сряда, 7 октомври 2009 г.

БЪЛГАРИЯ - ЕДНА ПРИКАЗКА БЕЗКРАЙ НА 7 ОКТОМВРИ!

ПО НЮЗ.БГ

Сергей, иди си с мир
Иди си с мир Сергей. За това призова лидерът на софийската организация на БСП Румен Овчаров, цитиран от БНТ.Той заяви, че е уморен от политиката и на столетницата й трябват нови лица.
По думите му дори и той самият трябва да излезе от публичното пространство като една от водещите фигури на БСП.
Румен Овчаров каза още, че Сергей Станишев е станал лидер на БСП като „зайче, извадено от ръкава на Георги Първанов".
На предстоящия конгрес Овчаров е категоричен, че има какво да каже и няма да мълчи.
Лидерът на БСП София добави, че ще се бори до край за реформа в партията. Той лично няма да се кандидатира за лидер на БСП. Няма да се кандидатира за лидер и Георги Кадиев, който ще насочи изцяло усилията си изцяло в битката за кметското място в София, поясни той.
Относно някои от другите спрягани имена за председател на столетницата - Татяна Дончев и Антон Кутев, Овчаров коментира: Всеки от хората, които са кандидати за лидер на партията, са по-добри от Сергей Станишев.
Намен не ми трябва БСП, на мен ми трябва работеща българска социалистическа партия, каза още той.
Според него Мария Капон е поръчков играч на кръга около бившия премиер и Кирил Добрев. Във връзка с данните, които тя внесе в прокуратурата лидерът на БСП София заяви, че двамата ще се видят в съда.
Припомняме, Капон внесе сигнал за съмнения за корупционни практики и конфликт на интереси срещу Румен Овчаров в парламентарната антикорупционна комисия.

Г-н Овч? До днес Станишко кротко си битуваше в публичното ни пространство като “мишлето” (според Татяна Дончева). Налазваше държавните и евро парите и с острите си зъбенца тотално ги унищожаваше. Опитваше ги, и си ги гризваше като сиренце. Днес Вие ни разкрихте, че бил и “зайче”. Та това зайче днес, май започва да гризе и моркови като Вас? Питам се, докъде ли ще стигне в огризването на държавата ни този “гризач”? Обикновно животните от този вид така си точат и зъбите, нали! Дали косвено не ни навявате на мисълта, че бозайникът Станишко ще се превърне в лъв например? Ако е така, да си стягаме ловните пушки и право на ... сафари!


Минчо Спасов за заслугите на царя
Символът на българската държавност пред европейците ще е царят, а ние го окепазихме.Това заяви бившият председател на комисията по вътрешна сигурност в парламента и зам.председател на НДСВ Минчо Спасов.По думите му факт е, че на всеки български продукт има две букви - CE (Conformité Européne, б.р.) - и това е заслуга на царя.Ние българите сме известни с това, че сме готови да окепазим всичко хубаво, което имаме.Това са три неща: българското Черноморие, българската държавност и накрая българските жени, коментира още Спасов.Българската партия, която най-много критикува казуса с царските имоти е РСЗ, а малко известен факт е, че основателят на тази партия е този, който проведе царската реституция още през 1997 година, обяви Минчо Спасов в ефира на БиТиВи.На въпрос защо НДСВ е останала още две години да управлява след 2007-а Минчо Спасов заяви:„Аз лично винаги съм бил за излизане от коалицията. Аз също не бях особено очарован от тази коалиция. Това повлия много лошо на НДСВ, но повлия много добре на България", допълни той.

А бе Минчо оставаше да кажеш и “Царят е гол”! И нямаше да сбъркаш. Сега ще Ви издам една малка обществена тайна, за да не дрънкате глупости повече – царят винаги си е бил гол. Той се облича обикновено със сложно изфъфлени думи и така сам, собственоустно си се окипазяваше пред народа ни и роднините си от запад, както по време на “царуването” му, така и при участието му в тройната коалиция. И моля, не ни обяснявайте кое е “добре” за майка България. Все пък да знаем (ние българите) кое е добре и по-добре за страната, в която за нещастие сме принудени да живеем!

МВР строи авиационна база до летище София
С решение на Министерски съвет от Транспортното министерство се отнема част от управлението на имот - публична държавна собственост. Той е предоставен за стопанисване на МВР.
Теренът е с площ 52 декара и се намира в района на летищния комплекс в столицата. Върху него ще бъде изградена авиобаза за вертолети.
Решението на МС е част от ангажиментите на страната по наблюдение и охрана на външните граници на Европейския съюз.

Защо ли им е на МВР да си строят авиобаза за вертолети? Нали си имаме Враждебна, и те я ползват? Или им е малко и тясно това летище там? А и нали МВР в момента няма ПАРИ – та хората им са все бедно облечени, необути, офисите им години не ремонтирани, офис техника никаква, пари за бензин нямат – та ходят пеш при акции, а за заплащането на заплатата на полицая все пари не достигат? Все няма, ама после отнякъде все се намират, тия пусти пари, дано опустеят! Голям фокус са!?


Превръщат ДАНС в "информбюро"
Държавната агенция по национална сигурност (ДАНС) ще стане изцяло информационна и аналитична служба.Това съобщи председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност Анастас Анастасов, цитиран от БНР. Днес комисията ще обсъди промените в Закона, както и законопроект за промени в работата на ДАНС.Припомняме, преди седмици правителството реши ДАНС да остане без агенция под прикритие. Промяната стана след предложение за законови промени, премахващи дублирането на функции между ДАНС и МВР.Освен това ДАНС вече няма да има право на арести. Остава възможността за задържане единствено на лице, което е нарушило охраната и пропускателния режим в района на охраняем обект на агенцията.
В този случай органите на ДАНС трябва да уведомят компетентните полицейски органи и да предадат задържаното лице на тях.
Също така редуцират се възможностите за ползване на помощни средства от органите на „българското ФБР", като отпада използването на химически вещества, служебни кучета и др.
Анастасов съобщи още, че ще се създаде общинска полиция. Това ще е възможно с промени в Закона за МВР. Контролът върху работата на новите структури ще се упражнява от областните дирекции на полицията.Той коментира и разкритията от последните дни за работата във вътрешното ведомство по казуса "Куйович". По повод изнесените факти от бившия главен секретар на МВР Валентин Петров, той заяви:Винаги съм се учудвал как в държавата година след определено събитие се намира някой, който да каже, че има информация.
Във връзка с искането на Петров да бъде изслушан от комисията по вътрешен ред и сигурност, Анастасов посочи: Ако господин Петров изяви такова желание, но не по телевизията, а официално и ако е необходимо, ще бъде изслушан.

Г-н Атанасов, наясно ли сте какво означава “изцяло информационна и аналитична служба”? Поне ни светнете с каква информация и в какъв обем ще разполагат тези държавни клюкари, и какво по-точно ще анализират по пенкелерския им начин демонстриран ни досега? Спрете да наслагвате сред обществото ни понятия като „българското ФБР”. Вие не само сте в невъзможност да ги настигнете, ами няма да имате време и да им дишате кондензиите! Или искате ни да покажете, че ето видите ли, и ние си изнасяме на светло разузнаването и контраразузнаването? Или устата на народа е затворена во веки веков за ДС и КГБ например, а съответната върхушка ще си играе на “стражари и апаши” под държавните храстчета. Ле-ле, къде ли ще се обучават ДАНС! Да му мислим ние данъкоплатците.

Разпитват свидетели по делото "София-Кардам"
Окръжният съд в Плевен даде ход на делото за пожара във влака София-Кардам, който стана в края на февруари миналата година. Тогава загинаха деветима души.
В залата присъстват и тримата подсъдими - кондукторът на кушет-вагона, началникът на влака и тогавашния заместник директор в системата на БДЖ. От призованите за днес 10 свидетели не се яви само един, информира БНР.
Магистратите започнаха разпита с Васил Вичев, баща на изгорелия във влака 25 годишен Даниел, който е направил собствено разследване по трагичния инцидент. Пътници от влака са му разказали, че още на гара София в кушет-вагона е миришело на бакелит, но никой от персонала не е реагирал.
По време на пожара никъде в съседните вагони не е бил открит изправен пожарогасител.
Вичев каза още, че шафнерът е поискал мобилен телефон от пътник, за да съобщи за инцидента.
Делото продължава. Предстои изслушването на 13 вещи лица, изготвили съдебни експертизи.

Горим хора! Горим отвсякъде. Държавата ни се е запънала и неще да си признае безхаберието и безотговорността на всяка цена. Поради това и такива дълги и проточили се във времето дела. А бе да кажат: лошо стопанисване, ще ги разберем, ама “от 10 планини в 11-та да носят вода и да я разлеят на финала” е това е непростимо. Непростимо е и, че ние непрекъснато мълчим и чакаме някой си и нещо си! Така работите ни няма да станат – затова сме и на такова дередже.


Кичатов си признал на кафе, че е убил Кутепкин
убийството на Юрий Кутепкин бе разпитан и Ботьо Ботев, началник на отдел убийства в МВР в периода 1999-2003г.
В полезрението на оперативните работници обвиняемият Кичатов попада след убийството на Сергей Шанин - един от най-близките му хора бил именно Кичатов, като дори след пристигането си в България, той отседнал в дома на Шанин.
Работата на Ботьо Ботев била чрез т. нар. „двойно оперативна игра" да спечели довериетона Кичатов, да станат близки приятели и украинецът да му се доверява. Целта си Ботев изпълнил успешно.
Той обясни, че с Кичатов се срещали често, за да пият кафе. Това обаче в известна степен изиграва лоша шега на оперативните работници.
В един такъв ден, когато двамата си говорели за Шанин и Кутепкин, който също бил свързан с убийството на Шанин.Ботьо Ботев попитал украинеца „случайно": „Абе, ти знаеш ли къде е Кутепкин".
Кичатов му отговорил:„Щом съм започнал да ти разказвам, най-добре да ти разкажа всичко".
Украинецът разказал на Ботьо Боътев как започнали да се карат за Кутепкин заради приятелката му Красимира. Заради това решил да го убие, набавил си чувал и железа.
Също така Кичатов казал на Ботев, че хвърлил трупа в кладенец до село Нови Хан.
Оказва се обаче, че признанието на Кичатов обаче няма процесуално значение, тъй като не е направено пред съответните органи.
По молба на съдия Мими Петрова Ботев направи и психологичен портрет на Кичатов.
Според криминалиста украинецът бил неуравновесена личност и към момента на убийството (1998 г.) негова единствена цел в живота и смисъл на съществуването му била Красимира.
Също така според Ботев най-големият страх на Кичатов бил да не го разделят с нея.
Според съдията обаче любовта към жената едва ли е бил мотивът Кичатов, който е считан за част от банда за мокри поръчки, да убие партньора си Кутепкин.
„Те, ако тръгнат да се избиват един друг, няма да оставят работа за нас", коментира съдия Петрова.
Според Ботев мозъкът на групата и нейният лидер всъщност е бил Кутепкин и малко или много Кичатов се е съобразявал с него. Той обаче не можа да каже дали Кичатов е отмъстителен човек.

Началник отдел убийства, играещ двойно оперативна игра, изготвящ психологични портрети на убийци, пиещ си дори кафето с тях, тюхкащи се че „Те, ако тръгнат да се избиват един друг, няма да оставят работа за нас" се занимават меко казано с ЛЮБОВНИ триъгълници. За това ли данъкоплатеца плаща? Ама че гротеска! И като за капак “Оказва се обаче, че признанието на Кичатов обаче няма процесуално значение, тъй като не е направено пред съответните органи”. Та кои са все пак "ТИЯ" органи? Или за какви органи става тук въпрос?


Прокуратурата готова с обвиненията за убийствата пред "Соло"
Разследването за убийството пред дискотека „Соло" е приключило. Това съобщи на брифинг градският прокурор Николай Кокинов. Той добави, че предстои да бъде изготвен обвинителния акт. За нас случаят е приключил, подготвяме се за съдебна битка, коментира Кокинов.Припомняме, на 18-и април около 3,30 сутринта двама младежи бяха ранени смъртоносно с удари с нож в гърба при свада до Съдебната палата.
Обвинен за убийството на Кирил Въжаров и Васил Александров е 24-годишният Илиян Тодоров.
Ако бъде признат за виновен, той може да получи от 15 години до доживотен затвор.

“Ако бъде признат за виновен” – г-да съдии и прокурори той Е ВИНОВЕН! Какви ги дрънкате? Това, тогава бе парекселанс УБИЙСТВО от един неуравновесен психически, властови закрилян и днес бесепарски юноша. Свада не е имало. Имало е демонстрирана необосновано агресия от маминото синченце. Ако до момента не ви е казал защо го е направил, съдето го за ОТНЕТИЯ ЧОВЕШКИ ЖИВОТ, при това абсолютно неправомерно – какъвто е и ФАКТА. За какво повече се мотате и заблуждавате обществото ни?

Отказваме се от ново дело срещу Шийлдс?
Във върховна касационна прокуратура очакват материалите от Великобритания по казуса с Майкъл Шиилдс.
Според окръжна прокуратура и апелативна прокуратура Варна не са налице данни за възобновяване на производството срещу футболния фен.
Затова ВКП ще провери и двете постановления.Очакваме да получим материалите, каза говорителката на главният прокурор Стелияна Кожухарова. Тя обясни, че ако англичанин извърши престъпление в друга страна, а не в родината си, английските власти не го разследват.В българското законодателство можем да образуваме производство срещу българин, извършил престъпление на територия извън страната, поясни Кожухарова.
Припомняме, футболният фен беше осъден в България през 2005г. за опит за убийство на 15 години затвор и 200 000 лв. имуществено обезщетение след нанасяне на тежки телесни повреди на бармана Мартин Георгиев.
Преди месец Майкъл Шийлдс бе помилван от британския министър на правосъдието Джак Строу. Обяснението за помилването, което той изтъкна беше, че са налице данни, според които запалянкото е изцяло невинен.

Български съд не съди българи (двама варненци) извършили престъпление във Франция над българин (убийство отпреди 10 години - делото Борилски), а английски съд не съди англичанин извършил престъпление в друга страна, а не в родината си, тогава английските власти не го и разследват дори. Боже какви цивализации са само днешните! Къде е Лисабонския договор и всички европейски обещания за мир и просперитет между европейските народи? Това съществена европейска законодателна липса ли е, или отново става въпрос за всемирна безотговорност? За какво говорим по-точно? Каквото и да е то, време е да се появи един Дарт Вейдър и в нашата галатика!

Няма коментари: