понеделник, 26 октомври 2009 г.

КЪДЕ ЛИ Е “ЗАРОВЕНО КУЧЕТО” В БИТУВАНЕТО НИ СЕГА И ТУК?

Мултиетническият фон в страната ни е богато наситен и в този смисъл доста впечатляващо си “живеем” с турци, евреи, армени и най-вече с цигани (роми). Всичките се водим граждани на Р България, но по-граждани се оказват ... циганите от останалите. Те са ни глезанчовците и любимците на “родните ни управленци”. Циганите бяха обгрижвани навремето и от бай Тошо, обгрижваха ги и всички правителста през прословутия ни “20 годишен преход” незнайно защо именуван така от политиците ни!

Държавата ни прогресивно се тресеше през всичките тези черни за Родината ни години, но грижите към битуването и интегрирането на циганите бяха неотменни и също растяха. Всеизвестна обществена тайна е в какво състояние се намират “трите стълба” на държавността ни. А те бяха лекувани безплатно, с осигурени социално помощи, пенсионираха ги дори по болест, за останалите им житейски екстри няма да споменавам. Ех, да си ЦИГАНИН в днешна България!

Докато българските брачни двойки имат сериозни проблеми с репродуктивността, тези неволи циганьорите не ги ловят – правят си хората вече бебета и на по 11 години, раждат ги и едва ли не като дар ни ги отдават ... в “Дом майка и дете”, за да им ги отгледаме, даже чужденците с приоритет ги осиновяват. Ей така си живее този етнос – за сметка и на гърба на останалите граждани и нищо, че държавата ни се превръща ... в циганска! А тя – циганизацията неглиже се преписва и етикира като “български манталитет” (това е любимата ми тема), но друг път по нея.

До тук описаното ФОРМИРА поне три важни казуса в живота ни, е има и по-малки, ама няма да се занимавам сега с тях. Тук става въпрос по основните:
- РАВЕНСТВОТО пред закона не се спазва, предвид старателното и явно обгрижване на тези езичници (циганите) от управленците ни. Нали “науж” всички сме равни пред него? Да ама те се оказва, че са по-равнени от останалите, което си е чисто нарушение на Конституционните права в Р България;
- Това нарушено равенство неглиже имплантира сред обществото ни неправомерни престъпност и напрежние, които в определени случаи екстремно ескалират и ни докарват убийства по особено жесток начин или силно травмиращи наранявания над българи. Ето тук не е опазено в нужната степен Конституционното ни право за СВОБОДЕН и ЗДРАВОСЛОВЕН НАЧИН НА ЖИВОТ в Републиката ни;
- Медиите ежедневно ни ВНУШАВАТ да сме благородни и всячески да подпомагаме и отглеждаме извънбрачните им деца. Това “внушение над голяма група от хора – обществото ни" формира НАМЕСА в личния ни живот и личното пространство неправомерно, чрез което също е нарушено Конституционно ни право.

Е, Българи, налице са : нарушено равенство пред ЗАКОНА; извършва се системно неопазвано право ни за свободен и здравословен начин на живот в държавата ни; извършва се системно незаконно внушаване от трети лица, допускащо намеса в личния ни живот. Само тези три нещица, с които обществото ни е напълно наясно, се наричат ПРЕСТЪПЛЕНИЕ спрямо голяма група от хора (основно българи), престъпление граничещо с неспазване на Човешки права и ОТКРИТА И ЯВНА дискриминация. Ние просто водим неравностоен живот, граничещ с ежедневен ужас и стрес сега тук – а това са факти, управленските аргументи винаги са конюктюрни, и не ме интересуват! Представете си за секунда само – че на мястото на нас българите в тази държава, вкарат например американци или талибани дори! Те, последните дали ще търпят такъв статус на живот, при това лицемерно наложен им от българските управленци? ... Интересничко ще се "случи" по тази географска ширина тогава! Оставям ви с изживяването на тази представа.

Време е да се погрижим и за себе си. Ако ще продължаваме да живеем в настоящата общност, ПРАВИЛАТА НА ИГРАТА ще се наложи да се спазвт ОТ и ЗА всички. А привилегии не се допускат “уж” от Конституцията ни, нали така!
А "кучето" е заровено под някоя слива, вероятно. Имаме си и доста такива безстопанствени питомци, да не се кахърин напразно ...

Няма коментари: