петък, 16 октомври 2009 г.

ОЩЕ МАЛКО ИЗВЕСТИЯ ОТ 16.10.09


ПО РАЗКРИТИЯ

Първанов – секси, та дрънка!!!
Вижте го – красавец! Неустоим. Как да не бъде класиран на 25-о място по сексапил сред световните лидери?! Георги Първанов се съревновава със 172-ма видни личности в класация „Най-сексапилните лидери на света”. Не президент, манекен е трябвало да стане Първанов!
Даже разбивачът на женски сърца Саркози не може да се мери с осанката на нашия президент. С мижава преднина от някакви си 10 лидери е Обама – на 15-о място. Георги Първанов е пратил и италианския мачо Берлузкони в девета глуха.
Забележете само каква осанка има нашият президент, какъв мъдър поглед и чаровна усмивка. Казват, че мъжете с възрастта се разхубавяват. Това важи с пълна сила за Първанов. Нищо чудно, че бабите са луднали по него и го обичат даже повече от Веселин Маринов.
И не само бабите. Припомняме, че агент Гоце се беше забъркал с младо гадже. Първанов хвана трипер от 15-годишна ученичка, която явно не бе успяла да устои на чара му. И мало и голямо – всички са влюбени в Първанов!
Дори на тази снимка си личи превъзходството на държавния ни глава. Бившият американски президент Буш бледнее пред авторитетния вид на агент Гоце.
Но той е и атлетичен. Притежава спортен дух и завидни умения, а на оформеното му тяло и здравния мускул могат да завидят много манекенчета.
И на това, ако не му се вика истински мъж. Отстрелял цял вълк, без да му мигне окото, и небрежно застанал до него, нарамил пушка, а четириногото захапало клонче от елхичка – личи, че битката е била епична, но по-добрият е победил.
А с тази снимка президентът е разбил хиляди женски сърца. Мъжкарското му излъчване на Терминатор сякаш казва: „I’ll be back!”.
Какво да кажем за стайлинга на нашия президент. Идеално подбрани вратовръзки, в тон с модата, с изтънчен вкус, но без да натрапва баснословните цени на костюмите си. Присъщо на президент, неговото “casual” облекло е отново костюм, но без вратовръзка.
Странно защо Бойко Борисов не присъства в класацията. Дори в коментарите интернет потребител се е възмутил, че премиерът ни трябва да бъде на мястото на Първанов.

Радваме се все пак за престижното място на агент Гоце в класацията. Трябва да направят и Топ 100 най-големи гафове на политици. Нашият президент ще е на първо място!



Станишев си плаща на вестник „Галерия”, за да го изкара мъж
Високоплатена имиджова дописка за бившия премиер се появи в първия брой на новия вестник „Галерия”. В нея напоително се разказва как доскорошната официална приятелка на Сергей Станишев Елена Йончева скубала косата на неофициалната му любовница Моника Йосифова, която също не й останала длъжна. В материала е намесена и съветничката на Сергей Ирена Борисова, само че тя не е участвала в скубането на коси, а разчитала премиера да я избере за първа и единствена дама, носейки му компоти от село.
Така съмнително близкият с Азер Меликов Сергей се оказва набръкан не в гей скандал, както вече е традиция, а в в сложно каре, в което освен три жени има и бой, и компоти. Платил си е човекът, пишат, ама са прекалили, подхилват се запознати с интимните предпочитания на Станишев. Защото да го изкарат мъж, е от серията иди-дойди, но чак изискани жени като известна журналистка и банкерска съпруга да си налитат заради него, не е за вярване.
А Ирена Борисова да внимава, за да не се окаже, че с компотите й най-накрая закусва Азер Меликов.

Берлускони направи Бойко за резил
Абе, какво все го опипват по мускулите нашия премиер?! Човек би казал, че не е министър-председател на България, ами някакво си манекенче, което вместо да води антикризисна политика, прави ревюта по цял ден. В Гданск Берлускони хванал метъра и започнал да брои колко сантиметра гръб има Бойко. Ахнал италианският премиер: „Ето това е премиер, не е като вас!”.
На посещението си България Берлускони отново се прехласваше по мускулите на Бойко Борисов и в момент като че ли забрави за какво е дошъл. Вярно, че само в здраво тяло вирее здрав дух, но на нас ни се стори, че малко преигра италианският премиер.
Берлускони неколкократно обхващаше пищния бицепс на Генерала и отправяше куп комплименти относно физиката на Борисов или кимаше одобрително, сякаш гледа зъбите на породист жребец, преди да стане негов стопанин.
Цялото това суетене около Мистър Мускул заприлича повече на подигравка, отколкото на искрено възхищение. „Вижте го, бившият пожарникар, който българите си избраха да ги оправи – целият в мускули без грам сиво вещество. И това ми било премиер”, присмиваше се сякаш на ум Берлускони и го гледаше като огромен празноглав звяр.
А през цялото това време нашият премиерът се усмихваше самодоволно и си мислеше, че се възхищават на внушителния му вид. „Борисов има силни рамене за трудностите”, пак отвори тема Берлускони, а Бат Бойко леко се изчерви от кеф, без да заподозре поредната закачка.

Клинт Истууд имал любовна афера с българка
Холивудската звезда Клинт Истууд имал дълга любовна афера с българка, която била икономка в имението му. Признанието направила дамата пред британското списание „Хелоу”. Тя се представила като Мери Крайст (Мария Христова).
Пред списанието Мери разкрива, че била икономка в имението на Клинт Истууд в Оклахома от 1984 до 1994 година. Актьорът хлътнал по нея и двамата дълго крили връзката си. В крайна сметка съпругата на Клинт надушила изневярата и уволнила икономката.
Мери твърди, че била муза за Клинт, когато снимал каубойския екшън „Непростимо” (1992 г.), носител на няколко награди „Оскар”. „Никога не съм таяла илюзии, че мога да заживея открито с него. Знаех, че всичко някога ще свърши” – споделя пред списанието българката. „Докато те гледам, в главата ми звучи музика, а сърцето ми се пълни с топлина” – не пестял комплиментите си Клинт.
Изданието не уточнява как Мери Крайст е попаднала в Щатите.
Жълтата преса в САЩ пише, че роденият през 1930 г. Клинт по това време е поддържал и още една паралелна интимна връзка с актрисата Сандра Лок. Актьорът е признал няколко извънбрачни деца.

Красьо Черния бил протеже на Милен Велчев
Криминално-политическата обстановка в България е доста размита. И продължава да се размива. Демокрацията направи възможно обединението между властимащи и властраздаващи. В позицията на човек, който кадрува в съдебната система е гаджето на фолк певицата Магда. И поради тази причина е заплашен със затвор от 3 до 5 години. Лично градският прокурор на София Николай Кокинов подхвана плевенчанина Красимир Георгиев и му образува дело за лъжесвидетелстване.
Кой е Красимир Георгиев? Съвсем скоро името му се впрягаше с лъжливата катастрофа на Ивана. Отложен гастрол от страна на певицата накара плевенчанина и собственик на дискотеката „Анаконда” да я прати в болница, с опасност за живота и на системи. 28-годишният добре облечен бизнесмен натрупа печална слава преди 6 месеца, когато се изфука, че държал осем от тринайсет гласове във Висшия съдебен съвет и можел да уреди назначение на всеки магистрат срещу подкуп от 200 000 евро. Дълго време самоличността на половинката на Магда бе крита от журналистите и за него се говореше като за Красьо от Плевен – черничкия младеж с ланците. Оказа се, че Красимир Георгиев е племенник на генерал Васил Василев, бивш началник в МВР, напуснал системата след засечени телефонни разговори с жената на Мето Илиенски и с мафиотски босове.
Не без коментар трябва да отминем и факта, че въпросният Красимир Георгиев е и особено близък с Милен Велчев. Плевенчанинът успял да се сближи с финансиста на Симеон не защото бил факир с цифрите, а поради причина на дребното сводничество, което уреждал за бившият министър на финансите.

Кой ще утрепе Давид Черни заради новата КУРиозна изложба?
След скандалната експозиция на Давид Черни, в която представи България като турски кенеф, скулпторът е на път наистина да си навлече боя с поредната си ексцентрична хрумка. Този път той смята да представи чешките политици като… мъжки полови органи... Като членове… Абе, като пениси. И ако ние дори се затрудняваме да напишем думичката, то Черни, без да се церемони ще изтипоса една експозиция от мъжки достойнства, които ще пръскат… вода, слава Богу. Своеобразният фонтан ще бъде инсталиран в центъра на Прага. Красота!
Всеки пенис ще бъде с различна големина – явно в зависимост колко „големи” го раздават политиците. На половия орган ще е изписано името на „притежателя” му. Цялото това извращение на изкуството ще трае 20 месеца, макар че се съмняваме да „устиска” и един ден. Чехите малко комунисти си падат, така че, ако в България е имало намек за демократизъм и толерантно отношение към тоалетната, то от Чехия Черни по-скоро трябва да очаква разкол.
Всъщност на КУРиозната експозиция може да се погледне и по-позитивно – възможно е Давид Черни да е искал да изрази възхищението си пред мъжествеността на сънародниците си. Самият той казва, че пластиката преди всичко е „коментар към ситуацията в настоящия чешки парламент”, но не уточнява дали коментарът е негативен.
Каква ли ще бъде следващата гавра на Давид Черни – скулптора на фекалии, символизираща държавата му, или една камара задници, надупени към България?

ПО ИВО ИНДЖЕВ

“ Интернационала“ по “ Интервизия“ под диригентството на интернационалиста Путин
Министър-председателят на Русия Владимир Путин е предложил по време на официалното си посещение в Пекин да се създаде нов международен музикален конкурс с участието на азиатски представители, който да бъде конкурент на „Евровизия“, съобщи агенция Ройтерс.
„Провеждането на международен конкурс за модерни песни, „Интервизия“, би засилило културните връзки между държавите“, заяви Путин по време на среща на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС).
Ако предложението на руския премиер бъде осъществено в рамките на музикалната надпревара, ще могат да се включат представители на Китай, Узбекистан, Таджикистан, Казахстан, Киргизстан и не на последно място – Русия.
Възможно е също така за участие да бъдат поканени и представители на Иран, Индия, Монголия и Пакистан, които в ШОС са със статут на наблюдатели.
Това е новината. Тя почти не се нуждае от коментар спрямо величието на идеята – необятна, като Сибир и почти толкова гъсто населена с горещи аргументи ( каквито се съдържат във фундамента на кремълската концепция за дружбата между народите под мъдрото ръководство на Путин) . Но едно малко коментарче няма да навреди…
Аз лично съм „за”. Нормално е Путин да предложи „мероприятие”, което да е „интер”.
Притеснява ме повече думата „визия”. Каква точно ще бъде тя по отношение на модерно музикалните иранските изпълнителки със забулени лица и покрити тела? Не че в това има нещо лошо, но как да избереш на конкурс най-красивата, след като целта на забулването е да ги направи всичките еднакви?
А и в Иран режимът забранява например „Болеро” на Равел. Според имамите тази западна музика предизвиквала нечисти помисли у правоверните ( т.е. подтиква ги към нерегламентирано от държавата и нейната господстваща идеология размножаване).
За пеене – ще си попеят. Но такъв един интерконкурс без визия е като „Варшавски договор” без Варшава, Съвет за икономическа помощ без Съветския съюз, Шанхайска организация без Шанхай, или Путин без „интернационала”.

Ядрен скелет наднича от трикоалиционния гардероб
От трикрилия гардероб на тристранната коалиция все по – ярко ни се зъби надникващият ядрен скелет. Управляващите очевидно са решили най – после да го извадят. Край на намеците. Ето какво заяви съвсем ясно вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков : България е водила досега енергийна политика на принципа „каквото каже Русия“ и съобразно група партийци, свързани с проруски интереси.
Според Дянков идеята за построяване на всяка цена на АЕЦ „Белене“ е лансирана, без да има икономически анализ ( и без публичен дебат), който в момента се прави. Очакванията му са да се окаже домесец, че АЕЦ „Белене“ не ни трябва.На среща с бизнесмени в Смолян.Дянков е обяснил, че дори и да има икономически смисъл от тази централа, не е ясно как ще се финансира, особено по време на тази криза. Той нарече „несериозна” идеята да се строи едно такова голямо съоръжение и след това електроенергията да се изнася. Още повече, че в чужбина няма търсене, което да оправдава инвестицията.„Идеята е била свързана с това колко пари могат да се ПРИСВОЯТ, като се казва, че този проект ще върви“, доразвил Дянков казаното от премиера Борисов пред френския му домакин Саркози за комисионните като „гориво” за възкресяването на проекта „Белене”.
Но това не е всичко. По другия фланг атакува другият вицепремиер:„Ще играем с Европейския съюз, ние искаме ядрена политика на България, която да съответства на европейската“, вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов тази сутрин в интервю за Нова телевизия.„Франция иска да направи един баланс в политиката си с България и в тази посока те биха могли да намерят място да реализираме заедно един енергиен проект. Техните експерти обаче трябва да направят експертиза в тази връзка“, каза още Цветанов.Ако отпадъците отиват другаде, а не във Франция, те не биха участвали в такъв енергиен проект, добави той.Затова експертите обсъждали и варианта за гориво, което не е руско и не отива за преработка в Русия след това.
И след тази ( очевидно съгласувана ) кампания на ключови фигури от управлението по въпроса за АЕЦ „Белене”, ето още едно мнение, но на защитник на ядрената енергетика, който обаче хвърля друга бомба:„Русия стои зад затварянето на реакторите на АЕЦ „Козлодуй“, за да участва в строежа на АЕЦ „Белене“, обяви зам.-председателят на парламента Атанас Семов, депутат от РЗС, пред Pro.bg.В същото време Семов се обяви за защитник на „Белене“, тъй като страната ни имала нужда от атомна енергия.
Явно времето на шикалкавене по темата изтича. По всичко личи, че втвърдяването на тона съвпада по време с посещението на премиера Борисов на гости на суперсилата в областта на ядрената енергетика, Франция. В резултат на което най – после чухме ясно да ни казват, че проруската политика не е европейска.
Ще очакваме експертът по въпросите на енергетиката Г.Първанов, който упорито твърди обратното, да се обоснове. Стига да пожелае да се покаже от трикрилия гардероб.
И ще е особено любопитно – той и всички останали борци за ядрена независимост на България от …ЕС, да отвърнат на твърдението на депутата Семов, че всъщност не Европа, а Русия е принудила България да затвори непрежалимите блокове на АЕЦ „Козлодуй”.

Берлускони се шегува за наша сметка
Най-добрият посланик на образа на България по света може да бъдете вие, заяви италианският премиер Силвио Берлускони, след като беше награден в Герберовата зала от президента Георги Първанов с орден Стара планина с лента.
В ГЕРБеровата? Пардон, scusi ! Сбърках Гербовата с ГЕРБовата. Такова е времето, герберово.
Позволих си да се пошегувам и аз – няма само Берлускони да се шегува, я ( ту с жената на Саркози, ту пък с Обама и цвета на кожата му)!А че се шегува отново, това е ясно. Стига да разбираме шегите му. Като тази:
„Ако се превърнете в политически турист на страната си по света, България може да спечели голямо влияние, каза премиерът на Италия”.
Колко голямо? Колкото разпадащият се паметник пред НДК пред паметника на Л.Живкова ( защото така се наричаше НДК – „НДК Людмила Живкова”) в центъра на София? А може би и още по – голямо ( като Витоша, от „което по – големо нема)?
„Турист” е правилно определение за Г.Първанов. Той е точно такъв. Но политически ( което върви по – добре с „труп”, отколкото с „турист”)? Какво е политическото, което предизвиква възхищението на десния Берлускони у левия Първанов и обратно?
После високият гост Берлускони е припомнил, че Първанов е желан негов гост, както и на правителството в Италия.
Факт! Именно Берлускони покани в Рим туриста Г.Първанов, който обикаляше немил – недраг Узбекистан, Туркменистан, Азербайджан и др. А за разтуха стреляше бракониерски по редки видове животни от списъка на червената книга, достъпни само на червената клика ( в Узбекистан).
С поканата си Берлускони наруши ( и остана единствен и до днес на Запад) през април, повече от година западен бойкот на Първанов. Нашият „политически турист” не беше поканен на официално посещение в нито една съюзническа столица след номера, който извъртя с „големия шлем” в отношенията с Русия при посещението на Путин в София през януари 2008 г., торпилирайки откъм Балканите евроатлантическата стратегия за противопоставяне на кремълската стратегия за налагане на влияние чрез енергиен шантаж .
Забележително е, че при размяната на суперлативи ( и ордени дори), двамата приятели не споменават нищо за своя приятел Путин ( и неговия твърде важен инструмент на взаимното привличане, известен като „Южен поток”).
Което, понеже съм шегаджия също, ме подсети да ви подсетя.

Би Би Си помогна на български деца напук на Първанов, Станишев и Масларова
от Иво Инджев
Би Би Си излъчи нов филм за развоя на събитията в дома в Могилино, констатирайки видимо подобрение на условията, в които живеят изоставените деца. С това, 2 години по – късно, показа на целия свят кой е бил прав и кой не в задочния спор около този филм. Ето по този повод предисторията , илюстрирана с няколко цитата за реакциите на управляващите в България.
В. „Дневник”,9.03. 2008 г.:
Президентът Георги Първанов окачестви филма на Би Би Си за дома за деца с умствени увреждания в русенското село Могилино като „щрих от антибългарска кампания“. Филмът, сниман в продължение на девет месеца, предизвика остри реакции във Великобритания, Европейската комисия и Европарламента.
„Дълбоко ме смути онзи филм, който не е направен с любов към България, който е част, щрих от антибългарска кампания, която не знам кой и с какви цели е провокирал“, коментира вчера държавният глава. Той допълни, че в него „има неща, които ние си ги знаем не по-зле“. Първанов направи това изказване в Русе, където откри инициирания от президентската институция дискусиенен форум за проблемите на децата. На присъстващите журналисти не беше дадена възможност да задават въпроси на държавния глава.
Dnes Dir.bg 04.03.2008:
Филмът на Би Би Си за Дома за социални грижи за деца с физически и умствени недостатъци в село Могилино, Русенско, ще бъде излъчен днeс в Европарламента по инициатива на ирландската евродепутатка Кати Синот.
Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова отказа да присъства на прожекцията на филма, предаде БНР. Филмът ще бъде излъчен, въпреки усилията на българските евродепутати това да не се случи.Филмът на Кейт Блюит, излъчен през септември 2007 г. по Би Би Си, за изоставените деца в България съдържа 90 минути неприкрит ужас, написа на своя интернет-сайт британският вестник „Телеграф“.
Филмът под заглавие „Изоставените деца на България“ е заснет през 2006 г.В продължение на девет месеца Кейт Блюит е снимала в дома в Могилино. В дома живеят 75 деца с различни ментални увреждания. Някои от тях, които могат да говорят, разказват как дните им минавали в съзерцаване един в друг. Няма да бъде преувеличено да се каже, че повечето домашни животни са третирани по-добре отколкото тези нещастни момчета и момичета, които не получават почти никакво лечение и никакво образование или насърчение, и са осъдени на забвение и бавно гаснене на техния ум и тяло, коментира авторът на статията в „Телеграф“ Джерард О’Доновън.
Dnes Dir.bg 08.02. 2008 г.:
След излъчването на филма на Би Би Си за дома в Могилино цяла система от социални работници се чувства омаскарена, низвергната, дамгосана, а това не е правилно.Това заяви социалният министър Емилия Масларова по време на дискусия по проблемите на децата в неравностойно положение „Чуй детето, предаде БТА. Министърът изтъкна, че персоналът в дома в Могилино е обучаван през 2004 г. по английски проект и от английски специалисти.Как изведнъж се сетиха за домовете в България – когато тръгнаха европарите към страната ни, защо никой дотогава не се сещаше, попита министър Масларова. Няма да престана да се възмущавам, че има хора, които професионално живеят от омаскаряването на България, допълни тя.
Какво още да допълня? Може би прословутата реплика на Масларова, че въпросните проблематични деца „толкова си могат” ( т.е. не може да се направи нищо повече за тях)? Или да припомня гнева на Станишев към чуждите журналисти ( той имаше навика да се кара и на тях) , включително и по адрес на Си Ен Ен за репортаж за мизерията в плевенско село по време на кризата със спрения руски газ, за който той поиска официално извинение от компанията? Или да припомня, как Г.Първанов първо се скара на Би Би Си за „липсата на любов” към България, а цяла година след излъчването на филма, на 14 септември 2008 г., отиде все пак да се снима с нещастни деца в Могилино, които ощастливи със закъснелите си „грижи”.?
Изберете сами. Във всеки случай това са сюжети, които трябва се помнят.

Няма коментари: