вторник, 27 октомври 2009 г.

ЗА МЕН БЕ УДОВОЛСТВИЕ ДА КОМЕНТИРАМ РЕД ПО РЕД!

ПО НЮЗ.БГ

Станишев превърнал службите в пачавра
Премиерът Бойко Борисов заяви, че още днес ще уволни администраторите, които са крили това, че Станишев не си е върнал доклада и други документи. (сакън г-н Борисов, Корнелия Нинова ще Ви обяви в дискриминация на часа!)

Борисов каза още и че ще отзове Петко Сертов, който е наш консул в Солун. ( тоз, еднопосочно го пратете в космоса, да видим кого ще шпионира там!)

„Прокурорите трябва много бързо да повдигнат обвинения и да вкарат в съда всички действащи лица, ако искат да предотвратят разпада на държавата", категоричен е Борисов по случая с изчезналия и появилия се постфактум доклад на ДАНС. ( А по чие нареждане се пусна справката по доклада в Интернет? Това пък кой го свърши? Докладът беше в ръцете на ББ, съмнявам се при неговата заетост да е извършил куп технически операции, за да ни го достави на разположение! Да се разбере и това г-н Цветанов, моля.)

Междувременно стана ясно, че Петко Сертов е все още в България, тъй като процедурата по назначаването му за Генерален консул в Солун е на начален етап и формално не е приключила. ( Този човек да си остане тук, до еднопосочното му отлитане в космоса – по лицемерен човек не бях виждала, един мазен, с глуповато изражение и нагло поведение)

Към момента документацията за встъпването му в длъжност чака одобрение от Министерството на външните работи на Гърция, а генералното ни консулство в Солун се ръководи от временно управляващ. ( Ах този Солун, и по-точно прословуто ни консулство – “ПОЛОГА” за дипломатическата проститутка ЛИЛА ПРАШКАТА, а сега “почтено” и законно щеше да се обгрижи и политическата проститука СЕРТОВ! О, нрави, къде сте? Законността ни дали си пасува? )

Премиерът няма право да даде доклада и на шефа на ДАНС обратно на ръка, а трябва да го върне през секретното деловодство.
„Аз тайно съм се надявал, че не може до такава степен да превърнат службите в пачавра", каза за предишните управляващи премиерът, който присъства на церемония по случай 120-годишнината на Националния природонаучен музей.
„Това е точно заради това лице Станишев, което направи ДАНС и разтури всичко", подчерта още Борисов. (Може! Може всичко г-н Борисов! Знаете ли чии е девиза “Всичко е възможно”?, приватизаран впоследствие от БСП! Тези хора са такива мърльовци и толкова безотговорни, че се чудя как още ги търпим!)

Премиерът добави, че прокурорите трябва да питат и Алексей Петров кой му е дал доклада. ( Дори и да го питат, отговорът им ще е незадоволителен, както и досегашната им работа. В прокуратурата битуват партийните послушковци – цял народ го знае това и им сърба попарата!)

Междувременно стана ясно, че Петров е пристигнал в градската прокуратура за разпит.
Припомняме, на брифинг в събота премиерът съобщи, че е получил въпросния доклад - изчезнал от кабинета на Станишев - именно от Алексей Петров. ( Фактът е налице, прокурорите ще отиграват аргументите това е ясно. Както и, че няма да му бъде повдигнато обвинение – също е ясно! Въпросът е – КАКВО ПРАВИМ ОТ ТУК НАТАТЪК. Мълчим като гъзове или си бъркаме в носа, или а нам все равно – няма на клавиатурата руските букви)

„Този път прокурорите имат много работа - ако този път всички действащи лица от създателите до преносителите при тези, при които е бил документът не си отидат по арестите и затворите, нищо добро не очаква тази държава", заяви Борисов и подчерта, че всичко е в ръцете на главния прокурор в момента. (Главният прокурор е БКП издънка – този човек е по зализванията и замазванията гафовете на БСП – това му е “царската” работа. И сега нищо законово няма да стори и това е ясно. Давайте нататък!)

Това е начинът да се приключи случаят, убеден е Борисов, тъй като според него има изконсумирани пълни състави на тежки престъпления. (Държавна измяна е налице г-н Борисов, държавна измяна се наричат подобни “изконсумирани пълни състави” и като така си има ЗАКОН. Аз ли да Ви напомням това?)

Другата алтернатива според Борисов е: „Една сергия пред МС и там - всички документи на службите и който има желание - да дойде да разлисти, прочете и да си го пусне в интернет". ( А кой ще бъде “продавачът”? Ами ще се заплаща ли? По колко и как? Моля уредете тези подробности, за да не случат после ... кражби!)

Помолен да коментира факта, че прокуратурата е извършила проверка на съдържанието на въпросния доклад и е стигнала до извода, че няма престъпление, Борисов бе категоричен:
„Това също трябва да бъде състав на престъпление". „За да кажеш, че няма престъпление за Цайса - трябва да се търси и прокурорът, който е написал, че няма състав на престъпление", поясни Бойко Борисов. ( Е, какво Ви казах преди малко г-н Борисов? Цялата Прокуратура е “ЧЕРВЕНА” от деловодителката до гл.прокурор. Там друга окраска няма вече 65 години. Тежичка ще е задачата Ви!!!)

За бившите управляващи той заяви, че са превърнали МС в една бира-скара, в едно кафене - не само с фасадното осветление, което са оставили, а и с начина, по който са работили. (Е , Тошо преди предпочиташе пастички и тортички да продават, специално им ги приготвяха, и направо си беше тръпка да се доредиш да влезнеш и да си пазаруваш на символични цени например “плезир”)

Борисов изтъкна, че ДАНС е любимото дете на Станишев и че там са концентрирани три много сериозни служби - НСС, Военното разузнаване и Финансовото разузнаване - механично събрани. (Е, недейте така г-н Борисов! Нали това е БЪЛГАРСКОТО ФБР! Тая пък измишльотина кой я пусна по медиите? На истинското ФБР само кондензиите нашият ДАНС може да диша. Срам ме е от американците направо, да им прилепват на хората това социалистическо недоносче, някакво си “данс-че”– БСП пак гледат да копират тихомълком определено. Ама да знаете какъв смях залива народа, когато от екрана някоя новинарка се изтъпанчи, и почне да ни разправя “българското ФБР това... българското ФБР онова...”, направо ни пренася в американските степи и а-а да пипнем Силиконовата долина, и вземат та пуснат някоя реклама, която бързичко ни приземява в реалността . Айде стига съм Ви разсмивала!)

Борисов изрази тревога за моралното състояние в момента на състава на тези служби. „Когато аз казвах, че тройната коалиция и Станишев са пагубни за България - ето това е пагубно - непоправимите щети, които е нанесъл на държавата и в социално, и във финансово, и във всяко отношение. И сега всъщност - обран бостан", посочи Борисов. (Из обран бостан, дори празни тикви няма, само чучула дето да плашат гаргите са останали. И знаете ли какво се прави в случая? Земеделският министър ще препоръча нещо как да се оползотвори тази площ – питайте го! Лек има, и изход има.)

Той поясни, че всичко, което е имало, включително и по негово време, събирано и съхранявано за операции, е отишло по различни адресати и изтъкна:
„Ето това ни е донесъл Станишев за 4 години". (Той не ни е донесъл, той е изнесъл класифициана информация и трябва да бъде съден за държавна измяна. Това трябва да се случи в една нормална държава. Да си посипва вече главата с пепел е доста късничко! СЪД – това е решението на казуса, защото ако сега му се размине, давате ли си сметка какви ще се вършат по-нататък ... Но поспри уста - за моята става въпрос!)

Запитан дали ще върне службите в министерствата, Борисов каза, че обмисля варианти и че ще чака да види какво ще направят прокурорите и каза, че тогава ще вземе решение. (“три много сериозни служби - НСС, Военното разузнаване и Финансовото разузнаване - механично събрани”. В крайна сметка те касаят както вътрешната, така и външната сигурност на страната. Смисълът им не е разнасяне на клюки и партийни интриги, а да защитават народа. Случващото се с ДАНС може да се приеме като форсмажорно обстоятелство, но обмислянето що да сторите в тази връзка се падна на Вас. Вие имате рутина в тази област. Послушайте и сърцето си. От решението Ви зависи бъдещето на нацията ни. А то трябва да бъде историческо по характер, защото 65 години тези служби обслужваха партийните решения на БКП и конюктюрните й лидери. Аз съм никой, за да давам акъл в тази област, отразявам това което чувствам – знам, че през всичките години, тези служби не са си вършели съвестно работата, а тя е от изключителна важност за страната. Много тежко решение Ви предстой!)

По думите на премиера това, че от сутрин до вечер излизат знайни и незнайни герои да обясняват кой какъв е и какво е вършено в МВР, означава, че службата е деградирала. (Деградацията е общ белег на “нежната револиция” и тоталитаризма. Жалко, че е изгубено толкова много време! Наистина жалко. Народът вижда и разбира случващото се. Разбира и, че така повече не бива да се продължава. С какво може да помогне в случая?)

„Престъпният свят знае методите, знае бланките, знае движението на документите, знае как работи една система. Тя вече трябва да се преконструира наново. Тя вече е деградирала", каза Борисов. ( Това с преконструирането също е много отговорна работа. Виждахме, че държавата ни е “разграден двор”, сега разбрахме и технологията по която е разграждана. Хората, които са работили за това “разграждане” ще продължат да живеят в България, ще продължат да сеят упадъчните си мисли сред младо и старо, поради което СПАЗВАНЕТО НА ЗАКОНА е от изключителна важност – тук само ще вметна,че 90% от законите ни не струват нищо и е задължително да се помисли държавнически за преработката им. Боже колко работа имате! Как се прави корекция и въобще дали е възможна такава на историята ни? А корекцията е потребна за бъдещето.)

Според него виновникът за това е Станишев - „С омразата си към мен, след това към Румен Петков, той заличи и унищожи възможностите на държавата да се съпротивлява на организираната престъпност и аз считам, че е с умисъл".
„Изобщо не ми дреме кои кръгове от БСП, как се бият през службите, защото хората искат хляб", добави Борисов. (Искаме осигурена работа в държавата си, спазване на гарантираното ни по конституция, а икономика липсва. Трябва да се възроди смисълът за труда, а олигарсите бизнесмени не искат това – те са по изсмукване живителни силици на човека и после на бунището ни пращат. Знаем им манталитетите. Всекидневно им сърба населението “попарите”. Малка държава сме, колко народ останахме, близо 4 милиона са неадекватни да си заработват деня – деца и пенсионери и с тенденция за увеличаващо се застаряване на населението, това е положението днес. То няма да се промени и утре. Следователно нужно ни е да развиваме някаква високотехнологична дейност със съпътващи я обслужващи – това ще създаде нужната човекозаетост, ще осигури по-дълготрайни договори и експорт на произведеното, а от тук свежи пари от инвестиции и продажби. Цената на труда ще се повиши, населението постепенно ще е все по-задоволено, а възрастните хора и децата осигурени. Българина не е мързелив и съм сигурна, че ще даде всичко от себе си ако му се гарантира сигурност. Тогава и стреса ще намалее и умирачките също. Ех, много дълго стана!)

По думите на премиера службите са дрямали за източването на държавата и това е част от завареното наследство. (Значи и службите ни без значение кои и какви, в голяма степен може да се каже, че са белязани от прословутия “манталитет на българина”. Въобще някой може ли да го квалифицира? Или само по телевизиите дрънкат глупости за него, та в това дрънкане се включи и Бойко Василев от БНТ през миналата седмица в предаването си! Медийното внушение е един от кошмарите в живота и битуването тук.)

Няма коментари: