сряда, 28 октомври 2009 г.

САГАТА ДАНС ИЛИ ВЕЛИКАТА ТАЙНА СПРАВКА, ДЕТО ПРОСТОСМЪРТНИ Я ЧЕТАТ!

Обследваният период по сагата ДАНС е от 30.05.2008 - 25.09.2008 г. или точно 115 дни. Както схващате, читатели мои, тук говорим за една мъничка част от времето за работа на тази структура имплантирана в живота ни. Какво са свършили за това време нашенските разузнавачи, само бог знае, както се казва. Надуха ни ушите с тайния им доклад, който всъщност е една обикновена и клюкарска справка. Ама си се размятка из министерства и разни бандюги си я четаткато “класифицирана информация” вечер преди лягане. Голямо четиво няма що са си намерили!
Честно да ви кажа с досада я изчетох, при неколкократни прекъсвания, за да си похапна нещо и си изпуша по една цигара! Описаното е достатъчно разказвателно, за да звучи като оперативна справка от “оперативен работник” в най-важната за държавата ни служба – ДАНС. Всички герои от нея са ни до болка известни:

- кой не познава Голямата уста – Татяна Дончева и цветистия й език на “политик”, пардон депутат от БСП. Тази хиена в “докладчето” е описана като “принудена да инсценира постановка в МВР” – впрочем, тя винаги артистично се е държала така пред камера, медии, е сега и пред МВР (само това е новинката за нея). Била говорила много по телефона – ами ще говори като не си го плаща от джоба, пита ли ни някой нас като ни изтрескат сметките – плащаме си ги, пък после духаме супата;
- кой не е чувал за разведчика-играч Алексей Петров дето обича да прави мръсно на колегите си, а обикновените заподозрени направо си ги налага с ритници – на това той му вика разпит. Та този Алксейчо не бил обучен за оперативна работа със Станишко, което по правилата им (на ДАНС) е в разрез с докосванията до бившия ни министър председател и даването му на съвети. Е, нищо малко не е знаел какво прави, ама си е жив и здрав и бодро предаде в ръцете на ББ “секретното докладче” да си го чука и той в главата. И нали се сещате, визираната липса на знания на Алексей Петров, което де юре е препъни камъчето в оперативната работа и на ДАНС, му докара това, той сам да си се натопи пред днешния ни премиер – сега ще дава обяснения пред прокуратурата, пред наши и свои и кой знае пред кого още. Следващият път да се обучи както трябва, щом ще работи такава работа, тъй де;
- някой да не е чувал за нахаканото момченце Гамизов – ей голям бърборко е този човек ви казвам. Освен, че говори много по телефон и пуска разни SMS-та, ами и шари по света колкото му душа иска и се среща все с едни хора дето се именуват междуконтинентална престъпна мрежа, много и най-различни. Е, никой от нас не си записва кога Гамизов е извън страната, ама човекът доста свят е видял покрай работат му на уникален специалист за “Новата енергийна система на страната ни”. А уникалността му се състои в топлите братски връзки с разните балкански, руски, европейски та чак и американски мафиоти - тези дето зорко следят работата на правителствата и политиците по света, да не кривнат случайно от начертания им път (става въпрос за специалните държавни служби и криминогенния международен елит), и въртят с тях най-обикновен бизнес - доходоносен разбира се единствено и само за тях, нещо като магаренцата на каручката с накатерил се в нея - световн елит. На туй ми приличат. Тези хора къде с добро, къде с лошо на всяка цена ни набиват ежедневно в кратуните, че без тях не трябва и да дишаме, камо ли да живеем! Ей, голяма уникалност притежавал този Гамизов, и вече се е наел и партия да прави, за да създаде действия за лица и кръгове, които да оказват деструктивно влияние върху функционирането на министерства и структурите на държавната ни администрация. Мале, мале! Ще се яви нещо като парелно действаща с държавната власт структура, която ще има сериозни възможности, средства и позиция да влияе върху изпълнителната и законодателната ни власт, политическия и обществен живот в страната. Тук най-отговорно питам другаря Гамизов – ние българите тук ли да си седим или е време да отпрашваме по джандемите? Какво ще ни препоръча този ункално, супер информиран човек? За момента може само да се гадае, защото нелицеприятно е “осветен” в докладчето на ДАНС.
Така като си мисля, за него ми е трудно да кажа, че има новинка. Айде приемам, че няма! О пропуснах, извинете – това момченце Гамизов е кандидат за държавен глава, като катурне ГЕРБ? Ха-ха-ха! Верно е, така са го записали в сводката. Е, това не се брой за новина, това е лудост направо, и най-приятелски го предупреждавам да внимава, да не стори някое и друго предателство – много и неконтролирано говори Гамизката, защото този род деяния не се ценят особено сред мафията и специалните служби;
- положението с геройчето Драшков се явява слабо драматично - него или все го няма по оперативки, или е в отпуск, а когато е там (в ДАНС) предпочита да си мълчи, ама след това си го топват хубавичко, и обира пешкира като едното нищо впоследствие. И ББ видя зор да си го върне в редиците на родното ни МВР тук наскоро – а Драшков за доброто ченге се брои. Е, и той си има слабости, човещинка е. Новинка и тук няма;
- буквално епизодично са споменати Първанката, Станишко, Софиянски, Любомир Павлов(Любо Пъпката), Димитър Иванов (председател на Комисията по енергетика към НС 1997-2001, по времето на КОСТОВ) и Асен Дюлгеров – койтое в роднински връзки с Гамизов. Всичките те са медийни звезди макар и по различно време и повод – познавате ги най-вече с “хък-мък”, показни изявления, а бе марионетки в живот и държава, какво да ви разправям. Поради тази причина не са удостоени като главни действащи лица в строго секретния оперативен материал. И при тях новинката е – че няма новина.

Четейки тази справка, човек остава с впечатлението, че сякаш е създадена с цел топене на колегите от спецслужбите, където винаги е имало и ще има лобита – това не е новина, знайно е, и справката съвсем няма статут на доклад. Изказани са нечии анонимни съждения, при това доста разказвателно и емоционално – ако всички разведчици така си описваха акциите, времето щеше да им минава в писане, и нямаше да могат да си вършат работата, за която са наети все пак. Съжелявам, но не вярвам, че това е оперативен доклад на ДАНС. Просто някой си е водил записки (нещо като дневник) и сега ги публикува, пльоскайки ги в Интернет, с цел ШАШ на населението и компромат срещу политици! А ние си знаем що за стока са ни политиците! Те от нищо не се плашат, наложили са си маските на гьонсурати и крачат из страната, дори бодро. И без тази тръпка щяхме да минем.
Бизнеспроекти, дондуркания, кафета, нарушено субекивно его – абе бизнесмени и разузнавачи, така не се участва в Организираната международна престъпност. Явно има още да се учите!

В интерес на истината много по-качествени журналистически разследвания сме чели. ДАНС ако не го закрият, трябва малко лексически и психологически да си ограмотят служителите-ченгета. Риториката е също важен елемент в работата им, да вземат да я поизучат, защото само компромати, отвличания, рязане на пръсти, пребивания, кражба на документи, подслушвания ... не вървят. В съвременния криминогенен свят има и други похвати. Айде, наслука!
Нели Кирилова

Няма коментари: