четвъртък, 1 октомври 2009 г.

И НЕЩО ОТ РОДНИТЕ НИ ШЕРЛОКХОЛМОВЦИ!

ПО РАЗКРИТИЯ

Румен Петков не бил откраднал и стотинка като политик, моля ти се?!
Румен Петков за пореден път доказа, че българските политици могат да бъдат изключително нагли. Бившият вътрешен министър беше гост в предаването на Росен Петров вчера, където блесна с доста от изказванията си.„В БСП няма партийни черни каси“, беше едно от най-несериозните изказвания на Петков.
„Моите джобове са пред обществото, казвам го съвършено категорично. С една стотинка не съм се обогатил нито като кмет на Плевен, въпреки всички клюки и приказки по мой адрес, нито като партиен фукционер, нито като депутат, нито като министър…“, изцепи се още бившият шеф на МВР.
Социалистът не пропусна да сподели и защо смята да съди Симеон Дянков. „Дянков е лъжец и клеветник, и то от не някаква сериозна проба.“На обвиненията Петков заяви, че ще е хубаво Дянков да ги докаже, а не просто да казва, че бил чул от много хора някакви неща.„Държа прокуратурата да му повдигне обвинение за набеждаване. Той ме набеждава в качеството ми на държавник“, поясни Петков. „Лично мотивиран съм да го осъдя, защото след неговите гнусни клевети и лъжи майка ми беше в болницата.“, добави той.


Кръгове около Доган и Румен Петков искат смъртта на Волен Сидеров!!!
Паника е обхванала Волен Сидеров и най-верните му хора. Заставането на лидера на АТАКА до ГЕРБ и Бойко Борисов може да се окаже най-голямата му грешка.Успоредно с това се появиха и словесни битки с опозиционери в партията му, което допълнително нагнетява обстановката. Евродепутатът Димитър Стоянов предупреди най-официално отцепниците, че тяхната кауза всъщност е насочено оръжие и тези, които им плащат, за да се гаврят с доверието на лидера, всъщност щели да бъдат морално отговорните за неговото планувано убийство.
Според Стоянов има само един начин Волен Сидеров да замълчи и добавя, че определени кръгове около Румен Петков и Ахмед Доган отдавна се опитват да го премахнат. „Такива като Христо Сираков, поалчнели за някой лев, ще са оправданието, ако утре убият лидера на АТАКА“, смята евродепутатът Стоянов, който е и доведен син на Сидеров.


Фирмите вече плащат в натура
Някои от служителите вече получават част от заплатата си под формата на салами и консерви.
Хит сред работодателите у нас стана да се плаща на служителите не в кеш, а в купони за храна. Заради кризата фирмите са толкова затруднени, че данъчното облекчение свързано с този начин на заплащане на труда, го прави все по-привлекателен.
Държавата позволява до 60лв. от работната заплата да се изплащат под формата на купони, които работниците да могат да осребряват в избрани заведения и магазини. От една от компаниите, емитиращи подобни купони споделят, че интересът е огромен и за 2009-та талоните са изчерпани, тъй като държавата ограничава общата им стойност до 180млн. лв. годишно.
Само лицензирани фирми могат да ползват това облекчение. За 60-те лева в натура, работодателите не дължат допълнителен налог.
Междувременно стана ясно, че в кв. Столипиново в Пловдив, със същите купони се върти голям „бизнес”. Ромите гледали на тях като на ненужна хартийка и приветствали идеята да се разделят с тях за 10лв кеш, а талоните били на стойност 50лв. Изкупували ги бизнесмени, съобщава в. „Стандарт”.
Повече от 300хил. души у нас са регистрирани в бюрата по труда. Броят на безработните обаче е далеч по-голям, тъй като много от тях не са регистрирани на борсата, споделя министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. Около 8% от гражданите в работоспособна възраст са без работа.
Малкият бизнес у нас е намалил служителите си с поне 17%, обяви Симеон Дянков. При тях преобладава песимизма, когато стане въпрос за кризата. Разбираемо, строителите са най-лошо настроени, относно това как ще се развие работата им в следващите три до шест месеца.Преди дни от статистическия институт съобщиха, че една от четири фирми се готви за ново съкращение на работници.


Ирена Кръстева се лекува в клиника за алкохолици?
На някого да му е направило впечатление, че медийното цунами Ирена Кръстева липсва? Заряза вестници, телевизии, футболни отбори и духна на някъде. Къде пък може да се скрие мощната дама, бая терен й трябва? Изчезна като Сокола по време на есенна миграция. Тука Доган, там Доган… Няма го! Мина се не мина, и Кръстева го последва.
Дали пък нещо не се е стреснала, като видя, че нещата не са розови за ДПС вече? Или й втръсна да се занимава с купуване на медии, та си намери друго хоби. Завеща един-два ВАЦ-ви вестника на синчето си Делян Пеевски, няколко телевизии – колкото да има от какво да се препитава, па се оттегли, където зимуват раците.
Майтапът на страна, Ирен Тлъстева, простете – Кръстева, наистина изчезна от медийното пространство. Както „Разкрития” писа, бизнесдамата вече не се появява в редакциите на вестниците си, а мъжката й рожба се занимава със занаята на мама. Пеевски крачи ден през ден около репортерите си и им диша във врата, като им казва какво да пишат и какво – не. А от Кръстева – ни вопъл, ни стон.
В интервю за в. „ШОУ” таткото на Делян Пеевски (явно най-нормалният член на „семейство Адамс”) разказва за отношенията баща-син. Той също отбелязва, че Ирена Кръстева остава някъде на заден план последно време. „Аз не знам какво се е случило с нея – дали е в България, дали съвсем се е пропила, дали е нещо болна?”, разсъждава на глас Славчо Кънчев.
Не може да не ни направи впечатление „тънкият” намек за алкохолни проблеми, който се прокрадва в думите на бившия съпруг на Кръстева. За любовта й към чашката можем да прочетем и по форумите в интернет, където нейни бивши подчинени я определят като „пиянде”. „Има пари свинята, но да не работиш при нея, мръсната, пияница, в тотото пи, пи, та се забрави”, пише разярен потребител.
Възможно ли е пък медийната годзила да е заминала в някоя клиника за алкохолици?


Доган продава сарaя си в „Бояна“
Преди седмица на интернет страница на известен сайт за продажба на недвижими имоти е била поместена обява, в която личал сарая на Доган в „Бояна“! В резюмето под фотосите са описани параметрите параметрите на луксозната сграда, а в отметката цена пише – по договаряне.Предполага се, че Доган се е решил на тази стъпка, защото се страхува от ДАНС, които са се заканили да докажат, че ДПС е прала пари и е укривала данъци в особено големи размери.Обявяването на сарая за продажба било с цел фактите около построяването му и собствеността му да се размият тотално и така да не се стигне до първоизточника на финансирането му.
Другата версия гласи, че Соколът се разделя с палата си, тъй като се кани да напусне страната и да се установи в Турция, откъдето да продължи да дърпа конците на партията си. За това вече ви известихме подробно.


Убиецът на сестрите Белнейски бил гей
Задържаният за убийството на сестрите Белнейски Лазар Колев имал хомосексуални връзки в детството си. Оттогава сексуалният живот на Лазар бил объркан – твърдят психолозите. В миналото си той тормозил приятелките си, като ги карал да пият урината му.
Репортерско проучване в града на Лазар Колев Пазарджик, показа, че сексуалният живот на Лазар Колев е доста объркан. Той растял като тихо и скромно момче, но момичетата страняли от него. С навлизането в пубертета Лазар става хулиган и е въдворен в интернат. Там се предполага, че са били първите му сексуални връзки, като е бил изнасилван още като четвъртокласник. В следващите години подрастващият поддържал хомосексуални връзки със свои мургави връстници в интерната.
В Пазарджик си спомнят за две по-трайни приятелки на Лазар Колев. Едната от тях се казва Силвия, жена на затворник. С нея Лазар живял около година, докато мъжът й бил в затвора. Последната приятелка на Лазар е 16-годишна девойка, която при запознанството им е непълнолетна. В града се говори, че Лазар малтретирал сексуално партньорките си, като ги карал да пият урината му, за която казвал, че е лековита. Той задължително искал от тях анален секс и ги карал да гледат порно.
Лицето на Лазар Колев досега не е показвано пред медиите от съображения за сигурността му. В Пазарджик се заканват да го линчуват, ако го пуснат от ареста. Делото Белнейски се разследва вече трета година. Единственият арестуван с обвинение по него е 29-годишният Лазар Колев, който не е направил самопризнания пред разследващите.


Тийнейджърите вампирясват!
Тийнейджърите са луднали по вампирски истории и интересът им започва да става повече от обезпокоителен. Светият синод се е видял в чудо и алармира, че това уж безобидно любопитство може да прерасне в опасни окултни увлечения. Има секти, които подтикват към вампиризъм, а в Лайпциг дори има ежегоден фестивал, на който хора се събират да пият истинска кръв.
Манията по вампиризма тръгна от хитовия филм „Здрач”. Сценарият бе написан по книгата на Стефани Майър – поредицата е от четири части и тийновете масово ринат пари, за да си купят за изданието. По форумите валят въпроси на запалени младежи, които искат да станат вампири или по-лошо – някои вече смятат, че са такива. Репортерска проверка на „Разкрития” установи, че в интернет хората живо се интересуват от магии, сатанизъм, върколаци, вампири. Анонимен потребител споделя, че се мисли за вампир, тъй като не може да устои на сурово кърваво месо.
Пълно е със социални мрежи с окултна насоченост, които те подканват да се запознаеш с разни кръвопиещи маниаци. Всичко това лесно може да повлияе на крехката психика на тийнейджъра. Младежите могат да бъдат привлечени към някоя секта и затова духовниците апелират към родителите да бъдат нащрек към увлеченията на децата си.
Според някои психолози вампиризмът съществува като болест, като канибализма. Има хиляди легенди за съществуването на вампири, но има и доказателства за съществуването на хора, които се хранят с кръв.
Преди време във Венеция бе отрит скелет на жена-вампир, чиято уста била запушена с тухла, за да не се храни с жертвите от чумата. Ще припомним и тайнственото животно Чупакабра, което години наред пие кръвта на домашни животни.
Църквата наистина трябва да вземе мерки, като чрез вероучение пребори окултните влечения у учениците. Дали съществуват вампири или не – някой друг ще реши, но определено да си играеш на кръвопиец, не е шега.


Мистерия! Демон се вселил в девойки, вилнее в България
Чували сме какви ли не истории, смразяващи разкази на „очевидци” или мистерии, които се носят от уста на уста. И все се чудим да вярваме ли? Повечето от нас махват с ръка и казват, че това са врели-некипели. Дали обаче е така? Възможно ли е всичко страшно и необяснимо, което ни се случва, да е плод на висша сила? Истина ли е, че съществуват демони, които се вселяват в човек и го карат да полудява. Дали всички тези хора от черните хроники, които изведнъж превъртат и изколват цялото семейството, всъщност не са обладани от зли демони?
Това не е сценарий за поредния блудкав трилър. Демоните съществуват, откакто свят светува, сведения за тях черпим не само от Библията, но и от съвременни източници. Нямате си и представа колко форуми има из интернет за демонология или екзорсизъм – вътре са описани случки на хора, преживели срещи с различни адови изчадия, ритуали. В последния брой на в. „Стандарт” четем две смразяващи истории за източния демон Велзевул.
Изклала всички кокошки и изпила кръвта им
Велзевул (наричат го още Белзебуб, Баелзебуб, Веелзевул) е един от най-висшите демони, стои много високо в йерархията и е най-неконтролируемият. Именно той се вселил в млада девойка от благоевградското село Марулево. Момичето изведнъж започнало да се държи странно и да говори на санскритски. Облаганата подивяла, искала да си пререже вените, изклала всички кокошки и започнала да пие кръвта им. Родителите повикали духовник с надеждата да прогони злия дух. Веднага щом отчето започнал да чете псалмите, момичето започнало да се гърчи и да псува ту на български, ту на санскритски. Добре, че била вързана, иначе щяла да прегризе гласните струни на божия служител.
Часове наред попът не могъл да пребори демона с молитви, а когато го запитал кой е и какво иска, устата на девойчето промълвила „Белзебуб“. Отчето веднага разбрал, че си има работа с един от най-злите демони. Едва привечер изчадието адово напуснало тялото на момичето.
Чувала гласове, които шепнели името Велзевул
Подобен е случаят и с девойка от Русе, чието семейство членувало в протестантска църква. На момичето било казано, че трябва отново да се покръсти и когато това станало, тя изпаднала в шок и се сринала психически. Развила фобия, не искала да излиза навън и постоянно чувала гласове, които шепнели името Велзевул. В нервен пристъп момичето за малко да заколи собствената си майка. Местен свещеник обяснил, че препокръстването в случая било нож с две остриета за девойката.
Според екзорсисти Велзевул вилнее през есента. Докато обаче католиците владеят много методи за справяне с демоните и злите сили, източното православие не познава молитви за прогонване на дявола. Поне не официални. Единствено свети Киприян е писал псалми и само те помагат на обладаните.
Господарят на мухите
Името Велзевул идва от древноеврейски и означава „принцът на демоните“, наричан е по-често Господаря на мухите, Повелителя на мухите, Принца на мухите (Beel – „господар“, „принц“, а Zebub – муха). Затова и казват, че се появява под формата на муха или рояк грозни мухи, които разнасят зловоние. Той трудно се призовава и още по-мъчно може да бъде овладян. Екзорсисите изпитват страх, щом чуят, че си имат работа с него.
Макар българите да не сме едни от най-вярващите, по форумите настървено се дискутират демонологични теми, търсят се съвети за правене на магии, за призоваване на зли демони. Велзевул също се „търси”. „Много от тези, дръзнали да го призовават и да работят с него, са умирали от задушаване или апоплексия (мозъчен удар). Аз лично него не съм призовавала, той е един от най-трудно управляваните. Един от висшите. Защо ти е точно той?”, четем в един от форумите.
„О, създателю вечен,
Ти можеш всичко!
Превърни злото в мен, около мен,
над мен, под мен, зад мен,
пред мен – в светлина и любов!”
Из псалм на св. Киприян


Бойко подхвана и мобилните оператори, те му подариха телефон
Бойко Борисов се срещна с изпълнителния директор на Мтел – Андреас Майерхофер, с който засегнаха належали проблеми в бранша на мобилните оператори.
Борисов постави 10 дневен срок на трите оператора, да се срещнат и обсъдят как да информират гражданите за това, доколко са вредни антените, поставяни по блокове от GSM операторите.Напомняме, че от вредното влияние на базовите станции има множество оплаквания. Според голяма част от хората, които живеят в близост до една или повече антени, честото им главоболие е започнало точно след като тези антени са били поставени.
Бойко говори с Майерхофер и за график на сваляне на цените на роуминг услугите, за които Европейският съюз прие максимални граници. Така, цената на един SMS в роуминг не трябва да надвишава 11 евроцента, изходящото повикване 0,44 евро, входящото 0,19.
С директора на Мтел, премиерът обсъди и състоянието на бранша по време на криза. Секторът се оценявал на 3,5млрд годишно у нас, което е 5% от БВП. Според Борисов „в условията на икономическа криза диалогът между бизнеса и държавата е от изключително значение”.
В края на срещата, Майерхофер направи специален подарък на министър-председателя – смартфон BlackBerry Curve 8900, с пожелания за лидерски подход в работата на новото правителство. Подобен телефон притежава и американският президент – Барак Обама.


Само тук! Писмото на Куйович до Бойко в стил „это не я, это мой брат близнак”
Прочетете това писмо! И не бързайте да иронизирате закоравелия международен престъпник далавераджия от черногорски произход, развиващ бизнес парлама у нас и покровителствен на най-високо ниво, докато е създавал и ръководел сенчесто наркоканал. Това е човекът, с чието задържане и подвеждане най-сетне под отговорност правителството на Станишев и най-вече МВР шефът се гордееха най-много. Защото не е малко да изловиш бандюгата архитарикат и циркаджия с 60 кг хероин и да му натъкмиш и компанията за пандиз паласа, състояща се от все негови хора от България, които са му били ортаци.
С прошението си Куйович се хваща за сламка и проси царска милост от Бойко Борисов. Осъденият на 16 години затвор международен наркотрафикант Будимир обаче тръби в медиите чрез писмото си до премиера за ужасяващи нередности, някои от които доказуеми.

„Г-н Борисов, чрез медиите искам да се обърна към вас и българския народ, тъй като единствената ми вяра и надежда сте вие и управляваната от вас партия. Изнасям информация, за чиято достоверност гарантирам.
1. Искам да проверите с какви документи за самоличност – т. нар. пасаван от посолството на Черна гора, чийто гражданин съм, бях екстрадиран през февруари 2005 г. Твърдя, че още тогава г-н Валентин Петров (по това време беше шеф на ГДБОП) и преди моето екстрадиране знаеше много добре истинската ми самоличност. Въпреки това той ме изгони от България с неверни данни. Заявявам, че аз се казвам Будимир Милосава Куйович, роден на 21. 11. 1967 г. в Миоска, община Калашим и баща ми е Милосав Куйович, а майка ми – Видне Шукович. Горното заявявам, тъй като през януари 2005 г. Валентин Петров не можеше да ме изгони от България, докато не получи официалните ми документи чрез посолството на Сърбия и Черна Гора. В пасавана е видно, че съм роден на 21. 11. 1967 г., а не както Валентин Петров ми е издал заповед за лице, родено година по-късно и с родители, които имат различни имена от моите. Той (Валентин Петров) много добре е знаел, че става въпрос за две различни лица. За мен остава загадка каква е била целта му да бъда екстрадиран от България с неистински данни. Излиза, че на практика има двама Будимир Куйович и единият е създаден от Валентин Петров, за да може с него да си измие ръцете.
2. Чудно ми е също защо, след като в Парламента бе свикана комисия „Куйович“ никой не ме потърси за сведение и коментар. А в случая аз съм единственият потърпевш и имам интерес да се разкрие истинската ми самоличност и цялата истина около случая „Куйович. Интересно е също защо депутатът Надка Балева като участник в тази комисия е знаела за сгрешените дати и имена, но като народен представител тя е прикрила истината около мен.
3. Моля да се направи проверка дали са случайни нерегламентираните разговори, проведени между един от подсъдимите по моето дело – д-р Николай Писков и бившият депутат от НДСВ в Хасково Ясен Янев. Подкрепа на твърденията ми, изнесени до тук може да намерите във веществени доказателства, иззети по воденото срещу мен дело. В тях фигурира сръбската ми лична карта, в която са и истинските ми имена и данни. Неизвестно защо тази лична карта е изпратена във военна прокуратура – Варна и не е използвана по делото за снемане на самоличността ми.
4. Бих искал да се установи защо през март 2008 г. бях извеждан и малтретиран от ареста в Стара Загора и то след изтичане на работното време. Тогава бях закаран в кабинета на г-н Калин Явашев, директор на РЗБОП – Стара Загора в присъствието на окръжния прокурор Димо Атанасов и Петър Мидов – окръжен прокурор на Хасково. Когато помолих по време на разговора с тях да присъства адвокатът ми, не ми позволиха. Там бях заплашван и изнудван да разкажа какво знам за висши политически фигури. Казваха ми: „Дори и в Страсбург да се жалиш, няма никой да ти помогне, защото и там имаме наши хора!“
По същия начин бяха обработвани и другите подсъдими по делото ми в Хасково – Михаил Янков и Стойко Дойчев. Самите те вече са потвърдили за заплахите и в показанията си пред ВКС. На Михаил Янков например са му казали: „Ако не говориш срещу Куйович, попадаш в месомелачката на държавата и няма да отървеш затвора до края на живота си.“
Докато бях в кабинета на Калин Явашев ми бяха показани и папки със СРС-та, правени от 1. 1. 2007 г. до 27. 12. 2007 г. За тези СРС-та знам, че са незаконни и по моя информация в момента същите тези папки се намират в ДАНС, което моля да се провери.
5. Защо в периода преди произнасяне на присъдата срещу мен бях изведен от килията на затвора в Стара Загора в полунощ за среща с хора от Апелативна прокуратура – Пловдив и софийска градска прокуратура? Те бяха придружавани от лице, което се представи пред мен като Камен Пенков от Националната сигурност. На същата тази среща присъстваше и лицето Младен Младенов. По време на разговорите с тях бях принуждаван да подам компромати срещу г-н Илия Илиев и г-н Ваньо Танов. За тях аз твърдя, че не ги познавам и няма какво да кажа срещу тях. Редно ли е по такъв начин да се извличат доказателства и чрез натиск върху мен да се извлича лична полза и да си правят PR-акции?
Ако се провери всичко казано от мен, ще се убедите, че делото срещу мен е политическо и издадената ми присъда не почива на факти и доказателства, а на скалъпени обвинения от страна на управляващата тогава партия БСП. Интересно е и защо след задържането ми бяха обискирани канторите и домовете на адвокатите ми. За обвиняемите по всички дела ли се предприемат подобни действия?
От самото начало на задържането ми до момента съм дискриминиран от страна на българските власти, които не признават конституцията на родината ми Черна гора (чл. 13).
При задържането ми бях жестоко пребит и унизен от органите на полицията. По силата на кой закон ме биха като куче?! Казаха ми: „Знаем ви вас, черногорците, ще си получиш заслуженото!”
Моля прокуратурата да се самосезира въз основа на това обръщение и да провери моите твърдения. Желая да бъда уведомен за резултата от тази проверка”.


Сгрешените имена
В обръщението си Будимир Куйович разкрива и обстоятелства около сгрешената му на няколко пъти самоличност:
„Аз съм Милосава Куйович, роден на 21. 11. 1967 г. , а не Будимир Куйович, роден на 21. 11. 1968 г. в град Подгорица – Черна Гора с баща Милославович и майка Шилкович. Такова лице, видно от официалните данни не съществува и е измислено от Валентин Петров.Би трябвало да се провери също какви данни фигурират в документа, който ми е издаден като личен номер на чужденец. Всички данни в него са различни от данните, фигуриращи в българската ми лична карта и ЕГН. Всички те са различни и от действителните, които са в регистрите на Черна Гора. На практика излиза, че има 3-ти Будимир Куйович. Моля да се провери защо лежа невинен под чужда самоличност!”

Шокиращо е наистина, ако нещата стоят така. Не че ще променят факта – Куйович мафиот. Но ще ви повлекат в една бездна от необясними несъответствия и куриози. Те сочат и други, висши мошеници, не по-малко отвратителни и заслужаващи да бъдат подсъдни. Вярно е, че в разпътни времена като нашето „совите не са това, което са”, мафиотите не са това, което са, но да не може в една държава да се установи как така в затвора лежи човек, чиито данни в личната карта, международния паспорт и в другите документи по делото въобще не съвпадат едно с едно… И ще стане така , че при тъпата шега с претенция за каламбур на Румен Петков „Куйович, Муйович, Уйович”, грешката ще се окаже вярна. Три приблизителни имена, подобни, но не еднакви имена на родителите и приблизителни рождени данни! Куйович Куйович ли е? Като във филма „Диаментената ръка”, в който героят, в истерико-комичен напън да се измъкне, твърдеше съвсем не на шега: „Это не я, это мой брат близнак!” Абсурд или истина съдържа писмото , или и двете заедно, преценете сами.


Мистерията „Рибен буквар“- политици ли стоят зад кражбата?
Кражбата на „Рибния буквар“ – една мистерия, която се заплита все повече. Историята започва през април, когато е разкрита скандалната кражба на на екземпляр от първото издание на буквара на Петър Берон. Месец по-късно книгата бе намерена в столицата. Въпреки това, кой е извършителят все още остава загадка. Според слуховете в Котел, върху разследването са оказали натиск политици от тройната коалиция. Според котленци уличеният в кражбата Станимир Баджаков е използвал политическа протекция, затова вместо да е в съда, е успял да стигне до Испания. Схемата била следната – следствието срещу грабителя е било едва на фаза дознание и той успял да напусне страната без проблеми, защото се води с чисто съдебно минало. Отсъствието на 27-годишния студент е потвърдено от Виолета Калайджиева, говорител на прокуратурата в Сливен. Според нея, възможно е процесът срещу него да бъде задочен, но не е изключена и европейска заповед за арест.
Източници от Котел са убедени, че букварът трябвало да стигне именно до Испания, където в момента се крие Баджаков. Известно е, че местна активистка от общината, която имала добри контакти с една от големите партии в София е лобирала за това. „Две жени с власт закрилят Станимир и затова никой не очаква да го види зад решетките“, твърдят местните, но отказват да назоват имена. Мистерията се заплита още повече, когато награденият за намирането на ценната книга Александър Ковачев от службата за борба с организираната престъпност към ОДП-Сливен, е отстранен. Според негови колеги само месец след намирането на буквара Ковачев е отстранен от БОП и пратен в „девета глуха“ без публични обяснения. На кого е бил продаден „Рибния буквар“ в столицата, все още е загадка.
В същото време от прокуратурата официално съобщиха, че никой от служителите на историческия музей в Котел няма да бъде обвинен за изчезването на книгата. Изчезналият Станимир Баджаков е единственият с обвинение в кражба.


На кучешките боеве се залагат куфари с пари
Куфари с пари се залагат на бруталните кучешки боеве, които се провеждат тайно у нас. Това твърди ветеринарният лекар д-р Герган Долапчийски, който често оказва медицинска помощ на четириногите бойци. Боевете с животни са извън закона и затова винаги се провеждат на тайни места, които организаторите задължително променят.
Случайни хора почти не попадат на битките. Около своеобразната арена са само собствениците на бойци и пристрастените към хазарта, които залагат на четириногите избраници. Битките са толкова брутални, че понякога зрителите повръщат от гадост. При схватките има кучета с изръфани слабини, разпорени кореми, счупени крака и отхапани уши – твърди ветеринарят.
Перфектният боец при този род борби е питбулът – твърди д-р Долапчийски. Кучетата от тази порода са масивни, с дебела кожа и с нисък праг на чувственост при болка. „Зашивал съм кучета от тази порода без упойка и те дори не са трепвали” – твърди лекарят. Челюстта на питбула е масивна, а захапката му е смъртоносна. Идеалното тегло за кучето-воин е около 20 кг. Обикновено на арената се пускат кучета от еднакви полове, макар че няма писани правила при битките. Понякога в схватка се пускат мъжки и женско куче и тогава публиката залага предимно на женската. Причина за това е, че питбулката често успява да отхапе слабините на противника си. Най-добрите питбули-бойци се отглеждат в Бургас, като цената на опитния екземпляр е около 5000 долара. В черноморския град дори има специални ферми, които отглеждат и обучават кучета от тази порода с цел да ги продават. Кучетата-бойци преминават специално обучение. С часове те висят във въздуха, захапали клон, след което бягат с километри, теглейки автомобилна гума.
Често изходът от една кучешка битка е летален за единия екземпляр. Много собственици сами убиват питомците си, ако са загубили схватката. Тези хора не гледат на кучетата като на домашни любимци - за тях четириногите са стока, която им носи пари. Десетки хиляди лева се залагат при тайните битки – твърди д-р Долапчийски, когото организаторите на схватките често канят, за да оказва помощ на пострадалите кучета.

Няма коментари: