петък, 23 октомври 2009 г.

ПАРОДИЯТА, В КОЯТО ЖИВЕЕМ ВСЕКИ ДЕН - вкл. и на 23 октомври!

По Нюз.бг

Станишев громи кабинета за 100-те му дни
Пореден сблъсък между управляващи и опозиция предизвика лидерът на БСП Сергей Станишев с прочетената от него декларация от парламентарната трибуна по повод 100-те дни на новото правителство.
Станишев обвини управляващите в бездействие, липса на капацитет, знания и умения.
Той акцентира върху отражението на кризата, обедняването на хората и подчерта, че излизането от кризата изисква конкретни действия, а не голи обещания.
По думите му ГЕРБ вече се е показала като партия - силна на обещания и слаба на действия.
Станишев се аргументира с обещаното от ГЕРБ намаляване на осигурителните вноски с 5%, намерението на ГЕРБ да актуализира бюджет 2009, също да подпише споразумение с МВФ.
Станишев припомни обещаното в нощта на изборите от Бойко Борисов, че 50 % от данък „Общ доход", който се събира от софиянци, ще остане за София и изрази опасения, че това обещание ще остане неизпълнено.
Лидерът на БСП изрази неодобрение на внесените в парламента данъчни закони. Той изтъкна, че проектите на управляващите предвиждат отменяне на данъчните облекчения за млади семейства, на данъчните облекчения за предприятия, извършващи големи инвестиции в определени отрасли, шоково вдигане на акциза за цигарите, вдигане на акцизите за керосина, за електрическата енергия за стопански нужди и др.
Според Станишев сегашното правителство още „не е в час" и предлага неадекватни решения.
„По темата акцизи нямате право да се обаждате", заяви на депутатите от левицата Мартин Димитров и припомни, че те увеличиха предсрочно акциза за горивата.
По темата данъци Димитров смята, че левицата също няма морално право да протестира, тъй като по данъчните закони БСП не е направила предложения.
Лидерът на „Атака" Волен Сидеров предложи от парламентарната трибуна да бъде осъдено поведението на Сергей Станишев и Ахмед Доган за това, че не ходят на работа.Станишев не идва през седмицата в парламента, а Ахмед Доган не е идвал изобщо, посочи Сидеров.
„Когато дойде петък - денят на майстора - това е денят на Станишев и той идва. Разликата е, че той не е майстор", изтъкна Сидеров и добави, че Станишев е имал израелски PR-и, наети за 30 млн. лв. да го научат да стои пред микрофон.
Той посъветва лидера на БСП, ако иска да прави добро впечатление на публиката, да не застава пред камерите.
Сидеров изтъкна, че предишните управляващи са оставили дупка в бюджета и ги упрекна, че са похарчили 4,5 млрд. лв., за което лидерът на Атака поиска Станишев да даде обяснение от парламентарната трибуна.
Националистът предложи в Народното събрание да бъде направена фотоизложба „Зулумите на Сергей Станишев в мандата на БСП".
По отношение на критиките на Станишев към новото управление Сидеров заяви: „Ние дишаме свободно вече 100 дни. Вече 100 дни България е свободна".
Декларацията на лидера на БСП коментира и вътрешният министър Цветан Цветанов в кулоарите на парламента - „Самият факт, че той идва на работа само в петък и самият факт, че след като си прочете декларацията, напусна залата, показва едно - как е функционирала държавата и как е функционирала изпълнителната власт по негово управление".
„Може би и тогава се е работело по един ден", коментира Цветанов.
Според него Станишев не е наясно с реалното наследство, което е оставено.

Леле мале, Станишко пак е яхнал бял кон в деня на майстора! Е, все пак се е веснал в парламента – отчитаме му го като “червена калинка”. Идеята за изложбата „Зулумите на Сергей Станишев в мандата на БСП" направо от историческа гледна точка е перфектна. Може да бъде настанена и в предверието на “лявото” – на Позитано, да си я гледкат и запомнят по-добре.

Ученикът "касапин": Не се признавам за виновен
В продължение на 30 минути Софийски градски съд не можа да започне заседание по делото срещу Николай Арабаджиев.
Причината е, че адвокатът му Марин Марковски два пъти иска отвод на съдебния състав с аргумент за предубеденост.
Най-накрая, съставът на Софийски градски съд не се съобрази с исканията на Марковски и не си направи отвод. Делото няма да се гледа по съкратената процедура.Припомняме, самото дело стартира вече веднъж отначало, след като адвокат Марковски оспори и предишния съдебен състав.
"Отказът за съкратено съдебно следствие ме навежда на мисълта, че съдебният състав е предубеден," заяви в залата Марин Марковски.Той е убеден, че съдът ще даде максимална присъда на клиента му.
"Има предварително подготвена доживотна присъда срещу моя клиент", категоричен е Марковски."Всеки има право на справедлив процес", настоя защитникът на Николай Арабаджиев.
Според прокуратурата е "голословно" да се твърди, че съставът е предубеден, преди делото да е тръгнало по същество за втори път.
Междувременно заседанието продължи с повторен разпит на свидетелите и вещите лица.
"Не се признавам за виновен", убеден застана пред съда Арабаджиев.
Общо 1 милион лева е искът за обезщетение на родителите на убития Атанас Атанасов.
Прокурорът за втори път прочете обивнителният акт - на 19 май 2008 година Николай Арабаджиев умишлено и по особено жесток начин убива съученика си и свой приятел Атанас Атанасов.
Бащата на убития, Христо Атанасов, не можа да остане спокоен, след като за втори път трябваше да чуе как е убит сина му, колко рани му е нанесъл Арабаджиев, как е разцепил черепа му, как е нанесъл 14 рани в гръдния му кош, как е използвал трион и градински ножици, за да разчлени трупа. Христо Атанасов се разплака пред съда.
Днес съпругата му Татяна не дойде в съдебната зала. Стана ясно, че жената не е издържала на напрежението, не е намерила сили повторно да преживее съдебния процес и е постъпила в клиника.
„За мен той е опасен човек. Страх ме е от него. Аз не виждам разкаяние в очите му", сподели бившата класна на Арабаджиев.Още...
"Опитва се да си помогне", обясни пред съда Христо Атанасов. Не издържахме на напрежението, допълни той, но намери сили да застане пред съда и да бъде разпитан за втори пореден път.
Този път почерненият родител трябваше да отговаря и за сексуалната ориентация на убития си син - тезата на Марин Марковски е, че Арабаджиев е убил Атанас Атанасов, защото е бил тормозен сексуално.
Христо Атанасов обясни, че синът му е изпитвал влечение към момичета, имал е и приятелка.
Ако тази теза за хомосексуални наклоности на убития се докаже, Арабаджиев ще намали присъдата си с поне 5 години.
Защитната теза се гради на това, че според криминалисти и криминални психолози, жестокостта на убийството и разчленяването на трупа са характерни за хомосексуалните убийства и за престъпленията, които са следствие на дълго таен гняв от продължително сексуално насилие.
„Шокираща е жестокостта, с която е извършено убийството". Това заяви прокурор Димитър Димитров. Деянието е извършено умишлено, категоричен е той. Бащата Христо Атанасов заяви, че според него справедливата присъда е доживотна.
Припомняме, Арабаджиев направи пълни самопризнания как е извършил жестокото убийство.
Тогава обаче, като причина той изтъкна, че Атанас "го вбесил". Подробно разказа и как е искал да стане хирург и по интернет се е образовал за извършване на операции.
Клошарка намери изхвърления труп в контейнер. Първоначално Виолета Георгиева го помислила за изхвърлено месо и смятала да го сготви на децата си. След като се поровила обаче, видяла пръсти на крака и извикала полицията.

А бе това момченце правило ли е дисекция на животни въобще в часовете по биология? Явно не е имало потребните знания ... и се понаучило чрез Интернет на туй-онуй, ама е позабравило, че хирурзите никога не се вбесяват и не извършват с жестокост операциите. Предвид неспазването само на тези два факта , говорят за умисъла му. Какво толкова прокурорите се пинкат ! Съдят си го както му се полага и толкова.

Борисов "плаши" земеделци
За съжаление полицейското в мене никога няма да си отиде, „предупреди" премиерът Борисов земеделски производители.
Той се включи в подписването на 216 проекта по програмата за развитие на селските райони, подчертавайки, че това са най-евтините пари, които 100% са в Брюксел.
От вас зависи да продължите доверието на Брюксел към нас, се обърна премиерът към земеделците.
Едно евро да откраднете, разваляме всичко положително, което имаме като доверие към нас, предупреди ги още той.
Според него, ако кметовете, които в по-голямата си част са бенефициенти по програмата, не откраднат от тези пари, те ще си гарантират втори мандат.
„Няма нищо по-сладко от евтини и в случая, чужди пари", категоричен е министър-председателят.
Той предупреди още кметовете, че иска „китни кътчета из родината", когато е на обиколки в страната.
След церемонията по подписването премиерът коментира и идеята за специален закон за отвличанията.Под 30 години затвор не е редно, потвърди казаното по-рано днес Борисов.
Според него това трябва да е минималната присъда, която трябва да получи всеки един член на група за отвличания.
Премиерът каза още, че разкриването на тези престъпления отнема изключително много време и много финансов ресурс на разследващите. Затова и санкциите трябва да са изключително строги.

Разбрахме вече г-н Борисов, че полицейското е в кръвта Ви. Добре е, че сам си го признахте – все пак това вече е публичен факт и няма да го забравим, народната памет ще го помни вечно, повервайте ми! Но позачакайте малко с кметовете – те са държавни избранници и работата при тях вече става друга – т.е. при тяхна неправомерна, властова намеса в земеделските работи, тогава говорим за злоупотреба с държавни пари и проявена безстопанственост при стопанисването им. А селянинът си дои кравите, води ги на паша, оре и сее нивите, ама ако не му се осигуряват навременни ветеринарни грижи по животните, напоявания и прибиране на реколтата виновниците ще са КМЕТОВЕТЕ. Така че по-спокойно със заплахите към селяните!

300 хил. българи болни от метаболитен сидром
Над 300 000 българи са болни от метаболитен сидром.
Това съобщи д-р Мариана Христова, която е сред участниците във Втория международен симпозиум по адипобиология и адипофармакология, който се провежда във Варна. Метаболитният сидром е заболяване, което се причинява от нарушената функция на мастните жлези и включва симптомите на затлъстяването, хипертонията, диабета и множествената склероза, уточни д-р Христова.
В симпозиума участват учени от 9 държави.
Те ще коментират и нови изследвания, според които болестта на Алцхаймер е всъщност трети тип диабет, причинен от нарушеното фукциониране на мастната тъкан

Я колко е болно населението ни! И защо ли? Всички изброени болести касаят основно СТРЕС, произвеждан дълго време върху индивида. Кой ли прави тези лоши работи? Ами управляващите ни разбира се. Те докараха торнадотата на беззаконието в живота ни. Сега лекарите се тюхкат какво да ни препоръчват! – обикновено наставлението им е: ами сменете средата, водете по-спокоен живот, не яжте и разни ми ти такива от сорта ни ръсят. И къде моля да отидем? – на Луната ли, белким се куртолисаме от рестриктиращите ни обстоятелства!

Задържаха 28 хил. литра гориво в незаконна бензиностанция
25 000 литра тежко гориво и 3000 литра евродизел установиха при проверка служители от отдел „Мобилни митнически групи", дирекция „Оперативен митнически и акцизен контрол".
Горивото е намерено при проверка на търговски обект край село Бяла река, Хасковско, съобщиха от Агенция "Митници".
Въпреки че бензиностанцията била запечатана през август във връзка с образувано дознание, митническите служители установили, че търговската дейност продължава. За търговския обект липсват каквито и да е разрешителни.
Липсват както акцизни, така и данъчни документи или документи за качеството на горивото. Наличните количества и продажбите са записвани на "хвърчащи" листове, касовият апарат и бензиноколонките са манипулирани, установила проверката.
Гориво се продавало на тежкотоварни автомобили с чужда регистрация, като плащанията се извършвали задължително в евро на атрактивни цени от 75 до 78 евроцента за литър.
След като снощи са констатирани нарушения на Закона за акцизите и данъчните складове, митническите служители са обезпечили охраната на обекта през цялата нощ. Горивото е конфискувано. Случаят е предаден на Митница "Пловдив".
Във връзка с нарушените обезпечителни мерки на пловдивската прокуратура и резултатите от вчерашната проверка е образувано ново производство.

Е, хайде сега си отговорете хора, кой прави тези безобразия – аз или ти дето се чудеш какво да хапнеш днес или ... Великата Сива икономика, дето уж вече е посломена и всичко излиза на “светло”, ама не съвсем както се разбира. Визираните определено малко са цакали, и за това така са ги изтипосали. Да си му мислят!

Македония насрочи нов процес срещу Спаска
Призовка за ново дело за отнемане на детето на Спаска Митрова е получила освободената наскоро българка.Делото е насрочено за 18 ноември от съда в Гевгелия, съобщи лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.
„Новото дело показва, че македонските власти продължават да се гаврят със съдбата на една млада жена. Ние настояваме българското правителство да продължи да оказва всякаква помощ. Ние също ще помагаме и материално", каза Каракачанов.
Лидерът на ВМРО посочи, че вчера е получил уверения от министър Божидар Димитров, който отговаря за българите в чужбина, че българското външно министерство ще продължи да наблюдава не само какво се случва, но и активно да подпомага и чрез осигуряване на адвокатска защита за Спаска Митрова.
От България ще бъде нает адвокат, който да представлява Митрова пред международния съд в Страсбург, където тя обжалва наложената й присъда.„Най- неприятното в случая е, че тя все още не е ималa достъп до детето си въпреки, че от 10 дни е на свобода", коментира Каракачанов.
„Македония още е много далеч от европейското членство, категоричен е лидерът на ВМРО.По думите му Македония трябва да преустанови политиката си на репресия спрямо българите.
Не може в учебниците на децата да пише, че българите са окупатори, че Цар Самуил бил македонски цар, че Кирил и Методий са македонски просветители.Това е тотална, чудовищна за 21 век кражба и фалшификация на историята, заяви още Каракачанов.
ВМРО-БНД отбеляза 116-ия си рождения си ден в местността „Сенокос" над село Жиленци близо до гр. Кюстендил.От тази местност тръгват четниците за Македония през 1903 година.

Брей, тези макета много ни мразят! Пък и исторически крадливи се оказват! Да не би да искат да ни пресъединят към тяхната държава и да станем нещо като ООД БУЛГАРИМАК? Няма лошо, по- бързо Бойко ще ги въдвори и тях към ред!


ПОMoney.bg

Разнобой между премиер и министър за заплати и пенсии
Не може от сега да се говори за замразяване на заплати и пенсии през следващата година, защото всичко е въпрос на преговори. Това заяви на конференция за работните места социалният министър Тотю Младенов.Той подчерта, че ще настоява за политика в защита на доходите. Тази позиция, обаче, влиза в противоречие с изявлението на премиера Бойко Борисов, който само няколко часа по-рано каза пред PRO.bg, че категорично няма да има 13-та заплата и 13-та пенсия тази година.
„Няма как не само като не си на плюс, но си взел от комшиите заеми - да правиш банкети. Целият свят започва с думата „криза", а не „благоденствие", коментира Борисов.
В същото време Тотю Младенов иска да намери пари за увеличение на заплатите и пенсиите от средата на следващата година.От 1 юли Министерството на социалната политика ще проговаря със социалните партньори и Министерството на финансите за по-добри доходи както за заплати, така и за пенсии, каза Тотю Младенов.
По време на националния съвет за тристранно сътрудничество, който ще се събере в началото на следващата седмица, ще се обсъжда бюджета за следващата година. Много е рано отсега да се говори в цифри, всеки ден се водят преговори, коментира още социалният министър. Въпрос на преговори е и дали бюджетът за социалното министерство ще се запази или ще претърпи промени, каза Тотю Младенов, но бе категоричен, че социалното ведомство няма да има 13-та заплата, тъй като е налице сериозен недостиг от средства.
Министър Младенов представи и данни за риска на работните места у нас. Според статистиката от 2000 до 2007 година 914 трудови злополуки са довели до смърт, а близо 33000 трудови травми са довели до временна нетрудоспособност.

Имам питане. Шпагите истински или словесни са? Ако са “истински” – падат глави, ако са само словесни – третира се замазване на положението? И в двата случая народе мой си потърпевш ти. Хич и не се замисляй! Измисли си нещо за прекарване по коледните празници – например различни видове консервички, тури си някоя и друга зелка по кофи и тенджери, виж с алкохола си добре – пуснаха ти аванта и т.н.

Няма коментари: