 000 евро, които Касата отказва да плати, въпреки изпратените необходими документи, съобщи bTV.Мъжът се разболява от тумор в окото, който се оказва злокачествен. Лекари в България му казват, че трябва да извадят окото, в противен случай смъртта е неизбежна. Семейството обаче започва да търси алтернативи. Намира германска клиника, в която туморът е отстранен, а окото - спасено.След първоначалната еуфория от това, че Георги остава жив, семейството решава да потърси правата си и да получи полагащите се за подобна операция средства. Със задачата се заема съпругата Мила, която е дългогодишен адвокат."В Здравната каса бях известна като нахалницата от Благоевград, която настоява да се дадат документи, за да може човекът да упражни правата си", каза Мила Коновска.
От Касата отказват да издадат необходимите документи и препращат Мила Коновска в Здравното министерство. От там отговарят, че парите ще бъдат преведени само ако пациентът е напълно сляп."На въпроса ми, когато има рак, който заплашва живота му, какво става, ми отговориха: ами, ще извадим окото, ще го оправим. Е, рекох, благодаря, да ви се връща. Довиждане", допълни съпругата.Семейството завежда дело срещу Здравната каса, а от клиниката в Германия изпращат формулярите по казуса до различни европейски институции."Да се срамуваме, че в нашата страна, когато има здравен проблем, на човека му вадят окото, а в Европа на човека му лекуват окото. Ние не се молим, ние искаме, ние имаме права, които са ни гарантирани от европейските регламенти и докато нашата държава не се научи да спази тези европейски регламенти, бъдете сигурни никой няма да ни приеме сериозно", отбеляза жената.Междувременно с казуса Георги Елчинов се зае и новото правителство. Позицията на кабинета е, че разходите по лечението на пациента в Германия трябва да бъдат възстановени от НЗОК, ако ги покрива германската осигурителна система. Тази позиция ще бъде представена пред Съда на европейските общности.Здравният министър Божидар Нанев уточни пред bTV, че пациентът има право да получи парите си, които е платил за лечението в чужбина, след като такова не е било възможно у нас. Нанев се ангажира да помогне за бързото решаване на казуса още преди да се произнесе съдът.
dnes.dir.bg

Семейство съди НЗОК заради отказ да плати лечение в чужбина!
Семейство от Благоевград заведе безпрецедентно дело в Люксембург срещу Националната здравноосигурителна каса, заради отказ да заплати лечението на 57-годишния Георги Елчинов, който е имал тумор в окото.Спешната операция, направена в Германия, струва на семейството 25 000 евро, които Касата отказва да плати, въпреки изпратените необходими документи.Мъжът се разболява от тумор в окото, който се оказва злокачествен. Лекари в България му казват, че трябва да извадят окото, в противен случай смъртта е неизбежна. Семейството обаче започва да търси алтернативи. Намира германска клиника, в която туморът е отстранен, а окото - спасено.След първоначалната еуфория от това, че Георги остава жив, семейството решава да потърси правата си и да получи полагащите се за подобна операция средства. Със задачата се заема съпругата Мила, която е дългогодишен адвокат."В Здравната каса бях известна като нахалницата от Благоевград, която настоява да се дадат документи, за да може човекът да упражни правата си", каза Мила Коновска.От Касата отказват да издадат необходимите документи и препращат Мила Коновска в Здравното министерство. От там отговарят, че парите ще бъдат преведени само ако пациентът е напълно сляп."На въпроса ми
- А когато има рак, който заплашва живота му, какво става
- Ами, ще извадим окото, ще го оправим.
Е, рекох, благодаря, да ви се връща. Довиждане", допълни Мила Коновска.Семейството завежда дело срещу Здравната каса, а от клиниката в Германия изпращат формулярите по казуса до различни европейски институции.
"Да се срамуваме, че в нашата страна, когато има здравен проблем, на човека му вадят окото, а в Европа на човека му лекуват окото. Ние не се молим, ние искаме, ние имаме права, които са ни гарантирани от европейските регламенти и докато нашата държава не се научи да спази тези европейски регламенти, бъдете сигурни никой няма да ни приеме сериозно", отбеляза жената.Междувременно с казуса Георги Елчинов се зае и новото ни правителство. Позицията на кабинета е, че разходите по лечението на пациента в Германия трябва да бъдат възстановени от Касата, ако ги покрива германската осигурителна система. Тази позиция ще бъде представена пред Съда на европейските общности.
Здравният министър Божидар Нанев уточни пред bTV, че пациентът има право да получи парите си, които е платил за лечението в чужбина, след като такова не е било възможно у нас. Нанев се ангажира да помогне за бързото решаване на казуса още преди да се произнесе съдът.
Info

http://timesbg.blogspot.com/2009/09/80.html - тук интересен преглед за българска новина / Марин Върбанов, принадлежи не само на България, но и на света. Творци като Марин Върбанов много отдавна са ни вкарали в Европа !

http://timesbg.blogspot.com/2009/09/7.html - тук за българското правосъдие днес/ ТОВА СЕ КАЗВА БЪЛГАРСКО ПРАВОСЪДИЕ !

Пред кривото огледало на правосъдието ни !
Но с риск да бъда заклеймен като предател се питам все пак: как така изведнъж се намериха толкова много фенове на българското правосъдие, което иначе е обект на обществено недоверие от тревожен за здравето на една правова държава мащаб?Освен вашето лично мнение, свързано с опита ви и с практиката на ваши познати, какво знаете като оценка за многострадалното българско правосъдие?Не питам специалистите, а гражданите. Вие, също като мен, се информирате от медиите. От тях знаем, че една от основните причини за недоверието към България в чужбина е правосъдната система. Така е с чуждите инвеститори, които не вярват, че могат да разчитат на безпристрастна намеса при спор за собственост.България, пак според медийни съобщения, е европейски шампион по загубени дела в Страсбург, заведени от български граждани срещу решения на българското правосъдие. И като правило родното правосъдие губи правната битка на европейско ниво.Многократно съм интервюирал български министри на правосъдието, висши магистрати и техни колеги от чужбина, гостуващи в България. Каквито и да са били нюансите в техните мнения, общото винаги е била критиката ( или самокритиката) към състоянието на българското правосъдие.Връх на всичко в това отношение е репликата на бившия ни премиер Сергей Станишев, на която май никой не обърна внимание, по отношение на българския съд. В телевизионно интервю през тази седмица той обясни, че се е замислял да съди клеветници, но се отказал защото знаел как работи ( или не работи, май) правораздаването у нас.И ето, че след това единодушие в точно тази оценка към нея косвено се присъедини британската кралица, която помилва осъдения в България на 10 години затвор Майкъл Шийлдс с аргумента, че по данни на британското министерство на правосъдието той е …невинен. И изведнъж – взрив на възмущение у нас.В нашите медии, които бичуват от години правосъдната ни система, изригна възмущение. Как смеят да отменят решение на българския съд!Най-влиятелната частна телевизия командирова един от най-добрите си репортери във Великобритания и обещава сериал от репортажи с предпоставената теза, че футболният хулиган Шийлдс е освободен неправило просто защото българският съд е взел правилното решение. В първата серия от обещания сериал вече научихме, че тамошните власти няма да дават интервюта по темата ( от което се подразбира някак, че са гузни, особено след казуса с освобождаването на либийския терорист Меграхи).Пиша това не защото взимам страната на чужденеца и неговата държава – пострадалият от зверското деяние наш сънародник, ударен безмилостно с камък от пияни британски хулигани и травмиран с опасност за живота си, ми е много по-симпатичен от Шийлдс с неговия стъклен поглед. Но с риск да бъда заклеймен като предател се питам все пак: как така изведнъж се намериха толкова много фенове на българското правосъдие, което иначе е обект на обществено недоверие от тревожен за здравето на една правова държава мащаб?Като питам това, чувам интересен отговор от министъра на правосъдието Маргарита Попова. След свикания от нея на 10 септември Висш съдебен съвет (ВСС) тя буквално заплаши пред медиите ( същите медии, споменати по-горе) тази недосегаема досега институция на третата власт с разпускане, ако не се реформира радикално и не заработи по правилата на ЕС: прозрачност, отчетност…Очевидци на събитието казват, че за първи път присъстващите магистрати слушали с наведени глави подобен род „приказки”.Те ли не знаят, че в момента обществото е толкова наелектризирано в очакване на някаква справедливост, че новите управляващи като нищо могат да прибягнат до законодателна промяна и да прекратят 5 годишния мандат на т.н. „правителство на съдебната система”, назначено като отражение на политическото лобиране през 2007 година?Знаят и изглежда са притеснени. Което обаче не важи за средствата за масова пропаганда. Те не само не съзират противоречие между (уви) масовото недоверие в българското правосъдие сред самите българи и проявата на нещо подобно в Лондон, но и се възползват от случая да печелят евтини дивиденти с разпалването на криво разбрани патриотични страсти.Темата тук изобщо не е самият Шийлдс. Няма как да претендирам да преценявам степента на вината му или пък претенциите му за невинност. Говорим за недоверието в българското правосъдие сред самите нас и за лекотата, с която скачаме в другата крайност, водени от усещането, че онези надменните англичани не ни зачитат , след което мигом забравяме от какво се жалваме.Това ли е точно патриотизмът? Или подобна реакция има нещо общо с комплексите ни на хора, които никак не се харесват в огледалото, но недай си Боже някой да надникне през рамото ни и да ни посъветва да се изкъпем, евентуално. Ако ли не е прав – да му се присмеем и да запазим достойнство. Но стиска ли ни? Гневим се, че са ни разпознали такива, каквито сме.Иво Инджев / www.ivo.bgБългария Таймс

Чуждестранните банки в България целят унищожението на своите клиенти !

Дерат ни кожите с високи лихви и солени сметки !

При съпоставка с европейските страни, Европейската централна банка понижи основния лихвен процент до 1,5. Това е най-ниското ниво на лихвата от въвеждането на еврото като обща валута. Централната банка на Великобритания свали лихвата до 0,5. Лихвата в Швеция бе понижена до 1 процент. В Швейцария понижиха лихвения процент до 0,375 и се очаква да падне до 0,25 стотни. Лихвата в Япония е 0,3, а в САЩ 0,25%.
А в България > 7-20 % !

Представителствата на чуждестранните банки в страната в условие на криза бяха обладани от невиждан досега страх и нямаха абсолютно никакво желание за продължаване на инвестирането с доскорошните си парньори. Те предприеха политика, с която целят унищожението на своите клиенти, чрез което дa запазят собствената си стабилност. Но такава агресия от тяхна страна няма как да остане без последици. Негативното отношение на малките и средните предприятия и на обикновените хора все повече нараства и се обръща срещу банковата система, защото без доверие в тях те няма как да продължат да печелят.А българският бизнес беше абсолютно изненадан от банките, защото доскоро те бяха нашите партньори, ние бяхме години наред с тях и благодарение на нас те реализираха огромни печалби. В тази световна криза, за която основна причина е именно неправилното управление на банките, те ни обърнаха гръб и всячески решиха да се спасят за наша сметка. Ние претърпяхме огромни загуби от това, че изцяло беше спряно кредитирането на текущи проекти, повишиха се лихвените проценти по вече подписани договори и ни изнудиха за допълнително обезпечаване по тях, повишиха таксите си на обслужване и тотално отрязаха достъпа до изгодно кредитиране за бъдещи проекти. С тези мерки те категорично обърнаха гръб на целия български бизнес и хората.Защо е необходим кредит за малкия и средния бизнес и за гражданите?Икономиката на една капиталистическа страна се основава на малките и средните предприятия. Фирмите могат да се развиват само с достъп до нисколихвено кредитиране, а когато кредитирането е на скъпа цена, това ни води до бавен, но сигурен фалит. Доскоро ние не осъзнавахме това, защото всъщност икономическото развитие на страната беше на основата на раздуване на кредитния балон. България е най-бедната страна в Европа, но винаги е плащала най-скъпи кредити и това е най-абсурдното в цялата икономика. Това става пред очите на управляващите държавата ни.Много е важно условията за кредитиране да се подобрят и за гражданите, защото те са потребители и техните желания също трябва да се задоволяват, за да се подобри покупателната способност.Лихвите са необосновано високиНяма законен бизнес, който в момент на световна икономическа криза да може да плаща лихви от порядъка на 7 - 20%. В тази ситуация бизнесът в страната затъва с всеки ден. По последни анализи на специалисти в момента са поносими лихви в рамките на 4%. Преструктурирането на кредитите е много важно да става при изгодни условия за потребителите - понижаване на лихвата до 5%, гратисен период от поне три години, през който да се плащат част от главницата и лихвата.При съпоставка с европейските страни, Европейската централна банка понижи основния лихвен процент до 1,5. Това е най-ниското ниво на лихвата от въвеждането на еврото като обща валута. Централната банка на Великобритания свали лихвата до 0,5. Лихвата в Швеция бе понижена до 1 процент. В Швейцария понижиха лихвения процент до 0,375 и се очаква да падне до 0,25 стотни. Лихвата в Япония е 0,3, а в САЩ 0,25%. Когато се съпоствят лихвените нива в другите страни с тези в България, става ясно, че политиката на кредитиране на банките в момента е против развитието на бизнеса в страната ни.Икономическата криза в страната е в резултат на това, че правителството допусна “неразумното” кредитиране с високи лихви от чуждестранни банки и не се съобрази с предупрежденията на МВФ. Именно това ни доведе до финансовата криза, защото беше логично БНБ да изтегли повече пари от търговските банки и да свие паричния мултипликатор, като достатъчно увеличи процента на задължителните резерви на банките спрямо депозитната им база.Тази политика е престъпна и е пагубна за българския народ. БНБ продлъжава да стои и да наблюдава как чуждестранните банки продължават да правят безумни неща, като предлагат високи лихви по депозитите, вдигат лихвите по текущите кредити, повишават условията за отпускане на кредит.Заплашена е националната сигурност, защото в момента правителството стои абсолютно безучастно в едно открито унищожаване на българския бизнес от страна на чуждестранните банки. Това е престъпление срещу българския народ и никой не иска да го защити. Тези банки в момента не служат в интерес на българската икономика и общество, а са против стимулирането на каквато и да била инициатива. Държавата застава на страната на чуждестранните банки и им осигурява сигурност в тази криза, но обръща гръб на малкия и средния бизнес. Банките повишиха лихвите по депозитите, за да могат да привлекат ресурс, който се изтегля към банките-майки, с цел стабилизиране на тяхната национална икономика. Освен това БНБ намали минималните задължителни резерви на банките, чрез което всички средства, които се освободиха, отидоха отново в банките-майки.Банките в момента не искат да намалят лихвите по текущите кредити, не искат да отпускат кредити на нормални лихви до 5%, не искат да дават петгодишни гратисни периоди за изплащане на дългосрочни кредити. Защо тогава трябва да има банки в страната, които не искат да служат за развитието на бългаската икономика?Банките започнаха да повишават едностранно лихвите по вече подписани договори, защото повишиха лихвите по депозитите и техният ресурс стана по-скъп. При условие, че са обладани от страх да кредитират, единственият начин да реализират печалба е като вдигнат вноските на настоящите си потребители. Тази мярка от тяхна страна е унищожителна за бизнеса в условията на световна финансова криза. От правна гледна точка, изискванията на закона са спазени, но от морална - не: банките застават от другата страна на барикадата и продължават да реализират свръхпечалби на гърба на българския народ.Идеите на Националната асоциация на българския бизнесНеобходим е широкообхватен пакет от мерки за малките и средните предприятия, защото те са двигател на икономиката и чрез тях се създават работните места. Не се направиха необходимите реформи, а бяхме свидетели на приватизация на всяка цена и след това унищожаване на всичко, което е било създавано дълги години. Никаква инфраструктура, никаква суперструктура, лошо здравеопазване, лоша образователна система и т.н. Целият ръст, на който бяхме свидетели, беше на основата на кредитната експанзия на чуждестранните банки. Тези банки избраха България, защото отпускаха кредити на много по-високи лихви, отколкото в ЕС, и затова реализираха свръхпечалби. Тоест ние бяхме част от надуването на един балон, който не беше подкрепен с никакви реформи, а единствено със създаване на дългове. Бюджетният излишък пък е на основата на тази кредитна експанзия, която беше абсолютно неконтролируема и мина всякакви граници на банков професионализъм и отговорност.В основата на държавата са малкият и средният бизнес, защото те трябва да създават работни места и на тях се основава капиталистическата държава. При социалистическата държава всичко се поема от нея. Затова от първостепенна важност за жизнеспособността на икономиката е използването на фискалния резерв за подобряване на ликвидността на бизнеса, за да се намали междуфирмената задлъжнялост, за да се запазят повече работни места, за да се продължи инвестирането. Така средствата от фискалния резерв ще бъдат инвестирани в малкия и средния бизнес, няма да се харчат, но няма и да се дават на чуждестранни банки.Ние имаме една държавна банка, чрез която правителството може пряко да контролира процеса на нисколихвено кредитиране, което да стигне до реално работещи малки и средни предприятия и това е Българска банка за развитие (ББР). Средствата, които може да се отпускат на предприятията чрез нисколихвени кредити до 5%, могат да бъдат осигурени от фискалния резерв. Именно чрез една такава монетарна политика може да се осигури възстановяване на икономиката на страната. За да постигне качествено целите за стимулиране на малкия и средния бизнес, ББР трябва в най-кратки срокове да открие клонове в цялата страна и да се наемат най-добрите банкови специалисти, които да могат наистина бързо да осигурят ефективно кредитиране, а не кредитиране на всяка цена. Много е важно да се кредитират малки и средни предприятия, които имат реално работеща основа с бъдеще за развитие. Контролът отпусканите средства от ББР да не стигнат до олигархични компании, а да достигнат до реалния сектор, ще се извършва от държавата чрез ежемесечно публикуване в Интернет имената на компаниите, получили кредит, както и техните цели.Така ББР може да се превърне във водеща финансова кредитна институция, е която могат да се прехвърлят всички сметки на държавни предприятия. Общинските средства също могат да влязат там.Високите лихви по депозитите са една от причините за повишаване на лихвите по кредитите. За да бъде спряно това безумно и неоснователно постоянно повишаване на лихвите по депозитите, влоговете в банките за промоционалните лихви, не трябва да се гарантират от Закона за гарантиране на влоговете в банките. Това са именно лихвите, които се рекламират в момента, но са неоснователно високи - те вдигат и техния ресурс, с което се повишават и лихвите по кредите. С повишаването на лихвите по кредитите се повишава и рискът кредитополучателите да не могат да си внасят вноските, с което задълбочават кредитната криза. Чрез тази малка законодателна промяна много бързо ще усетим ефекта в икономиката.Държавата трябва да разсрочи на вноски установените задължения на български малки и средни предприятия за период от пет години, без да начислява допълнителни лихви. Това е необходимо, за да могат предприятията да продължат да работят и да не губят работни места. Тази мярка вече е приета, но само за малки и средни приватизирани български предприятия. Необходима е по-широка обхватност на тази антикризисна мярка. Агресивните действия на НАП срещу нейните длъжници ще се върнат като бумеранг в държавата, защото на тези предприятия няма да им остане ресурс за продължаване на дейността, а след фалита им се губят бюджетни постъпления и работни места за в бъдеще.Освен това, изкарването на активи на публична продан няма да увеличи постъпленията, предвид силно ограничения паричен ресурс в икономиката. Чрез тази мярка държавата защитава своя интерес, като дава шанс на работещите фирми да преодолеят кризисните елементи.Светлозар НИКОЛОВБългария Таймс

Няма коментари: