понеделник, 19 октомври 2009 г.

Бабичката от Разградското село на кучетата, това заслужава тази кукундрелка!

Петгодишно момиченце е починало, след като е било ухапано от куче в Разградско
Петгодишно момиченце е починало, след като е било ухапано от куче. Инцидентът станал около 9 часа днес в село Сушево, община Завет, област Разград - съобщиха от ОД МВР Разград.Животното захапало детето в областта на гърлото. Повиканият екип на Спешна помощ не успял да откара пострадалото момиче до болницата, то е починало на път за лечебното заведение. По предварителна информация детето, което е от село Топчии, било на гости при баба си в Сушево. Кучето пък е домашно, отглеждано от 49-годишна жена, която имала още няколко подобни домашни любимци. Случаят е поет от следовател, образувано е досъдебно производство, продължава работата по изясняване на причините, довели до тежкия инцидент.
По Агенция "Фокус" 19 октомври 200912:10
Не ме интересува какъв е закона за защита на животни, не ме интересува и кой и как отглежда кучета! Не може кучета, поради животинския си нрав или защото са гладни ДА НАПАДАТ ХОРА и СЕ ХРАНЯТ С ТЯХ. България да не е зрелищна гладиаторска арена? Ами да вземем да си пуснем и хищниците от зоологическите градини тогава, та и те на спокойствие да си се разхождат и похапват човеци!

Що за извратена човешка мисъл е случващото се (изядено дете) и що за нечовешка толерантност са възгласите на “природозащитниците ни”? Ако в момента няма никой виновен по случая, тогава те (природозащитниците), барабар с нескопосания им закон са НАКАЗАТЕЛНО ОТГОВОРНИ за щетите на всички потърпевши от кучешка инвазия човеци в страната ни. Да, точно те са виновниците, и то много виновни пред обществото ни, защото ни заблуждаваха с “въртене на очички” пред камера и изговаряха куп глупости за “горките животни” дето просто осакатяваха хора перманентно. Животното си е животно и когато е вредно се убива, колкото и да ни е мило. Недопустимо е куче в 21 век да наранява човек, още по-абсурдно е в населено място дете да бъде изядено от него, дори стрес е недопустим да се случва за човека. Случилото се е поредния ужас за човешкия род въобще! Нима малко ни ограбват, пребиват или убиват, или някой психопат ни напада изневиделица, та сега и кучешка инвазия да сме принудени да търпим?
Не. На тази кучешка животинска жестокост веднъж завинаги трябва да се сложи край. Де факто държавата ми гарантира неприкосновеност и здравословна цялост в битуването ми тук. Хайде да я видя къде е сега! До 24 часа на територията на страната всички безстопанствени кучета и глутници трябва да бъдат ликвидирани и без “ама...” и “крокодилски сълзи” на природозащитниците, а останалите които отглеждат и стопанисват такива задължително да си ги регистрират по места, и да си носят наказателната отговорност при евентуални инциденти. Данъчните да си размърдат гъзовете и отговорно да си свършат работата по съответните проверки, защото в противен слуай и те ще бъдат подведени под наказателна отговорност от гражданството.
Кой сега ще плати “кръвнина” на родителите погубили нелепо детето си? Кой и как ще ги утеши? Кой? Онази изкуфяла бабичка ли – простата кукундрелка? Или пак обществото ни пак ще събира помощи? До кога това преливане “от пусто в празно”? До кога? Хайде обществени негодяи – нарочили се природозащитници, действайте! Събирайте пари за кръвнина, за екарисаж и наемане на ловци, които да ликвидират НЕРЕГИСТРИРАНИТЕ СВОБОДНО ЩЪКАЩИ КУЧЕТА ИЗ НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА ( безотговорно нестопанисвани в държавата ни, които унищожават човешки животи). Ако не го сторите съзнателно и добросъвестно в посочения срок, лично ви обещавам, че ще предприема драстични действия по случващото се. Повече никой не е длъжен да търпи разиграванията и лигавщините ви при явни нападения на кучета и случващи се невинни жертви.



Безстопанствените кучета и глутниците от тях незабавно трябва да бъдат унищожени, за да не заплашват и нараняват повече човешки животи. А държавата – тя трябва да спази конституционните си обязаности и защити цивилизовано правото на неприкосновеност и здравно опазане на личността от жестокост, най-вече кучешка. Задължително да потърси наказателна отговорност от бабичката, в чийто двор кучетата определено са битували, защото чрез действията си тя е възпроизвела безотговорност и се е случила смърт на дете, системно наплашва съселяните си и представлява заплаха в битуването на невинни хора. Ако не я приберат, лично ще я намеря тази жена, ще я пусна сред глутница гладни кучета, пък да я спасява който си иска. Ако остане евентуално жива, Господ да си я наказва по-нататък както той си знае – ама казана на Ада ще си го е заслужила.

Нели Кирилова

Няма коментари: