четвъртък, 15 октомври 2009 г.

РАЗКРИТИЯ НА 15 ОКТОМВРИ 2009

По Разкрития

Какво е общото между Ирина Бокова и Сашка Васева?

Според „Росийская газета“ като шеф на ЮНЕСКО Ирина Бокова ще се опре на знанията, които е получила в Москва. Това е превод по-скоро по смисъл, отколкото дословно, но все пак за онези, които се хващат за думите ето ви цялото заглавие на интервюто, озаглавено „Боковое зрение“ – Ирина Бокова будет руководить ЮНЕСКО, опираясь на полученные в МГИМО знания.
Чудесно, похвално, очень хорошо! Всички се досещаме какви точно знания е придобила другарката Бокова в Москва. Или по-точно казано – какви допълнителни знания и умения е овладяла през далечната 1976 година, докато е следвала „Международни отношения“ в МГИМО, каквото и да означава това.
Утре същата тази Ирина Бокова встъпва в длъжност. Не знам защо в цялата ситуация виждам образа на Сашка Васева. Просто като ми кажат Ирина Бокова – шеф на ЮНЕСКО и ей ти я Дупнишката Мадона със звездата между очите… Може би на подъзнателно ниво възприемам случилото се с другарката Бокова като някакъв кич, като някаква чалга, като нещо пошло и гадно… Не знам дали хората по света, онези които са я сложили на този пост са наясно коя всъщност е Ирина Бокова…Едва ли… Въпреки, че има някакъв шанс светът да разбере какъв таралеж в гащите е другарката Бокова. Съвсем скоро сензационното разкритие на „Уикенд“ – че наследницата на Георги Боков е убила човек в катастрофа през 70-те години, а случаят е потулен от влиятелния й баща е препечатан от авторитетния в. „Таймс“. Реакция от страна на новата шефка на ЮНЕСКО няма, тя си мълчи. И мълчаливо се подготвя за паметното утре. Мълчаливо, но със стил. Височайшата особа е похарчила хиляди евро, за да поднови гардероба си. И то не къде да е, а в най-елитните модни бутици на Париж.
Тя побързала да се сдобие с достатъчно елегантни костюми за предстоящите срещи със звезди от световния културен и политически елит.
Новата лидерка на световната организация загубила най-много време на „Плас Вандом“. Площадът е известен като средище на парижките ювелири.
Поне 30 минути Ирина Бокова съсредоточено проучвала асортимента на бижутерийния бутик „Патек Филип и Ван Клийф енд Арпл“. Тя избрала едно изключително изящно колие, което платила с кредитна карта. Цената на огърлицата остава загадка. Загадка остава и защо точно Бокова стана шеф на ЮНЕСКО? Защото точно тя? Защото Бокова може да е гадна комунистическа издънка, но е комунистка със стил. Поне знае откъде да пазарува…

Фандъкова имала връзка с ученик и учител?
Образователната министърка Йорданка Фандъкова имала флирт с ученик по времето, когато била заместник-директорка на 73-то СОУ в столицата. Тя взела под крилото си проблемният ученик Божидар, известен с прякора Боби Веждата. Разкритието прави в първия си брой в. „Галерия”.
Майчинските чувства, които изпитвала Фандъкова към Боби Веждата го спасили да завърши гимназия. Не веднъж поведението на ученика било разглеждано на педагогически съвет заради сбивания и пушене на марихуана в двора на училището. Заместник-директорката обаче се застъпвала за своето протеже, като обяснявала, че Боби имал трудно детство и би могъл да се превъзпита.
Съученици на Божидар обаче твърдят, че дистанцията между учител и ученик била подозрително скъсена, когато Фандъкова го канила на обяд в дома си. Тези постъпки дали основание в школото да се шушука, че връзката между Фандъкова и единайсетокласника станала интимна. За абитуриентския си бал Боби Веждата получава от любимата си учителка подарък – костюм от „Ролман”. Тогава той е на 18, а тя – на 37. В реда на догадките е обаче дали между иначе праволинейната даскалица и фаворита й е имало секс, или отношенията са останали в сферата на флирта.
Друг слух от училището обвързва Йорданка Фандъкова с мускулестия учител по физическо възпитание Димитър Капустиянов. Злонамерени даскалици дори твърдят, че двамата правили любов дори в училище.
Сега Йорданка Фандъкова е министър на образованието, но вероятно ще стане кмет на София, издигната от ГЕРБ. Вестникът прогнозира, че на министерското й кресло ще седне друга даскалица – Малина Едрева. Сега тя е директор на частната гимназия „Балканика”.

Джакузита-макузита и парни бани за политици глезани…
Пак измами. Политици отбрани плацикали в луксозни джакузита и парни бани в дипломатическия клуб „Бояна“, пише в. „Стандарт”. Разбира се, всичко било за сметка на държавата, а глезотийките са стрували 150 хиляди лева от бюджета. Екстрите са били само за богоизбрани, които не са плащали нищо, тъй като парите са идвали от джоба на нас, простосмъртните…
За поредното разхищение на бившето правителство съобщи премиерът Бойко Борисов. Справката е от Агенция „Дипломатически имоти в страната“ (АДИС), предадена от външния ни министър Румяна Желева. В списъка на помазаните са 36 души, ползвали се с привилегиите на клуб „Бояна”. Най-често „консумираните” услуги били фитнес, луксозни парни бани, джакузита. Тези глезотийки са стрували маса пари на държавата, и то във време на криза, когато правителството плачеше, че няма пари. Е, как да има – как се поддържа цял такъв „СПА център”?!
Безплатните карти за клуба е раздавал бившият шеф на АДИС Асен Македонов. В списъка на 36-имата „гъзари” са имената на бившия външен министър Ивайло Калфин, ексминистърът по европейските въпроси Гергана Паси, барабар със сестра си, посланикът ни в Словения Филип Боков, настоящият ни посланик в Кипър Веселин Вълчев, зам. главния прокурор Камен Ситнилски и президентският съветник Ертан Кара.
Сред щастливците е й първата дама Зорка Първанова. Тя обаче най-„благородно” е пожелала да си заплати цената на „релакс процедурите”. Асен Македонов, като един гостоприемен и учтив домакин, категорично отказал да вземе парите. Едва ли Първанова много е настоявала, де, но така се прави от кумова срама.
Цената на една такава карта е на стойност между 3 до 5000 лв. Индивидуална златна карта е имал и един от най-богатите бизнесмени в България Борислав Дионисиев. Сред богопомазаните са и шефът на болница „Света Екатерина“ проф. Генчо Начев, началникът на контраразузнаването Кирчо Киров. Разпускал е и бившият зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков.
Всъщност, като се замислим, те какво са виновни политиците. Имали са тази привилегия – възползвали са се. От хубавото никой не се отказва. И аз да имах златна карта за тузарския клуб, и аз щях да се плацикам в някое шестместно джакузи с президентшата. Все пак политиците са подложени на голямо напрежение и вместо да им плащат вредни, са ги пращали в „Бояна”…

Какво правят двама бивши агенти като се съберат заедно? Телевизия!
Представете си свят, в който всичко е манипулирано. Лесно е, ако опитате. Представете си новини, които са тотално изопачени или променени. Никаква или оскъдна информация. Представете си телевизия, в която работят само агенти, без значение дали са бивши или настоящи. Сигурно ще кажете, че съм луда! Но не съм единствена. И не е невъзможно, защото както стана ясно двама бивши агенти са на път да си направят собствена, агентурна телевизия.
Радосвет Радев съвсем скоро ще стартира новата телевизия „Дарик“. За програмен директор той е нагласил колегата си от Държавна сигурност Георги Коригаров. Музикален редактор сигурно ще е Тома Спространов, а продуцент – Краси Гергов.
Начинанието на Радев е в заключителна фаза, тъй като преди два месеца „Дарик“ получи лиценз от СЕМ за телевизия, а медийният бос се изфука, че за нуждите на медията си е купил хеликоптер, който ще снима от въздуха горещи събития. Цената на първият нюзкоптер в България надхвърля 1 милион евро.
Телевизията на Радосвет Радев първо ще стартира в интернет, а по-късно и в телевизионния ефир. Безработният Георги Коритаров ще намери заслужен пристан там.
Както вече знаете Радосвет Радев, подобно на Коритаров е бил агент на Държавна сигурност. Медийният бос е вербуван през 1988 г. и е получил псевдонима Карак. „Ченгетата се събраха – агент Алберт отиде при агент Карак“, коментират в гилдията.
„Дарик радио“ дълги години минаваше за опозиционна на БСП медия и за флагман на свободното слово, нищо че собственикът му е бил в тесни отношения с червената партия. Така че никак няма да е трудно да си представите онова, за което говорихме в началото…


Българският шпионин – нежен, лиричен, но и по комунистически твърд
Едва ли ще е изненада, ако ви кажа, че шпионите са най-загадъчните хора на нашето време. Те присъстват във фантазиите на жените и мечтите на малките момчета, които искат да станат като тях. Кой не знае агент 007, кой не е чувал за него? Но по времето на комунизма агентът на величеството от Великобритания е бил засенчен от образа на един роден, но не по-малко енигматичен агент – Емил Боев. Неговите дела са изключително интерсни, но потулени в мрака на секретността.
Емил Боев – героят от поредицата романи на Богомил Райнов, изигран перфектно от Коста Цонев. И ако за повечето от нас Боев е бил само един образ, то в действителност стана ясно, че такава личност наистина е съществувала.
Кой е истинският Емил Боев научаваме от интересната поредица на вестник „Стандарт”. Негов прототип се нарича също Боев, но първото му име е Христо. Подвизавал се е в Китай, знае четири езика, в това число и китайски. Работи като търговец първо в Австрия, после в Турция, а накрая и в страната на коприната. В Китай е известен като германски търговски представител под ръководството на Павел Берзин. В Шанхай българският Джеймс Бонд живее в един хотел с топ немския шпионин Рихард Зорге.
Трябва да отбележим, че до края на Втората световна война в България не е имало много шпиони. Агентите, работили пряко за България са малко. Все пак по време на войната родината ни е обвързана с германското разузнаване и по-скоро по политически причини сме ползвали шпиони оттам. Страна като нашата не може да има геополитически интереси, които да оправдават издръжката на агентура под прикритие в чужбина. До 23 май 1947 г. България дори няма отделна разузнавателна служба извън военната.
Естествено, че всичко става много по-различно след 9 септември 1944 г., когато страната ни става съветски сателит. В България идват съветници от Москва във всички министерства и е немислимо да се направи нещо без съгласието на Кремъл.
Обединявайки усилията си, заедно със съветските другари, родните агенти се трудят на няколко фронта. Обект на разузнаването стават „западните империалистически държави“, а също и „вражеската емиграция“ – новата вълна политически емигранти, която бяга от комунистическия режим. Те са класирани в две категории – невъзвращенци и изменници на родината, съкратено ИР.
Разбира се, няма да сме изчерпателни ако не споменем факта, че най-видният българин шпионин от времето на студената война не е българо-съветски възпитаник. Той е работил за ЦРУ. Българските тайни служби изобщо не са успели да разберат за тези му занимания. .
Българското разузнаване не може да се похвали с такива нелегали дори в ранния си период, свидетелство за което е едно писмо от 1948 г., написано от българския дипломат в Париж Иван-Асен Георгиев до външния министър Васил Коларов:
„Изпращат се за ръководители на разузнаването в чужбина хора, неподходящи за тази цел. Те самите използват за агенти хора негодни… В резултат разузнаването е слабо и се заменя с поток от клюки и клевети, които рушат службите в чужбина и единството на българите… Говори се всред колонията и в легацията, че за разузнаване са използвани тук някои българи. Това са или еснафи, или полуинтелигентни, или лумпенизирани младежи. Те не са в състояние да направят обективна и незаинтересувана преценка на фактите.“
Роден през 1907 г., Иван-Асен Георгиев прави успешна кариера след 1944 г., като отначало е главен секретар на МВР, а след това – дипломат в посолството в Париж. През 1956 г. е назначен за заместник-ръководител на мисията в Ню Йорк и много скоро е вербуван от ЦРУ. Разкрит е едва през есента на 1963 г., като арестът му е извършен в Москва, тъй като Държавна сигурност най-вероятно не се е чувствала достатъчно опитна в разплитането на такива конспирации. Следва шумно рекламиран съдебен процес с предизвестен край, а наложената смъртна присъда е изпълнена в първите дни на 1964 г.

Мургина прехвърлила авоарите на Доган в офшорката остров Ман
Авоарите на Ахмед Доган от източен ДДС били прехвърлени от Мария Мургина в банки на британския остров Ман, който е офшорна зона. Според секретна информация на ДАНС това допълнително усложнява разследването, защото на острова се спазва банковата тайна.
Мис НАП-2009, както стана известна Мария Мургина, е една от личните счетоводителки на Сокола – твърди в. „Папарак”. Тя контролирала международния трафик на авоарите му. Според търговския регистър Ахмед Доган няма регистриран законен бизнес у нас. Според данъчната му декларация той разчитал само на доходите от депутатската си заплата. Разследващите обаче „душат” как така Сокола живее като бей в личните си сараи, построени за стотици хиляди лева.
Досъдебното производство срещу Мургина все още не е приключило, а официално такова срещу Ахмед Доган не се води. Тайните служби от ДАНС обаче координират действията си със свои колеги в чужбина и се опитват да хванат следите на международните трансфери на догановите авоари. Такъв превод има уловен единствено на остров Ман, но се очаква информацията да се потвърди и от британските служби.

Ако Доган си отвори устата, ще стане страшно!!!
Доган ми каза, че само ако почне да говори, в България ще стане тюрлюгювеч. Много от тези псевдополитици са му идвали на крака в Бояна да му целуват ръцете. Това твърди третият човек в йерархията на ДПС – Гюнай Сефер, в новия брой на сп. „ТЕМА”. Той е областен лидер на партията и един от най-влиятелните хора в Североизточна България.
В действителност Ахмед Доган от доста време не е правил показни изказвания, както например на предизборната среща в село Кочан. Факт е и че когато Сокола реши да говори, винаги казва нещо скандално, винаги преобръща нещата. Така че не ще ни учудят думите на Гюнай Сефер, че Доган пази страшни тайни. Според силистренския шеф на партията обаче тези тайни са свързани с новите управници и ако ДПС се разприказва, страшно ще стане в държавата.
Неотдавна се заговори за някаква договорка между Доган и Бойко Борисов, но премиерът отрече това отговаря на истината. Гюнай Сефер не споменава какво точно знае Сокола и кои са тези политици, дето са целувала ръка на лидера на ДПС.
„Говорил съм си често с Доган в последните месеци и все го питам докога ще им мълчим на новите управляващи, които не спират да плюят ДПС”, – казва Сефер пред „ТЕМА” и продължава, – ако излезе наяве кой, по кое време и по какъв повод е ходил при нашия лидер, ще се обърне държавата наопаки.”
Всъщност Доган няма да посмее да си отвори устата. Поне не на този етап. Защото се надява на някакъв съюз с Бойко Борисов. Надява се на топло местенце в някое министерство поне за някой от подчинените му. В момента Сокола не е „на сметка” да „да пее”, а по-скоро – да се помири с управляващите. Ако обаче го настъпят по мазола, нищо чудно да си отвори устата.
Както „Разкрития” писа, Доган е завзел почти всички възможни медии в България и е на път да настъпи монопол. Дали е случайно, че никъде във вестниците на ДПС не четем една лоша дума за Бойко? И дали наистина няма някаква договорка между двамата лидери – Доган да си мълчи и да ухажва Бойко чрез медиите си, а Борисов да не го закача?! Нито него, нито сараите му.

Перлата Сонгюл Йоден се оказа голяма развратница
Божикравичката Сонгюл Йоден се оказа, че не била никак света вода ненапита, както изглежда. Актрисата от хитовия турски сериал „Перла” въртяла любов на снимачната площадка и имала интимни отношения с не един или двама колеги. Явно фактът, че е семейна не й пречи да замотае главите на мъжете.
Оказа се, че Перлата е имала интимни отношения не само с главния герой – красавеца Къванч Татлъту, но и с режисьора на филма Кемал Узун, пише в „ШОУ”. Сонгюл Йоден зарязала съпруга си заради постоянната му ревност, всъщност обичайна за манталитета на турците. Съпругът й не можел да понесе слуховете, че жена му е гадже с екранния си партньор Мехмет и редовно й вдигал грандиозни скандали.
„Розата” на Ориента отрече пред медиите да е имала интимна връзка с „Брат Пит” на Близкия Изток, като каза, че между тях просто е имало голямо приятелство. Злите езици обаче говорят друго. Между двамата пламнала зашеметяваща любов и Инджи многократно изневерявала на съпруга си – един от най-желаните мъже в Турция – Джанберг Учуджу. Връзката им обаче бързо приключила и Сонгюл се насочила към друг кандидат за „розата” й.
Режисьорът на сапунката Кемал Узун бил този, който бършел сълзите на „Перлата”, когато с мъжа й се разделили. Нейни колеги разказват, че именно той ходатайствал да дадат главната роля на Йоден. А в последствие, когато Инджи била на косъм да я изритат от „Перла”, Кемал Узун се застъпил за нея и я спасил от уволнение.
Освен развратна, Сонгюл Йоден се оказа и мръсница. „Перлата” за малко щяла да бъде отстранена от сериала заради надменния си нрав и наглото си поведение. Актрисата се държала злобно с колегите си и най-вече с Къванч Татлъту. „Отвратителен си! Кой ти каза, че можеш да играеш! Ставаш само за манекенче”, крещяла му красавицата.
Гримьорките също го отнасяли, като се отнасяла с тях като към слуги. Постоянно търпели нейните обиди и винаги била недоволна. „Тя се мисли за голяма красавица, но всъщност има ужасна кожа. Бях на ръба на нервна криза, когато трябваше да прикривам пъпките на лицето й”, оплаква се една от гримьорките. Явно зад погледа на Божикравичка се крие злобна и надменна личност.
Последната изгора на „мъжемелачката” е отново неин колега – Керем Алъшък – син на един от най-прочутите турски актьори – Садри Алъшък. Запознати обаче прогнозират, че Йоден бързо ще обърне страницата.

Оргии и разврат тресат футболистите
Покрай корупционните скандали във футболните клубове и обвиненията за укрити данъци изплуваха и други, по-лични пикантерии около футболистите. Като се почне от гей скандали, мине се през всякакви вредни навици, като прекаляване с алкохола и цигарите и се стигне до публични оргии. Скандални снимки на футболисти ден пред ден се менкат из интернет пространството. Последните са от гуляй в пловдивски клуб, където футболист е налапал пищните форми на местна разюздана кака.
Става въпрос за италианците от футболен клуб „Ботев”. В пловдивския „Папараци” българските адзури си устроили малък пир и „прилична” оргия. В разгара на вечерта разкрепостена фенка награбила нападателя Емануеле Морини и го вкарала в клетката край дансинга. Завързала му очите и го „почнала”.
Първо игриво танцувала в скута му, после без задръжки разпрала чорапогащника си и изперчила голи гърди пред устата му. Като един истински мъж (а не като колегата си – гей), италианецът, без да се замисля, първично засмукал цици.
През това време сънародниците му пафкали фас след фас и смучели твърд алкохол, сякаш не са спортисти, а банда нехранимайковци. И ако спонсорите им са се подлъгали и се надяват на добра игра от отбора, то феновете им едва ли ще очакват нещо добро.
Същото се отнася и за футболен клуб ЦСКА. Вратарят им Иван Караджов скандализира запалянковците с гей снимките, разпространени в интернет. Караджов сам ги качил във „Фейсбук” „нежните” фотоси, но в последствие се „сафирясал”, че не е редно, и ги изтрил. Късно!
Гейският скандал влуди Любослав Пенев и Караджов бе глобен с 1000 лв. и сигурно дълго време ще пази резервната скамейка. Историята много напомня на хомосексуалния скандал със снимките на футболиста Ксиско (Франсиско Хименес Техада). Явно този тип спортисти имат афинитет не само към футболните топки.
Това е родният футбол – секс, алкохол и сръбска музика.

Лъжат ли ни за свинския грип?
Има ли далавера покрай свинския грип? Има ли място за истерия? Лъжат ли ни, че той съществува? Лъжат ли ни, че НЕ съществува? Има ли нужда от предпазни мерки, ваксините ваксини ли са всъщност или витамини за подсилване на имунитета, примерно? Къде е истината?
Тези и още много други въпроси ни вълнуват и ето тук ще ги зададем. Но може би няма да намерим отговора? Официалния отговор. Този, който отговаря на истината, обаче може би е между тези редове. Но никой политик никога няма да си го признае – защото всичко е политика. И болестите са политика. И свинският грип е политика – политика на ваксини и масова психоза за ваксините… и пари от ваксините…
И тъй, да започнем по-отдалече. Като например с въпроса: Нали уж нямаше опасност от свински грип за България? Как стана така, че изведнъж 20-годишен студент се разболя? И нали уж беше излишно да се тревожим, защото умират само мексиканци, пък 30-годишен здрав-прав мъж си замина без време?! Бързо и коварно свинският грип се намъкна и в България. Толкова бързо, че здравното министерство се чудеше откъде му е дошло. Как откъде? Изотзад – от САЩ!
Още отначало свинският грип нафалшивяваше, намирисваше на гнило. Правеха се хаотични изявления като че ли помежду си не се бяха разбрали кой как да лъже. Е, хайде уточнете се – ще се мре ли, няма ли да се мре?!
А пък ако се върнем още по-назад в историята на грипа и грипоподобните му, ще си спомним и истерията покрай птичия грип, когато никой не туряше пилешко месце в уста и цената на кокошчиците падна до неузнаваемост. Ами лудата крава? Краве сирене и мляко да искаш, лееше се из ведро на безценица. Сега пък параноични хора не смеят да си купят свинско, за да не лепнат последната мода грип – AH1N1. Друг е въпросът, че той се предава само по въздушно-капков път, но както се казва – шубето си е голям страх. Нищо чудно утре да измислят грип „Лудото летящо агне“ и гледай сеири по Гергьовден! От цялата работа прасенцата са в най-изгодно положение – никой не им точи ножа.
Хайде да поговорим и в цифри. Всяка година по света умират от 250 000 до 500 000 човека от обикновен сезонен грип заради усложнения. От свинския грип от появяването му през април са починали повече от 1000 души. Как ви звучи? Като обикновен банален грип, нали? По тази логика трябва ли да се паникьосвме всеки път, когато се разболеем от обикновен вирус – при толкова смъртни случаи там, свинският грип бледнее.
Дали целта на цялото това „мероприятие” не е чисто икономическа и политическа? Мероприятие, задвижено от големите клечки, които дърпат конците в целия свят, които определят кога ще им криза и кога не, кога се вдигат цените, кои са новите болести и ще има ли лекарства за онкоболните… Дали същите тези „безсмъртни” двама-трима човека не сътвориха и свинския грип, за да има кой да им купува ваксините.
Въпросът е един – бройкат ли ни пак? За канарчета ли ни взимат? Има ли свински грип или има психоза? Фарс ли е всичко?

Един за всички, всички СРЕЩУ Дянков!
Симеон Дянков ли ще бъде първата издънка от кабинета на Борисов? Не се ли пооля малко финансовият министър, та чак и неговите хора скочиха срещу драконовските му мерки за „икономическо стабилизиране”. Вярно, че сме в криза и трябва по-бързо да излезем от блатото, но с министър като този май все повече затъваме.
След като срещу умопомрачителните му идеи скочи колегата му Тотю Младенов, значи нещата не вървят на добре. Министърът на труда и социалната политика не бе съгласен с увеличаването на пенсионната възраст за жените, а както знаем, финансов и социален министър трябва да вървят ръка за ръка. Нашите явно обаче са си обърнали гръб.
В действителност предложението на Дянков бе не само жестоко, ами и малоумно, както той сам се беше изказал веднъж за Първанов. Да те пенсионират на 63 години си е издевателство над работната ръка на държавата. Роби ли иска да ни прави новото правителство? Всеки месец ни удържат от мизерните заплати осигуровки, които да ни гарантират спокойни старини, когато се пенсионираме. Само че средната продължителност на живота на българина е 70 години, и то с големи напъни. И какво излиза – цял живот блъскаш, даваш пари на държавата и ако имаш късмет, една година може и да си починеш. И на това, ако не му се вика политика на малоумиетом здраве да е. И като говорим за здраве…
Да отворим ли реч за вдигането на акциза на цигарите и алкохола? Чудел се Дянков между кое от двете да избере. Цигарите? Алкохола? Да бъдеш или да не бъдеш? По-добре не бъди, Дянков! С тази поредна своя малоумна идея финансовият министър си навлече гнева не само на пенсионерите, ами и на цял един народ. Народ, на който не му остана нищо друго, освен да пие и да си успокоява с някоя друга цигарка.
Симеон Дянков обаче мислел за здравето на българите и затова решил, че ако направи цигарите 15 лв., а алкохола вдигне в пъти, народът ще се оправи. Помисли министърът и за акциз върху бирата, та съвсем скандализира обществото. После се усети, че прекалява и се отказа от еретичната си мисъл.
Лека-полека всички започнаха да скачат срещу Дянков. Последните възмутени са СДС, които се обявиха категорично срещу някои идеи на топфинансиста. Даже бТВ взеха да се обръщат срещу министъра, и то в новините!
Увлече се това момче. Властта ли го заслепи, че взе да се прави на много важен? Оплеска положението и нищо чудно скоро народът да се вдигне на бунт.

Скелети и смърт сеят социалните домове на България
Поредната потресаваща история с дом за умствено изостанали излезе на бял свят. Този път действието се развива в Батак, където един от пациентите е заприличал на жив скелет, преди да напусне този свят.
Темата е травмираща за мен, но този път, незнайно защо съм изпълнена с ярост. Породена от страх! Че живея в такава държава – на място, където така се грижат за болните, възрастните, децата, бременните жени, учителите… Чакайте, други останаха ли?!
Сегашната история до голяма степен е повторение на случката в Могилино, когато „институцията“ BBC се намеси преди ние да направим каквото и да било.
Тогава , репортерът на BBC се е срещнал с децата в техния трагичен, безмълвен свят, където малкото деца, които могат да говорят нямат на кого да промълвят и думичка. Където персоналът приема за напълно нормално за едно дете да дойде сляпо, но подвижно и с течение на времето да се стигне дотам, че то да не може да стане от леглото само – защото вече прилича на жив скелет. Всички деца имат някакви проблеми – повечето са слепи или глухи, много от тях вече не могат да станат от леглата си и буквално изчезват от лицето на земята ден след ден. В техния свят няма никакви стимули и до такава степен няма какво да се прави, че децата непрекъснато се клатят на столчетата си, само и само за да мине и този ден… Според BBC в България има повече деца с умствени или физически проблеми в приюти, от където и да било в Европа. Явно това е отношението, което те получават.
Филмът на BBC излезе през декември 2007 година, а сегашната картина е почти същата. Аналогичен е и сценарият – явно невероятно смели хора успяват да изнесат кадри от дома в Батак, за да бъде предизвикана проверка на дома. Разбира се, хората, които са съобщили за нередностите са заплашени със съд за тяхната постъпка. Това, което хората са искали да покажат на България, е че в дома в Батак не са давали достатъчно храна на хората. Че хората там са започнали да умират от разразила се туберкулоза , а единственото, което управата на дома е правела е да прикрива смъртните случаи.
Ако гледате и този филм ще се шокирате, защото е потресаващ!Защото ще видите как хората страдат и как са забравени, но не от Бог, каквото е заглавието на филмчето във Vbox, а от хората, от държавата. Ще видите свят на кошмар, чийто герои може би вече са на едно наистина по-добро място, защото „жълтата гостенка” – туберкулозата, вече ги е прибрала. Не й е било трудно, защото „лечението” явно значи да държат болните по двама на легло…
Само недейте да плачете, защото вече няма смисъл. Някак си плачът на тези теми успява да постигне „успокояващ” ефект – човек си поплаква сега, а на сутринта се буди като нов. Само че тогава, донякъде като в „Приказка за стълбата”, спомените са по-бледи, защото е част от човешката природа бързо да забравя лошите неща…
А този възрастен човек ще продължи да си гледа разбиращо, затворен между същите стени, така забравен от всички… Защото за него розовият свят от кафенце сутрин, цигарка и новини по БТВ ще трябва да изчака до следващия живот. А дотогава ще бъде без надежда, без прясна храна, без да може да се зарадва на каквото и да било…Ще си остане единствено с отчаянието на човек, живеещ в концлагер. Само че без изглед да го спаси някой – войната вече не е срещу фашистите (слава Богу!), но срещу апатията, безразличието и само отчасти – безобразията на хора като Масларова. Явната, ужасната и травмираща Втора Световна война е продължила 5 години. Може би, едва сега светът се отърсва от раните, които са били причинени. За съжаление обаче, войната срещу апатията и безразличието все още се води. И няма изгледи да приключи скоро…
Пусни клипчето : http://vbox7.com/play:380a2a28&r=emb

СТАТИЯТА Е ПОДНОВЕНА ( от 28 септември 2009), ВЕРОЯТНО СЕ ОЧАКВАТ ДАННИ ПО СЛУЧАЯ!!!

Изравят тялото на Ахмед Емин! Бил убит!

Разследването по „самоубийството” на Ахмед Емин – един от най-големите хора в ДПС, е подновено, съобщи в. Папарак. Според следователите, Емин не се е самоубил, а е бил или жертва на убийство, или накаран да го извърши сам на себе си.
Провалът на предишното разследване се дължал на това, че бившите управляващи не проявили особена воля случаят да бъде разрешен. Новите ни управници обаче решили, че разследването трябва да се поднови и да се разбере веднъж завинаги – убит ли е Ахмед Емин и ако да, кой го е извършил и поръчал.
Тялото на Емин е вече ексхумирано и изпратено за повторна аутопсия в лаборатория на Интерпол – една от най-големите в Европа. От Интерпол са се зарекли също да ни ударят рамо с професионални криминалисти, които да помагат на българските си колеги. Напълно сменен е екипа от първоначално работилите по случая полицаи. На тяхно място, според източника на вестника е поставена група от всепризнати родни следователи.
Полицаите се надяват, че лабораторното изследване, както и събраните веществени улики, ще бъдат достатъчни, за да се докаже, че Ахмед Емин не е погубил сам живота си, или поне не доброволно.
Ахмед Емин бе открит мъртъв на 17 октомври 2008г. в един от сараите на Ахмед Доган – този на улица „Беловодски път” в кв. Бояна. При първоначалните оглед на местопрестъплението и аутопсия полицаите установиха, че става въпрос за чисто самоубийство. Много хора определяха Ахмед Емин като дясната ръка на лидера на ДПС, както и човекът, който пази най-тъмните му тайни.

Няма коментари: