сряда, 9 септември 2009 г.

ЧОВЕШКАТА ЗАВИСТ – вижте колко е всеобхватна, разнолика и разнообразна в политическите ни ширини!

Открай време обикновената наглед човешка завист си битува из Балканите. Факт е – завижда всеки на всеки дори ежеминутно. Благодарение на това сме с орязани граници, благодарение на същото вечно сме под нечие крилце на Велика държава, благодарение на това ни цакат и в ЕС, благодарение на този порок сме лоши помежду си . Тя служи за извинение, за утешение, за разпалване на вражди и престъпност ... за разрушение на разумното и полезното в природата и обществения живот изобщо. Тя е като вампир, впил се във всеки един от нас. И докога? Вечно се боричкаме помежду си за лидерство, и всеки иска да бъде “по-по-най”. Грешка – човешка!

Долупредставените лица доказват несъстоятелността на поредица от подобни грешки, които обаче са за сметка на народа ни както винаги.

Да. ГЕРБ може да не са великите и неповторимите, но по стореното само за 50 дена са НЕПОСТИЖИМИ, в рамките на терор, геноцид и измами, осигурявани натрапливо 20 години от всички правителства преди тях, без изключения на народа ни. В политиката се искат две неща: прагматизъм и добронамерена политическа воля да се постига той. Екипът им е повече от експертен видно, и те владеят това изкуство, не може да им се отрече! Така че всички, които “дрънкат” (и политици, и партиици и медии) в момента просто очевидно празнословят. Ще са полезни ако спрат. И ако толкова искат да се изказват, да си спретнат местенце (напр.някъде из Борисовата градина), от където няма да пречат и манипулират обществото ни. Там да изливат язвителния си език. Омръзна ни да ги слушаме. Омръзна ни тъпото им гримасничене. Омръзнаха лъжите им. В края на краищата кои са те толкова “важните”, които сме принудени да слушаме непрекъснато? Ако пространство се изчисти от порочното им бърборене, и ние обикновените хора ще имаме възможността да се заслушаме в себе си, да се огледаме, да взем живота си в собствени ръце, да отделим същественото от несъщественото в него, да се развиваме без завист, с толерантност и лоялност помежду си. Политическата завист, а и всякаква друга, е бич в едно общество, и трябва да се отървем от нея. Колкото по-скоро, толкова по-добре!


Министри кръстосват шпаги в съда, практикуват си дървената философия
http://vbox7.com/play:75f8a3bb&ef=1 - що за вулгарно поведение и грозно гримасничене, докога?

Бивш и настоящ министър се развихриха. Депутатът от Коалиция за България Румен Петков разпалено се заканва да съди новия министър Симеон Дянков за клеветите му. Колегата му се е осмелил да заяви, че Петков е толерирал контрола над контрабандни канали, че е пречил на комуникацията между системата на митниците и НАП, както и че е подписал да бъдат купени туристически хеликоптери за МВР.
„Вътрешният министър няма как да поръча хеликоптери, защото министерство на финансите ги контрактува“, възмутено разяснява червеният политик. Той измъдря още, че обвиненията в корупция трябва да бъдат доказани. По този начин щяло да се избегне съмнението в безнаказаност и за натиск върху прокуратурата.
„Обвиненията срещу бившия изпълнителен директор на „Мини Марица-изток“ Иван Марков или срещу бившия министъра на МРРБ Асен Гагаузов ще изискват извинения след това. Всички оставаме с впечатлението, че трябва да има 20-тина осъдени. Няма ден медии или изпълнителната власт да не обявяват, че някой ще бъде разследван. Такава проверка трябва да има, но да се коментират след като има издадени присъди, а не да се разпространяват клевети“, отсече бившият министър.
Ексминистърът по вътрешните работи негодуваше и от позицията на своята БСП: „Не трябваше да се оставят хората ни да бъдат оклеветени, казвам го със съжаление. Трябваше да реагира ръководството на партията“.
Според него Георги Кадиев е силна фигура за кмет на София, „дори със своите особености“. Подходящ за градоначалник по думите му е и Петър Курумбашев. Вчера обаче от „Разкрития.КОМ“ разбрахме, че само Кадиев е подал документите си в срок. Това го прави единствен кандидат на БСП.
Румен Петков е убеден, че голямото предизвикателство за кабинета „Борисов“ е влизането на страната ни в Шенген, както за кабинета Станишев беше членството в ЕС.
От Рзкрития.ком

“БОЙКО БОРИСОВ: СЛЕД ТОЛКОВА ГОДИНИ ПРЕЗИДЕНТЪТ ПЪРВАНОВ ЯВНО НАЙ-СЕТНЕ Е РАЗБРАЛ, ЧЕ Е ДОШЛО ВРЕМЕ ЗА ЛИДЕРСТВО И ПРАГМАТИЗЪМ”
„След толкова години в политиката и властта, президентът Георги Първанов явно най-сетне е разбрал, че е дошло време за лидерство и прагматизъм. Такава е оценката за новото правителство и от Европейския съюз с размразяването на спрените средства по програма САПАРД, и от премиера на Русия Владимир Путин”, заяви министър-председателят Бойко Борисов по повод разпространената статия с автор президентa Първанов.
„Не виждам как може да има приемственост в нещо, което го няма. Освен голи думи, по проектите АЕЦ „Белене”, „Бургас–Александруполис” и „Южен поток” няма нищо друго, освен направена за трети път първа копка и разрушаване на малкото построено преди. Елементарното възпитание изисква, а и приетата световна практика е, опозицията да се изказва за действията и решенията на правителството след изтичане на 100 дни от управлението му.
От президента обществото не чу оценка за четирите години провал, грабеж и безконтролно пилеене на пари от страна на съставената от самия г-н Първанов тройна коалиция. Фактът, че за 40 дни управление вече имаме заверени сметки и постъпили средства от размразената програма САПАРД и до края на годината ще можем да усвоим още 200 млн. лв., положителната оценка на агенция „Дау Джонс”, това, че правителството спаси 20 000 дка български гори с наложения мораториум върху застрояването, завършването и пускането в експлоатация на единствения голям за страната проект – Софийското метро, размразяването на проекта „Горна Арда”, екипните действия на правителството по време на трагичния инцидент с наши сънародници в Македония, огромното доверие към правителството, повдигнатите обвинения от прокуратурата към бивши министри и директори на агенции, взаимното доверие и директната връзка, изградена между мен и премиера на Русия Владимир Путин, събуждат човешка завист, която за мен е разбираема”, допълни министър-председателят.
ИЗТОЧНИК: Министерски съвет / По Коритаров


Няма коментари: