сряда, 21 октомври 2009 г.

ПРИГОТВИ СИ ЧЕХЛИЧКИ, ЗА ДА ВЛИЗАШ В МАГАЗИНИТЕ НА “глобул” ВЕЧЕ СПОКОЙНО!

ЖИВОТЪТ НИ ВСЕ ПОВЕЧЕ СЕ ПРЕВРЪЩА В ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР! Какво да се прави?
Вероятно не само аз съм получила такова съобщение в този слънчев ден:
“Моля посетете магазин от търговската мрежа на Глобул с лични документи, ако все още не сте направили задължителна регистрация на предплатената си карта! Cut.Serv, 123/13,06 изпратено”.


ВНИМАНИЕ! СПЕКТАКАЛЪТ ЗАПОЧВА ОТНОВО! Я! И КЛОУНА КАТО ПАРТИИТЕ НИ Е С ИЗРИСУВАНО ЛИЦЕ -да свалим ли маските и грима?

Боже, боже и търговските мрежи (всякакви услуги – телефон, мебел и хранителни магазини, или разни дребнички магазинчета дори тези за “1 лев” и т.н.) трябва да посещавам вече срещу ЛИЧНИТЕ СИ ДОКУМЕНТИ (л.к., задграничен паспорт, здравна книжка, декларация за внесени данъци ... и номера на гащите си)! Няма майтап! Истина е. Пита се обаче каква? Ами ГРОТЕСКА по случващото се в страната ни разбира се. И защо ли? Защото тези от МВР не могат да ловят ... престъпниците (слаба успеваемост на работното място). Ах, пак тези престъпници! Па те колко ли са? Ето и правосъдният ни министър си призна, че за 1 година от 16 отвличания само при 1(едно) се е случило разкриваемост. Да ни е честито – доста са се позаморили следователи, полицаи, прокуратура! Да им е на хаирлия единствената разкриваемост, останалите 15 “че чекат” както казва шопа! Но не, тропат с крачета ченгетата (а на тях и за това им плащат), ще направим ШОУ за чудо и приказ на цял един земен свят, добре, че и до друга галактика не са се добрали – в него (шоуто де) всички българи по планини и паланки денонощно ще бъдат “ОСВЕТЯВАНИ”, за да им дойде акъла в чутурите на пустите юроде, да опустеят, че България е осветена и “СВЕТЛА” страна, къпеща се в светлина дори през деня (после пак ще ни разправят, че енергията не стигала, разни ми ти превишени лимити – ей такива ще ни дрънкат, умниците наши!). И толкова “осветени” ще бъдем вече, че ще се превърнем в “изгори, за да светиш” при някой токов удар.

ДА ВИ Е ПОЗНАТО ТАКОВА ПРЪСТЧЕ ДЕТО ПОУЧИТЕЛНО НИ СЕ РАЗМАХВА "ЦЯЛ ЕДИН ЖИВОТ"?

Изглежда и Глобул стават филиал на “българското ФБР”! Ха-ха-ха! Е, вероятно не са само те? Нови ченгесарчета си завъждаме, ХОРА! Вижте само с какъв императив ми нареждат да посетя търговската им мрежа и да си нося личните документи. Ами ако не ги нося? Какво ще ми направите? Няма да стане господа. Просто ще загубите и малкото, което имате. Отвращавате клиентите си с тази си нескопосана позиция на този вид пазар (а конкуренция има по него).

И В ЕВРОПАТА БИЛО ТАКА! ГОСПОДИ, АЛАХ, БУДА И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ БОГОВЕ, ПРЕКЛАНЯМ СЕ ПРЕД ВСЕМОГЪЩАТА ВИ БОЖЕСТВЕНА ВОЛЯ! ДА БЪДЕ, КАКТО НИ ПОДРЕДИТЕ ЖИВОТЕЦА.

Но не – вече ще си купуваме GSM и валчери от паспортното например на МВР-та по места. Ах, дяволи такива, пак търговийката да въртят е в главите им! И пръстови отпечатъци ще ни вземате, и валчери ще ни продавате. А бе какво става в тази държава? Презумират ни като престъпници, следят ни и ни контролират дори като ходиме до кенефа! Та, това живот ли е? Май е време да поразвалим управленската ни седенка! Сигурно така ще стане, натам вървят нещата, народе.

ЗЪБКИ ОСТРИ КАТО ТЕСЛИЧКИ НИ ЧАКАТ! ДА ПОТЪРСИМ ДОКТОР ох боли?

Сега немедлено се свързвам с родната ни мафийка и минавам на “ДИСТАНЦИОННО НАМИГВАНЕ” като искам да се свържа например с детето си, разузнавачи от Глобул! Къде ще я намерите (мафийката), всички знаете – в стройните редици на Позитано, и ако нещо е останало от офиса на Доганчо – там се навъртат специалните ни престъпници.

"ПЕСЕН МОЯ, ОБИЧ МОЯ!" НЕ СЕ ПИЛЕЙТЕ ПО СВЕТА, МОЛЯ!

И като ходите по улиците, ХОРА, не забравяйте да марширувате и си тананикате българския химн например! Гледайте само напред, за да не се плашите ако погледнете назад – мъртавците вече напускат гробовете си и вият луд танц под съпровод на коя да е песен на Майкъл Джексън. Троп с крачета, пляс с ръчички, у-а... , аз съм осветен! Действа ... ободряващо.

Препоръчвам за домашно успокоение да си четете Вапцаров, може и да го наизустите, защото има вероятност и книгите да се затрият, и най-вече обърнете внимание на стиховете: “Живот ли бе да го опишеш, разровиш ли го, ще мирише и ще вони като отрова”. Може и Смирненски да попрепочитате. Айде, който си искате!

Пфу! Каква смрад е налегнала територията на България само!

ДОБРЕ Е ПОНЯКОГА (ама само понякога) ДА СИ СПОМНИМ И КАКВО ИСКАМЕ!



Нели Кирилова

Няма коментари: